Suriname gaat veroordeelden ruilen met Brazilië

13

PARAMARIBO, 16 mrt – Tot gevangenisstraf veroordeelde Surinamers en Brazilianen mogen binnenkort hun straf uitzitten in eigen land. Het parlement heeft het zogenaamde verdrag tot overdracht van veroordeelde personen goedgekeurd. Hoewel het kamerbreed gebeurde, was er behoorlijk wat ergernis.

Met name de oppositie stoorde zich aan gedrag en houding van minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie. “Het wordt steeds moeilijker met deze minister te communiceren”, verzuchtte Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) aan het eind van de vergadering. Misiedjan toonde zich maar matig bereidwillig vragen te beantwoorden. Zo moesten parlementariërs aan beide zijden hun vragen een aantal keren herhalen, omdat die eenvoudig genegeerd werden.

Zoals hoeveel Brazilianen er in Surinaamse gevangenissen vastzitten en omgekeerd. “Er zitten negentien Brazilianen in onze gevangenissen, zeventien mannen en twee vrouwen”, kwam er tenslotte uit. Over het aantal Surinamers in Braziliaanse gevangenissen is niets bekend. Volgens het verdrag draait het land dat de gevangenen overneemt voor de kosten op. De kosten dan van na de overdracht. Het parlement vindt dat daarom slim onderhandeld moet worden over procedures.

13 REACTIES

 1. Advocaatje leef je nog? eja ,deja .
  ja oppositie , ik ben er nog , eja , deja.
  ,k Hebm,n eten opgegeten en m,ndrinken laten staan, eja, deja BOEMMMMM.
  Weer zo,n plan waarvan elke surinamer zich kan opvragen wat t urgentiegehalte vanis op dit moment.
  Antwoorden zullen er moeizaam komen, want t is gelanceerd, maar een uitgewerkt plan is er duidelijk NIET. Een losse flodder, dus.
  t Moet allemaal nog gesouffleerd (voorgezegd)worden . En ook daarvoor moet er iemand zijn , want a man no sabie, ondanks dat a bari a torie
  Voor nu staat t zo interessant hoor , maar t binnenlands criminliteitsvraagstuk dat zoveel malen belangrijker is , daar worden zgn oplossingen voor bedacht , die niet meer dan een rookgordijn zijn naar de samenleving toe.
  Want criminliteiet is niet toegenomen, alleen maar verruwd, toch , mini ster ??????Zeker als je een pistool in je mond geduwd krijgt.


  Maak melding

 2. Min.van finan, Waarom moeten onze senioren burgers nog in 2011 in de rij moeten staan voor het beetje (AOV) Misschien omdat de meeste donker van kleur zijn ? Jammmer dat iemand in deze regering nog daar aan denkt ,heel erg jammmer!!! Volk van Suriname sre’de fu Sre’ Het is tijd om op straat te gaan!


  Maak melding

 3. Het is gezegd een goed overeenkomst tussen beide landen.Suriname kan dan meer illegale gouddelvers van Brazilië oppakken en tot strenge straffen veroordelen en dan kunnen ze hun straf in hun land uit zitten.De minister is gezegd zeer zwak om zeer moeilijk vragen te beantwoorden,of heeft hij het niet begrepen dat in een parlementair-democratische regering de vragen van de oppositie beantwoord dient te worden dat is volgens mij een gezond democratie en niets anders.


  Maak melding

 4. Zo te zien zijn ALLE belangrijke zaken in het land al geregeld,nu even foeroe bere tories doen.
  @basja,heel goed gezien.De mini-ster is gewend aan straattaal vandaar dat hij heel veel moeite heeft om fatsoenlijk te communiceren in DNA.


  Maak melding

 5. S.American,je bent zo geobsedeerd door huidskleur dat je niet eens door hebt waar dit onderwerp over gaat. . Het gaat over uitwisseling van misdadigers in Surinaamse en Braziliaanse gevangenissen. Als je zoveel problemen hebt met je donkere huid raad ik je aan in een bad zoutzuur te springen, dan ben je binnen de kortste keren “mooi’ wit en hoef je nooit meer in de rij te staan.

  En nu terug naar ons onderwerp:
  Wat krijgen we nu? Kunnen Misiedjan en Bouta zonder hun maatjes niet goed slapen? Of hebben ze nog een paar gele sterretjes over?


  Maak melding

 6. Troca!

  Ruilen van gevangenen doe je als alle andere justitiele zaken goed zijn geregeld. Troca doe je als je niets te doen hebt.

  Wel minister en DNA-leden: de roversbenden in Suriname slaan elke dag toe! Begin dat te ordenen in plaats van te ruilen. Prioriteiten stellen; ook dat kunnen ze niet!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.