Dit jaar weer Suriprofs wedstrijd maar in Rotterdam

0

De traditionele benefietwedstrijd van de Suriprofs, die vorig jaar niet door ging, is terug op de agenda. Dit keer niet in Amsterdam maar in Rotterdam. Het team van voetballers met een Surinaamse achtergrond treedt op 7 mei namelijk aan in het stadion van Sparta. Tegenstander is Heracles Almelo. De opbrengst van het evenement wordt besteed aan goede doelen in het oude vaderland.

suriprofsklein“Met dank aan spelers, sponsors en publiek hebben we al veel projecten in Suriname kunnen helpen”, zegt stichtingsvoorzitter Stanley Menzo tegen De Telegraaf. “We hebben een jaartje overgeslagen om ons te bezinnen en te kijken of en hoe we verder wilden. Het bleek onder andere moeilijk een goede datum te vinden. Welnu, we hebben een modus gevonden en de wil en het enthousiasme zijn onverminderd groot.”

De Suriprofs, de afkorting van Suriname (Suri-) en professionals (-profs), zijn voetballers die zelf geboren zijn in óf van wie ten minste één van de ouders afkomstig is uit Suriname.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.