Surinaamse oppositie houdt zich nog op de vlakte

19

PARAMARIBO, 15 mrt – De oppositie houdt zich voorlopig nog op de vlakte. Dit zegt parlementariër Shailendra Girjasing (Nieuw Front/VHP). Aan straatprotest wordt nog niet gedacht. Het is even afwachten wat de gevolgen zijn van de economische maatregelen van de regering. Niet dat die gevolgen niet voorspelbaar zijn.

Integendeel, binnen het Nieuw Front zijn de inzichten duidelijk. Devaluatie van de Surinaamse munt en de hoge brandstofheffing werken moordend op de koopkracht van burgers. Toch gaat het Nieuw Front niet direct voor straatprotest. “Maar ik weet niet wat het maatschappelijk middenveld gaat doen. Er zijn raakvlakken tussen de politiek en het maatschappelijk middenveld en de vakbeweging”, zegt Girjasing tegenover de Ware Tijd.

Het blijft beperkt tot wat onderling overleg. De vakbeweging en delen van het bedrijfsleven willen het beleid begeleiden via overleg. De oppositie houdt het nog op kritiek in het parlement. Maar Girjasing merkt daar steeds meer beperkingen. De kennelijke bedoeling is de oppositie te muilkorven. In een recente verklaring leverde het Nieuw Front al felle kritiek op het economisch beleid. Dat zou leiden tot verarming van de samenleving.

19 REACTIES

 1. Hahaha onderstaand staaltje Surinaamse front manier van oppositie voeren.

  Sardjoe zei het trouwens ook zo mooi, oppositie is strijden tegen de regering. Dit soort kronkels krijg je als je te lang op die regeerstoel heb gezeten en gaat denken dat ie van jouw is.

  Het moge duidelijk zijn dat deze front idioten niet eens weten wat het woordje oppositie betekend in een democratie. Het zal me niet verbazen als oppositie voor hun betekend at all cost de coalitie naar huis te sturen.


  Maak melding

 2. @ M.Doorn,
  Wil jij a.u.b het woord democratie niet gebruiken want jij en jou president weten niet wat dat inhoud verdwaald geest dat je bent.
  Jou baas spreekt van vijanden in plaats van oppositie. de vraag is wie weet wat oppositie betekend de man die zijn tegenstanders intimideert vermoord en weiger zitting te nemen in het parlement of de mensen die zich wel houden aan de democratische spelregels.coalitie leden moesten van uit de media vernemen dat ze niet mee mochten met de schoolreis naar colakreek.
  Wie hier beweerd dat Bouterse een democraat is leeft langs ieder werkelijkheid.


  Maak melding

 3. Je zult je op de vlakte moeten houden, wil je niet tegen de vlakte belanden. Een koorddanser van het zuiverste soort. Houdt het overzichtelijk broer.


  Maak melding

 4. Parlementariër Shailendra Girjasing (Nieuw Front/VHP), we wachten nog allemaal op een tegenvoorstel of gewoon een voorstel van front hoe we Suriname eindelijk duurzaam kunnen ontwikkelen.

  En als een voorstel teveel gevraagd is, want dat kunnen jullie fronters niet, waarom niet constructief meedenken met de regering hoe we Suriname eindelijk duurzaam kunnen ontwikkelen.

  Ok, ok, misschien heb ik een te hoge verwachting van front, waarom heffen jullie de front partijen niet gewoon op, dit zou al een hele stap zijn naar de duurzame ontwikkeling van Suriname. Momenteel kosten jullie het land teveel geld al die front DNA leden die geen ene zikkepit voor het land betekenen.


  Maak melding

 5. Jammer dat de oppositie niet instaat is krachtdadig te zijn.Vene heeft onnodig tijdens zijn regeerperiode met heel veel zaken te lang gewacht.De vraag is nu niet meer “hoe kom je eraan,maar hoe kom je er vanaf”


  Maak melding

 6. Dit nu precies wat ik bedoel met een aantal verdwaalde geesten hier op dit net.
  M.Doorn is er één van zijn president is meer dan een jaar niet verschenen in het parlement toen hij parlementslid was, die ezels zijn helemaal naar afrika geweest om het aan te vechten zonder resultaat.Nu is president van domme massa en hij doet het zelfde.M.Doorn constructief betekend opbouwend Bouterse heeft in de laatste 30 jaren meer kapot gemaakt in suriname dan hij heeft opgebouwd dat kan ik aan de hand van harde feiten en waarheid staven dus lul niet zo achterlijk mi boy.
  1)Wat heeft de zogenaamde revolutie suriname gekost.
  2)wat is de sociale, economische schade van het devalueren van onze sterke munt geweest
  Ik heb eerder aangegeven de op 25 feb 1980 het moreel verval in suriname van start is gegaan, en nu plukken wij met zijn allen de zure druiven ervan, ze zullen in de toekomst nog zuurder worden.M.Doorn dit nog, je hebt meedenken en opdragen te denken wat ik wil dat zijn twee verschillende dingen. Het is onmogelijk om met een megalomaan idioot als Bouterse mee te denken, dat geld voor jou ook likdoorntje.


  Maak melding

 7. Pinto op 5

  Inderdaad zijn het stieren zonder ballen. Hetzelfde gedrag vertoond die malloot wikifreak ook op waterkant, deze dorpsgek raaskaalt maar, op zich niet zo erg, maar erger is dat hij zelf niet eens weet waar hij het over heeft.

  Wikifreak het is duidelijk, ze hadden je nooit vroegtijdig moeten ontslaan uit het gesticht, je bent nogsteeds hardstikke gek.


  Maak melding

 8. De regering vraagt de oppositie hulp.Dat blijkt uit alles.Laat de coalitie eindelijk wat zelf bedenken dan dat ze met de plannen en begroting
  van het nieuw front werken.Ze wilden graag regeren en ons land naar grote hoogten voeren.Voorlopig zie ik ons nog steeds de diepte inglijden.

  Cobie.


  Maak melding

 9. Wikileaks
  Venetiaan is gezegd 10 jaren president van Suriname geweest met de grootste macht iemand kan hebben in een land waarom heeft hij niet Bouterse voor het gerecht gebracht en veroordeeld tot een Strenge straf dit proces zou gezegd 3 jaren geduurd hebben. Hij kon nog assistentie van vele landen gekregen hebben om dit proces tot uitvoer Brengen . Het antwoord is Venetiaan was bang het te doen en hij is suf genoeg.Daarom heb je Bouterse die je een grote haat tegen over hebt en haast elke dag wat negatief overschrijft het is te begrijpen maar Bouterse krijg niet van zijn plaats je moet,Venetiaan de schuld voor geven dat het zo gegaan is.


  Maak melding

 10. Cobie op 9 zegt

  “Voorlopig zie ik ons nog steeds de diepte inglijden.”

  Dit krijg je als je de hele dag die ongezonde sardine eet, je gaat zaken totaal verkeerd zien en omdat je geen weerstand meer heb, denk je dat je de diepte aan het inglijden bent.


  Maak melding

 11. Van een ster die licht uitstraalt,kunnen we uit de lichtstralen halen waaruit het opgebouwd is.
  Zo weten we van pinto dat hij een lelijke tronie heeft.
  Maar doornroosje is slecht van buiten en helemaal verrot van binnen.Hoe zijn omgeving hem met zijn lijken lucht verdraagt,moeten we nog uitvinden.

  Cobie.


  Maak melding

 12. Vlak!

  Protesten op straat daar moeten we niet aan beginnen. Surinamers hebben de moed daarvoor niet! Schijterds en een grote mond opzetten zijn het.
  Daarnaast is er van protest op straat niets meer te zien zodra het eerste schot is gevallen. En de eerste dode is dan een held.
  De tweede zal nooit vallen want die blijft voortaan binnen.

  Opositie is er om de regering te controleren en corrigeren. Dat hoort de bevolking ook te doen maar die bestaat uit te veel Pinto’s en Doorn’s; Blinde Vinken!


  Maak melding

 13. wikileaks:

  Jij draait steeds om jou tol heen. Wat jij vertelt kennen wij intussen al. Laten wij met z’n allen Suriname opbouwen. Nieuw Front/VHP heeft het de afgelopen jaren niet veel beter gedaan.

  Vertel mij wat zij ooit voor Suriname hebben gedaan??

  Soms moet je offers brengen. En dat is wat wij nu in Suriname doen.

  Tang Boeng

  LOVE


  Maak melding

 14. Ja ik weet dat de aanhangers van Bouterse geloven in het recht van de sterkste daarom die domme vragen die aan mij worden gesteld.
  Het recht zal zijn beloop hebben als niet vandaag is dan maar overmorgen, kijk wat nu in veel zuid en latijns amerikaanse landen gebeurd daders van de grove mensenrechten schending gaan na jaren toch achter slot en grendel, kijk wat er in argentinie gebeurd.
  @ ibrahim in jullie dogmatisch manier van denken is iedereen schuldig behalve die misdadiger die nu president is , jullie manier van redeneren noem ik de omgekeerde wereld, dom onwetend en achterlijk.@love jij bent geen antwoord waard.


  Maak melding

 15. Coebie, bij jouw hoeft men niets uit te vinden.

  We weten inmiddels wel dat je een domme sardine vreter bent, een levende lijk dus.

  DAS op 13, ik had je gewaarschuwd met die sardine eten, kijk wat er van cobie is geworden a mang na wang levende lijk.

  “Opositie is er om de regering te controleren en corrigeren. Dat hoort de bevolking ook te doen maar die bestaat uit te veel Pinto’s en Doorn’s;”

  Soms vraag ik me af, hoe jullie zulke domme reacties kunnen verzinnen.

  DAS in een democratie controleert en corrigeert het volk de regering weldegelijk. Dat doet men via zijn gekozen DNA-, parlements- of 2de kamerleden.

  Als het volk niet tevreden is, kunnen ze tijdens verkiezingen andere leden kiezen.

  Hoe willen betweters als jullie de Surinamers eigenlijk gaan vertellen hoe ze het land moeten ontwikkelen.


  Maak melding

 16. @ M.Doorn,
  Jou manier van reageren laat duidelijk zien waarom jij en pinto en de rest van de kudde aanhangers zijn van de grootste massamoordenaar van de republiek Suriname,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.