Coalitie Suriname zet prioriteiten op een rijtje

16

PARAMARIBO/COLAKREEK, 15 mrt – De coalitie heeft zijn prioriteiten op een rijtje kunnen zetten. Dit gebeurde tijdens de evaluatiebijeenkomst te Colakreek, in Para. Volgens Pertjajah Luhur-leider Paul Somohardjo zijn er harde noten gekraakt. Tot echt vuurwerk is het weliswaar niet gekomen.

Van Somohardjo en ook van Ronnie Brunswijk van A Combinatie kwamen er wat rauwe ontevredenheidsbetuigingen. De communicatie verloopt slecht binnen de coalitie. Besluiten over beleid en bestuur worden via de pers vernomen. De heren willen een ommekeer. Bouterse en vicepresident Robert Ameerali beloofden beterschap. Van de rest van de regering verwacht Bouterse een scherpere opstelling.

De prioriteiten als leniging van sociale noden en bestrijding van de misdaad passeerden daarom de revue. Dat gebeurde tijdens een speciale sessie met de ministers. De evaluatie moet een vlotter beleid in de hand werken. Op Nieuw Suriname na waren alle coalitiepartijen vertegenwoordigd. Deze politieke partij maakt deel van Bouterse’s Mega Combinatie, maar wordt verscheurd door interne strubbel.

Bekijk ook:

16 REACTIES

 1. Als ik de reacties van Somo en Brunsie lees, dan moge het duidelijk zijn dat Suriname nog een lange weg heeft te gaan.

  Wat voor coalitietop, dat ding is gewoon een niet bestaand iets. Er is een regeerbeleid afgesproken, zolang daar niet van wordt afgeweken, hoort niets met coalitieleiders besproken te worden. De Ministers zijn onderdeel van de regeerploeg, gaan jullie in de DNA wetten maken en de regering controleren.


  Maak melding

 2. Evalueren!

  Over twee maanden gaat men deze evaluatie evalueren om tot de conclussie te komen dat er nog een evaluatie-ronde moet volgen.

  Blijven evalueren zet geen zoden aan de dijk.
  Beloftes namkomen is een simpele zaak, vele malen simpeler dan evalueren.


  Maak melding

 3. Op kosten van de belastingbetaler is een
  meeting gehouden waarop onderstand definitie
  van toepassing is:

  A meeting is an event at which the minutes are kept and the hours wasted!


  Maak melding

 4. Mensen die openheid van bout verwachten,geloven nog in sprookjes.Bout heeft altijd alles in het geniep gedaan.En gaat tot zijn dood deze ingeslagen weg blijven volgen.Hij heeft altijd de contacten met het leger behouden.Maar voor de buitenwereld was hij bevel af.Daarom kon het front geen harde actie’s tegen hem ondernemen.Want altijd was er de dreiging dat de matie’s van bout gelijk zouden in grijpen.Steeds was een bekende van bout bevelhebber waardoor el Vene het kampement vermeed.

  Cobie.


  Maak melding

 5. Had ik ook niet verwacht. Colakreek is geen conferentieoord maar een recreatieoord. Daar hoort deze speeltuin die men coalitie noemt ook thuis.


  Maak melding

 6. De vraag die hier gesteld moet worden is:

  Waar hebben ze het nou werkelijk over gehad?

  Niet wat hebben ze via de pers aan het volk laten weten. We weten allemaal wat ze niet zullen zeggen, want alle coalitieleden hebben hun deals met de leider gesloten. De mik-miki van Lonnie B en Somo is ook bedoeld voor hun achterban. “Ze houden rekening met ons”. Nergens iets inhoudelijks te lezen.

  Van openheid is er dus geen sprake. Het moet te maken hebben met de verdeling van de dollars of promoties van mensen die nooit promoties zouden zien. Alle zaken die niet lopen vinden hun kern in de schuld van de vorige regering.
  Dure benzine en misschien stakingen, devaluatie van de SRD enz.

  Schoothondje Nieuw Suriname loopt achter z’n eigen staart aan. Voor die groep is er geen vrees, want die zitten intern toch met elkaar over hoop. Ze uiten zich alleen maar via de pers. Te verwaarlozen peanuts.

  De onbeantwoorde vraag is wat er in de kleinere groep besproken is. Daar is werkelijk overleg geweest. Maar dat houdt leider liever intern, al zal de gemiddelde arbeider in het land, het gauw genoeg merken.

  De prioriteiten zijn op een rijtje gezet, zeker, maar het volk kreeg de B-lijst te horen. Eerst wanneer het daden zijn geworden, krijgen ze de A-lijst gepresenteerd. Dan mogen de verdedigers van dit beleid hun keizer ontkronen.


  Maak melding

 7. Show, show en nog eens show!!!

  Zonde van het geld van de belastingbetalers!!
  De burgers wordt gewoonweg in de maling genomen en ze staan toe te kijken hoe ze uitgeneukt worden.

  Jammer dat ik er niet bij was, anders had ik mijn prioriteit wel toegepast.


  Maak melding

 8. Labaria: Ik had zeker ook mijn prioriteit tegen al die onnozelen daarginds heel hoog gesteld! Vooral al die boeven bijelkaar! het zou heel mooi zijn in de jungle!
  Het zou een hardloop-wedstrijd zijn!!! Mooier zou het niet kunnen.


  Maak melding

 9. Prioritet nr 1: De boeven/zware criminelen vanaf 10 km. boven de Atl.oceaan dumpen naar beneden

  2 Oplichters van de regering en de criminelen idem-dito
  3 Goede en eerlijke regering met strakke beleid voeren met afspraken oa. bij een misverstand richting oplichting, zelf verrijking, vriendjespolitiek of soort gelijks kop afrukken van de romp
  4 infra
  5 soc.voorzieningen
  6 stabilisatie vd economie
  7 De Burgers van Suriname op rozen zetten want alles(rijkdom) is er!!! Het is van hen!!!
  8,9 en vele nog meer! Denk aan onderwijs/gezondheid en ……………velen meer!!!

  Met de boven van tegenwoordig in Sme, helpen ze het land wel maar dan naar de klote!!
  Surinamers wake-up please! Laat je niet besodemieteren. Straks wordt het nog erger. Voorkomen is beter dan genezen.

  GOD ZIJ MET SURINAME

  Black-Mamba


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.