Greep Surinaamse ex-vicepresident op VHP verslapt

21

PARAMARIBO, 16 mrt – Ex-vicepresident Ramdien Sardjoe verliest steeds meer greep op zijn Verenigde Hervormde Partij, VHP. Zowat iedereen met een beetje naam in de partij heeft hem de rug toegekeerd. Een groep moet in de aanloop naar de bestuursverkiezingen toe de totale overname voorbereiden. De beoogde nieuwe partijleider wordt al genoemd in het zogenaamde Wanica Akkoord.

Volgens de Ware Tijd is dat parlementariër Radjkoemar Randjietsingh. Die houdt zich uiteraard van den domme: “We hebben niet gepraat over posten, we weten nog niet wie voor welke functie voorgedragen wordt.” Intussen worden wel ijverig, en koortsachtig, de neuzen geteld. De groep schat ruim tweehonderd van de driehonderd stemgerechtigden achter zich te hebben. Zich nu al rijk tellen zou wel te ver gaan, zeker in de ogen van wie de Surinaamse politieke praktijk een beetje doorheeft.

De ruim een halve eeuw oude VHP heeft vaker interne strubbelingen doorgemaakt. Steeds weer was het de partijleiding die op een of andere manier aan het langste eind wist te trekken. Vaak restte de dissidenten niets anders dan het hazenpad te kiezen. En dan ook nog met de staart tussen de benen. Of het dit keer anders uitpakt? Sardjoe’s tegenstanders kenmerken zich door één opmerkelijk verschil. Zijn belangrijkste medestanders, waaronder Randjietsingh, vormen dit keer een front met de dissidente beweging.

21 REACTIES

 1. Ach die hele VHP mogen ze wat mij betreft opdoeken, anno 2011 zou er geen enkele etnische partij in Suriname mogen bestaan.

  Eerst opdoeken en daarna straffen het geboefte dat zou de volgorde moeten zijn.

  En voor de mensen die denken dat ik alleen VHP wil opdoeken, nee hoor, HEEL FRONT mogen ze opdoeken en in het gevang zetten, stelletje boeven, oplichters, corruptelingen, zwendelaars, moreel corrupt, machtswellustelingen, raddraaiers eigenlijk zijn het gewoon draaideur criminelen.

  Any one proof me wrong.


  Maak melding

 2. De oude stempel van de VHP moet er uit als dit partij nog een kans wil hebben in een regering bij de volgende verkiezing te komen.
  Deze leiders moeten het nog eens begrijpen dat er een tijd van komen is en een tijd van gaan,heb je twee verkiezingen achter de rug dan moet je plaats maken voor een jongere.De partij blijft daardoor levendig en jong.


  Maak melding

 3. Het is opmerkelijk dat de leiders in Suriname willen blijven aanzitten tot ze van ouderdom sterven. Als men iets aan onze grondwet zou moeten veranderen dan is het dat politieke leiders na hun 65e verjaardag verplicht plaats moeten maken voor jongere, in alle andere beroepen geldt in principe tot je 60e als grens, waarom in dit geval niet? Nu komt het te vaak voor dat onze leiders vastgeplakt zitten op hun stoel (Ceta Bever!). Echte leiders kiezen op tijd hun opvolgers of maken zonder problemen plaats omdat ze weten dat ze niet onmisbaar zijn, neem b.v. Mandela, Lula, Neyerere en Kaunda, Surinamers in deze groep zijn erg schaars, ik denk dan aan M. Schalkwijk en C. Breeveld (die het beloofd heeft) en dan hebben we het wel gehad. Leiders die er vooral voor eigen gewin of glorie zitten blijven totdat ze weggejaagd worden, dement worden of dood gaan, Surinaamse voorbeelden in deze categorie zijn: Sardjoe, Venetiaan, Somodihardjo, Bouterse, Soemita,Wijdenbosch buitenlandse voorbeelden zijn Mugabe, Mubarak, Khadaffi, Reza Palevi, Idi Amin, Mao Tse Tung, Hugo Chavez en Fidel Castro eigenlijk te veel om op te noemen. Misschien heeft Sardjoe in het verleden goed werk verricht voor partij, land en volk, maar nu is de tijd voor hem aangebroken om het aan jongeren over te laten.


  Maak melding

 4. Het komt ervan als je niet weet wanneer het je tijd is om op te stappen, hé meneer Shanti?
  Nu zal je eruit gegooid worden op een nette manier. Soso sjen!

  Verder ben ik het eens met M. Doorn, het etnische is niet meer van deze tijd.
  Randjie ruikt macht, maar heeft totaal geen bagage en dan bedoel ik geen educatie of geld. Hij is gewoon dom, denkt dat de wereld is stil blijven staan en wilt Suriname ‘regeren’ zoals in 1960. Gewoon weg met deze fossielen.


  Maak melding

 5. Ik raak als overjarige vader, opa en overgrootvader ook de greep op mijn kinderen, klein- en achterkleinkinderen kwijt. So waht? Ze gaan hun eigen gang, hebben hun eigen leven, hun eigen verantwoordelijkheden. Zo is dat ook met de VHP. Time for a change.

  @ 4 M. Doorn: Wij hoeven niet te bewijzen dat je het fout hebt. Kijk maar om je heen binnen je eigen kliek. Ik dacht eerst dat je het daarover had. En als ik kijk naar de tijd van je posting zijn de meeste NORMALE mensen gewoon aan het werk.


  Maak melding

 6. wikileaks merk echt dat ddb een speciale rol in jou lven speelt heb het over het onderwerp je blijft maar gal spuwen de hele tijd over hele andere onderwerpen dan die er aan zet zijn vertel je problemen aan een specialist ofzo je bent zeker een nederlander !


  Maak melding

 7. Reorganisatie!

  Van tijd tot tijd zal er overal, binnen elke politieke partij of combinatie reorganisatie moeten plaatsvinden. Reorganisatie is goed voor de hele beweging om heel oud en liggend water te verversen zodat het drinkbaar wordt.

  Er gaat een jaar voorbij, er gaan 5 jaren voorbij en dan wordt het tijd om de balans weer op te maken. Wie weet wordt de VHP met nieuw, schoon en helder drinkwater de aller- grootste politieke partij in Suriname.

  Wat wel zeker is, is dat het drinkwater van de partijen die nu in de regering zitten nooit en tenimmer meer drinkbaar wordt. Met lijken en Radio-actieve coke vervuild.


  Maak melding

 8. 9 Blaka ka ik heb inderdaad in mijn eigen kliek gekeken en daarna bij die andere kliek, ik heb het vergeleken en kon jammer genoeg niet tot een andere conclusie komen.

  Misschien moet jij het ook proberen, niet alleen kritisch naar die andere kliek kijken maar ook naar je eigen kliek en vergelijken.

  DAS op 9 Wat wel zeker is, is dat je leeft, je domme reacties hier zijn het bewijs van. Voor de rest weet ik zeker dat je niets weet.


  Maak melding

 9. liever laat als nooit! Is nu pas achtergekomen dat hij inderdaad een slappe janus is? ach, ja!! als hij nu opdonderd! is een goede gunst voor de hele partij!! en misschien ook nog wel voor de hele gemeenschap is Sme.

  Nr 1 Pinto: Eindelijk een goede reactie van jouw!!!!!!!!! Ben absoluut met je eens. Woorden uit mijn mond. Ga zo door! Gewoon positief blijven.

  Sardjoe, maak je niet belachelijk dan het is!! Ga gewoon lekker vissen en of ontspannen opa!! het is je gegund! Je(klein)kinderen/ gezin, en of fam.leden zullen trots op jou zijn denk ik. Lach en laat lachen, leef en laat leven.

  Wiep-Ding


  Maak melding

 10. He he. eindelijk geeft onze aller wikileaks toe hoe ongelofelijk stom hij is.
  Wat een zelfkennis! Met al die onzinnigheden die hij rondspreidt is het ook onmogelijk om te blijven ontkennen dat hij eigenlijk niet zo slim is.
  Dus voortaan gaan we met zijn allen deze stomme ezel van de bovenste plank totaal
  negeren en niet meer serieus nemen.


  Maak melding

 11. Ach Doorn(roosje),

  Ik weet wat ik weet, ik weet ook wat jij niet weet of niet WIL weten. Eerst ben je blind en nu weet je niet wat je moet weten.
  Iemand dom noemen zonder die te kennen komt voor bij mensen die niet weten wat ze moeten weten. En laat je ze het weten dan doen ze of ze alles zijn vergeten.
  Sterkte ermee!


  Maak melding

 12. Van mij mogen ze de Bakba Soso Bana politieke partijen opdoeken …\
  Ik heb niets tegen de Neger Partij Suriname En de Verenigde Hindoestaanse Partij..


  Maak melding

 13. He DAS op 16

  Na je reacties gelezen te hebben, kan ik wel tot de conclusie komen dat je niet echt snugger ben, daar hoef ik je echt niet voor te kennen hoor.

  Ondanks je bewezen gebrek aan denkvermogen, denk ik dat je in je prive leven toch zaken goed kan doen.

  Zo ben ik van overtuigd dat je Sardien goed kan koken of koeken goed kan bakken, bij mij kom je tenminste over als een koekebakker, maar daar gaat het niet om, snappie.


  Maak melding

 14. Wel of geen verjonging, zolang VHP enkel en zeer nadrukkelijk op etnische basis blijft gestoeld en handelt t.b.v.een kleine elite kliek zal het anno 2011 meer en meer haar bestaansrecht gaan verliezen.


  Maak melding

 15. We hebben een nieuw woord gevonden, DENKVERMOGEN heet dat.De NDP-ers hebben het denkvermogen van een garnaal.Verdedigers van het kwaad zijn meestal mensen die geen hou vast hebben onzekere mensen die opkijken tegen moordenaars drugscriminelen dictators, dus als wij het hebben over gebrek aan denkvermogen dan komen figuren als pinto ,M.Doorn daarvoor in aanmerking ze proberen alles wat krom is recht te praten.


  Maak melding

 16. Nena zijn de NPS en de Marron gekleurde politieke partijen niet etnisch gestoeld.

  Als je het lef hebt bovengestelde vraag met ja te beantwoorden, pas dan heb je het recht de VHP een etnische partij te benoemen.

  Zo niet hou je kaken stijf op elkaar.

  Zelf heb ik het vertrouwen dat de jongeren onder de Hindostanen de VHP zullen vernieuwen en hervormen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.