Suriname moet kernenergie zelf leren kennen

52

PARAMARIBO, 17 mrt – Suriname en Surinamers moeten zelf kennis en ervaring, opdoen met kernenergie. We moeten het niet hebben van horen zeggen, zegt minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Voor of tegen, het moet uit eigen overtuiging voortkomen.

Daarom moeten jongeren, studenten nu al warm worden gemaakt. “Waarom zouden we onze universiteitsstudenten geen kennis laten maken met een energievorm die steeds belangrijker wordt in de wereld”, zegt Hok. Ook Suriname zou er naar moeten kijken, zeker met het oog op de eigen groeiende behoefte aan energie. Maar alleen maar afwijzen omdat er een ramp dreigt met kernreactoren in Japan, is ronduit verkeerd.

Dat de dreiging in andere ontwikkelde landen leidt tot meer bezorgdheid, mag dus ook niet echt meetellen. Suriname moet nu zelf de kennis opzoeken. Dat kan ook eventuele vrees uit de wereld helpen. Maar zonder meer anderen napraten, zou neerkomen op de trein missen. “Kernenergie is een voor ons vreemde energievorm. Misschien dat we over een paar jaar met meer kennis zaken kunnen afwijzen of juist aannemen”, aldus Hok.

Bekijk ook:

52 REACTIES

 1. Meepraten over kernenergie is een vorm van nieuwsgierigheid/belangstelling kan geen kwaad.Als er ergens in de wereld een tsunami plaats vindt,mag je ook meepraten,kan geen kwaad.Je kunt zelfs een boek er over schrijven,des te beter.Maar..wat is het doel van dit bericht?Ik zie het als collum vulling>een beetje van dit en een beetje van dat.Een beetje interressant doen misschien?We hebben een enkel waterkracht centraal(gebouwd door de amerikenen)waarom niet moderniseren?Het is een schone energie en misschien ook veilig.


  Maak melding

 2. Deze man is knettergek en moet en een paar calpol tabletten innemen.
  Suriname kan mensen met staar niet eens behandelen hij moet iets aan zijn prioriteiten lijstje doen.


  Maak melding

 3. Hallo minister Wim Hok,

  U hebt groot gelijk die kernenergie centrale moet in Albina of Mongo komen, om daar ook werkgelegenheid te creeeren.

  Frans Guyana kan ook een potentiele afzet markt zijn, geen slecht idee.


  Maak melding

 4. Ik ben van mening dat Suriname al jaren terug had moeten kiezen voor kernenergie. Ik ben het eens met de minister dat men niet anderen moet napraten maar dat men juist door eigen kennis vergaring en eigen inzichten tot een weloverwogen oordeel moet komen. Het zou toch mooi zijn als men in Suriname op de Adek zich ook gaat verdiepen op het gebied van de kernfysisca. Met kernergie opgewekte elektriciteit kan Suriname heel veel deviezen opleveren bijv. door verkoop van elektriciteit aan Frans Guyana en Guyana.


  Maak melding

 5. Kerngeklets!

  Nog geen half miljoen inwoners en we gaan onze tijd verdoen met kernenergie? Meneer Hok is de afgelopen dagen losgebarsten en blaast gretig de volgende luchtballon op.

  Verdoe je tijd niet met zulke wissewasjes en ga voor die paar Surinamers naar zonneenergie
  kijken. De zon is gratis en ongevaarlijk.
  Kernafval moet zorgvuldig worden opgeslagen maar als ik zie dat langs de Ringweg allerlei schadelijk plastic ligt, dan mogen we het risico niet nemen met kernafval.

  Er zijn andere prioriteiten meneer Hok.


  Maak melding

 6. ik raak al gewend aan die onzin vanuit de kamp van deze regering, dus dit mag er ook bij stelletje losgelaten schapen,moeder natuur geeft suriname genoeg mogelijkheden om energie te winnen maar men wel interessant doen bij de MC der criminelen.


  Maak melding

 7. Deze minister moet als kind op zijn hoofd gedropt zijn. Hij wil ons heel wat “Bull” verkopen terwijl de televisie met beelden vanuit japan nog aan staat.


  Maak melding

 8. Je kan leren van andermans fouten. De les die we hieruit kunnen leren is dat we Jim moeten opsluiten in een Hok met 1 gram Plutonium. Waar komt deze grapjas vandaan? Hebben wij miljarden op hierin te steken of gaan we als proefkonijn fungeren voor een ontwikkeld land? Hebben we zoveel energie nodig op korte termijn? Kost waterkracht niet miljarden minder? Rob, wat voor waarde hebben je deviezen als er iets misgaat?
  Japan was een week geleden nog een van de rijkste landen ter wereld. Waar zijn ze nu?
  Dit is een Non-discussie. Een ieder die voor is een enkeltje Japan geven dan zijn we van die idioten af.


  Maak melding

 9. Een ding viel me op in dit bericht: omdat er een ramp dreigt met kern reactoren in Japan, moet dit plan niet afgewezen worden. Kan de minister een natuurramp afwenden die een andere ramp veroorzaakt? Denkt men echt dat Suriname voor eeuwig en altijd gevrijwaard is van natuurrampen? En als de rampen ons overkomen wordt God vaak nog beschuldigt, i.p.v. dat wij de schuld bij onszelf zoeken. Dat wij niets zijn zonder God, dat de mens altij wil rekenen op eigen inzichten zonder God.Wees gewaarschuwd, Suriname is niet gevrijwaard van een tsunami bijv. want we zitten aan de zee, noch een aardbeving, Niemand hoeft te blijven vertrouwen op onze zgn. sterke guyanese schild. Wij moeten alleen maar vertrouwen op de Almachtige en bidden dat wij behouden blijven en blij zijn dat wij zolang wij niet omkomen door natuurrampen of nucleaire rampen, wij altijd nog een kans hebben om eeuwig gered te worden. Laat deze ramp een eye opener zijn voor de wereld en vooral voor u.


  Maak melding

 10. IK merk dat gasten op dit forum met een bepaalde politiek kleur niet bereid zijn vooruit te denken en dus zo politiek gekleurd zijn en dus wijgeren het belang of voordeel van een voorstel van iemand met een andere politiek kleur te begrijgen
  de minachting van hun zelf te spiegelen aan het land suriname. Er zijn mensen die durven te denken aan de toekomst van dit land we niet alleen denken aan projecten die wij in een zittingtermijn kunnen verwezelijken neus,wikileaks,DAS,takiemang en bakapasi_boi het gaat niet alleen om jou eigenbelang het gaat niet alleen om het nu laten we de generatie zijn die de eerste stap hebben gezet voor een waarachtig land met hoop voor elke surinamer. ik hoop dat ik begrepen bent schatjes


  Maak melding

 11. Deze minister is even de weg kwijt…..
  Kernenergie voor een land met een 1/2 miljoen inwoners en alle mogelijkheden voor zonne-energie.

  En hoe wil je in godsnaam kennis en ervaring met kernenergie opdoen? Enkeltje Tokio misschien?


  Maak melding

 12. @ # Ik doe er een schepje bovenop stuur hem in een van de smeltende reactoren om vandaar uit zijn verslag te Mailen
  @#3 Volkomend met u een
  @#4 Is kalpol een nieuw middel tegen gekte? wow
  @#5 That’s Funny
  @#6 Nog een kandidaat voor Calpol. Is er met Guyana of Brazilie gesproken voor permissie.
  en by the way hebben jullie er bij stilgezeten dat er in de toekomst een of andere gek kan opstaan en dit projekt omzetten in een wapen producerende entity


  Maak melding

 13. Minister Hok wil Suriname aan de kern energie.Hebben we niet genoeg problemen gehad
  in tjermobiel,en nu in japan.Suriname heeft
  de mogelijkheid van zonne energie en windenergie.


  Maak melding

 14. Wat moeten we nog meer leren kennen over kernenergie? Als er iets fout gaat (en dat is nooit 100% uit te sluiten) weten we nu al dat het niet onder controle te krijgen is, je gaat eraan dood door kanker en allerlei andere aandoeningen, je moet het gebied in een straal van minstens 80 kilometer verlaten en je kan pas na duizend(en) jaar(en) terugkomen. Het laatste wil zeggen dat de meeste nog in leven zijnde Surinamers dan onderdak moeten zoeken in Guyana, Brazilië, Frans Guyana of verder weg. Meneer Hok, weet nu al dat Heroïne en Cocaïne verslavend zijn, hij raadt zijn zoon en dochter toch ook niet aan drugs zelf uit te proberen? Ik weet nu zeker dat de Japanners er spijt van hebben dat ze ooit aan kernenergie begonnen zijn, ze zouden zo de helft van hun welvaart willen geven voor een stralingvrij, schoon en gezond milieu.


  Maak melding

 15. Mijnheer Hok,

  U heeft volkomen gelijk bouw aub eentje die gebruik maakt van plutonium aangezien u ook niet gehinderd word door enige kennis.
  Andere landen hebben meer dan 30 jaar ervaring en komen er nu achter wat voor problemen er kunnen optreden.
  Maar zoals u het zegt u moet zelf ervaring opdoen haha …. Grapjas ben je.
  Weet je überhaupt wel wat een kerncentrale kost ???? Een paar miljard eurie?
  Ja of kun jij deze goedkoper bouwen.
  Tevens wie heeft vraag naar zoveel Megawatt??
  die 300000 bewoners van Suriname
  jullie hebben elke dag zon maak daar eens gebruik van.
  Kijk eens naar zonnecollectoren van solaq ofzo?
  Maarja u bent niet wereldvreemd en kletst domweg over investeringen die Suriname niet eens in schatkist heeft.

  Graag eerst de juiste problemen oplossen en dan BIGGY doen aub!
  Grtn piet paniek
  Oja als je meer informatie over energie en waterwinning wilt reageer dan dan helpen wij u wel verder!

  Wij willen Suriname wel helpen met duurzame energiebronnen


  Maak melding

 16. Jim hok wil niet graag in de zon lopen want daar word je je te zwart van daarom wil hij een kerncentrale want als het misgaat geeft hij ’s avonds ook licht haha….

  Ik heb graag geld over om hem echt een eventjes stage te laten lopen in Japan om ervaring op te doen.
  Ik bied hiervoor en dat meen ik 1000 euro maar dan moet hij per direct zo snel mogelijk naar kerncentrale 3


  Maak melding

 17. Nederland stopt ermee
  Duitsland heeft alles plat
  Rusland doet het rustig aan

  Alleen Iran en noord Korea investeren hier nog veel in Euh iets met wereldmacht ofzo!


  Maak melding

 18. 1 Kennis en ervaring opdoen
  2 Met meer kennis zaken kunnen afwijzen of juist aannemen.

  Reageerders 1t/m 16:
  Uit de 2 bovenstaande citaten valt niet op te maken dat jullie kunnen lezen.
  Bewaar die losse flodders voor wat anders

  A so mi takkie


  Maak melding

 19. Jimmy, sorry, maar brainstormen via de pers komt jammer genoeg gekunsteld over. Je droomthema’s overtreffen elkaar. Libi-libi overtreffende trap. Vandaag is het dus Kernenergie. Een joke Jimmy, want dat is financieel niet eens haalbaar. Een kerncentrale is not done. Japan is de beste les van vandaag! Tjernobyl (1986) leert dat op die plaats in de komende eeuwen niets meer groeien zal. Duitsland heeft besloten enkele te sluiten, wat wil je nog meer?

  Ik begrijp niet waarom je moeite hebt om bestaande bedrijven te moderniseren. Te zware klus voor jou? Dan maar de Stuwdam. Schone energie voorbeelden zijn: Zonne-energie in India , in Ned. zijn er zelfs gemeentes die hier subsidies voor geven, maar jij ziet het al gebeuren. Een heuse centrale in Sur.

  Heet je Min. niet die van de Natuurlijke Hulpbronnen? Waarom zoek je die hulpbronnen niet dicht bij huis, in water of zonneschijn, beide in overvloed. Een kernproject staat te ver van je bed en is bovendien gevaarlijk. We weten al welke ziektes het zand uit de Sahara in het Caraibisch gebied veroorzaakt. Dan denk je toch niet aan kern-energie in Sur. Is er in Zuid Am. een kerncentrale te vinden?


  Maak melding

 20. Minister Hok ,
  Ga naar je hok en sluit je zelf voor altijd op.Zorg ervoor dat er genoeg brood op de plank is in de surinaamse samenleving.Praten over kernenergie is praten over kennis der natuurwetenschappen/scheikunde/wiskunde enz..,enz…,op het hoogste niveau.
  Mijnheer Hok,het spijt mij heel erg,Suriname heeft zulke knappe koppen nog niet voort gebracht.Zorg ervoor dat Suriname een beetje veilig voelt/wordt voor ieder burger en toerist.Dan kunnen ze vrolijk verder met hun leven en gelukkig zijn.En kunnen ze dan intelligente(knappe koppen)kinderen verwekken,waaruit misschien die natuurkundigen enz..,enz.. kunnen voort vloeien.
  Dus hok ga naar je hok met zulke illusies.

  PROF.


  Maak melding

 21. Ik houd van mensen als Jim Hok.Ze stimuleren je om als mens te gaan denken en handelen tot de grenzen van het weten.Deze grens van het weten kan je telkensweer verschuiven waardoor je kennis toeneemt in de breedte en in de diepte.Mensen moeten niets alles inslikken wat tegenstanders, de ketters van kernergie hen voorgekauwd hebben.Belangrijk is dat elk mens zijn eigen intelligentie gebruikt om een eigen oordeelvorming te geraken.Mensen moeten zich niet dom laten houden door de voorgekauwde informatie aan te nemen van de tegenstanders. Ze maken zich schuldig aan ketterij en doemdenken. In Suriname kan men niet aan de kant staan en geen initiatieven ontplooien op het gebeid van de kernfysica.Het kan best werkelijkheid worden dat een Surinamer in Suriname met een briljante idee komt om kernfusie wereldwijd veilig te gebruiken.Maar dan moeten we wel over de scholings- en onderzoeksmogelijkheden en het materiaasl in Suriname de beschikking hebben.


  Maak melding

 22. Wij zijn niet eens in staat om een tweecilinder Kubota te onderhouden. dang un wani kerncentrale. Forget it! Er zijn voorbeelden te over van miljoenen investeringen in machinerieen, die zelfs hun economische levensduur hebben gehaald. Die pompgemalen van Wakaai zijn daar een voorbeeld van. De Nickeriebrug is maar vijf keer op- en neer gegaan.

  Laten we maar ophouden over kerncentrales.


  Maak melding

 23. Inderdaad, kernenergie is een vreemde energie.Hok, hou het ver van Suriname.De simpelste zaken kunnen jullie niet onderhouden.de overheidsgebouwen zien er belabberd uit;bruggen kunnen niet onderhouden worden.Hok weet niet waarover hij praat.Waarom geen windmolens??? Het hele jaar door waait er meer dan voldoende wind in Suriname.Je bespaart het milieu en heel veel ellende.het kost ook veel minder dan een kerncentrale. Ik kan Hok niet kwalijk nemen, hij lijkt mij een papegaai.


  Maak melding

 24. @makkara

  Dat zie je verkeerd. De meeste hebben gewoon geen zin in een onzin diskussie en jij behoort tot de foetoe boys die alle onzin van je kluppie tegen elk beter weten de hemel in prijst.

  -1- SME beschik niet over de middelen (investeing, kennis, ervaring en geschooldpersoneel)
  -2- Een kerncentrale levert vele meer stroom dan SME de komende jaren nodig heeft. Omdat de kosten van de centrale niet lager worden als je minder gebruikt zal een kern centrale in een kilowatt prijs resulteren die vele malen hoger is dan elk ander alternatief.

  Twee redenen die een kerncentrale ongewenst maken en waarvoor geen oplossing bestaat.

  Overigens.
  -1- De aanleg van een centrale duurt jaren en het energie tekort is accuut. Het is dus ook in dat opzicht geen oplossing.
  -2- Er zijn volop alternatieven die goedkoper stroom leveren en wel op korte termijn te realiseren zijn en waarvoor SME wel de middelen vrij kan maken.


  Maak melding

 25. Nog afgezien van de onzinnigheid van het onderwerp is het tijdstip waarop Hok deze uitlatingen doet politiek zeer juist gekozen. NOT!!!!!!!


  Maak melding

 26. Van verrijkt Uranium en Plutonium kan je kernbommen maken.

  Zien jullie het zitten, kernbommen in handen van het geboefte, moordenaars, drugscriminelen en geestelijk gehandicapten van het trio DDB, Brunsi en Somo.

  Deze randdebielen moeten eerst leren om luiers te dragen voordat zij zindelijk worden.

  Kernfysica, quantumfysica en quantumchemie etc. in leeghoofden als deze trio?

  Deze Surinamers zijn echte dagdromers, die voortdurende onder opwekkende middelen staan en niet geremd worden door gebrek aan kennis.

  Simon Bolivar vroeg om een paard en kreeg deze drie ezels.


  Maak melding

 27. @#12 Makkara
  Het heeft niets met politieke kleur te maken
  als je lang genoeg op dit forum heb rondgehangen zal het je wel zijn opgevallen dat ik ook tijdens de regering venetiaan zodra dit onderwerp opkwam Flinke kritiek leverde. Ga het archief na over artikels van waterkant over professor adema.Ik weet niet of je dit weet maar het kernafval blijft vijftig tot honderd jaar actief daarom weet men zich er geen raad mee. In japan werd deze opgeslagen in een verdieping boven de reactor wat nu de oorzaak is van de paniek dat er nu heerst in de wereld.In de verenigde staten is er een bunker gebouwd in de yakka montains die in de staat utah moeten zijn. alleen het feit dat dit afval per trein of trucks vervoerd moet worden die allemaal eerst door de steden moeten rijden heeft zo een groot protest van het volk ontketend dat de regering ervanaf heeft moeten zien.
  Mijn moeder zou zeggen te joe mati barba e bron begin nat di foe joe.

  Dit kunnen wij doen door van dit stom idee af te zien.
  en by the way ons land heeft maar vijfhonderd duizend mensen wie don’t need this
  waterkracht zonne en wind enrgie kunnen ons meer dan genoeg enrgie leveren


  Maak melding

 28. @#22
  U mag samen met minister hok stage gaan lopen in een van die brandend centrales in japan
  @25 en in dat process een mushroom cloud boven Suriname produceren! U hebt Nobelprijs voor stupidity gewonnen


  Maak melding

 29. Er is en verschil tussen kernenergie leren kennen en kernenergie gebruiken.Het eerste kan je tot een algenmeenontwikkeling toe rekenen,de tweede is heel wat anders en dat houd veel meer in.Suriname een klein land gerekend naar de bevolking grote heeft geen kernenergie nodig de behoeftes zijn er niet voor zulke mengden energie,verder zijn er betere en goedkopere energie vormen zoals waterkracht,zonnen-energie en windenergie.Minister Hok het is leuk om mee te praten wanneer alle grote landen wat zeggen waar of niet je voelt je even groot als hun? Laat het maar zo zijn dat je Kernenergie leert kennen en niet gebruikt


  Maak melding

 30. Rob (25)
  Niemand is tegen stimuleren of een Nobelprijs in de Chemie voor een landgenoot. Onze moeite is gericht tegen een minister die slechts balletjes opgooit om iedereen van de nijpende kwesties in het land af te houden.

  Zijn eerste prioriteit is zorgen dat er voldoende water en electriciteit voor iedereen beschikbaar zijn. Sterker nog, hij moet bedrijven als EBS en de waterleiding efficient en rendabel maken. Milieuvriendelijke energiebronnen aanboren: zon, water en wind.

  Iemand die honger heeft, heeft meer baat bij planten van groenten dan een preek over de heerlijke vitaminen uit chemische processen van een dure fabriek die nog gebouwd moet worden. De minister moet aan de behoeften van het volk antwoorden, maw. energie te kunnen leveren, ipv scienfiction verhalen te vertellen.

  Met kernenergie voor Sur. betekent het dat hij Sur. prioriteiten uit het oog verliest. In Sur. leven er hele volksstammen die alles bij kaarslicht moeten doen, ze zouden al blij zijn met een simpele spaarlamp en stromend water binnenshuis.


  Maak melding

 31. Met onderstaande sluit het bericht af.

  “Misschien dat we over een paar jaar met meer kennis zaken kunnen afwijzen of juist aannemen”, aldus Hok.”

  Het gepeupel waarvan al is bewezen dat ze niet eens behoorlijk begrijpend kunnen lezen, hebben hier het hoogste woord.

  Het is moedeloos om Surinamers zo zien af te gaan. Als de anonieme lezers maar niet denken dat dit het niveau is van de gemiddelde Surinamer.


  Maak melding

 32. Het wordt lastig om te discussieren als niemand er werkelijk verstand van heeft.
  1.er is geen infrastructuur voor kernenergie aanwezig in Suriname,waar ga je de reactoren koelen ?In de Suriname rivier ?Of in de monding van de marowijne rivier?
  2.Waar ga je zoeen kerncentrale plaatsen in het beschermde binnenland,of aan de beschermde(want elk jaar trekken er krape schilpadden langs dit gebied die ook beschermd zijn)kustlijn ?Of in hartje Paramaribo waar mocht het fout gaan je direct de surinaamse bevolking voor de helf decimeert.
  3.In Suriname kunnen we nieteens een normale energiecentrale onderhouden(zie frequente stroomuitvallen)laatstaan een kerncentrale.
  4.Suriname heeft volgensmij maar 2-3 deskundigen op dit gebied,het opleiden kost jaren en de ervaring des te meer. Of wil je zo een centrale onder beheer zetten van een of andere jongman die zichzelf wil bewijzen ?Dan krijg je een toestand zoals die bij Tjernobyl.
  5.Waarom kernenergie ?Het energievraagstuk kan simpelweg opgelost worden door het contract met Suralco te herzien en eens eindelijk over te gaan tot een totale overhaul van de energie distributielijn in Suriname. Dan zit je met een megaoverschot die je bv zou kunnen exporteren naar Frans Guyana of Guyana.
  6.Het opzetten van zo een centrale kost minimaal 3 miljard euro,hoe denk de beste heer Hok dit te kunnen financieeeren ?En hoe wilt hij dat geld terugverdienen ?

  Deze minister weet niet waar hij het over heeft en roept maar wat. Als ik hem was zou ik me eens goed gaan verdiepen in de materie alvorens ermee te beginnen.


  Maak melding

 33. Makara schatje,

  Om een huis te kunnen bouwen moet je van onderen beginnen. Zo ontwikkel je van onderaf je woning.
  Een land in ontwikkeling brengen vraagt dezelfde werkwijze. Van onderaf!

  Jij en Jim Hok willen bij het dak beginnen. Da fa dan! Jullie zweven samen met Desi in een roeswolk van onhaalbare projecten. Wat is het nut van discussies over kerncentrales terwijl de criminaliteit in het land verruwt en de economie van het land verslechterd?

  Grote Todo blaaskaken zijn het. Eve belangrijk doen is Sranangmang kwaal.


  Maak melding

 34. Wel kernenergie is op zich niet gevaarlijk het zit meer in de afval.Ik vind dit idee van meneer hok niet zo slecht,het kan voor Suriname een bron van inkomsten worden als we het overschot aan energie verkopen aan omringende landen.Het kan ons milljoenen opleveren
  Voorzorg is wel dat het een zelf onderhoudende onderneming word zonder overheidsbemoeienis.


  Maak melding

 35. Nu snap ik het pas
  Dit is een hele slimme sluwe schreeuw in de lucht van deze Jim Hok.
  Echt slim en doordacht.
  Als je nu schreeuwt dat je een kerncentrale gaat bouwen wat Venezuela en USA absoluut niet willen zullen ten alle tijde dit land proberen rebellen om te zoeken naar andere energie bronnen en dat wil zeggen dat deze landen ook graag dit land financieel Zullen ondersteunen!

  Hele slimme zet van Jim.
  Sla snel de eerste paal in de grond voor de bouw en ik ben benieuwd wie je de uranium of plutonium zal leveren.

  Zorg wel dat je voldoende borium o voorraad hebt. Maar dat zal geen probleem zijn voor jullie. Jullie staatskist puilt uit van het geld dusssssss……

  Maar met veerl respect snap ik uw schreeuw mijnheer Hok.
  Aleen nu nog de vraag is de rest van de wereld hierin trapt
  Grtn piet paniek

  Hoop dat ik een uitnodiging krijg tijdens de opstart van deze centrale.


  Maak melding

 36. no 19 Piet Paniek: “Wij willen Suriname wel helpen met duurzame energiebronnen”.
  Piet Paniek, wie zijn “wij” ? Als jij daar ook onder valt dan is het tijd dat we in Suriname in paniek raken. Als jij persoonlijk geen ingenieur bent dan hebben we niets aan je losse flodder en is je grote mond alleen maar goed om aardappelen te eten.

  No. 22 Wittie Nengre, wij kunnen niet lezen? Jij weet in ieder geval niet wat je wilt zeggen. Al zou je alle boeken van de wereld citeren, hoe kun je daaruit opmaken dat iemand niet kan lezen? Wil je me daarom uitleggen waarom uit de citaten blijkt dat wij (no 1 t/m 16) nadat we ze gelezen hebben, ze, volgens jou, niet begrepen hebben? Kun je dat niet? Hou dan je niets zeggende opmerkingen voor jezelf!


  Maak melding

 37. Ik heb alle postings 1 t.e.m. 44 nog een keer gelezen en heb er goed over nagedacht. Mijn eindconclusie is: “las ting, soso las ting”. Waarom? Omdat het net zoveel zin zou hebben als we zouden discussiëren over de vraag of Suriname in de naaste toekomst een bemande vlucht naar de maan moet uitvoeren, ja of nee? Suriname heeft voor beide, de kerncentrale en de vlucht naar de maan, gewoon het kapitaal niet.


  Maak melding

 38. 2e Henkie

  Effe zonder gekheid ik zit in deze sector dusss…
  Ik weet waar ik over praat.
  De titel waar jij om vraagt klopt ook nog.

  Maar zolang deze regering er zit zullen weinig buitenlandse landen willen investeren in duurzame projecten.

  Wij doen niet mee met geld van de bevolking te steken voor de goede volgorde.
  Wij zijn een bedrijf met disciplines in de waterbranche en ekectriciteit

  Klanten zoals GE en Shell zijn kind aan huis bij ons dussssss….
  Denk aub goed na en geloof me ik verkoop geen lucht.
  Ben gemiddeld 1 x per maand in Suriname


  Maak melding

 39. Piet paniek is gemiddeld 1x per maand in Suriname maar werkt tegelijkertijd in een sector met discipline in de waterbranche en ekectriciteit.

  Ik geloof wel dgelijk dat piet paniek in die sector werkt, alleen denk ik als schoonmaker van zwaar vervuilde troep vandaar dat hij 1x per maand naar Suriname moet. In die brache mag je natuurlijk maar een paar uur per maand werken.

  Piet paniek als ik je reacties in ogenschouw neem, zou ik je niet eens bij de poorten van dit soort bedrijven toelaten je bent een gevaar voor jezelf laatstaan de troep die je moet opruimen.

  Dombo, buitenlandse landen hoeven echt niet in Suriname te investeren, als buitendse bedrijven dat doen zijn we al tevreden.


  Maak melding

 40. @48

  En daarom heb ik meer te spenderen dan jij vriendje m.doorn

  Effe zonder gekheid vriend m.doorn je maakt nu wel alle mensen die schoonmaak werk verrichten belachelijk sukkel die je bent.
  Of wil je zeggen dat eerlijk verdiend geld niet goed is voor een hielelikker als jij?

  Oja nog een vraag waar ik antwoord op wil.
  Wat voor werk doe je ook alweer m.doorn?
  Ik ben een goedbetaalde schoonmaker en jij?


  Maak melding

 41. Maar nu weer ede serieus.

  Waarom word er geen gebruik gemaakt van kennis die ook op curacou word toegepast.
  Hier wordt een project opgestart waar men Een E centrale van 5Mwatt gaat bouwen.
  Allemaal zonnecollectoren tevens wordt er ook tijdens het koelen van deze collectoren drinkwater gecreerd door gebruik te maken van membrane destillation.
  Waarom maakt Suriname daar geen gebruik van?

  Duurzaam water en energie
  Denk daar maar eens over na.

  Ik heb een vraag en ik hoop dat iemandmij daar serieus antwoord op kan geven.
  Is het volk nu blij met de waterkrachtcentrale en heeft deze centrale zich terug verdiend?
  Is het volk blij die hun woongebieden en leefomgeving zijn kwijtgeraakt blij?

  Grtn piet en vandaag geen paniek


  Maak melding

 42. @27 en@ 48

  Nu zie ik wel een discrepantie tussen deze 2 heren.
  Wie is er nu van het zandpad af en op de verharde weg terecht gekomen.
  Pintoik ben blij je eerste echte humane reactie te zien.

  M.doorn lik ze!


  Maak melding

 43. @ 17
  Wie oren heeft om te horen, die hore.
  Een volk kan gestraft worden met de gevolgen van onze eigen schuld d.m.v. rampen.Binnen dit context heb je “gelijk”. Love u!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.