Regering Suriname wil meer halen uit Staatsolie

19

PARAMARIBO, 16 mrt – Staatsolie moet veel meer gaan opleveren dan wat er nu uitkomt. Dit zegt minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. “Mijn uitgangspunt is bedrijfseconomisch. We willen hetzelfde als de Nederlandse regering wil voor de gasvelden. Een dollar nu is veel meer waard dan over tien jaar. Daarom willen wij die dollar nu hebben.”

Het is meer dan alleen maar een politieke aangelegenheid. “Natuurlijk wil de regering meer geld, de samenleving schreeuwt erom. Iedereen begrijpt dat als we de productie van aardolie, goud of bauxiet kunnen verdubbelen, we dat moeten doen”, zegt Hok. Als de efficiëntie omhoog moet, zal dat gebeuren ook. Het wordt de benadering naar zeker Staatsolie toe. Het aanstellen van een buitenstander als financieel manager bij het bedrijf valt ook in dit licht.

De vakbond bij Staatsolie verzet zich weliswaar heftig. De kandidaat, Iwan Poerschke, zou niet voldoende inzicht hebben. Het bedrijf had zelf al een eigen medewerker op het oog. Hok vindt het verzet niet bepaald gespeend van politiek. “Ik heb de vakbond niet horen protesteren toen de vorige financieel werd aangesteld. Kennelijk had die wel de juiste politieke kleur.” De vorige functionaris kwam ook van buiten het bedrijf. Hij werd aangesteld door de regering Venetiaan.

19 REACTIES

 1. Minister Hok, het geschreeuw van read is duidelijk politiek gezwets van iemand die de bestaande belangen in staand wil houden.

  Het is inderdaad juist goed om iemand van buiten aan te stellen, omdat die persoon met andere inzichten en ervaring naar bestaande zaken kan kijken. Mensen die te lang op de zelfde functie zitten raken verstokt en proberen zaken in staand te houden waarmee ze vertrouwd zijn.

  Reshufflen en reorganiseren die hele bende daar op Staatsolie, de directie is gaan denken dat het hun bedrijf is en dat is een gevaarlijke situatie, want nu heeft niemand meer inzicht op wat er precies gebeurd.

  Een directie die samen met de vakbond van de daken schreeuwt dat ze mensen aan het opleiden zijn voor directie functies, is gewoon te gek voor woorden.


  Maak melding

 2. Poes!

  Hok wil een Poes op de melk laten letten.
  Poe(r)ske moet als buitenstaander de zak(k)en van deze regering gaan regelen/vullen.

  Lul niet te veel Hok, gan aan de slag waar datmoet. Begin met je nieuwe Hoofdstad.


  Maak melding

 3. Daar hebben wij de poppen aan het dansen de vorige regering deed het, dus het is legitiem op het te doen wat een flauwekul redenering van deze criminele bende die nu aan de macht zijn in mijn geliefde land. In de jaren 80 is staatsolie op een haar na hebben verkocht door deze zelfde president en zijn adviseur bosje.Overal waar bouterse zijn poot zijn wordt een puinhoop daar waarschuwen deze mensen voor want als je de deur open zet voor één loyalist volgen er nog velen ongeschoolde krachten net als Bouterse.


  Maak melding

 4. Ai Jimmy Hok, je gaat snel, ik kan je bijna niet bijhouden. Eerst wilde je dromen over een stad ergens anders dan Parbo. Begrijpelijk, want daar is niets mis mee.

  Maar nu je de Staatsolie melkkoe bij de horens vat en dollars wil zien, met de inbreng van je eigen pion, of die van preesi, moest ik even gaan zitten. Want Jimmy daar heb ik echt problemen mee. Alles wat jullie in het verleden aanraakten, ging kapot. Als je nu ook een van de schaarste melkkoeien van ons land helemaal gaat uitknijpen, blijft er niets meer over. Dan fa dang? Zijn er geen andere koeien die je kan vinden? Heeft preesi jou ook wijsgemaakt dat hij aan de oprichting heeft meegewerkt? Weet je Jimmy, een volk dat zijn eigen geschiedenis niet kent, wordt makkelijk vergeten. Daarom moet je je gaan verdiepen in die geschiedenis van ons land. Maak niet zo maar weer iets moois kapot. De SML ruste al jaren in ellende.


  Maak melding

 5. Hok,kijk liever naar de EBS.Dat stroom uitvallen,wordt steeds meer als hinderlijk ervaren.Als dat structureel wordt,kan je vergeten dat je wat extra’s van staats olie krijgt.We betalen al voor water dat niet geleverd wordt en nu gaat de stroom ook die richting op.Hoe ga je miljoenen inwoners van Hokpark[de nw hoofdstad] van electriciteit voor zien?

  Cobie.


  Maak melding

 6. Hopelijk wordt Hok gereshuffeld naar cultuur, hij heeft echt affiniteit met clowns en standup commedians.:lol:

  Een nieuwe hoofdstad.
  Een kerncentrale
  Meer olie uit staats wringen.

  Wat een joker. 😆


  Maak melding

 7. Nu dacht je eindelijk af te zijn van die onzin roepende ministers en hun president en nu begint er weer één.
  Voer nu eerst maar eens de beloofde dienstplicht in.
  Weet je wel. De nieuwe slavernij. Alle militairen een moestuintje.


  Maak melding

 8. minister J.H (lees jie haa) van N.H waarom de olie over dertig jaar uitspreiden als het in vijf opgemaakt kan worden. want over vijf jaar zit je niet meer daar.


  Maak melding

 9. Lacking heeft even rust nu komt onze jimmy hokjes denken met zijn onzin op de proppen, als deze gasten hun waffel open doen komt er geen enkel verstandig woord uit dan alleen maar stom gelul, net als hun baas sopi Bouta.


  Maak melding

 10. Met jou krabbenmentaliteit wordt van een Wikik@ geen andere benadering dan deze verwacht. Het probleem van jou soort is jou soort zelve!!!


  Maak melding

 11. Ik snap dit hele gedoe niet. Waarom moet ene meneer Poerske of hoe die heten mag nu een directeursfunctie gaan bekleden bij Staatsolie op de leeftijd van 58 jaar. Het beleid van dit kabinet is geweest om iedereen van 60 jaar met pensioen te sturen. Wellicht dat P de “insideman” moet worden om tzt andere lieden binnen te halen. P kan zich liever als adviseur van staat laten inlenen tegen een vorstelijk salaris, want straks blijkt, dat ook hij een wurgcontract heeft mogen tekenen van dit kabinet. P moet de eer aan zichzelf houden en een andere constructie kiezen. Ik zou niet onder een dergelijke omstandigheid ergens willen binnenkomen en dit kabinet zal weer de gewijzigde beleidsinzichten aanvoeren voor benoeming van P. Allemaal onzin, want P is gewoon een goede vriend van Hok. P moet gewoon voor zichzelf een bedrijf beginnen, zich laten inhuren als adviseur en dan heb je geen enkel stom gezwets over wat danook. Het valt mij op, dat voor een combinatie die zo lang aan de kant heeft gestaan en alle tijd heeft gehad zich voor te bereiden op een eventuele zittingsperiode, het allemaal wel heel krakkemikkig is. In Suriname wordt geen politiek bedreven, want iedere idioot kan zich daar politicus noemen. Kijk maar naar de toneelspelers van het moment. En als je het mij vraagt begrijpt het gepeupel niks van wat zich allemaal op het toneel afspeelt, maar niemand die daar een vraag over stelt. Dat is Suriname. Net zoals Front teveel “oude mannen” had om flexi over te komen, heeft MC te weinig intellect om het allemaal goed en duidelijk te kunnen uitleggen. Ik las laatst nog, dat Lesley Winter direkteur Luchthavenbedrijf is geworden. Zelfs in een nieuw jasje blijft oude troep oude troep. Ben benieuwd op grond van welk gewijzigd beleidsinzicht hij is aangesteld. Wie herinnert L Winter nog van de poedermelk-affaire en fraude met vergunning als hoofdbeleidsmedewerker bij HI jaren 80, begin 90.

  Al dit soort lui van toen komen vandaag de dag weer bovendrijven. Kijk maar naar de mensen die in het Kabinet van de President zijn aangesteld. Als je na al die jaren nog steeds bezig bent, dan kan het niet anders zijn dan je mislukt was toen en nu weer zal mislukken, want iets laten lukken is niet de kwaliteit van deze lieden.


  Maak melding

 12. Al dit soort lui van toen komen vandaag de dag weer bovendrijven.kijk maar naar mensen die in het kabinet van de president zijn aangesteld.Als je na al die jaren nog steeds bezig bent dan kan het niet anders dat je mislukt was toen en nu weer zal mislukken, want iets laten lukken is niet de kwaliteit van deze lieden. ik vindt dit mooi geschreven en het klopt ook, ik wil dit nog aan toe voegen, waar zijn de jongeren die het beter zouden hebben onder Bouterse. wie het weet mag het mij vertellen .B.V.D


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.