Minister haalt bezem door sociaal beleid Suriname

7

PARAMARIBO, 24 feb – Het sociaal beleid wordt flink opgeschoond. Dit zegt minister Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Waar nodig komt er modern beleid. Zo komt er een holistische benadering van met name de woningnood. En als het even kan, wat pragmatiek.

Want de woningnood treft tienduizenden Surinamers. “Het kan soms te veel zijn om direct in één keer op te lossen. Als je zo nu en dan één persoon of een gezin kan helpen, is dat ook goed”, zegt Amafo. Daarom ook zullen woningen die de staat toebehoren, de zogenaamde volkswoningen, worden ontruimd. Dit in geval de bewoners zich niet aan de regels houden.

Mensen moeten ook echt in woningnood zitten. Niet altijd blijkt dat zo te zijn. Het woningbouwproject te Tout Lui Faut is een goed voorbeeld. Bepaalde woningen staan leeg, hoewel ze op naam staan van iemand. “We gaan meer het accent leggen op ontruiming”, aldus Amafo. Zodat mensen kunnen worden geholpen die echt in nood zitten. Het bouwen van woonflats zit er ook in.

7 REACTIES

 1. Mijn gratis advies:
  Stop geen sociaal zwakkeren bij elkaar in zo’n woonflat. Zorg ervoor dat van de 10 gezinnen in de flat er 2 gezinnen sociaal zwak zijn die zich kunnen optrekken aan de welgestelde (mede bewoners) buren. Hierdoor zullen zij op den duur vanzelf “social in balance” zullen geraken.


  Maak melding

 2. Het lijkt mij een goed idee om de flats en andere volks woningen voorbij Zanderij op te zetten.Want gezien de afwatering problemen van Par’bo en de stijgende zee spiegel kunnen we voorkomen dat er straks gemigreerd wordt naar hogere gebieden.Ik zie Sur.nog geen dam bouwen van meer dan 400 km.Geboden is ook om het regering centrum dieper het land in te verplaatsen.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Bepaalde ministers, zoals Amafo, moeten niet praten, maar doen…..de woorden: zullen, van plan zijn en bekijken moeten ze niet in de mond nemen. Gewoon daden dus. Na 7 maanden is het wel tijd voor een daadwerkelijke aanpak.


  Maak melding

 4. Waar is limbo met zijn kritiek om deze dame die met gemeenschap geld haar verjaardag heeft gevierd.De hele NDP heeft deze vrouw door het slijk gehaald en nu piepen deze hypocriete ezels van de NDP anders.Dit laat zien hoe onbetrouwbaar de NDP-ERS met hun leiders zijn.


  Maak melding

 5. @ patricia.
  Kan jij me vertellen wat de hoogte punten zijn van regering DB,want jij hebt het over amafo maar jij ben geen haar beter jij klets alleen maar onzin, ik vraag me af wat je ervoor betaald krijgt.


  Maak melding

 6. Onder Dak!

  Amafo heeft een onderdak gekregen binnen de huidige regering, nadat de vorige haar de laan had gewezen. Reden: FEEST!

  In een land waar er zo veel gefeest wordt zal men toch aan een ieder onderdak kunnen verschaffen? Twee jaar geen feest en een ieder in Suriname is dakloos geweest.
  Maar met een president die het carnaval heeft uitgevonden zullen we al feestend dakloos blijven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.