Martosatiman wordt minister Grondzaken Suriname

9

PARAMARIBO, 31 jan – Simon Martosatiman wordt Suriname’s minister van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB. Dit zegt Willy Soemita, voorzitter van coalitiepartij KTPI. President Desiré Bouterse beëdigt Martosatiman binnenkort. Hij werd gekozen uit drie kandidaten.

Volgens Soemita duurde het even vanwege het antecedentenonderzoek. Het resultaat gaf bij de uiteindelijke keuze de doorslag. De post kwam vacant na het ontslag van Martinus Satsroredjo. Die moest wijken na een grondaanvraag van zijn levenspartner. Zijn gedoodverfde opvolger Ricky Kromodihardjo kwam niet verder dan het antecedentenonderzoek. Een voormalige werkgever had hem ooit beticht van fraude.

9 REACTIES

 1. Als het zo “allejessuslang” heeft geduurd om een geschikte kandidaat te vinden, is het wel bijzonder droevig gesteld met ons!

  Hebben wij op voorhand een dieftige inborst?

  Onderhand weet ik het niet meer.

  Suriname quo vadis.


  Maak melding

 2. The right man on the right place, als het maar een Javaan is. Suriname kent een multiculturele samenleving, maar als het erop aankomt dan Javaan voor de Javaan. De andere groepen hebben geen goed opgeleide Surinamers. Dus de komende 100 jaar zal deze groep niet mee mogen doen.

  Dit is de bijdrage van de Javaan aan de vernietiging van Suriname.

  S… the bold and the ugly.

  Don’t cry my beautiful SME.


  Maak melding

 3. Hopelijk heeft deze Simon Martosatiman geen criminele achtergrond zoals bij de velen die door Bouta is beëdigd.

  Dat het zolang heeft geduurd om de juiste man op de juiste plek neer te zetten, hoop ik overigens dat hij goed gescand is!!

  Heel veel geluk en succes!!! Laat je naam en faam niet naar de klote gaan, zoals de meesten geen zelfrespect hebben.

  GOD ZIJ MET SURINAME

  De criminelen, afgunstigen, oplichters, verraders en de boeven naar de hel door een vuurzee heen!


  Maak melding

 4. Javanen krijgen bos en grond
  Hindoestanen landbouw
  Creolen binnenlandse aangelegenheid
  Chinezen de handel
  en de Indianen??nog geen post!?
  Het is toch goed verdeeld(het land)?


  Maak melding

 5. Credo van van SME, is javanen voor de javanen, creolen voor creolen, marrons voor marrons, hindoestanen voor hindoestanen etc.
  Dat was en zal altijd zo blijven zolang we nog etnisch blijven stemmen. Zie NPS, KTPI, VHP, PL, NDP, BEP, ABOP etc.
  Niet goed te praten maar laten we mekaar niet voor de gek houden toch!


  Maak melding

 6. De zoveelste marionet, owee als hij niet danst naar de pijpen van opa Willeke en baaske. Owee, dan komt er weer een opvolger… echt een stel beunhazen in de politiek die de oliedomme aanhangers verdienen. Velen zuchten, sa oe sa doe, na oeng dong potie wang bridi deng didibrisma desi, lokoe noh…njang,dringie,presirie kong dirie, oso nanga prasi oe noh habi, ma baaske beng beloof oenoe, ma now we sjie..na soso lee, lee, lee, soso famiriesma of kroiwagie i moes habi fo mang tjiesie sa deng leemang disi beloof. Na werkelijk soso loze beloften.


  Maak melding

 7. Ooktoe a mang foe tante jenny, schoofjuf in a assemblee….a mang neng kon na doro, a foefoeroe fraude sanie. Ma kut, Na oeng dong sma beng wani deng boefe disie. Abun dang. Tante jenneke sa nakie tap eng borsoe.is nie waal.is ze jokke fo me lieve man, hij is onskultig. Hahahahaaha


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.