Effect aanpassing op Surinamers tekent zich af

11

PARAMARIBO, 31 jan – Elk effect van de economische aanpassing wordt in beeld gebracht. Dit zegt minister Wonnie Boedhoe van Financiën. Voor een betrouwbaar beeld wordt niets aan het toeval overgelaten. Daartoe gaan drie Surinaamse topinstituten nauw samenwerken. Het is een unicum in de nationale geschiedenis.

Het ministerie van Financiën, de Centrale Bank van Suriname en het Planbureau wisselen onderling data uit. De effecten worden uitgezet in het zogenaamde Surya-model dat het Planbureau al jaren hanteert. “Deze instituten mochten vroeger niet met elkaar samenwerken. Gegevens mochten niet met elkaar worden gedeeld. Nu mogen zij dat wel”, zei Boedhoe in het radioprogramma Welingelichte Kringen.

De vruchten moeten zo gauw mogelijk te plukken zijn. “Ik wil een beeld van de algemene inflatie en de koopkrachtverlaging voor loontrekkers”, aldus Boedhoe. Intussen is al uitgerekend dat de koopkracht met ongeveer acht procent achteruit gaat. Ook het effect op de oudedagsvoorziening, AOV, moet zichtbaar. “De verwachting is dat die wat achteruit gaat.” Aan de hand van het cijfermateriaal moet het makkelijker vallen beleid op maat te maken.

11 REACTIES

 1. Over welk effect hebben wij het hier? Surinamers moeten een keer leren om de handen aan de ploeg te slaan. Sedert mijn repatriering vanuit het hoge noorden in oktober 1975 heb ik meerdere bazen gekend om mijn hoofd boven water te houden. Zelfs mijn geweldige ambtenarenbestaan/functie heeft zulks niet kunnen voorkomen. Als je hier een normaal leven wilt lijden is daar geen ontkomen aan,….basta!


  Maak melding

 2. Bla bla- bla-bla-bla -bla-bla, hey wonnepon
  ja diejadiedjadiejadie ja

  t is goed hoor skatje, als jij t zegt.
  t Volk gelooft je op je””mooie bruine”” ,””kijk eens in de poppetjes van mijn ogen” koopkracht bs.
  Pak ze maar in met je unicum verhaal, babe .
  If you say so, if you just say the words, than everything will be allright .
  So they will live happily after , after.


  Maak melding

 3. “Deze instituten mochten vroeger niet met elkaar samenwerken. Gegevens mochten niet met elkaar worden gedeeld. Nu mogen zij dat wel”,

  Tuurlijk mocht dat niet, tijdens front was het natte vinger werk, geen enkel beleid of visie hadden ze vandaar dat het tijdens front elke maand weer draaien en keren was om salarissen uit te betalen en Suriname geen enkele ontwikkeling heeft gekend. Schijnstabiliteit terwijl schulden niet werden betaald.


  Maak melding

 4. Het klinkt gek….maar Su heeft iedere maand…dus netto +/- 70 miljo…nodig om zaken goed en gezond te houden voor welvaart en expansie (expansief).

  Maar ja zoals altijd schijnwelvaart, dus die 8% is t.o.v de werkelijkheid is niks.

  Eerlijk Suri’s zullen bang worden maar men weet dat men moet gaan denken aan 40% tot 60%
  minder import.

  Hoe zij het doen of wie het moet doen…….PROBLEEM.!!!!!!!!

  Dus nu zitten wij met een kunst ingreep…morgen zijn de problemen ernog…maar eerlijk wij kunnen niet alles voor deze regering laten.

  WIE DURFT SU. GEZOND TE MAKEN…..PROBLEEM !!!!

  Maar door dom politiek voeren(jaar in jaar uit) zal het haast niemand lukken Su. echt stabiel te maken.


  Maak melding

 5. Normaal rekent een regering de effecten door voor dat ze de maatregel neemt, voordat ze iets desastreus doet.

  En kom niet met die onzin dat deze instituten niet mochten samenwerken. Dat is gewoon de tweede laag van je leugenachtige persbericht waarin je achteraf je wanbeleid probeert goed te praten.


  Maak melding

 6. “Deze instituten mochten vroeger niet met elkaar samenwerken. Gegevens mochten niet met elkaar worden gedeeld. Nu mogen zij dat wel”, zei Boedhoe in het radioprogramma Welingelichte Kringen.

  Mochten voornoemde instituten op basis van de wet niet samenwerken? Of mocht het niet omdat op een goede morgen iemand het besloten heeft?

  #1.
  “Sedert mijn repatriering vanuit het hoge noorden in oktober 1975”

  Oei! Dus toch een uniform klant. Waar was u 8-10 december 1982!?

  Indien het wettelijk niet mocht, dan vraag ik mij af wanneer de wet veranderd is. Zo niet is dit wederom een illegale handeling van deze dictatoriale regering.


  Maak melding

 7. Ik denk niet dat iemand te lui is om te werken. Maar deze regering moet geen dingen beloven die zij niet waar kan maken. De banen die het volk zou krijgen, blijven vooralsnog ver van haar bed.

  De enige banen die gecreeerd zijn, zijn voor Dino, Ingrid, Roy, en de mati’s van vroeger. Niets voor het volk. Althans niet dat ik het gehoord heb. Ik laat mij graag informeren.

  De kinderbijslag wordt verhoogd van 3 naar 30 SRD, met een maximum van 3 kinderen per gezin. Hoe lang kunnen ze ervan eten. En de andere kinderen, hebben die nergens recht op? Ik zeg er direct bij dat 3 SRD natuurlijk niet eens een postzegel waard was, maar zo blijft het ook belachelijk. Laat Ingrid nu eens iets voor de kinderen doen. Ze staat haar salaris af, zodat de andere kinderen in de gezinnen ook kunnen eten en drinken. De prijzen stijgen als maar door en nog steeds niet van een planning voor een protestmars gehoord.

  Aan broer Roy, onze nieuwe CG in Amsterdam, richt ik het verzoek om maar niet te gaan renoveren in die kelder in Buitenveldert. We hebben geen bezwaar om daarin te blijven ‘smoeren’ terwijl we op het visum wachten. Geef het geld maar aan de kinderen van Sur die het veel harder nodig hebben dan wij hier.


  Maak melding

 8. Ze heet niet voor niks Boedhoe.
  eerst doorvoeren dan uitrekenen.
  achterste voren werken, net een ezel.
  heel slecht.
  had ik niet verwacht.

  sorry hoor.

  Raga


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.