Geen nieuwe loonronde Surinaamse leerkrachten

7

PARAMARIBO, 27 jan – Nog een loonronde voor leerkrachten is uit den boze. Dit zegt minister Wonnie Boedhoe van Financiën. Voor in elk geval de korte termijn is elke loonsvberhoging uitgesloten. De vakbonden hebben intussen wel nieuwe eisen aangekondigd.

De kostenverhogende maatregelen van de regering hebben daar alles mee te maken. “De recente loonaanpassingen zijn zo goed als verdampt”, zegt voorzitter Wilgo Valies van lerarenvakbond BvL. Dus is het weer aankloppen bij de werkgever. Boedhoe geeft nu al niet thuis en waarschuwt vooral tegen inflatie. “Als wij de vicieuze cirkel (van loon- en prijsverhogingen, red.) willen voeden, moeten ambtenaren meer salaris krijgen.”

De regering wil juist de uitgaven beperken.Het moet een van de hoekstenen vormen van het Structureel Verbeteringsprogramma. Boedhoe is zich ter dege bewust van de kans op conflicten. Maar dat moet op de koop toe genomen worden. “Onderwijzers maken het grootste deel uit van het ambtenarenbestand. Als uitgerekend dit deel gaat ageren, wil ik een referendum om de samenleving te vragen of die een loonsverhoging voorstaat.”

7 REACTIES

 1. Als de regering:
  1. de salariesen van de regering en asemblee met 25% verlaagd
  2. van het cabinet van de regering die 50% loons correctie terug draait.
  3. First Lady geen uitkering geeft.
  4. Al die zogenaamde adviseurs van staat en ministers adviseurs vergoedingen terug draait.
  5. Stoppen met buitenlandse reisen en vliegtuigen charteren voor soep reisjes.
  6. Stopt met feest vieren op lands kosten
  7. Alle nieuwe in dienst genomen personeel t.b.v. de overheid in de afgelopen 5 maanden terug draait.
  8. Geen brand nwe auto’s koopt voor directeuren, onder directeuren, ministers enz. Deze kunnen gewoon auto’s van 8000 us dollar rijden die te vinden zijn bij alle automarkten.
  9. CBvS Governor loon terug brengt naar het juiste niveo.

  Dit zijn enkele aangehaalde punten die de bevolking zal doen geloven dat de regering echt wil bezuinigen. Dan zullen de bonden ook voorzichtiger zijn voor loons correctie. Het kan nooit zo zijn dat de overheid hun lekker zelf verrijkt en de rest van de bevolking moet bezuinigen en daarbij het levens onderhoud voor hun juist duurder wordt.


  Maak melding

 2. Onderwijzers maken het grootste deel uit van het ambtenarenbestand. Als uitgerekend dit deel gaat ageren, wil ik een referendum om de samenleving te vragen of die een loonsverhoging voorstaat.”

  De Bonden mogen kiezen een verdere loonsverhoging van de Ambtenaren salarissen of een verdere devaluatie van de SR.$.


  Maak melding

 3. Beste Wonnie misschien kan je een referendum aanvragen of deze regering capabel is om te regeren.de referendum zou moeten zij ja of nee tegen deze regering


  Maak melding

 4. Way to go Marco !

  Jongen, waar woon je? in Sur. ?

  Ja, dan stem ik op jou: de adviseur van de president en regering.

  Het is toch te gek voor woorden dat vorige week de SRD devalueerde en deze week opende met 2 nieuwe vrije dagen? De vice president vindt dat iedereen harder moet gaan werken en nergens lees je over protesten. Zijn ze nu al monddood gemaakt, is iedereen huiverig voor represailles van de kant van hem uit de ‘herinnering van dat DING uit 1982 ?’

  Waarom blijven ze daar wachten totdat ze geen kant meer uitkunnen. Hij is toch democratisch gekozen? Wel dan houdt het in dat hij ook democratisch kan verdwijnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.