Overleden zanger Ragmad Amatstam krijgt website

5

ROTTERDAM/NEW YORK, 27/1 – Een groot Surinaams artiest is heengegaan. Frontman, oprichter en grondlegger van de muziekband Rupia, Ragmad Amatstam, is op maandag 24 januari onverwachts heengegaan. Hoewel hij al enige tijd ziek was, is zijn heengaan met verbijstering ontvangen binnen de Surinaamse gemeenschap.

Een man met een fantastische persoonlijkheid en een karakteristieke stem die je uit duizenden zal herkennen. Vanwege het onverwachte overlijden van Ragmad Amatstam is het idee ontstaan de website – www.ragmad.com – op te zetten voorzien van een condoleance register, ter ere van deze bijzondere zanger. Op de website worden bezoekers in de gelegenheid gesteld hun ervaringen te delen die zij met Ragmad hebben gehad.

Door het plotselinge overlijden moest de website zo snel mogelijk online worden gezet. Tezijnertijd zal de website worden aangevuld met meer content, met name films, foto’s, korte quotes en interviews van mensen met wie hij heeft samengewerkt en mee omging in het dagelijkse leven. Op de website staat tevens een korte biografie van de zanger gepubliceerd en wat hij voor de Surinaamse muziekwereld veel heeft betekend.
ragmad
Foto: © Hariandi Todirijo

5 REACTIES

 1. Rahmad heeft in mijn jeugd,erg veel indruk op mij gemaakt.Inderdaad herkende je zijn stem uit duizenden.
  Vroeger klonken uit bijna alle gelederen van de Surinaamse bevolking postieve geluiden als hij opgetreden had.
  Zowel javanen als creolen waren gecharmeerd van zijn optreden.
  Een grote Surinaamse zanger is heengegaan.
  Mijn condoleances gaan in de eerste plaats uit naar zijn naaste dierbaren en alle srananmangs.


  Maak melding

 2. Ik heb Ragmad persoonlijk gekend.2 weken geleden nog in Rotterdam ontmoet op een javaanse dansavond.Goede reis mi Mattie.Het gaat je goed.R.I.P.


  Maak melding

 3. Afscheid nemen is met zachte handen dichtdoen wat voorbij is
  en verpakken in goede gedachten ter herinnering

  JR, vroeger collega-bandlid ‘Combo Five’ (jeren 68/69)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.