Surinaamse first lady op loonlijst overheid

93

PARAMARIBO, 14 jan – Ingrid Bouterse, echtgenote van president Desiré Bouterse, wordt betaald voor het first lady zijn. Dit meldt de Ware Tijd. Het is een unicum. Volgens een presidentieel besluit mag mevrouw Bouterse maandelijks rekenen op een inkomen van ruim achtduizend Surinaamse dollar (ongeveer tweeduizend euro). De oppositie is verontwaardigd.

Ex-president Ronald Venetiaan en parlementariër gaf daar al uiting aan in het parlement. Zijn echtgenote, Liesbeth Venetiaan-Vanenburg, komt weliswaar ook in aanmerking. Het besluit werkt terug tot 2005, dus heeft Venetiaan-Vanenburg recht op ruim een half miljoen Surinaamse dollar (ongeveer een miljoen euro). Of ze het ook accepteert is nog de vraag, nu haar echtgenoot protesteert.

Het was ook Venetiaan die de zaak aansneed in het parlement. Zijn echtgenote was tijdens zjn presidentschap gewoon ambtenaar en ter beschikking van het kabinet van de president. Bouterse’s besluit is opmerkelijk, omdat hij onlangs nog de draak stak met Venetiaan. Die had bij zijn vertrek zijn verlofdagen afgekocht. “Vene krijgt een mooi bedrag, man”, zei Bouterse tijdens een persconferentie en hij noemde het bedrag zonder de minste schroom.

Bekijk ook:

93 REACTIES

 1. een half miljoen Surinaamse dollar (ongeveer een miljoen euro).

  Een half miljoen SRD is geen een miljoen euro
  500.000/4 = 125.000 (honderd vijfentwintig duizend euro)


  Maak melding

 2. Correctie
  een half miljoen Surinaamse dollar (ongeveer een miljoen euro). is geen maar honderd vijfentwintig duizend euro

  Bij een koers van 1/4

  500.000 SRD/4 =125.000 Euro


  Maak melding

 3. De Staatskas is voor de President en al zijn vrouwen (samenwonend, buitenvrouwen, 1 dags wipjes, straathond gesnuffel etc.).

  Het volk (als die bestaat) heeft hem en 1 van zijn vrouwen democratisch gekozen. Somo en Brunsi houden wel zijn ballen vast en knijpen heel hard als het hun uitkomt. Heel hoog “piep zei de muis in de Indianen hangmat” en in de staatskas.

  Het volk van Suriname verdient dit en ik gun het hun om ook mee te genieten. Een President staat boven iedereen en ligt boven heel veel vrouwen.

  Wat niet uit de hersenen (normen en fatsoen) kan komen, stroomt lekker uit een andere lichaamsgat.
  Als je pompt moet je ook een opvangbak hebben.


  Maak melding

 4. Wat een stelletje smerige kakkerlakken zijn het toch!

  Heel die gore rot familie bestaat uit moordenaars / criminelen / zakkenvullers!

  Nou wees er maar trots op kiezers,
  je weet in ieder geval waar je zuur verdiende (belasting)geld naar toe gaat!

  Droom maar lekker verder… nog een tijdje en dat is het over en uit!

  JoJo.


  Maak melding

 5. Sorry mensen,het blijven schoften
  links of rechts oud of nieuw
  Bouterse of Vene.
  NPS OF VHP only money talks.
  Surjammerland je kon zo mooi zijn.


  Maak melding

 6. Suriname Familiebedrijf?

  Heeft het nog zin om tegen dit soort bananen-republiek onzin te protesteren. En wat krijgt zoonlief Dino voor salaris als hoofd van de anti terreur eenheid. Het lijkt erop als Bouterse eerst goed voor zijn familie zorgt ten koste van de Surinaamse belastingbetaler.
  Wat een baggermentaliteit!!!


  Maak melding

 7. DDB heeft dit BIJ DECREET bepaald. we zijn weer in de 80’s!

  Het besluit was nog geen eens aan de DNA bekend en DDB was niet aanwezig om het toe te lichten. DDB gedraagd zich als BAAS. Hij hoeft niet naar de DNA, zijn beslissingen behoeven geen DNA goedkeuring, hij hoeft de DNA niet te informaren, hij hoeft zijn beslissingen niet toe te lichten, laat staan verdedigen, etc.

  Hij dacht Veni om te kunnen kopen door Liesbeth ruim 1/2 miljoen te geven maar was te dom om te begrijpen dat niet iedereen in SME omkoopbaar is.

  De DNA kan na dit handelen slechts één ding doen. De President unaniem uit zijn functie ontheffen. Dit gedrag is zo strijdig met het mandaat dat de president heeft gekregen dat er direct ontslag op staat.


  Maak melding

 8. Natuuuurlijk!!!!!!Ga zo door beste Suri`s.Dit is pas `t land voor uit helpen!!Trouwens staan die kinderen al op de loonlijst?????? Ik eerst heet dat hè! So so ka ka sanie je jere….Maar wat kunnen wij anders verwachten.Mikondre troe mì lobby you!

  Groet,(veel wijsheid)


  Maak melding

 9. Dit kan zeker niet, als je serieus genomen wilt worden en bezuinigingen wilt doorvoeren.

  Dies no kang, en waarom nou met TWK?

  Hoe kan een President dit soort besluiten nemen ZONDER dat er hierover wordt gediscussieerd in de DNA?


  Maak melding

 10. vind je het gek. Wie het kruis heeft zegent zichzelf. Schaamteloos!!!! EEn volk dat voor tirannen zwicht, verliest meer dat lijf en goed. Dan dooft het licht.


  Maak melding

 11. Kijk dat bedoel ik nou keer op keer “ezels, ezels en nog eens ezels zonder hersenen”.

  Deze Ezels kunnen ook niet rekenen.

  Heb letterlijk gecopieërd van de bovenstaande.
  dus heeft Venetiaan-Vanenburg recht op ruim een half miljoen Surinaamse dollar (ongeveer een miljoen euro). Of ze het ook accepteert is nog de vraag, nu haar echtgenoot protesteert.
  Dus SRD 1,– is ongeveer € 2,–

  Als je ergens recht op heb, moet je vragen en als je niet krijgt, moet je pakken desnoods met harde handen!!!


  Maak melding

 12. Bouterse wat doe je met geld van het land.Ben
  je je gezin aan het verrijken.Ik vind het een schande en je geeft een slechte voorbeeld hoe het niet moet.Ik zou mij schamen als ik je was.Wat zullen die mensen die in armoede leven in suriname denken.Ik vind het een heel slechte zaak voor het land.
  Als je princippe’s hebt doe je zoiets niet.


  Maak melding

 13. als we het hebben over zogenoemde “spookambtenaren” dan is Ingrid Bouterse er zeker 1!

  Zei deze pas benoemde president niet dat hij een “kruistocht tegen corruptie” zou beginnnen?


  Maak melding

 14. In vijf jaar tijd krijgt Ingrid Bouterse voor het knippen en opspelden van lintjes srd. 524520,- (voor dit bedrag kun je in Suriname een aardig erf kopen). Bouta denkt, door Liesbeth met t.w.k. het zelfde bedrag te doen toekomen, Vene de mond te snoeren. Als dit geen onmaatschappelijk gedrag is dan begrijp ik niet waarom Sastroredjo, die niet eens wist dat zijn concubine een aanvraag had ingediend voor een erf, wel onmaatschappelijk gedrag wordt verweten. Eerst regelt Bouta zijn zoon, nu zijn vrouw, hopelijk heeft de NDP aanhang in 2011 reeds door dat hij op de eerste plaats president is om zijn eigen belang te behartigen.


  Maak melding

 15. schande schande schande zo zie je weer dat a groen kinkie kleur ini black dress ma a stront na sem soso deng frefre kinki kleur
  Foefoeroe mang. En wat doet de first lady aan werk??????
  Oja vergeten baas tevreden stellen en klaar laten komen met alles daar is de beloning voor en anderen moeten heel heel hard werken om 10% te verdienen wat de first lady gratis KRIJGT


  Maak melding

 16. Gewoon doorgaan met ‘Bouterse: The Musical’

  misschien kan de First Lady de Duiters het bevel geven om de Gosslar uit de Surinamerivier te bergen.


  Maak melding

 17. Hoe kan een half miljoen Surinaamse dollars nou een miljoen euro’s zijn. Het is godgeklaagd met Surinaamse zaken. Zakkenvullers al die first ladys. Het zijn gewoon first mottjos met een pooier als partner.


  Maak melding

 18. Heeft Bouta ook huisdieren??? Voordat je het weet komen die misschien ook nog in aanmerking voor een vette salaris. Het is echt triest wat er in Suriname gebeurt, het zijn met name de corrupte en incapabele politici die dat land verneuken en de domme idioten die op dat soort politici stemmen.


  Maak melding

 19. Het volk heeft gekozen voor dit beleid , dus mensen accepteer dit maar !! En dit is maar het begin hoor !! Wacht maar af wat er de komende jaren gaar gebeuren ! Jos Steenman gaat weer goede zaken hebben in Suriname en in Nederland !!!


  Maak melding

 20. En wat doet het volk; hoort,ziet en zwijgt!!!!!!!Wat èèn slapppe volk leeft er in Suriname!!!Waarom gaan ze niet massaal de straat op???????????

  Suriname is geen koningkrijk van Familie BOUTERSE!!!!!!!

  Wat ik al eerder gemeld hebt…………INTEGERE MENSEN ZIJN ER NIET MEER IN SURINAME…………!!!!!! Vul maar zelf in wat ze zijn!!!!!!! Mijn hele weekend is nu verpest!!!

  Groet,Ram,ram,(veel wijsheid)


  Maak melding

 21. Zeur niet…. de NDP stemmers hebben dit gewild. En er komen zeker nog meer verrassingen.

  Als Bouterse het vuur na aan de schenen wordt gelegd, dan komt de derde staatsgreep.
  Leve de democratie. Ik heb medelijden met de goedwillende Surinamers, zij hebben recht op beter.


  Maak melding

 22. Bouterse speelt blufpoker. Als mw. Vene het accepteert hoeft hij geen tegenstand van Vene zelf te verwachten. Knap staaltje poker.
  Daarbij is zijn vrouw ook zeker van een inkomen, een zorg minder. Wat we tot nu toe van haar gezien hebben, is niet de moeite waard. Ik vraag me dan ook af waarom zij zoveel geld moet krijgen, een symbolisch bedrag van 500 Euro is toch ook mooi. ’t Is maar een idee. Bovendien ontvangt haar man een proportioneel hoog bedrag en aangezien ze alleen het Bouterse meisje moeten onderhouden, is dat ruim genoeg voor een land als Sur. De oppositie moet nu zeker protesteren. Waar blijft de stem van Breeveld. Ik hoor hem helemaal niet meer.
  Hoe bestaat het dat Boedhoe dit goedkeurt. Een gat in de begroting maar toch geld voor mw Bouterse? Enfin, Baas bepaalt en daarmee is alles gezegd. Maar mw. Vene doe me een lol en laat het geld aan de staatskas over, het zou u zo sieren.


  Maak melding

 23. Nr.11 henk ,
  Jouw huize van Oranje wordt door niemand betaald , ze drukken hun eigen Euro’s !
  Oh ja , onthouden , ontkennen en bagatelliseren , dat kan je !!!
  Wat een facistisch-mentaliteit ,die henk
  henk maal je mole-naar……

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 24. President heeft gelijk, stemmer heeft hem gekozen en zijn blij eindelijk hun droom uitgekomen na jaren, zij president van hun drommen hebben. Bevolking lekker pinaren en president lekker genieten met familie.
  Vele doeka’s in zak van president en familie.
  Hahahaha wat goed van deze president nu nog dienstplicht invoeren en stemmers van president zijn helemaal in de wolken, voor president en zijn vrienden de modder in.


  Maak melding

 25. Ach de vorige presidentsvrouw was ambtenaar en kreeg een salaris gelijk als dat van een directeur in 2005 was dat 5000srd. Wat heeft zij precies gepresteerd, niets, nada notie.

  De huidige Presidentvrouw zal voor dit bedrag werken, dat is het verschil.

  500srd in 2005 is nu met verhogingen enz. gelijk aan de 8000 srd nu. Komt nog bij dat Liesbieth verzekerd is van een pensioen want ze was ambtenaar, de huidige Presidentsvrouw niet want zij krijgt een onkostenvergoeding.

  Negativisten gaan jullie maar lekker door, jullie komen met de dag nog dommer over.


  Maak melding

 26. Ze zeggen wel geld stinkt niet een ieder wil het hebben waarom zou dan Venetiaan zijn vrouw niet een half miljoen Srd willen hebben voor de tijdstip van 2005 tot 2010,waar of niet?Men zegt wel recht voor een recht voor allen dus als Bouterse zijn vrouw 8000 Srd in de maand ontvangt dan moet Venetiaan zijn vrouw het met twk ook het zelfde ontvangen.Deze mensen gaan elke zondag naar de kerk om te bidden voor wie niet voor de armen maar voor zich zelf.Ik moet me denken aan een reporter van een Engelse krant die een Keniaanse parlementslid interviewde nadat hij gekozen was als lid van het parlement en een van de vragen die ik me nog kan herinneren was: “wat denk u nu te doen daar het u gelukt heeft zover te komen”.Het antwoord van deze man had ik nooit eerder gehoord.Hij zei, eerst ga ik zien dat mijn familie het goed hebben en dan mijn vrienden en bekenden.Toen vroeg de reporter en de mensen die op u gestemd hebben denkt u niets voor hun te doen? ja dan zien we het nog later als er tijd over is,zo is het leven in Kenia.


  Maak melding

 27. Poppenkast, poppenkast goes ON AND ON.
  SME alweer uniek.

  Mrs. OBAMA krijgt niks,Mrs. SARKOZY krijgt niks en zo bij mijn weten geen enkele presidents vrouwe, maar de verdeel en heers KING van SME maakt en breektzijn eigen wettten en leeft zich uit met zijn bevoegdheden.

  Vraag mij af hoe zijn kiezers hier nu tegen aan kijken.

  Wat mij betreft hoeft lady Bouterse NIKS te doen en rustig thuis koken.

  Plots moet haar inspanning beloond worden.

  Ach, de next president schaft dit hopelijk weer af tenzij die het prima vindt dat de grote DDB dit zo geregeld heeft.

  WAAR GAAT SME HEEN ?


  Maak melding

 28. Lady “Haha, wat gemeen”

  De echtgenote van de president van de republiek Suriname vervult volgens Bouterse “een zeer belangrijke ‘SPIL POSITIE’ in het sociaal maatschappelijk verkeer, ter ondersteuning van de grondwettelijke taken van de president”.
  (starnieuws)
  Diagnose:
  Lady “Haha, wat gemeen” lijdt aan ‘SPILZUCHT’


  Maak melding

 29. Alleen de NDP ers zien niet welke richting ons land opgaat.Die zijn bezig kritiek te bestrijden.Nu houden de regeerders niet eens de schijn meer op.

  Cobie.


  Maak melding

 30. Er zijn dingen die met geen geld in de wereld te koop zijn

  Gezondheid, t leven , manieren , integriteit, stijl , klasse, die heb je wel of niet.
  Zelfs t aanleren van bepaalde vaardigheden is nog geen garantie dat die toegepast zullen en kunnen worden.

  The voters got what they wanted, but lost what they had, even when it wasn,t the best.

  Fasten your seatbelts, the worst is yet to come.


  Maak melding

 31. Sranan oema’s!

  De eega’s van de nieuwe regering zijn met hun kont in boter gevallen.
  Naar het schijnt worden ze “rijkelijk” beloond.
  De ene wordt ambassadrice, de ander krijgt 2400 euries om te glimlachen of
  is het om af te vallen?
  Maar.. niet voor alle eega’s loopt het goed af, herinnert u zich nog die ene van
  die djarie van 8000 hectare.
  Lonny wat voor ka-dootje heb je in petto voor je oema baja..

  Moro ei doro,
  De nieuwe (ijskoude) wind in suri..


  Maak melding

 32. Pinto kan even niet reageren, hij staat momenteel op de trappen van het paleis.
  Hij heeft in de wandelgangen vernomen dat
  hij ook voor een maandelijkse toelage in aanmerking komt. Bij presidentieel besluit
  is een toelage toegekend aan de beste ndp-
  hielenlikker.


  Maak melding

 33. Boeeeh zegt op #35

  “Ach de vorige presidentsvrouw was ambtenaar en kreeg een salaris gelijk als dat van een directeur in 2005 was dat 5000srd. Wat heeft zij precies gepresteerd, niets, nada notie.

  De huidige Presidentvrouw zal voor dit bedrag werken, dat is het verschil.

  500srd in 2005 is nu met verhogingen enz. gelijk aan de 8000 srd nu. Komt nog bij dat Liesbieth verzekerd is van een pensioen want ze was ambtenaar, de huidige Presidentsvrouw niet want zij krijgt een onkostenvergoeding.

  Negativisten gaan jullie maar lekker door, jullie komen met de dag nog dommer over.”

  Beste Boeeeh.
  Waar het dus op neerkomt is dat Mevrouw Vene nog met goed fatsoen als ambtenaar kon worden aangenomen terwijl mevrouw Bouta haar CV blijkbaar niet verder reikt dan haar personalia.


  Maak melding

 34. Is deze wet nu door de NDP ingevoerd of heeft de nieuwe regering de wet ge-erfd van de Nieuw Front-regering.Het is zondermeer duidelijk dat Bouterse de toelage voor zijn vrouw natuurlijk niet zal aannemen.


  Maak melding

 35. Hallo mensenen,

  als jullie in bouta zijn plaats zouden staan hadden jullie het zelfde gedaan.

  Ik zou mijn vrouw ook een salaris geven. waarom moet ze lintjes knippen voor gratis.

  mag ze niet eten en drinken. Mag ze haar eigen geld niet verdienen.

  ze moet er keurig uitzien wanneer zij ons land vertegenwoordig met haar man.

  moet ze als een sloebie lopen.

  Maxima krijgt ook betaald hoor in nederland en niet weinig ook en iedereen schreeuw wat ziet ze er mooi uit. Ook de zogenaamde surinamers die hier in nederland wonen dragen bij aan het onderhoud van maxima. Maar ik hoor jullie niet mopperen of klagen.

  JULLIE ZIJN GEWOON JALOERS OP DIE VROUW.

  EN ZOALS IK AL EERDER ZEI, WANNEER HET GELD OP IS DAN DRUKKEN ZE GWOON BIJ. PUNT UIT!!!!!!

  Alfa


  Maak melding

 36. #36 Galatassaray,

  hieronder kun je de reactie van mw. Venetiaan lezen.
  Zo zie je maar weer dat je het echt aan het verkeerde eind hebt.

  PARAMARIBO – GFC Nieuws verneemt vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa), dat mevrouw Liesbeth Venetiaan, voormalige First Lady (FL) van 2000-2010, een schrijven heeft gericht aan minister Soewarto Moestadja waarin zij stelt haar plichtplegingen als FL naar eer en geweten te hebben verricht.
  Zij geeft aan genoegen te hebben genomen met de vergoeding die zij als ambtenaar ontving en daarom geen belangstelling heeft voor de schadeloosstelling met terugwerkende kracht die haar door het presidentieel besluit van president Desi Bouterse toekomt.
  President Bouterse heeft begin deze week een presidentieel besluit, volgens artikel 99 van de Grondwet, genomen waarin hij het bureau van de FL verheft tot een instituut. De FL komt hierdoor in aanmerking voor een maandelijkse vergoeding conform dat van een parlementariër. Dit besluit werkt terug tot 2005, waardoor mevrouw Venetiaan recht zou hebben op 60 maanden x Srd 8.700 = Srd 522.000.
  Een politiek analist zegt aan onze redactie dat door het geld te weigeren, het meer lijkt op een politieke actie omdat het besluit kennelijk door Bouterse is genomen. Indien mevrouw Venetiaan zich principieel wilde opstellen, had zij de minister van BiZa een lijst van sociale instellingen kunnen doen toekomen met het verzoek dit geld te verdelen onder hen. “Nu blijft het geld in kas en ik denk niet dat de toekomstige First Ladies zullen weigeren deze schadeloosstelling te accepteren.”


  Maak melding

 37. En ik maar denken dat Front een lege kas heeft achtergelaten. Als je het mij vraagt is DDB zijn eigen vijand. Laat hem maar nog een tijdje zo door gaan. Tunesie heeft zijn president het land uit gejaagd. Suriname volgt.


  Maak melding

 38. Kijkuit kijkuit Ronalds meisje krijgt ook een grote hap…no du don…Vniksaan vin tu…..ex first voelt zich nu de FIRST want mammy tja hap nono tu.


  Maak melding

 39. Bouta heeft zeker verandering gebracht in hetland waar velen op hadden gehoopt, nl. de komende 5 jaar het land kaal plukken. SUKKELS NDP STEMMERS, waar zijn jullie nu laat je horen, sinds zijn aantreden wordt er alleen aan zelfverijking gedaan en de SUKKELS kijken met lede ogen toe


  Maak melding

 40. Eenmaal een boef altijd en boef deze man als presi-dent is niet gekozen door het volk maar door een duivelse verbond je moet opletten hoe hij lacht een koelbloedige moordenaar waarom roept hij elke dag een nieuwe orde om die taak te doen. de mini-sters , het parlement wil hij niet kennen zijn zoon heeft zijn eigen kartel niemand weet hoeveel hij wilt ontvangen voor lintje knippen scholen bezoeken krijg je 2500 euro ga even na wat het loon van een leraar of een verpleger ter vergelijken van een vrouw, die niets doet Mevr Liesbeth goed zo hij wilt misbruik van je maken maar je bent slimmer dat je niet meelift.Ps deze regering gaat dit jaar naar huis Bouta je heb je kans van 5jaar vrijheid verspeeld ik zie je binnenkort in Brokobaka dat was je enige vakantieoord sedert ’87.


  Maak melding

 41. No 49 Alfa. Je hebt de verkeerde naam gekozen, het moest zijn an-Alfa-beet. Misschien kun je een beetje schrijven en lezen, maar van economie heb je beslist geen kaas gegeten, als het zo makkelijk was als jij denkt dan hadden we geen monetaire problemen en arme mensen in de wereld: iedereen drukte maar als een gek geld erbij. Bij de volgende verkiezingen stel ik voor dat elke Surinamer op jou stemt, als je dan president bent druk je zoveel geld erbij dat je van elke Surinamer een miljonair maakt, Wij blij en we richten een stanbeeld voor je op met onderschrift ANALFABEET.


  Maak melding

 42. Sempa:
  Nr.11 henk ,
  Jouw huize van Oranje wordt door niemand betaald , ze drukken hun eigen Euro’s !
  Oh ja , onthouden , ontkennen en bagatelliseren , dat kan je !!!
  Wat een facistisch-mentaliteit ,die henk
  henk maal je mole-naar…

  En weer lukt het onze slimme Sempa om de boel om te draaien en zijn ‘facist/racist kaart weer uit te spelen. Je valt weer zo door de mand


  Maak melding

 43. Jenke op 47 zegt

  “Beste Boeeeh.
  Waar het dus op neerkomt is dat Mevrouw Vene nog met goed fatsoen als ambtenaar kon worden aangenomen terwijl mevrouw Bouta haar CV blijkbaar niet verder reikt dan haar personalia.”

  Kijk en met bovenstande geef je duidelijk aan het typische Surinaamse eigenschap, niets weten en eigenlijk gemiddeld dom.

  Jenke als je het over corruptie en nepotisme hebt, is de aanstelling van de vorige FL tot ambtenaar een typische voorbeeld van. Nl ze is ambtenaar toen ze FL was met pensioen en al, nu is ze dus gewoon een spookambtenaar met behoud van haar riante salaris en straks lekker genieten van haar pensioen.

  De huidige President heeft deze corrupte handeling officieel gewijzigd, want ook hij had zijn vrouw kunnen benoemen als ambtenaar met een directeur salaris. De nieuwe wetgeving heeft juist duidelijkheid ook voor de toekomst geschept, nl de FL krijgt een onkostenvergoeding voor de periode dat zij FL is, ze heeft ook een taakomschrijving, als ze geen FL meer is, houd het op, ze kan geen spookambtenaar worden met behoud van salaris enz.

  Surinamers zijn en blijven een dom volkje, ze houden daarom niet van duidelijkheid en regelgeving, ze rommelen liever in de marge.

  Lees de domme reacties hier maar weer en durf mij geen gelijk te geven.


  Maak melding

 44. “Poppenkast, poppenkast goes ON AND ON.
  SME alweer uniek.

  Mrs. OBAMA krijgt niks,Mrs. SARKOZY krijgt niks en zo bij mijn weten geen enkele presidents vrouwe, “”

  Poppenkast op 37 je bent een GROTE poppenkast als je niets weet is het altijd beter je mond te houden, je geeft Surinamers gewoon schande.

  Ter info Mrs. OBAMA en Mrs. SARKOZY krijgen weldegelijk een onkostenvergoeding.

  Ze worden niet in goed fatsoen volgens Jenke tot ambtenaar gemaakt.


  Maak melding

 45. Enne wat zei ik daarboven, Surinamers lees onderstaande goed. Laat het dom geklets achterwege, jullie maken jezelf te schande.

  Jenke speciaal voor jouw.

  “Van der San geeft uitleg over First Lady
  15 Jan, 06:00

  De naam First Lady is tijdens regering-Wijdenbosch, periode 1996-2000, ontstaan. Bij aantreden van regering-Venetiaan is hij met dat instituut van First Lady voortgegaan. In die situatie heeft president Ronald Venetiaan zijn echtgenote naar het kabinet overgeplaatst. Liesbeth Venetiaan-Vanenburg was als ambtenaar verbonden aan het Medisch Opvoedkundig Bureau (MOB). Dit zegt Eugene van der San, directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden van het kabinet van de president in een verklaring.

  Op het kabinet van de president werd mevrouw Venetiaan belast met de taken van de First Lady. Deze taken waren nergens formeel vastgelegd en ook begrotingstechnisch nergens geregeld. De toenmalige First Lady heeft als zodanig gefunctioneerd onder de vleugel van de president voor wat betreft de uitgaven die door haar werden gedaan. Dit is volgens Van der San financieel, juridisch en administratief onjuist.

  Chaotische situatie
  Deze toestand heeft bijkans tien jaren geduurd. De ambtenaar Venetiaan-Vanenburg had de rang van hoofdambtenaar A en had een salaris van SRD 3.149,94. “Wat er nu aan de hand is met het ‘Presidentieel Besluit’ dat zoveel ophef teweeg heeft gebracht in het bijzonder in De Nationale Assemblee, is betreurenswaardig”, zegt Van der San. Hij meent dat eindelijk die chaotische situatie over het functioneren van de First Lady in de afgelopen tien jaren correct aangepakt en het is weer niet goed.

  Het ‘Presidentieel Besluit’ heeft het karakter van een formeel instellen van het instituut First Lady. Daarin is onder andere geregeld wie een First Lady is, want daarover kan een heleboel discussie ontstaan. De aanleiding om dit nu eindelijk formeel te regelen, is ontstaan door de gesprekken die gevoerd moesten worden over samenstelling van de begroting van het kabinet van de president. Het werd toen noodzakelijk om de uitgaven van de First Lady zichtbaar te maken, zegt Van der San.

  Goed nagedacht
  “Ik heb goed nagedacht over de formulering van het ‘Presidentieel Besluit’. Het is zowel juridisch als politiek verantwoord en zeker niet onethisch. Het zou juist onethisch zijn als alleen de periode van de First Lady Bouterse was geregeld.
  Gekozen is voor een vorm van schadeloosstelling van de First Lady in plaats van haar in een ambtenaren rang te benoemen”, zegt de directeur.

  Het voordeel van schadeloosstelling is dat zij alleen een vergoeding toucheert over de periode waarin zij als First Lady functioneert net als de assembleeleden, vandaar die koppeling. Rechtvaardiger kan het niet volgens Van der San, “want de First Lady benoemen als ambtenaar zou betekenen oneigenlijk gebruikmaken van de personeelswet. Bovendien is de schadeloosstelling van de First Lady niet op dezelfde hoogte als van een assembleelid”.


  Maak melding

 46. Nr.59 henk ,
  Hopende op jouw valide intellect ;
  Sempa bedrijft geen kolonialisme ,integendeel
  mijn persoon was/is slachtoffer van……….
  Apartheid is niet door Sempa uitgevonden ,
  het tegendeel is een feit dat mijn persoon een der miljoenen slachtoffers is van……..
  Het is 2011 ,geen tijd meer voor halve waarheden en subjectieve belevingen !!!
  Hopende op jouw ( )valide intellect ,”wordt het geen tijd voor Zelf-reflectie en/of Intro-Spectie” !!!
  Het mag duidelijk gezegd worden tevens is dat
  overduidelijk waar te nemen hoe be-Wilders jouw postingen overkomen en zijn .
  henk , mal je mole-naar…………

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood!!!


  Maak melding

 47. Mensen aub ophouden met zeuren want deze mevrouw heeft ook een voorbeeld en maatschappelijke functie ! En daarvoor moet zij gecompenseerd worden dus heb ik er absoluut geen moeite mee.

  Let wel, de grootste winnaar in deze is mevrouw Venitiaan is want zij ontvangt dit geld met twk tot 5 jaar terug ! Mevrouw Bouterse is er maar net enkele maanden en stel dat er binnenkort wederom verkiezingen gehouden zullen worden (zoals de oppositie graag wil) dan is al deze heisa en poeha voor niets geweest en blijft Liesbeth Venetiaan de grootste profiteur !

  Dus posters, ophouden met deze discussie !!!!


  Maak melding

 48. Ik stel mij voor dat Bouterse zich elke dag weer helemaal klem lacht dat hij het Surinaamse volk/politici zo gek heeft gekregen om op hem te stemmen en hem aan de macht te helpen. Deze man is zo misdadig sluw dat hij door Surinamers een vette worst voor te hangen, hij nu zelf met deze wordt er vandoor gaat, de staatskas plundert, zijn familie verrijkt, de rechtszaak tegen hem tegenhoudt en regeert als een een dictator zonder dat het volk en regering hem een ook maar iets kan/durft te maken. En dit alles was ruim van te voren door critici van Bouterse voorspeld en toch heeft het Surinaamse volk hem gekozen. Als het niet zo in en in triest was kon je er een komedie van maken. In geen enkel land ter wereld zet de president zijn eigen vrouw op de loonlijst. Maar Bouterse komt er mee weg. Hij lacht zich elke avond rot om zoveel dommigheid en brengt ‘zijn’ land en landgenoten aan de bedelstaf.


  Maak melding

 49. Nu heeft men echte First Lady en men begint te huilen en te janken als baby lummel……NPS waar ben je.

  Een vrouw moet niet smeken om haar deel, zij moet het gewoon krijgen.

  En let op wij leven in 2011.


  Maak melding

 50. Meneer Ronald Hooghart, u had altijd een voor uit ziende blik over Suriname hè…….. Nu u dit allemaal van dicht bij hoort, mee maakt, vraag ik mij dezer dagen af , waar aan u nu denkt .
  Wat is uw mening over de huidige situatie in Suriname…WORDT HET GEEN TIJD,DAT HET VOLK OP DE BEEN KOMT, OM DE REGERING DIE PRICIPELELOOOOOOOOOSSS BEZIG IS NAAR HUIS TE STUREN…….Genoeg is genoeg.

  Volk van suriname; Wordt wakker,wordt wakker(dja go!!!dja go!!!!!)nu `t nog zin heeft!!

  Jullie zijn lang genoeg in slaap gesust door NDP(Niets nutten en Dik doenerige en Poenerige Partij…………….)

  Groet,ram,ram (Veel wijsheid in deze tijd)


  Maak melding

 51. Ik zie het voor me: Een journalist stelt vragen aan DDB en de President van Suriname geeft het volgende antwoord: Ja, maar mijn vrouw is zo lief en aardig. Zij kookt elke dag voor mij en tot nu toe heeft zij mij NOOIT verraden. Voor alles wat zij tot nu toe voor mij gedaan heeft moet zij door het Surinaams volk beloond worden. Ik geef haar dus namens het volk van Suriname een salaris. “Neks” aan de hand.!!!


  Maak melding

 52. tje potie!! tegenover de belastingbetalers!!
  die met bloed en zweet verdient heeft.

  Bouta, het geld mag je in je kont en je vrouwspoentje stoppen!! Hond. uitgehongerde aasgier en smiecht die je bent.

  Ik wens jou alle ongeluk van de wereld en jou vrouw ook.
  Want zij is met jou eensgezind. Ze is ook jou soort en niet minder. Samen gaan jullie han in hand naar de uithoek van de HELLLL!!!


  Maak melding

 53. Sempa:

  “Het tegendeel is een feit dat mijn persoon een der miljoenen slachtoffers is van..”

  leg mij nu eens uit in een concreet voorbeeld hoe jij het slachtoffer bent?

  Ik ben serieus hier. En als je dat niet kan blijf je dan niet verstoppen achter je troefkaart waarvan je niet eens het lef hebt om deze bij naam te noemen.


  Maak melding

 54. Tempoh
  Je mag gelijk hebben over het geen je daar Schrijft maar dat verandert niet mijn zien over deze mensen die het land sturen.Ik gaf hier een voorbeeld over Kenia die ik de meest corrupte land noem uit mijn ervaringen.Daar gingen “the tops” ook zondagen goed gekleed naar de kerk maar wat waren het voor mensen.Nog niet lang geleden had men het over Somo die zijn vrouw als Ambassadeur in Nederland wilde hebben zulke gevallen komen echt voor in corrupte landen.


  Maak melding

 55. Mevr.Vene niet betrekken.Ze was al ambtenaar toen haar man pres. werd.Een overplaatsing is iets normaals in de ambtenarij.Bosje heeft dit instituut in het leven geroepen omdat hij weduwnaar was en zijn toenmalige vriendin bij zich wilde hebben.Die werd ook niet vergoed voor haar diensten.Laat vd San niet maar de helft vertellen.Op zo een manier is het haar[Ingrid] werk om af en toe bij doven en ouderen te verschijnen.Terwijl dat een liefdadigheid moest zijn.Alleen Pinto kan de ogen openen van de ndp ers.

  Cobie.


  Maak melding

 56. Surinaamers zijn altijd negatief , vandaar dat er altijd een negatief saldo in staats kas is .
  wanneer gaan jullie het leren om elkaar niet neer te halen , jullie zijn gewoon een afbrekend volk , waar ondankbaarheid een grote rol speelt .
  we gunnen makaar niets en jaloesie vierd hoog tij bij ons .
  zolang we deze manieren niet ter zijde leggen gaat het bergafwaarts gaan met ons mooi land en volk …


  Maak melding

 57. Beste 2e Henkie.(57)

  Je hebt helemaal gelijk. Ik heb geen kaas gegeten over/van het monetaire systeem en ik heb helemaal geen zin in. Je moet doen waarin je goed in bent en de rest aan anderen over laten die de kennis en expertise hierin hebben.

  Een ieder zijn vak gebied, maar in alles hoe moeilijk het ook is , is er een logica .

  Ik denk dat ik rationeel genoeg ben om feiten te analyseren op basis van die logica die een ieder heeft, zelf een ANALFABEET. ( jij discrimineert bij deze dat analfabeten domme mensen zijn, heel erg jammer) Denk maar aan de geschiedenis.

  Mevr. Bouterse als First lady, heeft echt recht op een vergoeding, omdat zij als First lady ons trotse Surinaamse volk en land samen met haar man moet representeren waar ze ook komt.
  Het maakt niet uit als zij Bouterse zijn vrouw is of niet of Venetiaan, feit is dat het nu geregeld is.

  De fout van Venetiaan en Front regering is/was, dat zij geen (NOGMAALS GEEN BESLUIT ) konden nemen.
  Hij durfde geen verantwoordelijkheid te nemen maar speelde het altijd op safe.
  Bouterse heeft nu de verantwoordelijkheid genomen en nu mopperen jullie.

  Ik vind dat de meeste mensen hypocrieten zijn in dit geval. Ze zijn gewoon niet eerlijk .

  Als jij president was had jij je familie en vrienden ook zeker een baan gegeven of gegund , zo is gewoon het Surinaamse volk en het systeem. Dit is het gevolg van kolonialisme en verdeeld en heerst politiek. Het zal jaren duren om dappere mannen en vrouwen te vinden die dit kunnen veranderen en het zal zeker hun kop kosten om hierin verandering te brengen.

  Beste Henkie , reken maar dat wanneer ik president van Suriname wordt ik een president van het volk zal zijn omdat ik uit iedere bevolkingsgroep in Suriname familie hebt.
  Mijn familie is getrouwd met negers , Hindoestanen, indianen, Saramacaners, chinezen, creolen, Javanen, indianen, boeren , Djoeka,s, Libanezen , Joden en zelf laatst met een Turkse, zij komt uit Antalia.

  Beste Henkie en anderen, gunt die vrouw het geld om zichzelf goed te kleden en te verzorgen.
  Dat mevrouw Venetiaan het niet wilt accepteren is omdat ze al genoeg heeft gehad en dat ze niet hebzuchtig is. Dat vind ik een compliment waard. Iedereen mag zeggen wat ze vinden van Venetiaan, maar zijn vrouw is een betrouwbaar mens die ik zelf uit mijn vrienden kring kent. Zonder Liesbeth Vanenburg had/heeft Venetiaan het helemaal niet gemaakt.

  En vergeet deze gezegde niet: De vrouw maakt de man.
  By the way; ik ben zelf een man, dus ik weet waarover ik praat.

  Tenslotte:
  Geld is niet alles, het maakt het leven alleen maar gemakkelijker , maar het geeft geen voldoening. Kijk maar naar de credit crisis nu. Geldzucht en hebzucht van de banken (het monetaire systeem waarvan jij zoveel van weet)

  Henkie , ik zal het hierbij laten want ik ben geen econoom, maar een stratenmaker van beroep.

  Alfa


  Maak melding

 58. zie een voorbeeld uit het verleden.
  Mevr. Venetiaan heeft zich goed gedragen ondanks al dat gerotzooi.(publieks geheim)

  15 May, 08:45
  President Ronald Venetiaan zal vandaag, voor het eerst in de geschiedenis, te gast zijn in het programma: ’90 Seconden’, van Radio 10, verzorgd door Steven van Fredrikslust. De NPS’er John van Coblijn, belast met communicatie, heeft voor deze doorbraak gezorgd. “Dit is een belangrijke stap in de communicatie. Het is noodzakelijk dat leiders rechtstreeks contact hebben met het volk en in dialoog treden. De president zal het volk vertellen waar Suriname voor staat en waar het naar toe koerst”, aldus Van Coblijn tegenover Starnieuws.

  Van Fredrikslust zegt desgevraagd dat hij “het een eer vindt om de president als gast te hebben. Ik heb het jarenlang gevraagd en eindelijk is het zover. Ik ben blij dat hij het doet”, aldus de journalist. Het is bekend dat de president hem niet te woord stond na een bericht over dat zijn huwelijk met Liesbeth Vanenburg op springen stond. Van Fredrikslust is ingenomen met het bezoek van het staatshoofd aan Radio 10.

  Van Coblijn zegt op een vraag dat de president naar verschillende mediahuizen zal gaan. Ook Sky heeft jarenlang aangedrongen op een bezoek van de president, waardoor hij rechtstreeks in contact zou kunnen treden met het publiek. “Het is in de maak. De mediahuizen mogen zich voorbereiden op de komst van de president”, zegt Van Coblijn.

  Het is bekend dat veel journalisten de president om interviews vroegen en hem keer op keer hebben uitgenodigd als gast in programma’s, maar hij ging slechts naar ABC. “Hij is ook naar Apintie gegaan”, vult Van Coblijn aan. En daar bleef de telling haperen. “Maar ook al is het niet zo geweest in het verleden, de president was altijd bereid om journalisten te woord te staan als ze hem ergens tegen kwamen. Maar nu is er een verandering en alle komende presidenten zullen hier rekening mee moeten houden”, meent Van Coblijn.

  Zoals gebruikelijk zal de gast in het programma “waar uw mening telt” een korte inleiding houden, waarna de bellers de gelegenheid zullen krijgen om vragen te stellen. De regie van het programma zal “strak” zijn. Van Fredrikslust kijkt reikhalzend uit naar 10 uur en zal met genoegen het historische programma maken.


  Maak melding

 59. Deze first lady heeft tot nu toe een c.v. waarop alleen maar het incident van haar minnehaha op school prijkt.
  Anders moet ik iets gemist hebben.
  Gezien het c.v. van haar zoon, nu omhoog gevallen naar een onbeschrijfelijk onvoorstelbaar niveau van de CTU Boss, moet ik alleen maar concluderen dat ze een niet daadkrachtige moeder en vrouw is.
  Ze zou maar een paar cursussen moeten gaan volgen voor de tijd dat haar man nog president is, dan kan ze misschien een meerwaarde hebben voor de gemeenschap.


  Maak melding

 60. Sranamans+niet Sranamans ik weet niet als U op de hoogte bent hoe er zaken worden gedaan in de 21e eeuw
  In Nederland noemen wij het met een mooi woord socialecontacten.Het is misschien niet zo handig geweest van de president om dit nu te doen,maar wellicht in betere tijden.
  Ik ga U nu enkele voorbeelden geven van hoe het werkt in de 21e eeuw,Sir Alex+zijn zoon bij Man U,Martin Jol+zijn broer bij Ajax en recentelijk de trainer van FC Twente+zijn zoon.
  In Amerika en in Nederland de acteurs+actrices en de zangers en zangeressen.Deze mensen worden allemaal omringd door familie,vrienden+kennissen die mee genieten van het succes van 1 van hun
  Dus denk ik dat er niets mis is met het zorgen+regelen van familie,vrienden+kennissen.
  We hebben het dan nog niet gehad over het bedrijfsleven,waar zoonlief gaat werken in het bedrijf van pa om het later te kunnen overnemen.
  Dit zijn enkele voorbeelden hoe het vandaag aan de dag in de wereld aan toe gaat.(wake up Sranamans)
  Ik spreek de wens uit dat als er Sranamans zijn die in een positie verkeren om andere te helpen zij dat ook daadwerkelijk doen.

  Grt,Edmundo


  Maak melding

 61. Mensen, deze mevrouww verdient bruto ca 2000 euro. Hierover wordt 38% belasting ingehouden dus per saldo ontvangt deze mevrouw netto 1240 euro per maand !!!!

  Waar praten wij over beste posters, want ik vind dit absoluut geen wereldbedrag voor een 1st lady.


  Maak melding

 62. @Rajin Het is niet goed een leugenaar gelijk te geven. Dergelijek domme gewoontes laten wij liever aan jouw over. Voor de goede orde:

  Liesbeth was al lang ambtenaar voor dat zij FL werd en de vrouw van DDB is werkeloos.
  Daarnaast komt deze vergoeding bovenop eventuele andere vergoedingen!! Om die reden kreeg Liesbeth ook een aabod van ruim 500.000 SRD zwijggeld!!

  @sempa
  Ik heb echt medelijden met je dat je opgrond van je zwakbegaafd zijn zo sterk gediscrimineerd wordt, maar daarmee houdt ook alles op. Voor de rest kan ik absoluut – en met goede redenen – geen enkel respect opbrengen.

  @Milton Fleur
  Liebeth heeft het zwijggeld afgewezen en heel duidelijk aangegeven niets van een dergelijke profiteurs regeling te moeten hebben, dus stop maar met je leugenachtige demagogie. Het is zo leugenachtig dat je zelfs in het OCER uitgelachen zou worden.


  Maak melding

 63. Het is uitermate amusant om te lezen hoe anti-polderisten continu voorbeelden uit de polder aanhalen, om hun punt te maken.
  Nog steeds onder het juk van de polder?
  Laat los en gij zult los gelaten worden….

  Pinto kan en mag niet reageren hij zit nu dicht bij het vuur…
  Pintootje, je fanclub kijkt reikhalzend uit naar je reactie.

  moro ei doro

  webmaster, de site is supertraag!!!!


  Maak melding

 64. Mensen, nog het volgende ter info. Venetiaan (als ex president) en zijn vrouw verdienen op dit moment de volgende bedrage.
  Vergoeding als ex pres: SRD 24600, vergoedding als DNA lid SRD 11120, Lisbeth toucheerd voor het niets doen ruim SRD 3000.

  Salaris van de huidige President is
  SRD 28688,(dit is het bijstands nivo in vergelijking met de Balkenende norm) maw Vene en z’n vrouw zijn de grootste profiteurs c.q. bloedzuigers voor het bijna niets doen in Suriname.


  Maak melding

 65. Beste Milton,

  En voor hoeveel geld sta jij op de loonlijst van de NDP? Je hebt er bijna een dagtaak aan om alle misstanden van Bouterse op dit forum goed te praten.


  Maak melding

 66. henk Molenaar op 87

  Waarschijnlijk Jouw vraag aan Milton, geeft dus precies jouw gemoedstoestand weer, zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten.

  Door jouw negatieve inborst en doelstelling hier op waterkant is het blijkbaar not done dat forumleden geen negatieve inborst hebben. Iedereen zal aan jouw negatieve pijpen moeten dansen anders worden ze betaald door de NDP.

  Mijn vraag aan jouw ben jij een front broodschrijver, het lijkt er sterk op want van jouw hebben we nog een positief bericht tegoed wbt Suriname en zijn bevolking.


  Maak melding

 67. Mensen waarom begrijpen jullie niet dat de moordenaar meer geld nodig heefd ,en weet je waarom dan zal ik jullie ok zeggen omdat die vrachten die honderden kilos van hem is in beslag is genomen vandaar ,en voor de duidelijkheid ze zijn en blijven leugenaars envolksbedrieger nummer 1 daar zijn ze de beste in


  Maak melding

 68. @Rajin

  Normale mensen ervaren het ontzenuwen van leugens en roddel juist als iets positefs. Alleen idioten kijken daar anders tegenaan. Gelukkig dat die fantasten te herkennen zijn aan de paarse kleur, niet voor niets in de psychologie geassocieerd met pubers, dromers, fantasten en oplichters. 😆


  Maak melding

 69. Hallo Rajin,

  Noem jij dan één positieve ontwikkeling voor het hele Surinaamse volk na het aantreden van het trio Bouterse, Brunswijk en Somo?


  Maak melding

 70. neus op 90

  In de psychologie wordt jouw soort geassocieerd met ongeneeslijk ziek. Iemand die een dagtaak van heeft gemaakt om alleen maar leugens en roddels te verspreiden op internet, kan nooit goed bij zijn hoofd zijn, tenzij je grof voor wordt betaald.


  Maak melding

 71. Ach henk al zou ik die positieve ontwikkelingen door je stot duwen dan noch zou je ze niet zien, misschien dat je je negatieve en bevooroordeelde bril moet afdoen wanneer je de Surinaamse berichten leest.

  Ach je snapt er toch de ballen niet van, wasting time.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.