SURE Suriname! winnaar VBM ondernemersprijs

0

Guus Boudestein (Ontwerpwerk) is uitgeroepen tot VBM-Businessclub ondernemer 2010. Hij ontving de prijs voor het project SURE Suriname!, dat hij samen met Anno Fekkes (VIDE) voor de Surinaamse arts & craft sector heeft ontwikkeld. Kaushilya Budhu Lall en Pierre Heijnen (respectievelijk vice voorzitter en voorzitter VBM Businessclub) reikten de oorkonde uit tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van de VBM-Businessclub in het Stadhuis in Den Haag op dinsdag 11 januari 2011.

Het project SURE Suriname! zet zich in voor innovatie en duurzaamheid binnen de Surinaamse art & craft sector. Een belangrijk onderdeel van SURE Suriname! is de Surinaamse Tafel, een serie producten vervaardigd door Surinaamse crafters en ontworpen door Nederlandse ontwerpers. Guus Boudestein kwam op het idee tijdens zijn deelname aan de handelsmissie naar Suriname van de gemeente Den Haag en de VBM Businessclub onder leiding van de Haagse PvdA wethouder Henk Kool. De VBM-Businessclub is een netwerkorganisatie voor en door allochtone en autochtone ondernemers in Den Haag. Guus Boudestein is de eerst autochtone ondernemer, die wordt uitgeroepen tot VBM-Businessclub ondernemer van het jaar.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst nam het VBM bestuur eveneens afscheid van Rajesh Ramnewash als secretaris van de businessclub. Ramnewash, nu raadslid voor de PvdA in Den Haag, werd bedankt voor zijn inzet voor het versterken van de relatie tussen onderwijs en bedrijfsleven. Ramnewash organiseerde als bestuurslid o.a. speeddating bijeenkomsten voor stageplekken met de VBM ondernemers en leerlingen van het ROC Mondriaan. Meer over SURE Suriname! op de website van Ontwerpwerk www.ontwerpwerk.com. Meer over de VBM Businessclub op www.vbmbusinessclub.nl.
vbm
[Foto: Pierre Heijnen, Kaushilya Budhu Lall en Guus Boudestein]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.