Kans op ontslag Surinaamse minister beperkt

7

PARAMARIBO, 7 jan – De kans dat minister Linus Diko van Regionale Ontwikkeling wordt ontslagen is miniem. Ronny Brunswijk, leider van A Combinatie, AC, staat pal achter Diko. Die dreigt uit zijn politieke huis dreigt te worden gezet. Maar ook als de Bep van Caprino Allendy Diko royeert, zal dat geen gevolgen hebben. Tenminste, geen directe gevolgen.

AC beschikt zonder Bep nog steeds over vijf parlementszetels. Daar zijn twee van Bep bij en drie van Brunswijk’s politieke partij Abop. Dus valt voorlopig weinig te vrezen. “Diko mag op de volle steun rekenen van AC”, zegt Brunswijk. Bep hoeft dan ook niet te rekenen op steun voor de ontslagaanvraag. Een eventueel ontslag moet de inbreng van de partij in de coalitie garanderen. Regionale Ontwikkeling is van strategisch belang.

Het is het ministerie voor het binnenland waar het leeuwendeel van de aanhang leeft. Nu Diko rebelleert verschrompelt de inbreng. Toch heeft het er niet veel van dat de partij zijn zin krijgt. President Desiré Bouterse kan in feite geen kant op. Hij zal eieren voor zijn geld kiezen en Diko handhaven. “Wat Bep moet doen is terugkeren naar AC. Ik weet nog steeds niet waarom ze zich terugtrokken”, aldus Brunswijk. Allendy vindt Brunswijk een eigengereid baasje.

7 REACTIES

 1. Er is geen plaats voor politiek andersdenkebde binnen een goed georganiseerde politieke partij. Er zijn mensen in dit forum die niet met mij eens zijn. Dat mag. Maar de politieke geschiedenis stelt mij in het gelijk. Er is een scala van voorbeelden te noemen. Somo en Liesdek-Clarke waren uit de NPS gezet, omdat ze niet eens waren met het stnadpunt van de NPS. Hindorie en Atta Mungra waren aan het rebelleren en daarom waren ze uit de VHP geroyeerd. Amat, Moehadis en recentelijk Sastroredjo waren de laan uitgestuurd omdat ze niet konden verenigen met de leiding van de KTPI. Kertokalio en Doelahsoerie verlieten de PL, omdat de leider Somo verwikkeld raakte in een zedendelict. Wijdenbosch, Playfair en Brunings werden uit de NDP geroyeerd, omdat ze niet eens waren met de leiding. BEP heeft Diko al geroyeerd omdat hij niet luisterde naar de leiding. Wilders en Verdonk waren ook zulke lieden.
  Personen die door de partij zijn voorgedragen om een bepaalde functie te bekleden, dienen trouw te zijn aan de partij. Partijdiscipline moet hoog in hun vaandel staan. Men heeft in jou geinvesteerd en je hebt dus bepaalde verplichtingen jegens de partij. Wil je je anders opstellen, dan moet je de partij verlaten, of word je dan geroyeerd. Deze peronen worden door de journalisten als dissidenten genoemd. Hun lot is dan al bezegeld. Je kan evt. een nieuwe partij oprichten met de hoop op succes. C’est simple comme bonjour.


  Maak melding

 2. Verbaast mij ook niet, de benoeming van amafo laat duidelijk zien hoe deze bende te werk gaat abrahams is ook zo een voorbeeld.alibux naarendorp, herrenberg bosje laat zien dat deze criminele benden die nu aan de macht zijn KA hebben aan het volk.


  Maak melding

 3. De rol van Alendy om zijn achterban voor DA-91 te mobiliseren is uitgespeeld.

  Nu kunnen Alendy en Jessurun het wel swikken of schudden.

  Z.E. Diko gaat nergens.


  Maak melding

 4. De heer Diko weet dat je in de politiek niet mag zondigen tegen de volgende regel: “Wiens brood men eet diens woord men spreek”.
  Hij zal zich moeten aansluiten bij een partij die hem nog wil. Misschien de ABOP.
  Maar hij zijn judasachtige houding vaarwel moeten zeggen. Ai mie boi power na neks ma na brebie tak joe habie na power.


  Maak melding

 5. naarendorp, herrenberg bosje laat zien dat deze criminele benden die nu aan de macht zijn KA hebben aan het volk.

  wikileaks

  Dat zal wel wezen Wikirotzooi,
  Maar met jou onbeholpen opvoeding verziek jij de hele reutemeteut.

  Je verraadt ondubbelzinnig je afkomst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.