Big Brother sluipt hoofdstad Suriname binnen

8

PARAMARIBO, 24 dec – Beveiligingscamera’s op ‘strategische plekken.’ Dat wordt binnenkort vast onderdeel van het leven in Paramaribo. Volgens het Korps Politie Suriname, KPS, moeten de camera’s precies dat bereiken. Zodanig integreren dat het niet opvalt. Maar wel een oogje in het zeil houden.

Veertien oogjes wel te verstaan. Want dat is het aantal plekken met intens personenverkeer waar het korps zijn oog op liet vallen. Nu al wordt proefgedraaid, wat ook handig uitpakt met het oog op de feestdagen. “De focus is breed”, zegt politiecommissaris Humphrey Tjin Liep Shie tegenover de Ware Tijd. Zo kunnen meerdere vliegen in één klap worden gemept: verkeersgebruikers en criminelen.

Dat lijkt hard nodig nu de binnenstand steeds drukker wordt. Overal een politieagent plaatsen is al lang een illusie. Nu is er dag en nacht overzicht. Bovendien is er het voordeel van het geheugen: videobeelden bij onderzoek. Tjin Liep Shie denkt niet dat de privacy van burgers gevaar loopt. Het gaat niet om woongebieden en de beelden worden niet langer dan drie weken bewaard. Waar mogelijk komen waarschuwingsbordjes.

8 REACTIES

 1. Een hele goed plan,nu nog de electriciteits draden of kabels die zo de hele stad en omgeving ontsieren.Had me altijd al afgevraagd of er niet een iemand op het idee kwam om de in aanbouw zijnde projecten,zoals,tourtonne,maretraite,rainville,kwatta.flora…enz..de kabels..alvast de grond in te zetten.


  Maak melding

 2. Ik vind het een zeer goed plan op 1 zinnetje na.. die ik las ”Waar mogelijk komen waarschuwingsbordjes” PARDON dit gaat gewoon mogelijk GEMAAKT moeten worden, kom nou zeg, men behoort duidelijk aan te geven dat er camera bewaking is. Voor de rest vind ik het een TOP plan !

  ps #1 Sommige projecten hebben wel al alles onder de grond doorlopen.


  Maak melding

 3. De eind tijd begint nu ook in suriname.
  straks kunnen jullie niet meer kopen of betalen, maar je moet een chip met het nummer van het beest in je hand of voorhoofd hebben.

  Controle en macht onder het noemer van veiligheid.
  Hoe hebben de mensen het al die jaren gedaan.
  Kijk maart naar europa en amerika.
  Kijk maar naar c hina en noord korea.

  Beste waterkant lezers, het einde is dichter bij dan jullie denken.
  Maar Jezus is gekomen om jullie te redden.

  Geeft je leven aan hem, want zegt jezus: doch allen die hem aangenomen hebben, heeft hij macht gegeven om kinderen Gods te worden, johanes 1:6

  Een fijne en een verstandige kerst,

  Alfa


  Maak melding

 4. Wordt dit eindelijk gerealiseerd? Sedert 2007 en 2008 is dit tijdens het bezoek van enkele personen van Regiopol. Amsterdam-Amstelland besproken, uitgelegd en tevens technische bijdrage hieraan geleverd. Dus Waakzaam & Dienstbaar zijn voor alle burgers in Suriname. Deze dient ook 1×24 uur operationeel te zijn.
  Info. t.b.v. ps.#1 (vleermuis). Ik mag je verwijzen naar New Village a/d Ringweg. Ook dit project is voorzien van camera’s.


  Maak melding

 5. Goed Plan!
  Alleen hoop ik dat niet alleen de burgers in de gaten worden ghouden maar ook de politici die ook hun rotzooi uithalen en niet zeggen dat de beelden z.g. per ongeluk zijn gewist.
  A tang so en ga zo door.


  Maak melding

 6. naast de officiele ‘in de gaten houders’, is dit dus de derde niet-officiele : we hadden nl al de dala-man’s, de konkru-tee en nu dit erbij. er is mogelijk 1 (ijdele ?) hoop : onze zon zal het hele zaakje OVER-belichten zodat toch ie noo sjie if na sjakie of sjaane be bezig !.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.