Nog een Surinaamse minister op de schopstoel

21

PARAMARIBO, 24 dec – Het is een kwestie van tijd eer ook Linus Diko op de schopstoel beland. De minister van Regionale Ontwikkeling is definitief in ongenade gevallen bij zijn politieke partij Bep. Hij is alvast geroyeerd als partijlid.

Het partijbestuur overweegt nog of om zijn hoofd zal worden gevraagd. Het betreft een ‘conceptbeslissing’. “Het besluit van het bestuur zal nu worden meegedeeld aan alle kernen. Pas als die op een algemene ledenvergadering tot ontslag overgaan, ligt Diko er uit”, zegt Bep-bestuurslid Bert Eersteling. Dan heeft ook president Desiré Bouterse zijn volgende dilemma na het ontslag van Martinus Sastroredjo.

Het is nog de vraag of Diko er echt zo makkelijk uitligt. Hoewel Bep de handen van hem aftrekt, mag hij rekenen op aanzienlijke politieke steun. In elk geval meer steun dan Sastroredjo. Meteen is daarmee ook de kern geraakt van de problemen rond Diko. Hij weigert mee te gaan met het besluit van het partijbestuur zich terug te trekken uit A Combinatie. Ook twee van de vier Bep-parlementariërs weigeren.

21 REACTIES

 1. Dit zal ws het volgende politieke besluit tot gevolg hebben:

  1) De coalitie gaat verder zonder BEP
  2) Linus Diko blijft minister maar sluit zich aan bij de A-Combinatie
  3) De (rest van) BEP sluit zich aan bij de oppositie


  Maak melding

 2. luister ik weet niet wat macht voor de mens kan betekenen overal ter wereld vecht men alleen om macht men wil altijd erbij zijn alleen om hun eigen voordeel. dat de minister moet bedanken om dit vind ik nonsens en aan de andere kant dat de minister mensen moet ontslaan van hun post vind ik onkan het kan gewoon niet omdat je macht heb moet je zo met mensen om gaan het is gewoon onmogelijk men zeg wel eens dat bij god en suriname alles mogelijk is al is het moeilijk om het toe te geven moet ik het toegeven want het is gewoon een feit.


  Maak melding

 3. Meeste mensne streven naar macht in de zin van Het vermogen hun dromen en visie te realiseren. Een gezonde eigenschap omdat de macht slecht middel is en geen doel

  DDB streeft naar macht om de macht. Ongezond en gevaarlijk vooral voor zijn omgeving. SME dus.


  Maak melding

 4. Het wordt tijd dat Suriname eens een leider, president of minister krijgt die niet alleen maar denkt aan het vullen van de eigen zaken maar het belang van de Surinaamse bevolding dient. Zo’n leider ben ik de afgelopen 30 jaar in Suriname nog niet tegengekomen.


  Maak melding

 5. De POPPENKASTshow van SME gaat maar voort.
  Nog geen 4 maanden en dan sastro, nu Diko en wie volgt.

  Getuigt niet van een stabiele toestand op regeernivo en na alle beloftes maar de vraag of men weet welke kant men heen wil. Anyhow, time will tell and let’s hope for the best.


  Maak melding

 6. wat heeft ddb met het probleem binnen de Bep te maken het enige is dat hij voor een dilema staat voor het vrienstjes politiek van alendy vele forum leden geven een andere kijk op de zaak dit is duidelijk dat zij hoe dan ook deze regering niet zien zitten, het volk heeft gekozen doen zij het niet goed dan worden zij bij de volgende verkiezing weg gestemd net als het NF nu maar er word zoveel scheuring gebracht in ons geliefd suriname dat ik bijna niet meer kan praten over een vredelievend volk in plaat dat de politiek probeerd eenheid te scheppen doen zij het tegen deel het is als of politeke leiders na een negatieve verkiezings uit slag pas het bezef hebben wat er moet gebeuren met het land en dit is het geval bij de eenopvolgende regeringen het gebeurt niet alleen in Suriname maar het span wel de kroon een regering is net aangetreden en er wordt volop gebeukt het moet afgelopen zijn met het partij politiek zodat de partij niet meer mag bepalen wat een minister moet doen de minister zit voor het volk en namens de partij dus dat moet gescheiden worden dit is het geval bij alendy hij wil bepalen welke richting de minister opgaat en dat brengt twee deling dat is nu gaande in de Bep dus laten wij de dingens eerlijk toegeven voor de rest zal ik zeggen fijne dagen en hopen dat het goed komt met Suriname.


  Maak melding

 7. Surineds(voor zij die in Nederland wonen),

  Ik merk steeds op, hoe jullie vurig reageren op situaties in Suriname.Bij deze reacties ontdek ik antagonisten, protagonisten, trollen, feakers, spionnen, laag opgeleiden, hoog opgeleiden, werkenden en niet werkenden, zij die Suriname een warm hart toedragen, maar ook zij die zo geëvolueerd zijn dat het land Suriname hierdoor verschrompeld raakt.

  Wat ik ook heb opgemerkt, is dat er nauwelijks over de eigen leefsituatie van de Surineds gesproken wordt. Surineds wonen in Nederland – velen zullen hier sterven en begraven worden – en het zou mijns inziens objectief zijn als dit medium ook hier aandacht aan besteedt.Dus aan beslissingen/handelingen van de Nederlandse regering en/of Nederlandse samenleving die een neerslag hebben op de Surineds.

  Surineds zitten vol met problemen, en in 2011 worden deze alleen maar erger. Let op mijn woorden!!!
  Kijk alleen maar wat de Nederlandse regering bezig is te doen.

  Dit medium moet ook als klankbord dienen voor onderwerpen die Surineds aangaan. Maar waarom gebeurt dat niet, althans heel zelden maar?
  Srika zal op dit punt blijven hameren!!!

  En nu minister Diko.
  Minister Diko is een wetenschapper,daarvan ga ik uit, en benadert problematieken rationeel.

  Tot op dit moment heeft deze man niet tegen het beleid van de president van Suriname gehandeld. In tegenstelling tot zijn collega K.

  Het probleem Diko is een intern partijpolitiek probleem van de BEP. Hiermee heeft de regering van DDB niets te maken en heeft dus ook geen punten om Diko als minister te bedanken.
  Srika


  Maak melding

 8. Als jullie het menen met Suriname , schrijf dan A:U:B niets van bouterse .
  Het is een regering die het hef inhanden heeft geef blijk van wardering inplaats van mee te gaan met de achterlijke MEDIA van SU .
  onder steun ze liever dan dat je als een wild beest tekeer gaan .
  suriname is voor surinamers die het echt verdienen , maar niet voor mensen die steeds negatief spreken over land en volk .
  ik vraag me af als jullie wel een hart hebben , en dan nog als het op de juiste plek zit , ga dat A.U.B uitzoeken negatiefelingen .


  Maak melding

 9. Nieuw portret ,Nieuwe Orde , Nieuwe weg !!!
  Wij geven prioriteit aan de belangen van het surinaamse volk en voor alle ingezetenen in onze Republiek Suriname en daar waar geschaaft ,gepolijst of verwijdert moet worden zullen wij niet schromen over te gaan tot handelen(hoe impopulair het ook mag klinken/overkomen).
  Wij laten ons door niemand in gijzeling nemen ( nooit en te nimmer ) en dat kan men niet zeggen over de Ollandse regering die zich laat gijzelen en dicteren door rechtse-extrimisten en facisten in spe!!!
  Het is bijna 2011 , ontwaakt uit de winter-slaap !!!
  Te so fara , ina moro tin
  Tan Bun !!!

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 10. @ srika,
  En ik zal op mijn punten blijven hameren dan zij we er toch of niet ? jij wil dat iedereen jou leugens en bedrog moeten geloven maar zo werkt het niet mi boy, jij wil dat iedereen het als de normaalste zaak van de wereld moet vinden wanneer een crimineel, drugshandelaar en massamoordenaar president wordt in mijn geliefde land, ik niet, ik vindt het moreel verwerpelijk dat moordenaars oplichter drugs handelaren, oplichters,boeven de hoogste banen in het land bemachtigen dat is niet goed voor jou samenleving je geeft een verkeerde voorbeeld richting de samenleving.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.