Suriname op zoek naar goedkoopste leningen

19

PARAMARIBO, 9 dec – De regering kijkt uit naar de voordeligste leenvoorwaarden voor haar grote infrastructurele werken. China bood al leningen aan met een looptijd van vijf en twintig jaar en een rente van twee procent. “En het Nederlandse bedrijfsleven heeft me ook aangeschreven voor een half procent, ook voor vijf en twintig jaar”, zegt president Desiré Bouterse.

Intussen zijn intentieverklaringen gesloten met Chinese bedrijven. Maar dit betekent niet dat er per se met de Chinezen in zee gaat. “We bekijken de beste mogelijkheden, ook de lokale. Huizenbouw moet ingelopen worden. Er komen schenkingen voor prefab woningen. Maar we willen ook een huizenindustrie opzetten,” zegt Bouterse. Het lokale bedrijfsleven komt dus sowieso ook aan bod.

Alleen, er zal meer initiatief aan de dag moeten worden gelegd. Zeker wat betreft de kwaliteit van diensten en goederen. Daar wil het nogal eens aan schorten en gaan buitenlanders met de prijzen aan de haal. Nu is er gelegenheid deel te nemen in het huizenbouwprogram. “Belangrijk zijn technische trainingen. Multinationals willen alleen met gecertificeerd personeel werken. Onze ondernemers komen echt aan bod, maar moet zijn huiswerk maken.”

19 REACTIES

 1. Als het Nederlandse bedrijfsleven met leningen inkomt met een percentage van 0,5% over 25 jaar, dan is de regering-Bouterse opeens zeer geïnteresseerd. Beetje hypocriet.


  Maak melding

 2. wat een leugenaar…geen enkel crediet verstrekker gaat een lening vertrekken tegen rente onder de inflatie. In westerse landen is dat gemiddeld 2% en in suriname met de ndp binnenkort 2000%. Tenzij hij natuurlijk half sipaliwini als betaling afstaat…..


  Maak melding

 3. Dit slaat totaal nergens op. Ik weet niet wat Bouta hiermee wilt bereiken, maar hij zet Suriname verschrikkelijk voor schud voor de Nederlandse, Surinamers… Nu een Nederlandse bedrijf zich heeft voorgesteld, is hij helemaal verkocht, wauhwuhahhwa… Echt heel raar !


  Maak melding

 4. MULTIPLE CHOICE wat is het goede antwoord?

  -a- We gaan niet lenen maar alles op eigenkracht doen.
  -b- We hebben contracten voor 6 miljard aan projecten.
  -c- We hebben alleen maar intentie verklaringen en zoeken naar de goedkoopste lening.
  -d- We zijn incompetente idioten met grootheidswaan en waanvoorstellingen.


  Maak melding

 5. Ik heb een voorstel aan al de SuriNeds die elke dag op dit forum komen.

  In plaats van elke dag op dit forum te komen en vanuit de andere kant van de Atlantische Oceaan een hoop zaken aanhalen, kom eens naar hier en steek de handen uit de mouwen.

  Ik kan dat ook hor, vanuit de andere kant een heleboel zeggen. Maar de vraag is dan welke bijdrage lever ik in feite? Antwoord:NIETS NUTTIG!

  En dan vragen jullie je af waarom zowel Nw-Front als de NDP af willen van de toescheidingsovereenkomst. Ik ken het antwoord: beiden hadden door dat jullie veel te zeggen willen hebben in Suriname, maar tergelijkertijd willen genieten van alle Nederlandse privileges. Dus van 2 wallen willen eten!

  Je hebt 2 keuzen: Suriname helpen opbouwen of je rustig houden. Het heeft geen zin om elke dag vanuit Nederlandse bodem te gillen zonder een daadwerkelijke bijdrage te leveren. En kom niet met een verhaal aandansen van geld die je naar de Surinaamse familie stuurt e.d. Want dat gebeurt overal ter wereld. Ik zal u wat vertellen. Binnenkort ben ik niet meer in Suriname vanwege persoonlijke verplichtingen. Ik heb met mijzelf afgesproken dat het moment dat ik niet meer hier woon en/of werk ik geen recht meer heb om uitspraken te doen t.a.v. Suriname als ik het nou eens ben met zaken of niet. Omdat ik anders geen haar beter ben dan de SuriNeds die hier elke dag op het forum hun negativiteit komen spuien!

  OK…tijd om mij aan te vallen…ik tel: af…3…2…1…Go!


  Maak melding

 6. CCL een kort stukje uit jouw eigen reactie vorige maand in het topic aangaande Unica.

  ICT is in Suriname nog in het stenen tijdperk en het wordt in stand gehouden door Telesur en een paar idioten waarvan de belangen geschaad zullen worden indien de sector volledig wordt geliberaliseerd en wordt opengegooid!

  En dat is ook mijn grootste reden waarom ik dit land binnenkort verlaat. Als ICTer kan je in dit land gewoon niet groeien. Je blijft op een primitieve manier werken en je kan het moeilijk veranderen. En de mensen die mij straks een verhaal komen geven over land opbouwen e.d. de volgende vraag: Zou jij hier blijven als je als HBO of Universitair afgestudeerde ICTer elke dag functioneert op het niveau van een entry-level MBOer met een maandelijks salaris van USD750 in tegenstelling tot de USD1600 die je minimaal zou moeten verdienen?

  Ik neem dus aan dat je nog in het land zit? Begin dan maar met opbouwen, of wil je soms van 2 wallen komen eten en projecteer je zo je eigen gevoelens op de Surineds? Zoek anders een baantje bij Dino B.


  Maak melding

 7. Tempoh

  ICT is in Suriname nog in het stenen tijdperk en het wordt in stand gehouden door Telesur en een paar idioten waarvan de belangen geschaad zullen worden indien de sector volledig wordt geliberaliseerd en wordt opengegooid!

  Tempoh

  Verwacht wel dat Suriname de komende jaren onder de MC regering van Desire Bouterse de Telecom Sector een inhaalslag zal maken op het gebied van de ICT en Communicatie als het waar is wat er in de wandelgangen gezegd wordt zal er binnekort gewerkt worden aan een nieuwe Data Center om het toenemende data verkeer van particulieren, bedrijven en de overheid te kunnen bewerkstelligen.


  Maak melding

 8. CCL/ # 8

  Als alle in europa wonende SME-ers jouw advies volgen dan ontstaat er een groot probleem namelijk:
  Er zullen geen voedsel pakketten meer uit NDL verzonden worden.Sme wordt dan onder leiding (lijding) van DDB, de despoot, in zeer korte tijd de Zuid-Amerikaanse BIAFRA.

  Latish


  Maak melding

 9. CCL ze zullen niet naar Suriname komen, in Suriname kennen we het fenomeen uitkering nog niet.

  De labaria’s kiezen nog liever in hun vrijetijd Suriname over alles en wat te bekritiseren. Suriname nooit uitkering dus waarschijnlijk nooit deze negatievelingen.


  Maak melding

 10. #12 Ray,

  verkeerd citaat.
  Dit betreft een citaat van CCL op nr. 8 mbt een posting in november over Telecom Sur. CCL een kort stukje uit jouw eigen reactie vorige maand in het topic aangaande Unica.

  ICT is in Suriname nog in het stenen tijdperk en het wordt in stand gehouden door Telesur en een paar idioten waarvan de belangen geschaad zullen worden indien de sector volledig wordt geliberaliseerd en wordt opengegooid!

  En dat is ook mijn grootste reden waarom ik dit land binnenkort verlaat. Als ICTer kan je in dit land gewoon niet groeien. Je blijft op een primitieve manier werken en je kan het moeilijk veranderen. En de mensen die mij straks een verhaal komen geven over land opbouwen e.d. de volgende vraag: Zou jij hier blijven als je als HBO of Universitair afgestudeerde ICTer elke dag functioneert op het niveau van een entry-level MBOer met een maandelijks salaris van USD750 in tegenstelling tot de USD1600 die je minimaal zou moeten verdienen?

  Einde citaat.

  Ray, als je het niet erg vindt, stuur ik dit even door naar CCL.


  Maak melding

 11. Mesen het gaat over zaken en niet gevoelens zetten jullie je gevoelens op zij en ophouden met haatuitdrukkingen dat je geregeld op deze website hebt.Suriname moet de beste aanbiedingen aan nemen die gunstig voor het land zijn.Over de Chinezen kan ik het volgende zeggen naar ervaringen van een Angolese vriend. Heb je met Chinese bedrijven te doen dan halen ze arbeiders uit China om het werk uit te voeren verder zoals het in Angola was werden ook de bakstenen uit China ingevoerd in plaats daar ter plaatse een fabriek neer te zetten en ze te fabriceren.De Surinaamse bouwvakarbeiders komen zonder werk te staan.Heb je een Nederlands bedrijf dan kun je mee rekenen dat vele Surinaamse bouwvakkers er een baantje krijgen en de communicatie is gezegd beter en goedkoper.


  Maak melding

 12. He Nubier,alle surinamers wachten op zo een regeling.Daarom dat Fredriksdorp veel schoner bij staat dan de hele Paramaribo.Want van werken hebben de meesten alleen gehoord,nooit gedaan.

  Cobie.


  Maak melding

 13. @Ray

  Het kan best dat er binnenkort ene nieuw groot data centrum komt. Dat is dan het logische gevolg op de nieuw internet kabel die er dankzij Veni gekomen is.
  En zo’n nieuw data centrum opzetten vergt enige tijd en is dus al lang voor deze regerign kwam ingang gezet. Vermoedelijk voor de nieuwe sector die onder Veni opbloeide: de call centers.

  Kortom dit data centrum heeft niets van doen met MC of DDB.


  Maak melding

 14. @Ray

  Kortom dit data centrum heeft niets van doen met MC of DDB.

  neus

  Het Data Centra
  https://www.e-shelter.de/en

  Heeft gedeeltelijk wel te maken met het beleid van de (MC) regering van Desire Bouterse die door met gunstige voorwaardens voor particulieren en bedrijven te komen (fiscale voordelen en lage BTW tarieven) hierdoor voor zorgt dat deze particulieren bereid zijn om een onderneming op testarten of dat bedrijven zoals Telesur bereid zijn om verdere investereingen te doen voor het bedrijf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.