Surinaams staatshoofd praat niet over 8 december

44

PARAMARIBO, 9 dec – President Desiré Bouterse heeft tijdens zijn persconferentie geweigerd in te gaan op vragen over de Decembermoorden. “Ik heb hier weinig woorden voor over. Alles wat je zegt kan in een verkeerd daglicht worden geplaatst. Laten we de vragen stellen aan de mensen die zich bezig houden met acht december. Ik houd me bezig met de grote dingen van het land. Ik heb al drie vragen hierover gehoord. Ik ga daar niet op in.” Eerder was hem gevraagd of de regering geen aandacht heeft voor acht december. Er was geen regeringsfunctionaris aanwezig op de herdenkingsdienst. Bouterse: “Wat wilt u, dat er een nationale dag komt?”

44 REACTIES

 1. Vind je het gek? dat hij niet durft zijn bek open te doen!!! Het stink ook nog!!!

  Neen, wij willen geen Nationaledag van hebben, maar net zo’n behandeling wat jij of in jouw opdracht heeft plaats gevonden toenertijd onderkruipsel!!!

  Als je mans genoeg bent en een beetje zelfrespect hebt moet je dan oprotten!! Beul.
  Geef ook toe, wat en hoe dat onheil plaats heeft gevonden!! Bied je excuses op zijn minst eikel!

  Je hebt geen flauw idee wat jij de nabestaanden aandoet! Jou dood zelfs kan niet goed praten of maken Smiecht!!! Hond is zelfs trouw!!! Kruis in elk geval niet mijn pad!! Jij gaat in de HEL!!!! door een vuurzee heen!


  Maak melding

 2. Eerder was hem gevraagd of de regering geen aandacht heeft voor acht december. Er was geen regeringsfunctionaris aanwezig op de herdenkingsdienst. Bouterse: “Wat wilt u, dat er een nationale dag komt?”

  Overheidsgebouwen hadden hun vlaggen halfstok kunnen uithangen als teken van Nationale rouw.


  Maak melding

 3. Vanmidag was ik in de gelegenheid om de persconferentie live te mogen volgen via de radio.
  Als iemand is die om belangrijke zaken om heen draaid dan is hij het wel.Ook kan hij heel waazig doen met zijn antwoorden.Op de vraag of zijn zoon(die een crieminele verleden heeft) op de juiste plek zit….zij hij ,dat er bij inlichtendienst de aller,aller besten zijn geselecteerd.

  Hoe wil zò èèn persoon respect krijgen van zijn bevolking(toe hoordes)!

  Groet,(veel wijsheid)

  Lalbhadoer


  Maak melding

 4. Ik luister iedere dag naar apintie nieuws maar vandaag overtrok alles de grootste crimineel en moordenaar van suriname gaf een persconferentie ik vroeg mij af of er niemand in suriname is die deze megalomane idioot wijs kan maken dat hij zich zelf gigantisch voor joker zet.
  hildenberg moet in feite de gevangenis in.
  de oppositie verdriaad in de ogen van bouterse de feiten . ik zou zeggen bouterse kijk zelf in de spiegel. de kruik gaat te water tot die barst. bouterse liegt alsof het gedrukt staat.


  Maak melding

 5. !!! Is dit de FOUT van de {Bevel}PRESIDENT !
  Moet hij reageren !!!
  Nee dus ….. dat hoeft hij niet .

  En waarom ?
  3 termijnen Vene Regering …. hebben zij er wat aan gedaan , Neeeee ;
  3 termijnen lang hadden zij de tijd om 8 december te onderzoeken en te berechten , en nieuwe wetten te maken , zo dat de huidige President nooit President kon worden .

  Dus …….. nu afgeven op deze President heeft geen zin – de fout ligt dus in de 3 termijnen van de vorige Regering .
  Die hadden er wat aan moeten doen .

  dus….. nu jammeren op de nieuwe President heeft geen zin .
  Het Surinaams VOLK !! is dit kenbaar BEU , en heeft gestemd op de NDP.
  M.A.W ; het SURINAAMS VOLK heeft zich uit gesproken tegen het gebeuren op 8 december.

  HET SURINAAMS VOLK HEEFT DUS ZIJN BUIK VOL VAN 8 DECEMBER.
  HET SURINAAMS VOLK HEEFT DEZE PRESIDENT AAN DE MACHT GEHOLPEN .

  DUS ……..VUL NU MAAR IN .
  * Met deze situatie ben ik niet partijdig.
  het gaat er om dat bovenstaande reacties
  er niet bij nadenken dat het Surinaams Volk
  gekozen heeft.
  * De vorige 3 termijnen Regering heeft zelf
  niets gedaan , alleen het VOLK bang
  gemaakt, en bevel gebruikt voor
  propoganda .
  * De geschiedenis ligt ergens al vast.
  Het zoveelste bewijs .


  Maak melding

 6. Wauhwuhwa, Bouta heeft zijn tong verloren…
  Dit zal zijn hele leven blijven dwars zitten, hoe hij het ook draaid of keert… Excuses aanbieden, zogenaamd omdat je president bent geworden… Lik je mars yerre…


  Maak melding

 7. Het is nu officieel: Suriname is nu een echte bananenrepubliek. Supercrimineel (vele malen veroordeeld, zoek maar Dino Bouterse op google) is door papa Bouterse benoemd tot ‘de leider van een nieuwe anti-tereureenheid. Let op:Politiekorpschef Delano Braam heeft de vorige week gezegd niet op de hoogte te zijn van het bestaan van deze unit.

  De Bouterse clan heeft nu dus zijn eigen prive leger en het hek is nu echt van de dam. Zijn er Surinamers met enig lef in hun donder die hier tegen protesteren!!!

  Bouterse noemt zoon Dino beste man voor voor anti-terreur eenheid

  President Desi Bouterse, is trots op zijn zoon Dino. Hij is opgenomen in de leiding van een speciale anti-terreur eenheid, de Counter Terror Unit (CTU). Hier spreekt een trotse vader”, zegt Bouterse, wanneer een journalist hem ermee confronteert dat zoon Dino, een strafblad heeft en vaker in aanraking is gekomen met de justitie. Eerder zei Bouterse ook al “voor deze unit hebben we de allerbesten nodig. En op dit gebied is mijn zoon de allerbeste”.


  Maak melding

 8. De taakomschrijving van de nieuwe “Anti-tereur eenheid, opgericht door Bouterse persoonlijk zonder medeweten van het hoofd van de politie en met beroepscrimineel Dino Bouterse aan het hoofd

  1) bewaken en begeleiden van drugstransporten
  2) het intimideren van politieke tegenstanders
  3) het terroriseren van de eigen bevolking en de rechterlijke macht

  En de Surinaams bevolking heeft hier zelf voor gekozen.


  Maak melding

 9. Het is zo jammer dat juist 8 december
  niet 1 van de grootste dingen van het land
  is,Bouterse bezeft niet wat hij daarmee zegt.de president van Suriname ontkent het trauma in de samenleving.
  Hoe ongevoelig en blind kun je zijn.

  Het kwam niet bewust uit z’n mond natuurlijk
  was meer sarcastisch bedoeld.
  nooit gedacht iets goed uit deze man z’n mond te horen.Maar de volgende zin deed mij even rillen.
  Wat wilt u?een nationale dag?????????????

  ja een nationale dag op 8 December
  en schaf vijf andere nationale dagen af.
  en ik stel voor,en vele met mij denk ik,
  Devalie te behouden omdat het zo een betekenisvolle dag is.
  De overwinning van licht op donker of te wel de overwinning van het goede op het kwaad.

  Het zou geweldig zijn als iemand uit de regering in de DNA het volgende zou voorlezen.
  Ter gedachtenis aan de vijftien dappere
  onschulige Surinaamse democraten die vermoord zijn op 8 December 1982.
  verklaar ik bij deze,8 December als nationale BEZIN DAG,
  in mijn eigen gezin,en ik hoop dat iedere Surinamer mijn voorbeeld zal volgen waar hij of zij zich ook bevindt,in de stad,in de binnenlanden.
  in Nederland in elke stad,in elke provincie.

  Sorry peeps,ik droom graag hard op.

  Beste Surinamers,maak je niet druk om dit heerschap,voor de zoveelste keer
  laat hij merken,geen greintje menselijk gevoel of compassie te bezitten.
  Hij is niet de vredelievende Surinamer die de wereld kent.Ook hier op WK laten zijn
  volgelingen,zich van hun duivelse kant zien.
  Ze weten niet wat respect tonen betekent,
  ze voelen niet aan en zien ook niet in,dat de jeugd blind en wreed opgevoed wordt,
  maar wat wil je met het voorbeeld dat
  ze hebben?,kijk maar naar de feiten van de zoon van leider.
  Luister maar naar het geblaf van de woordvoerder. Hoe meer de baas schijt
  (in z’n broek)des te harder de hond likt.

  Surinamers zullen in het reine moeten komen
  zonder deze man,hij ziet het niet,en wil het niet.Maak Bouterse’s probleem niet jou probleem,ga door met leven sterke trotse Surinamers.

  STAY PURE PEOPLE,BE EVER WONDERFULL


  Maak melding

 10. waarom lullen jullie nog steeds over 8 december 198….die mensen zijn al lang dood. zij hebben geen toekomst meer. wij die nog leven hebben een toekomst. steeds weer het zelfde. gaan jullie hem pakken dan. daarom gaan jullie niet vooruit. jullie focussen op het verleden. hij heeft wel een mooi antwoord gegeven als jullie een vrije dag wil hebben. haha,


  Maak melding

 11. ach hypocriete en leugenachtige henk molenaar.

  Misschien dat je je meer moet richten op het land waarin je woont Nederland, die nu als een paria, drugsland en racistische samenleving wordt gekenmerkt die ook mensenrechten schendt.

  Maar ja, hypocrisie is een witte aangeboren gezwel, haal die balk dus eerst uit je stront oog.

  Trouwens de President hoeft niets over 8 dec. te zeggen, de zaak ligt toch bij de rechter, laat de mensen die zich daarover buigen zich maar uitlaten.

  Halve stok, op zich kan ik daar mee leven mits die halve stok gehesen wordt voor alle doden dus ook voor de militairen en binnenlandbewoners bijvoorbeeld.


  Maak melding

 12. Hallo Nubier,

  Je bent te triest voor woorden. Met zulke domme mensen die als een blind paard achter de Bouterse clan aan lopen in de hoop dat ze een stuk bot krijgen toegeworpen en daarvoor hun ziel verkopen, ga ik geen discussie aan.

  Noem mij eens 1 terroristische dreiging gericht aan Suriname die een ‘anti tereureenheid’ rechtvaardigd. En zo’n eenheid laten leiden door Dino, die tientallen veroordelingen op zijn naam heeft vind je natuurlijk ook geen enkel probleem.

  je bent heel triest


  Maak melding

 13. Hallo Nubier,

  Nu even de feiten: je zegt dat Nederland “als een paria, drugsland en racistische samenleving wordt gekenmerkt die ook mensenrechten schendt”

  Deze omschrijving komt natuurlijk van Bouterse slaafjes zoals jij

  JIj weer: “Maar ja, hypocrisie is een witte aangeboren gezwel, haal die balk dus eerst uit je stront oog”

  En dat heet dus pure racisme.

  Case closed en aan het tijdstip te zien waarop je post woon jij ook gewoon in Nederland en heb een grote bek op afstand.


  Maak melding

 14. Ach hypocriete henk molenaar met jouw soort is het water naar zee dragen.

  Jij zal het niet kunnen afleren het zit in je genen, Surinamers zijn geen slaven meer, we doen wat we willen, remember that, leer er mee leven.

  Jouw mening interreseert ons dus ook geen sier.


  Maak melding

 15. Nederland ( Aart Jacobi) wil enkel de nagedachtenis van de 15 eren en recht en gerechtigheid tonen?

  Hoe zit het dan met die andere decembermoord in 1947? 60 onschuldigen die niet in ’n complot zaten zoals die 15 maar zonder pardon neergemaaid. Daar zaten ook jongens van 12 en 15 jaar tussen. Hypocriet, meten met twee maten. Door politiek DenHaag pas na jaren erkend maar men vind dat 1947 al verjaard is. Sedert wanneer zijn oorlogsmisdaden verjaard? Nederland toont alleen recht en gerechtigheid als het ze daar goed uitkomt.


  Maak melding

 16. Henky de Molenaar,
  Ga maar rustig door met het draaien van je rad. Pas maar op dat je zelf niet met de wieken in aanraking komt.

  Dat zou een gezellige boel worden overigens.


  Maak melding

 17. De regiseurs van het acht december roman willen anders doen geloven dan daadwerkelijk aan de orde was, althans is. Laat onderstaande reactie van Djongo weer eens goed doorklinken. Misschien worden zij dan wel wijs. Wise men learns more from fools than fools from wise men.

  December 9th, 2010 at 6:55 am
  „Het duurt soms lang, maar de waarheid kan niet altijd verborgen blijven zei Baldew“:

  Hallo Pater Choennie, het duurt inderdaad allemaal te lang, maar vandaag 09-12-2010 is de ster verschenen en een nieuwe dag is aangebroken voor alle gelovigen. Laat Bouterse met rust, maar begin alvast de waarheid te vertellen wat jouw godsgeloof en gelovigen de mensheid sinds mensenheugenis hebben aangedaan op inspiratie van jouw kwaadaardige en onbarmhartige god, dan pas zal het recht zegevieren. Steek maar alvast jou hand in eigen boezem. Jouw godsdienst en vele anderen nog meer zijn schuldig aan verraad en moord tegen de onschuldige mensheid, genocide, doodslag, corruptie, leugenachtigheid zijn allemaal trefwoorden die bij jouw godsdienst horen Choennie.

  Niet God is de schepper van het leven, maar het leven is een uit water ontsproten geschenk van de Natuur en het doel van het leven is om het leven voor een ieder te veraangenamen. De Natuur heeft zichzelf geschapen middels haar eigen natuurlijke kracht en heeft ooit van ieder levend wezen een prototype ontwikkeld, met de instinctieve neiging tot instandhouding van de soort. Niet God heeft de mens geschapen naar zijn even­beeld, maar de Natuur heeft de mens geschapen en de mens heeft god geschapen naar zijn evenbeeld! Ook hemel, hel, reïncarnatie, duivels en engelen zijn ontstaan in de fantasie van de godsdienstige mens.

  De Dood…Lichaam en geest zijn één en zijn beide van stoffelijke aard; de geestatomen besturen de atomen van het lichaam. De individuele geest leeft van de supergeest, dit is de lucht, want het verschil tussen leven en dood is de adem. Ieder levend wezen gaat uiteindelijk de weg van al het vlees, dat wil zeggen, dat ook de individuele geest verloren gaat als het lichaam overlijdt, want de geest is onverbreke­lijk verbonden met het lichaam. De mens leeft na zijn dood alleen nog verder in de herinnering van de overlevenden;…dus IN MEMORIAM. Er is geen god, noch hemelse paradijs, of Walhalla, of Nirvana of hel of iets dergelijks zoals jij graag jou kerkgangers wil doen geloven Choennie, waarin de mens terechtkomt of kan voortleven na zijn dood. Alleen de Natuur leeft eeuwig, daar zij de bron is van al wat was, van al wat is en van al wat komen zal.”De Natuur” behoort aldus niet toe aan de mens/god, en de mens behoort ook niet toe aan zichzelf, maar de mens behoort toe aan de Natuur (de Natuur is niet alleen deze aarde, maar alles, het uitspansel inclusief inhoud en alles wat nog onontdekt is).
  ….Velen beweren te beschikken over bovennatuurlijke mystieke krachten o.a. wisie, obia, bonu, hekserij, winti etc., maar dit is feitelijk onzinnig, want alle ver­schijnselen zijn natuurlijk en alles is verklaarbaar. Dat de menselijke geest bepaalde vermogens heeft, is een vast­staand feit. …Helaas leren slechts weinig mensen deze vermogens ten goede te benutten…..

  De meeste kerken zijn een sectarische vereniging in het Christendom en een sekte is een groep personen verenigd rond een religieus idee of een religieuze leidersfiguur, meestal als afscheiding van een grotere godsdienstige stroming, bijv. de jehovah’s getuigen, evangelische broedergemeente, pinkstergemeente etc. Helaas leert de geschiedenis ons telkens weer, dat kwaadaardige mensen hun godsdienst als excuus gebruiken voor verwaandheid, hebzucht en wreedheid en dat religie hun kwaadaardigheid aanwakkert.
  Het woord religie is afgeleid van het oudromeinse “religio”, wat zoveel inhoudt als het nauwgezet rekening houden met het heilige en het bovennatuurlijke. In het Nederlands is religie synoniem aan gods­dienst. …In het algemeen maakt men een on­derscheidt tussen wereldgodsdiensten zoals het Boeddhisme, Christendom en Islam, en de volksgodsdiensten zoals het Jodendom, Hindoeïsme, Sjamanisme en ander.

  Plagiaat…Het Christendom vindt zijn oor­sprong in het Jodendom, want de stamvaders van het Hebreeuwse volk -dit zijn onder andere Abraham, Isaac, Jakob en Mozes- hadden bepaalde overlevingsleren en levensfilosofieen ontwikkeld voor hun volk o.a. de tien geboden die mozes zelf op de berg sinai heeft ingebeiteld en zeggende dat een god dat zou hebben gedaan. Hij was maanden bezig zonder goed gereedschap, dat moest hij eerst allemaal zien uit te vogelen. Verbasterde gedeelten van deze leren zijn eeuwen later verwerkt in wat de Christenen het Oude Testament en het Nieuwe Testament noemen. Slechts z­eer weinig geschriften van de oor­spronkelijke He­breeuwse leer is bewaard gebleven, omdat het Hebreeuwse volk bijna altijd is onderdrukt en gedwongen tot slavernij. Dit was ook het geval ten tijde van het Romeinse Rijk, de tijd waarin Jezus van Nazareth leefde. De Romeinen lieten de door hen onderdrukte volkeren vrij in godsdienstbeleving, zolang dit niet in strijd was met de belangen van het Romeinse keizerrijk. Daarom stelden zij het plaatselijk religieus gezag voor de Joden (wat oorspronkelijk een scheldwoord is) in handen van het Sanhedrin (dat was een bestuurslichaam en gerechtshof), waarin 71 Sadduceeën en Farizeeën (voornamelijk schriftgeleerden en leken­­) onder leiding van een hogepriester de rechterlijke macht vormden. Herken je dit ook pater Choennie of behelste jou opleiding alleen wat het oppervakkige aangaat, zoals hoe kan je snel je zakken vullen?

  ….Jezus van Nazareth was een soort Robin Hood-figuur; samen met zijn discipelen -dit betekent- “geweldloze volgelin­gen”, vormde hij een roversbende, die s’nachts van de rijken brood stal om deze de volgende dag uit te delen aan de armen. Ook in Helios( hier is de hel vanafgeleid, de dorre vlakte waar melaatsen, geesteszieken, misdadigers en andere, voor de maatschappij nutteloze personen naar werden verbannen, was Jezus een graag geziene gast. In Helios woonde ook Satan(= grieks voor slechterik), hij was een inheemse notabele, die voor zijn misdaden daarheen was verbannen. Hij was de leider van een bende demonen -dit betekent- “gewelddadige volgelingen” (demon =volgeling in ongunstige zin gebruikt).
  ….Toen Jezus van Nazareth op een gestolen ezel en met een grote schare volgelingen onderweg was naar Jeruzalem, werd hij door een infiltrant van het Sanhedrin genaamd Judas Iskariot verraden. Jezus werd door het Sanhedrin schuldig bevonden aan “godslastering, diefstal en volksoprui­ing”, hij vormde namelijk een bedreiging voor het gezag van het Sanhedrin. De hogepriester Kajafas veroordeelde hem voor deze misdaden tot “Kruisiging totdat de dood er op volgt­”.
  ….Do­or dit soort strafmaatregelen behielden de Farizeeën in het Sanhedrin hun invloedrijke gezag en dwongen op deze manier eerbied af voor hun almachtige god. Twee honderd jaar later werd de genoemde Jezus, die bovendien niet-gelovig was, gemythologiseerd en verward met de uit India afkomstige Yogi en wijsgeer “Jesu bin Pandera”, die ooit naar Judea reisde om daar zijn levensfilosofieën te verkondigen. “Jesu bin Pandera” maakte zoveel indruk op het Hebreeuwse volk, dat velen hun kinderen naar hem vernoemden. Toen de bijbel werd geschreven, smolten deze twee mythische figuren samen in de persoon van Jezus Christus.
  ….Het “heilige schrift van de Christenen omvat een samenraapsel van mythen, legenden, kronieken, historische gebeurtenissen en filosofische opvattingen, die afkomstig zijn van onder andere Hebreeuwse, Indiase, Afrikaanse, Griekse, Romeinse, Keltische, Germaanse en andere inheemse volkeren. Vooral ook de stamouderlijke leren van de Germanen -de sagen van Wodan en Frija- vermengden zich met de opvattingen van het christendom, toen de vikingen zich met grof geweld verspreidden over bijna geheel Europa en zich bekeerden tot dit geloof. In deze tijd kwamen de religieuze genootschappen op, die al deze dwalende kennis verzamelde en gestalte gaven in de vorm van de bijbel. Er rust dus een vloek op de bijbel.
  Het woord “bijbel” is afkomstig van het Griekse “biblios”, dat gewoonweg “boek of ­rol” betekent. Bovendien heeft ieder bijbelgenootschap een eigen versie en opvatting van “het boek”­, want van ieder volk die de religieuze genootschappen bekeerden, hebben zij de inheemse volksverhalen naar eigen dunken verweven in hun bijbel om zodoende het geloof te bestendigen. Zo hebben de katholieken, de protestanten en andere sekten, allen een verschillende versie en opvatting van hetzelfde Christelijk geloof. Zo is ook de Islam slech­ts een extreme af­splitsing van het Christen­dom…..
  ….Dat religie en religieuze organen het slechtste uit de mens naar boven kunnen halen, blijkt ook maar al te goed uit de geschiedenissen van de rooms-katholieke inquisitie, de heksenjachten, de kruisvaarten, de kruistochten, de Jihads, en andere onzinnige Heilige Oorlogen.­ Men kan met zekerheid stellen dat discriminatie en rassenhaat hun bron vinden in religie, want in vroegere Christelijke beeldende kunst zijn vrome personen blank en heidenen zwart.

  “Het leven is een geschenk van de Natuur, men dient het leven aldus niet te verzieken, maar juist voor een ieder te veraangenamen en dit kent uw godsdienst niet pater Choennie. Heb uw naaste lief, want ieder mens is gelijkwaardig en heeft recht van leven, ook deze regel heeft u waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Er is niets daarboven, en als er een weldadige macht… of iets is daarboven, kan de mens daar toch niets van weten. Zonder een god zal de mens sowieso leven door de goedgunstigheid­ van de Natuur. Ik ben niet anti-god, want hoe kan ik dan tegen iets zijn wat niet bestaat en buitendien nog nooit heeft bestaan? Maar als er zoiets als een god zou bestaan dan zou ik ook zeker niet-pro zijn, gezien de vele misdaden die hij heeft begaan jegens de mensheid en de levende Natuur. Maak je maar geen illusies, wij zijn levende wezens van de baarlijke Natuur en besef dat de Natuur de enige weldadige schepper is van al wat was, van al wat is en van al wat nog komen zal.

  Daarom kan ik gelovigen en hun zogenaamde heilige schriften niet in hun waarde laten, want in welke waarde? Het geloof in een god die rechtspreekt is een gore leugen en jouw bijbel is waardeloos bevat slechts verdraaide samenvattingen van de joodse- en volksgeschiedenis van door het geloof onderdrukte volkeren over de hele wereld genomen. Als jij toch in een god geloof, ga er naar toe en ik help je graag een handje.

  Wanneer de coup zou zijn gelukt van die pechvogels dan zou jij nu anders piepen Choennie. Dan was het nu bigi pokoe in Sranang en bigi mofo’s van hoe geweldig ze waren door Bouterse de tiran te doden. Bouterse is gelovig en dacht öog om oog en tand om tand, en daar had hij gelijk in. Het was hen of hem en daarmee basta. Of als jij zo graag het recht wil laten zegevieren middels het geloof, ga dan alvast zorgen dat bush en de paus achter de tralies verdwijnen tesamen met alle paters (Choennie als 1ste) en godsdienstleiders zodat zij ook kunnen creperen als degenen die onder hun juk hebben gecrepeerd in naam van god en de bijbel. Gelijke monnikken gelijke kappen (R.I.P.). En oh ja, Fred Derby was de mol, hij heeft zijn maten gewoonweg verraden wat ze zinnens waren tegen Bouta en hun geheimen onthult om er beter van te worden, maar toen kreeg hij gewetenswroeging en zag er alsnog vanaf. Maar het kwaad was al geschied, denk maar aan het verhaal in dit stuk over Judas Iskariot. Het is allemaal de wil van god toch, derhalve zouden de nabestaanden die allemaal ook gelovig zijn als de klere geen moeite moeten hebben met de dood van hun vrome helden. Weet en laat weten….niemand is toevallig wijs geworden, want wijsheid komt niet uit het Oosten, Westen, Zuiden of het Noorden, maar wijsheid wordt geboren uit degene die eerlijk is tegen zichzelf en jegens zijn medemens.

  Django

  Django


  Maak melding

 18. #7

  Dat is een kant van het verhaal. Maar betekent het dat er nooit meer over gepraat mag worden? Nee. Dat zou stom zijn vooral als je nagaat dat er met vlotte regelmaat een stelling over de slavernij wordt opgeworpen. Hoe stel je dan met de nabestaanden om te gaan? Ter informatie, geen van de slaven van 1863 leeft nog meer in tegenstelling tot de nabestaanden van 1982. Je kunt geen voorstander zijn van een selectief geheugen. Goed, dat is dan gezegd.

  De stelling dat het Sur. volk deze president gekozen heeft, klopt ook niet helemaal. Ben je de koehandeltjes van de maanden na de verkiezingsuitslag vergeten? Enfin, dat hoeft ook weer niet aangehaald te worden.

  Ik ben verbaasd dat Bouterse niet over 8 dec. wil praten, ten slotte was hij een actor en daarmee dus ooggetuige. Bovendien zou hij toch een verklaring afleggen, op voorspraak van Steve Meije? Had de gemeenschap hierop gerekend en is het een kouwe douche geworden? Geschiedenis heeft een kenmerk daden vanuit het verleden beinvloeden het gedrag in het heden en daarmee ook de toekomst. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en in weze dus lessons learnt. De mensen hebben recht op een verklaring en ik wil geloven dat de rechters rechtvaardig zullen oordelen. Dat Bouterse president is, is een feit. Maar betekent het dat we allemaal maar moeten zwijgen en wachten totdat zijn regeerperiode voorbij is? Kom, kom. Zegt 1863 je nog wat?


  Maak melding

 19. Beste Nubier,

  “Surinamers doen wat ze willen” volgens jou. Dat is het problemen met Surinamers zoals jij. Je moet niet doen wat je wilt, maar wat rechtvaardig is. En Surinamers zoals jij kijken alleen maar hoe ze er zelf beter van worden en als ze zaken moeten doen met de duivel, dan doen ze dat. Prima voorbeeld voor de jeugd.


  Maak melding

 20. Ik zou niet weten waarom de president wel moet reageren op 8 december, en trouwens goed wat ie zei, over een nationale dag of zo. Maar goed, een ieder zijn eigen mening, ook ik dus. 8 december is voor hem verleden tijd, het volk denkt daar ja daar dus, denkt ook het zijne ervan, ze hebben hem toch gekozen, laat ie zien wat ie kan de komende tijd, daar moet het gebeuren. En ja de buitenwacht zal blijven zeuren etc!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 21. De reaktie nr.21 van django spreekt boekdelen.Ik weet alles over 8 december,daar dit mij op een grote spirituele manier kenbaar was gemaakt,met een grote openbaring
  naar mijn moeder toe(inmiddels 7 jaren overleden) op 6 december,een dag voor vertrek
  vanuit Nederland via PARIJS -Cayene naar Para
  maribo.De nabestanden hebben hun dierbare verloren,pijnlijk doch omdat ik niet inSuriname was heb ik mij nooit beziggehouden met deze zaak.Mino wani fu koti sneki na mindri,ik ben geen rechter.Mijn sterk geloof in de Opperbouwmeester en mijn levensovertuiging is
  Ala san Gado du,reti tru.San bun ná en musu bunna wi.Over de dienst in de Rosa Kerk de paarse kleur(kleur van de advent en lijdendstijd) kan men aan een zeer diepe Spirituele Analijse onderwerpen,door degenen die bij machte zijn het te doen.De kleur van de N.D.P. is toch paars. Laten wij alles overlaten aan de Rechterlijke macht.Het duurt toch niet lang meer.De wil van het volk moet rerespecteert worden.


  Maak melding

 22. @ HENK MOLENAAR,
  Dieren zijn zelf slimmer dan die volgers van bouterse het zijn de meest achtergestelde idioten die de meest krankzinnige en idiote beredenering op na houden, ik ben een geboren suriname die zielsveel van zijn land houdt maar zulke domme landgenoten ben nog nooit eerder tegen gekomen schandalig deze (mensen) weten niet wat beschaving en moraal inhoud, ze komen hun zelf wel tegen.


  Maak melding

 23. Hallo Simpel,

  dank voor je reactie. Ik kan soms echt niet geloven dat types zoals Nubier als blinde schapen achter de Bouterse-clan aanlopen. Ele dag weer wordt er weer een maatregel genomen die ten koste gaat van de Surinamers en er is op gericht de eigen positie van Bouterse & Co veilig te stellen. Het oprichten van de ‘anti-tereur eenheid’is echt ongelofelijk. Dat is gewoon een privé terreur eenheid die politieke tegenstanders gaat intimideren of erger. Binnen afzienbare tijd worden er weer politieke tegenstanders van Bouterse opgepakt en opgesloten in Fort Zeelandia. Let op mijn woorden.De geschiedenis gaat zich herhalen


  Maak melding

 24. Wat zijn mensen toch harteloos… Ik lees een paar reactiejs, waarbij ik bijna blindeerde… Stel je voor een van jouw dierbare het slachtoffer was van de 8 december moorden, zou je dan nog steeds zo denken ?

  Die gene die dit lezen, zullen wel begrijpen wie ik bedoel, als je de lijst even na gaat ( harteloos, geen medelij, verdiend niet eens een toekomst )


  Maak melding

 25. Molenaar

  Boeven vang je met boeven. Ook in Nederland is het bekend dat veel politieagenten in het verleden in aanraking zijn geweest met justitie en daardoor goed functioneren omdat zij criminelen/burgers beter begrijpen in hun gedrag en daarnaar passend weten te handelen. Maar waar bemoei jij je eigenlijk mee en zeker over Bouterse en zijn familie, wat is jou clou daarin, vertel eens. Laat die mensen het maar zelf uitzoeken. En ,wat, justitie, er zijn zat mensen die opgepakt worden zonder iets gedaan te hebben en een strafblad krijgen. En waarom? dat zal joost weten. Maar die vraag blijft bestaan, dus waarom niet de zoon van bouterse? Ook hij kan aangeklaagd zijn door justitie vanwege zijn beroemde vader. Ik ben geen aanhanger van Bouterse, maar ik vind dat iedereen eens in zijn eigen spiegel moet kijken en daar zijn conclusies uit moet trekken. Ben jij brandschoon? Heb jij vroeger nooit een snoepje gejat in een supermarkt? Ook daarvoor kan je opgepakt worden. Dus waar maak jij je eigenlijk druk om. Het is normaal dat elke vader trots is op zijn zoon. En een vader heeft altijd het beste met zijn kind voor, dus waarom niet deze functie? Dit is hem van harte gegund en laat hij het maar waar maken.

  Geen enkel weldenkend mens neemt jouw aantijgingen en andere uit de lucht gegrepen ficties serieus. Dus niemand, behalve degenen die daar belang bij hebben met je anti-terreureenheid. Belachelijk, maar ja zulke mensen moeten er ook zijn en daar ben jij er dus één van, blijkbaar. En by the way, heb jij ook al een stuk bot gevangen.

  Je schijnt vergeten te zijn dat de slavernij al lang geleden afgeschaft is, anders gebruik je het woord slaafjes niet.

  Mijn gedachtengang betreffende jouw zal ik kort samenvatten; Jij bent een afstammeling van slavendrijvers en kolonialisten, gelet op jouw wangedrag naar Suriname en surinamers toe. Jouw genen verlangen weer sterk naar de koloniale tijd om weer al datgene te doen wat jouw voorouders vroeger ook gedaan hebben tegen het slavenvolk. Zowel jij evenals jouw kornuiten zullen nooit meer de kans hebben om de slavernij weer in te voeren, dat komt in jouw schrijven merkbaar naar voren dat jij een voorstander bent om slaven weer in dienst te kunnen hebben. Dus laat Dino heerlijk zijn gang gaan en ik hoop dat hij veel zal bereiken in zijn cariëre, want wat een apekool om die jongen zo af te kraken. Iedereen verdient een 2de kans.
  Laat je gedachtengang maar varen molenaar, een mens kan je niet bezitten en die bezitterigheid in jou gedrag spreekt boekdelen, omdat je de surinamers dom vind omdat zij niet gereageerd hebben zoals het volgens jou zou moeten zijn. Ze moeten dit en ze moeten dat en wat moeten ze nog meer???? Vraag advies aan Henk Molenaar, dan weet je zeker dat je de lul bent!!!

  Wim


  Maak melding

 26. Alfred,
  Jij gelooft ook in sprookjes. Voor mij is acht december een DOODserieuse zaak.Zelf weet ik geen hol over de moorden van 08 december 1982, maar ik heb wel de lijkstaties van bijna alle gevallen militairen bijgewoond! Ik heb nog alles te maken met ex-militairen, die deel hebben gehad in die vuile oorlog. Die mannen lijden stuk voor stuk aan het PTS-Syndroom. Wie moet daarvoor opdraaien.

  Hadden of hebben die ook geen nabestaanden???

  Wanneer het gaat bossen gaat het deze keer goed bossen.

  Stelletje onbegrijpelijke wezens.


  Maak melding

 27. Ja ,dat bedoel ik,stelletje koeien,steeds maar zeuren over slaven,kolonie dit en dat ,ga nou eens een keer werken .Als ik de tijd zie ten tijde dat deze berichten worden geplaatst,dan zijn er een heleboel die niet werken,stop die uitkering en ga maar helpen opbouwen met ddb.


  Maak melding

 28. Mensen hebben tegenwoordig een ” traag van begrip ”… Ik heb niet gezegd, dat ze zelf ook ” niet mensen hebben verloren ”… Natuurlijk hadden diej ook nabestaanden


  Maak melding

 29. vleermuis

  Het feit dat mensen op bepaalde tijden achter hun pc kunnen zitten, heeft niets te maken met uitkeringsgerechtigden. Zij kunnen ook gewoon toevallig een snipperdag opgenomen hebben. (Weet je eind van het jaar dan moet je je dagen opnemen). Over koeien gesproken, hoe gaat het met je? Dit soort uitdrukkingen gebruiken alleen mensen zonder verstand. He, schelden en kritiek leveren op anderen is toch zo gemakkelijk. Ik weet niet of jij gepensioneerd bent of anders hoop ik dat het jou niet zou overkomen dat jij gedwongen bent thuis te zitten, dan zou dit ook jouw lot zijn. Dus praat niet over dingen waar jij geen verstand van heb. Wetende dat er veel mensen zijn die zonder er iets aan kunnen doen thuis zitten. Wil je ruilen???..want blijkbaar heb jij werk en mag jij je gelukkig prijzen en wees er zuinig op.

  Klaas-jan


  Maak melding

 30. @ nummer 33, de man die de meest stompzinnige en verstandeloos reactie hier op dit net plaats.jij bent niet meer te helpen omdat jij genetisch dom bent , de schuldige van al deze ellende die jij opnoemt heb jij en de rest van afval surinamers gekozen tot president achteraf gezien zijn al deze doden voor niets geweest want de man die met brute geweld de democratie naar huis heeft geschoten in suriname mag gewoon mee doen aan de democratische verkiezing in suriname had hij dat in de jaren 80 gedaan dan was suriname al dit leed bespaard gebleven,noem mij één echte voordeel van de revo pinto? dus als je het over sprookjes hebt is het duidelijk dat pinto nog in sprookjes geloofd.waneer gat deze domme idioot pinto het verschil inzien van militairen die sneuvelen in een zinloos drugsoorlog en onschuldige ongewapende burgers van ons land die koelbloedig zijn afgeslacht, ik zelf denkt nooit want die man heeft duidelijk een verstandelijke beperking.
  Hij geeft de slachtoffers de schuld en de echte dader beloond hij met de hoogste baan van het land. een geestelijke gestoorde idioot als pinto kan je toch nooit serieus te nemen.


  Maak melding

 31. Volkomen met nummer 37 eens… Yerre, ik veeg me kont nogh niej eens af met je nonsinds… Jij beloont alleen de slegte rikken, niej waar ?… Misschien, maar jij hebt gewoon het swarte gat… Als je niks te aarselen heb, bespaar je reactiejs en blijf gewoon uit het forum… Dat sei nummer 29 ook al… Gewoon harteloos, alleen mensen diej mensen doden, vind jij geweldig… Grote jongen ben jij segh dat je het heb meegemaakt, maar gah maar eerst naar scoro, leren lesen… Alleen dan begrijp je waar mensen het over hebben… Wat is Nederlands togh een moeilijke taal…


  Maak melding

 32. Het is niet te filmen meer!!

  Mensen waar zijn jullie mee bezig???

  Ja! maken jullie elkaar af! Zoals Bouta destijds gedaan heeft. Tjonge, jonge zeg! wat kunnen jullie aan elkaar opvliegen! wat en wie is nou verstandig??

  Bouta vindt dit buitengewoon prachtig!

  ■Reacties moeten betrekking hebben op dit nieuwsbericht en niet elkaar afmaken!!! Wel kan ik zeggen, wier voor Bouta is, is zijn kontlikker!! wetende wat hij uitgehaald heeft toenertijd.

  Black-Mamba


  Maak melding

 33. Volkomen meej eens met nummer 37… Yerre, ik veeg me kont nogh niej eens af met dat onsin verhaal diej je sit uit te kraaien… Kom op, wat nummer 37 segt, sei nummer 29 ook al… Maar jah, volgens mij moet je gewoon terug naar scoro en leren lesen… Nederlandse taal is ook sow moeilijk hea tegenwoordig… En niemand hoef wedersijds te weten dat je ook dat gedeelde heb meej gemaakt… want je geeft togh alleen de slachtoffers de schuld en ondanks dat bied je alleen respect en leef je ook voor de mensen diej moorden plegen… Wil je dan ook nu daarmeej seggen dat je groot bent ?… Volgens mij moet je gewoon een nieuwe liebbiej soeken… Gewoon rommel !


  Maak melding

 34. Volkomen eens met nummer 37… Yerre, ik veeg me kont nogh niej eens af met dat gekraai van je… Wanneer gah je eerst naar je self kijken… Jij juicht alleen maar voor de mensen diej mensen doden, voor de slachtoffers trek je niej eens je hoofd naar voren, swarte gat dat je in je heb… Wat ben je togh ook een grote lul geworden, dat je het heb meegemaakt… En dan, gah je hier proberen iedereen swart te maken en te beledigen, omdat iemand sijn reactiej toont, waar jij volkomen niej meej eens bent en gelijk erop gaat afreageren, volkomen nogh onrespectief genoemd, net een kleind kind… Volgens mij ben je self niej meer naar scoro geweest en moet je het snel doen, want je kan niej lesen, en wat is Nederlands ook een moeilijke taal voor je… Als je het begreep, dan begreep je precies waarover nummer 29 het heeft… Maar helaas ben je gewoon een kale kip, waarvan niks meer te plukken valt


  Maak melding

 35. Het is hard om hard te zijn, maar het is nog harder om niet hard te zijn. Die Vietnamezen lieten kinderen bommetjes brengen. Een moment van zielig doen betekent voor jou het einde van het bestaan.


  Maak melding

 36. nr.37,38 en 39

  Drie op een rij, wat een toestand allemaal he in de surinaamse politiek. Burgers die niet goed geinformeerd zijn over de hele situatie. En dan heb je ook die hinderlijke pinto met zijn mening die jullie ergernis opwekken he. Dat is niet verwonderlijk, want met verbazing zitten we te lezen wat jullie(3 op een rij) allemaal zoal uitkramen. Simpelweg waardeloos gezwets. Bij deze roep ik alle Burgers op nota te nemen van een belangrijk bericht!! VRAAG ADVIES AAN 37,38 EN 39 DAN WEET JE ZEKER DAT JE DE LUL BENT!!!

  M.spijker


  Maak melding

 37. Wiep-ding

  Misschien heb je het niet door maar het is momenteel the talk of the town dat jij zielig doet. Wat heb jij zelf op jouw geweten? Jij hebt duidelijk een trauma, waarschijnlijk “bika fosteng den bribi bigisma fi wiep joe mars noh, den priet joe skin noh” vaak ten onrechte. Mi sabi, je was onschuldig in 9 van de 10 gevallen he. Desondanks ging dit maar door zoals dit in de bijbel is verwoord “spaart den roede niet” en of het terecht is of onterecht, iedere gelovige geeft daar zijn eigen invulling aan “leki den sma fie”. Wel zielig hoor, maar goed neem daar een les aan door zelf niet in herhaling te vallen, want statistisch is bewezen dat slachtoffers van (kinder)mishandeling o.i.d. zelf later in herhaling vallen en dat zien wij nu aan jouw. Joe lob wiep ding noh, dat mekie mo priet joe skin sodanig dat jo singie inie snesie tongoh. Ga heen en verdwijnnnnnnn voorgoed wiep-ding!!!!

  Broderick
  herman

  Gran tangi Django voor jouw uitleg. Choennie had gelijk de ster is verschenen en de onafhankelijke rechter (Django) heeft recht gesproken.

  V.broderick en herman ik ben het helemaal met jullie eens.

  norma


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.