Bemiddelingspoging Surinaams staatshoofd mislukt

10

PARAMARIBO, 6 dec – President Desiré Bouterse heeft vergeefs getracht te bemiddelen in het conflict binnen coalitiepartij Bep. Dit meldt de Times of Suriname. Minister Linus Diko van Regionale Ontwikkeling weigert de ontheffing terug te draaien van twee functionarissen. De Bep is teleurgesteld, maar geeft niet op.

Zowel Diko als de twee functionarissen behoren tot de Bep. Alleen betreft het twee kampen. “We hebben de president daadwerkelijk gesproken, omdat we niet on speaking terms zijn met de minister”, zegt Bep-voorzitter Caprino Allendy. Diko schoof later aan bij het gesprek tussen Allendy en Bouterse. Zonder behoorlijk resultaat, naar later bleek. De twee blijven ontheven, omdat ze de zijde kozen van Allendy. Die trok de partij terug uit A Combinatie.

Dat was het voorlopige hoogtepunt in de perikelen rond zowel de combinatie als de Bep. Twee van de vier Bep-parlementariërs weigerden mee te gaan. Ze blijven zich rekenen tot A Combinatie. De Bep gaat zich nu bezinnen op wat er te doen valt. Mogelijk komt er nog een gesprek met Diko. “Zoniet gaan we andere stappen ondernemen naar de minister toe”, aldus Allendy. Het geruzie binnen de combinatie dateert van lang voor de verkiezingen met op verscheidene momenten diepe inslag op de samenstellende partijen.

10 REACTIES

 1. Wanneer mensen eenmaal gezwicht zijn door het GROTE GELD dan weten zij waarom zij blijven plakken en ervoor kiezen desnoods hun partij (BEP) uiteen te laten vallen.

  Voor deze lui is het NU het moment om hun slag te slaan.

  In een land waar men politiek bedrijft enkel en alleen om er ZELF BETER van te worden, mag men niet verbaasd zijn met dit soort ontwikkelingen.

  Zij die dus gedacht hadden dat de eenheid
  onder de Marrons groot is,raken nu ontnuchterd.

  De Marronleiders gebruiken nu hun achterban precies op dezelfde wijze zoals in het verleden de NPS en anderen hebben gedaan.

  Benodigd STEMVOLK, geef hen daarna wat brood en spelen,en sla zelf als politiek leider/figuur je eigen GROTE SLAG.

  Dat is vandaag de dag nog immer de politieke realiteit in Suriname.

  Wij hebben nog een lange weg te gaan naar politieke volwassen- en oprechtheid.
  Zover is het nog lang niet.

  Potentie is er genoeg in het land,dus vroeg of laat wordt het er ongetwijfeld wel uitgehaald, maar niet met de hudige politiek leiders.

  Beloven is één, maar uitvoeren een ander verhaal. Wordt vervolgd.


  Maak melding

 2. Nou, nou: is men weer bezig een aanslag te plegen op de intelligencia van het Surinaamse volk??

  Even verduidelijken.
  Het regeringsbeleid inclusief het personeelsbeleid wordt bepaald door DDB en zijn innercircle.

  De ministers en zgn. coalitiepartners zijn de pionnen, die het spel moeten meespelen.


  Maak melding

 3. Geachte redactie,

  Het probleem van de politieke organisatie B.E.P. onder leiding van Bep-voorzitter Caprino Allendy, heeft een veel diepere oorzaak dan velen doet denken. Het is helaas de zelfde oorzaak, waarom in 1975 de toenmalige V.H.P. parlementariër George Hindori besloot over te stappen naar de toenmalige coalitie o.l.v. Premier Henk Arron (N.P.S). Waardoor Suriname uiteindelijk op 25 november 1975 onafhankelijk werd.

  De huidige oorzaak echter is namelijk, dat sommige invloedrijke ‘Westers georiënteerde’ politici binnen sommige Surinaamse politieke partijen, vooral moeite hebben met een eventuele overgang van het oude naar het nieuwe. Veelal als deze overgang NIET hun persoonlijk initiatief betrof als “uitverkorene”. Gevolgen van o.a. ‘minachting’ vanwege een vals- superioriteitsgevoel. Want toch meegaan met de vernieuwingsideeën van de ander die sommigen ‘minderwaardig’ achten, zien sommigen politici als het ware als ‘verraad’ jegens hun bondgenoten, het ‘oude’, maar vooral jegens hun zelf als “intellectueel’. Binnen de Surinaamse politieke organisatie de V.H.P. is dit fenomeen het sterkst ingebed, wat ook zijn historische oorzaken kent.

  Het ‘oude’ die hen volgens hun “hogere intelligentie” vele jaren “goedgezind” en trouw was. Vooral waar zij het ‘oude’ goed op hun duimpje hebben leren kennen “ beter dan de ander”. Met alle bijbehorende intriges, welke zij zich in de afgelopen jaren intensief goed eigen hebben gemaakt, en veel “beter dan de ander”. En die hen vele “voordelen” gebracht hebben. Oorzaken waarmee ir. George Hindori toentertijd ook mee te kampen had binnen de V.H.P. in 1975. En waarvan je nu merkt, dat ook Caprino Allendy van de B.E.P. omgekeerd mee worstelt.

  http://www.youtube.com/watch?v=cD-_yxs7a_I&feature=related

  Bij de Volksalliantie o.l.v. Paul Somohardjo hebben deze problemen ook gespeeld. Echter niet zo erg dat zij publiekelijk opgelost moesten worden. Dat komt omdat Paul Somohardjo gezien wat zich vooraf afspeelde tijdens de verkiezingen van de president in 2010 jl. vroeg besefte, om het nieuwe te omarmen. Om tegelijkertijd vanaf dat moment te kiezen voor ‘behoedzaam-opereren’ binnen de ‘Nieuwe Orde’. ‘Minachting’ voorafgaande met ‘polarisatie en chantage’ om doelen te bereiken, kan soms onverwachts pijnlijk uitpakken, had Somohardjo eerder geleerd. En daar is geen leider of partij bij gebaat. Vandaar dat Somohardjo jongslede terecht op wees, dat hij z’n portie gehad heeft.

  Bij de kwestie omtrent de perikelen rond de minister van Regionale Ontwikkeling en Bosbeheer, greep hij Somohardjo toen helaas toch weer naar de oude vertrouwde methode. Maar dat werd hem vergeven. De kwestie werd naar ieders tevredenheid intern opgelost. ‘Bewustwording’ is een langdurig proces.

  http://www.youtube.com/user/DrBruceKing?feature=pyv&ad=7860143746&kw=consciousness#p/u/2/xSSu5_zJPf0

  Bij de B.E.P. daarentegen blijkt Caprino Allendy namelijk nogsteeds NIET door te hebben, dat het zijn ‘geheul’ is met de oppositie (N.P.S/Nieuw Front-combinatie), waardoor hij zichzelf en zijn gehele B.E.P.-fractie in ernstige problemen brengt. Allendy heeft vanwege zijn pseudo-intellectuele attitude, nogsteeds NIET het vertrouwen van A-Combinatie o.l.v. voorzitter Ronny Brunswijk weten te winnen. Hoe “intellegenter” dan Brunswijk hij ook meent te zijn. Omdat hij weigert Brunswijk als ‘intellectueel gelijkwaardig’ te accepteren. Hij is in tegen stelling tot Brunwijk ook Westers georiënteerd. Maar bij ‘spiritualisme’ hoef je ‘minachting’ NIET slechts te herkennen in het verscholen gedrag van een persoon jegens jou, je ‘voelt’ het op een afstand. Wat veelal te maken heeft met ‘persoonlijke’ ervaringen uit het verleden.

  http://www.youtube.com/watch?v=F5JkfYcxiQ8&feature=related

  Voormalig N.D.P. voorzitter Desi Bouterse maakte eerder in 1988/89 de zelfde situatie mee in relatie tot de “Westerse intellectuele” houding van voormalig President van Suriname Jules Wijdenbosch. Waardoor er nieuwe verkiezingen moesten worden uitgeschreven. Terwijl Ir. George Hindori dat ervoer met zijn eerdere “trouwe“ partij genoten inclusief de voorzitter van zijn partij, welke hij zeer adoreerde. Vandaar ook dat de keuze van Hindori in 1975 door te kiezen voor de onafhankelijkheid van Suriname tegen het partijstandpunt in, mentaal een ernstige schok teweeg bracht binnen zijn partij. V.H.P. intellectuelen hadden NIET door, hoe helder en duidelijk de signalen van minachting op het uur U op hun trouwe partijgenoot Hindori overkwamen. Brunswijk ondergaat net als Hindori toen t.o.v. Allendy momenteel dezelfde ervaring.

  http://www.youtube.com/watch?v=wktlwCPDd94

  De President van de Republiek Suriname Desire Delano Bouterse onderkent als hoogste leiding van het land gelukkig dit mentaal probleem binnen de samenleving, vooral in de Surinaamse politiek. En vooral onder de Westers georiënteerde Surinaamse intelligentsia. In Afrika bijvoorbeeld schept deze houding nogsteeds enorme problemen bij nationale ontwikkelingen. In Suriname gelukkig laat de huidige president zich daardoor niet leiden. En dat scheelt voor de ‘nationale eenheid’ en welvaart van de natie Suriname enorm.De gemeenschap in het bijzonder.

  http://www.youtube.com/watch?v=0GO1VuDRA5w&feature=related


  Maak melding

 4. Hebben we hier met kleine jongens te doen of zijn ze nog na al deze maanden dat ze in het DNA zitten vergeten hebben dat de kiezers die op hun gestemd hebben wat constructiefs van hun verwachten en niet het kinderachtig gezeur.Willen ze niet meer in de coalitie medewerken dan moeten ze opstappen.Ik geloof dat we hier met de meest ongeschikte parlementarier”s te doen hebben dat is mijn mening over het geen dat zich afspeelt het is maar eigen belang en de rest geven ze schijt in.


  Maak melding

 5. het doel van Bep-voorzitter Caprino Allendy is nog steeds om deze regering ten val te brengen.Hij had zijn zinnen gezet op een ministers post maar door zijn stommiteit door de te late indienen voor de verkiezingen is hij dus uitgesloten voor Par’bo.Zijn rivale van Sociale zaken Amafo is wel minister geworden en hij blijft maar Directeurtje spelen op een school.Dit zint hem niet dus wilde hij de BEP uit A-combinatie om te kunnen chanteren maar Brother Lonnie had hem door.Denk ff terug aan de ondertekening toen met het Front.Toen bepaalde hij wat er moest gebeuren.Nu is hij schaakmat en probeert nu Minister Linus Diko van Regionale Ontwikkeling te frusteren maar die heeft een goede achterban.Caprino Allendy je bent een open boek en een ieder heeft jou spelletje door.Stop er dus mee en wacht op de volgende verkiezing en lever vooral je stemlijst optijd in want laat is laat.


  Maak melding

 6. Vraag: wie is de persoon die zit achter de geouwehoer Ebu Akademya of zoiets. De persoon wekt slechts walging met zijn extreme billenlikkerij van Bouterse. Man u make me wanna puke!!!


  Maak melding

 7. EBU, houd de meest krankzinnige manier van redenering op na die man is geestelijk niet in orde.Bouterse heeft alle fundamentele waardes is suriname vertrapt toch probeert EBU met zijn dogmatische manieren van redeneren dit goed te praten.


  Maak melding

 8. Die zakkenvullers in suriname maken altijd ruzie.Het is een zootje en het zal altijd zo zijn.Wie ook in de regering zitten gaat altijd om eigen belang en niet voor het volk en land.Bouterse is ook niet instaat eenheid in het land te brengen.Straks is hij geen president meer dan is hij 1 van de rijkste man van het land.


  Maak melding

 9. Beste meneer Allendy. Zal u de president vragen om minister Diko te ontslaan? De presidnet zal het niet doen. Hij zal de heer Diko tot de NDP aantrekken, zoals de minister van ROGB van de KTPI het geval is. Aan de minister van ROGB zeggen wij het volgende:
  Beste Minister, U hebt geen recht van spreken en ook niet om daden te plegen. De KTPI en haar structuren, die u hebben voorgedragen voor het ambt van minister, hebben het vertrouwen in u opgezegd. Het betekent dat u van die stoel moet verdwijnen. Ook het zogenaamde accoord met de president werd door de KTPI verworpen. U bent ook al groyeerd. Uw collega’s noemen u “een boom zonder wortels.” Momenteel bent u bezig te pronken met de veren van de KTPI. Dus minister, houdt de eer aan u zelf, en verlaat het ministerie zo snel mogelijk. Want de stoel waarop u zit, is van en voor de KTPI, conform het regeeraccoord, en is niet bestemd voor zielige en schaamteloze opportunisten. U pronkt met de veren van de KTPI. De NDP-president zegt vandaag tegen u : ”hallelujah”, en morgen zal hij tegen u zeggen: “kruisig hem”. U zult dan voor de leeuwen worden geworpen. Denk er om: “God’s molen maalt langzaam, maar zeker”. “If yu kweki sneki, dan yu sa kisi aboma.” En last but not least: “ ala piri tifi a no lafu.”…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.