Formele rouwperiode voor Surinaamse goudzoekers

14

PARAMARIBO, 22 nov – De regering heeft een rouwperiode afgekondigd voor de overleden goudzoekers. Dit meldt minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken, Biza. Vlaggen bij overheidsgebouwen komen halfstok te hangen. Bedrijven en schepen in Surinaamse wateren is gevraagd dit ook te doen. De regering vraagt radiostations ook hun muziekrepertoire aan te passen.

Activiteiten rond vijf en dertig jaar staatkundige onafhankelijkheid worden hier en daar aangepast. Bij het mijnongeluk in het Merian-gebied kwamen zeven mannen om het leven. De schacht waarin ze mijnden, stortte gedeeltelijk in. Vijf personen zijn levend teruggevonden. Het is niet zeker of er meer slachtoffers zijn. De mannen maakten deel uit van de honderden illegale goudzoekers op de concessie van Surgold. Het Amerikaanse bedrijf wil er een grote mijn opzetten.

14 REACTIES

 1. gewoon feesten met onafhankelijkheidsdag zoals surinamers altijd feesten omdat ze niet beter weten.juist op die dag moeten ze rouwen. vooral die minder bedeelden en die gaan juist feesten, terwijl door die onafhankelijkheid hun sociale,medische en financiele voorzieningen verdampt zijn.vandaar dat ik de republiek suriname en de rechtmacht verdoemd en zowel toemalige regering den uyl[pvda] en de toemalige koningin juliana van de koningkrijk der nederlanden.nederland heeft voor de onafhanlijkheid toen nooit een referendum onder de toemalige bevolking van suriname gehouden,want men wist dat deze afgekeurd zou worden door de bevolking.

  hoogachtend
  M.R. SUNIL MAHABIERSING


  Maak melding

 2. Het woord illegale goudzoekers zegt mij al heel veel dat betekend dat ze geen belasting aan de staat betaalden en dan moet de staat nog een ere betoon gaan laten zien bij de dood van zeven van hun door de vlaggen halfstok te laten waaien.Ik heb wel respect voor hun familieleden door het plotseling heen gaan van hun zoon,vader of broer,maar niet dat de staat een grote ere betoon gaat laten zien,verder sluit ik me aan bij het geen “Pinto” zegt het is echt geen ramp voor een rouw periode.


  Maak melding

 3. ik ga niet zeggen eigen schuld dikke bult.maar deze gasten wisten dondersgoed hoe gevaarlijk zij bezig waren.Maar de schuld ligt niet bij hun.De bestuurders van het land kunnen alleen belastinggeld verkwisten.Het volk lijdt.En zij maar feesten,reizen,sjieke kantoorruimte,auto,s beveiligen ect.ect.Dit is pas het begin,teki joe ai loekoe.nog drie maanden,dan is het zover.succes met DDB,Lonni en somo.


  Maak melding

 4. Denk aan Moiwana 86..je weet maar nooit of er saboteurs aan werk is gezet.Dat is de mentaliteit van Desie en Ronnie..Ik zal alleen geloven in een ongeval als dat door buitenlandse onderzoekers is uit gezocht.De politiek wist niet hoe zij de illegaliteit moesten aanpakken.Dit is hun werkwijze..Zo hebben ze het altijd aangepakt toen ze aan niemand verantwoording moest afleggenin 1980 t/m1989..Het gaat om het grote geld dat de regering nodig heeft.Jammerrrr voor de slachtoffers.Hun nabestaanden wens ik heel veel sterkte toe..


  Maak melding

 5. Voor dit jaar zijn er 75 mensen in het verkeer omgekomen. Waarom is er geen rouwperiode voor hun. De meesten waren onschuldigen!
  Nu word voor de illegalen goudzoekers een rouw periode met halve vlaggestock gehouden.
  WAT A JOKE!
  Criminelen eren de illegalen!


  Maak melding

 6. Wanneer gaan moordenaar Bouta en zijnen voor 8 dec een rouwdag invoeren en een vrijedag want hij is daar toch heel goed in , ik wacht wel op en denk dat velen van jullie ook


  Maak melding

 7. Was er ook rouwperiode afgekondigd voor de vliegrampen in het binnenland,volgens mij niet.Deze slachtoffers van toen gingen voor hun werkzaamheden legaal naar het binnenland.Er word in su met 2maten gematen.Die gouddelvers hebben zelf om gevraagd.


  Maak melding

 8. Als de heren niet illegaal aan het roven waren ( wat nu goudzoeken heeft maar formeel is het roven vaan staatseigendommen,als dat niet zo wordt gezien dan ben je oliedom!) en via normale werk met normale veiligheidsvoorschriften bezig waren was dit niet gebeurd.
  het is natuurlijk vervelend voor de mensen en hun fam, maar rouwe maar wie rouwen wil. Hoezo moet de staat zich hiermee bemoeien en anderen rouw opleggen.
  Inderdaaad what about de vele verkeersslachtoffers die ongeveer 2x/week ( 90 vorige jaar) onschuldig van het leven worden beroofd terwijl ze bv naar hun legale werk gingen. what about de roofmoorden etc.
  Als Bouta en ameerali en mister ganja willen rouwen doen ze dat maar 7 jaar lang voor deze 7 rovers maar laat de rest maar lekker feesten. Nu staat het land op zijn kop omdat 7 man verongelukt zijn omdat ze capriolen aan het uithalen waren tijdens het roven.
  E bouta go srebi boi.


  Maak melding

 9. Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken, je hebt zeker gesnoven he??? of heb je stront in je kop??? Ik hoop niet dat je en Ezel bent zonder hersenen.

  Als je zegt dat, soort kent soort dan ben jij de grootste boosdoener als crimineel wier de illegalen stimuleert op de kromme pad te gaan en wandaden te plegen.

  Ik persoonlijk vind heel erg voor de nabestaanden!! vandaar mijn condoleances.

  Elke illegaal moet je het land uitzetten en desnoods met harde handen. Geen medelijden met deze belasting ontduikers! Geen vlag halfstok en gewoon verder je feest vieren!

  Als je wind zaait,kan je storm verwachten!!!

  En jawel!!! Vlaggen Halfstok zou op de 8 dec., Moiwana, Anton de Kom Gebeurtenis op zijn plaats zijn!!!

  Schande, schande en nogeens schande voor deze minister Soewarto Moestadja.
  Ik schaam me zich dood om hem minister te noemen. Nou ik noem hem een Struisvogel dan maar!!! Hij moet de politiek goed uitvoeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.