BOG: vrees voor vaccinatie in Suriname ongegrond

1

PARAMARIBO, 13 nov – Ouders hoeven niet te vrezen voor gevaar bij vaccinatie van hun kinderen. Dit stelt dokter Wim Bakker van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG. De recente dood van een baby, kort na vaccinatie, zegt op zich niets. De kwaliteit van het vaccinatieprogramma staat buiten twijfel.

Weliswaar loopt er een onderzoek. Dat is het werk van een speciale commissie. “Vaststaat dat het kind een bacteriële infectie heeft opgelopen en dat vitale organen zijn geïnfecteerd. De vraag is nog hoe dat komt. Een mogelijkheid is dat het gebeurde door de injectie, maar dat is een mogelijkheid naast andere”, zegt Bakker. Feit is dat meerdere kinderen zijn geïnfecteerd. Maar geen van hen is overleden.

Het kan ook dat er iets verkeerd ging bij het injecteren. “Daar concentreert het onderzoek zich nu op”, aldus Bakker. Het onderzoek strekt zich ook uit tot de directe omgeving. Daar vallen ook de verpleegkundigen onder van de poli waar de vaccinatie plaatsvond. Ouders die vrezen dat hun kind hetzelfde overkomt, mogen gerust zijn, vindt het BOG. Bakker: “Niemand hoeft bang te zijn voor vaccinatie. Mensen mogen hun kinderen gerust brengen.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.