Terrorismescenario lijkt Suriname van de jaren 80

30

PARAMARIBO, 12 nov – Het terrorismescenario dat NDP-parlementariër in de media verkondigt, doet sterk denken aan de jaren tachtig. Dit zegt ex-vicepresident en VHP-leider Ramdien Sardjoe. Dat ‘tegenstanders’ een aanslag zouden plannen op minister Ramon Abrahams van Openbare Werken is klinkklare onzin. Overigens weten justitie van niets.

Er is geen aangifte gedaan. Abrahams bevestigt Doekhie’s verhaal wel, maar zal geen aangifte doen. “Meneer Doekhie verkondigt alleen maar kolder ”, zegt Sardjoe tegenover Dagblad Suriname. Het is alleen maar een goedkoop argument voor dure aanpassingen aan Abrahams voertuig. Dat project ligt nu onder vuur. De oppositie vindt het niet kunnen in een periode van grootscheepse bezuinigingen. De manier van uitvluchten zoeken, is haast te bizar voor woorden.

Sardjoe ziet de jaren tachtig herleven: “De periode van de revolutie, waar de personen die men wilde uitschakelen, eerst valselijk werden beschuldigd van allerhande zaken. Deze personen ervaren een stukje gevaar zonder dat het bestaat. Zij proberen te projecteren wat in hun eigen hoofden leeft.” Het is dan nog de vraag over welke tegenstanders Doekhie praat en hun motieven. “Er is een regering die gekozen is door het volk. Deze regering moet in alle rust haar programma afhandelen.”

30 REACTIES

 1. Ba zuku ba feni ba tyari.
  Surinamers zijn teleurgesteld hoor ik jammer dan jullie werden gewaarschuwd voor deze bende niemand had daar oor naar nu zitten jullie lekker opgescheept met jullie criminele bende die zich zelf en hun familie lekker verrijken.Dit laat zien dat deze schoften die nu aan de macht zijn geen enkele respect hebben voor surinamers ze minachten het volk eigen schuld dikke buld.


  Maak melding

 2. Het gebrek aan reeele toekomst plannen van deze regering is duidelijk. Deze parlementarier denkt terug aan de jaren 80 waar een sfeer werd geschapen met als dieptepunt 8 december 1982. Doekhie en Abrahams en consorten wilden graag regeren en dit is waar zij meekomen bij het volk Minister Abrahams wordt bedreigt dus mag geld van de staat gebruiken om zich te beschermen.Het volk zit nog steeds te wachten op concrete plannen en hoe die zullen worden uitgevoerd.


  Maak melding

 3. Moms had weer brabbelwater ingenomen en spreekt de taal van zijn broodheren.
  Speciale afgezant van DDB en speciale woordvoerder waar het gaat om scenario’s en brokobana.

  Sari tori hij weet niet beter: een pion in een cultuur van: verdeel en heers, chantage , intimideren en verdachtmaken.


  Maak melding

 4. Verleggen!

  Het verleggen van het echte probleem is bij politici een zeer welcome uitvinding.

  Wat Doekhie heeft gezegd kan ik alleen maar vermoeden. Maar wat Abrahams betreft kan ik u mededelen dat hij een probleem verlegt.

  Politici moeten uitkijken met sommige uitspraken en gissingen. Soms kan een uitspraak van een domme politici tot veel ellende leiden. Het is daarom verstandig om je mond te houden als je de feiten niet hard kan maken.


  Maak melding

 5. Waarom kan de oppositie geen echte oppositie politiek voeren als bijvoorbeeld een eigen budget voor leggen hoe ze over de uitgaven van het begroting jaar 2010-2011 denken en welke besparingen gedaan moeten worden en dat te vergelijken met het geen van de regering verder het te publiceren in de kranten dat de gewone burgers van het land het kunnen lezen en hun eigen conclusies kunnen trekken dat zegt mij meer dan al dat ouwe hoer van deze politieker.Het gaat alleen om kleine strontzaken in plaats van wat te doen met deze vieze sloten in de buitenwijken van Paramaribo straks heb je weer een overzweming in deze wijken.


  Maak melding

 6. CITAAT
  Abrahams bevestigt Doekhie’s verhaal wel, maar zal geen aangifte doen.

  Als een minister dat zegt geeft hij gewoon aan onzin te verkondigen en als afschuwlijke demagoog bezig te zijn.

  Een minister die dergelijk onzinnig gedrag vertoont hoort een motie van wantrouwen te krijgen: praten over terrorisme maar dan vervolgens niets doen!!


  Maak melding

 7. Volgens mij moet ik de handel in, gouden tijden breken aan. Ik laat in China volksmilitie-uniformen maken, kassa! wij gaan inderdaad terug in de tijd. Heel Suriname wordt nu als de Berm gezien.

  Eigenlijk moet de politie Broekie oppakken. Hij weet dat er een misdaad in de maak is maar verzuimd aangifte te doen.

  Revo-steil noh! Daar zit Suriname op te wachten!


  Maak melding

 8. chaos leent zich voor rancune. de vraag is wie voelt zich verantwoordelijk voor de chaos.

  Schaamte of gemiste kans op verrijking en….
  schone kans om zich nu te manifesteren als kaper op de kust. de situatie leent zich daarvoor.

  jammer en succes.


  Maak melding

 9. Dus die Doekhie is beter op de hoogte dan de hele veiligheidsdienst en justitie,of ziet hij ze vliegen zeker, a kil law en abraham no sabie neks ..sososo lafoe torie..tje potie.


  Maak melding

 10. Hey, de dood moet een oorzaak hebben , toch?
  De exorbitante uitgavendrift welke zich manifesteert door de “”leiding”” van OW, dat moet een verklaring hebben om t te rechtvaardigen.
  t Is niet de eerste keer dat doekhie een karoewiwirie faja aansteekt, die vervolgens blijft smeulen, om telkens wat rotzooi bovenop te gooien , in de hoop dat t wel gaat fikken.Maar ondertussen is de toon gezet, en kan hij achterover geleund gaan zitten kijken wat er van komt. Wat hij veelal te melden heeft stelt niks voor, en tsa, je moet wat doen , dus, uit domheid , dan maar zo.


  Maak melding

 11. Uitweg@,u bent weer goed bezig.Ik ben ongeveer ook de zefde mening toegedaan.

  De tijd is NU rijp volgens mij; dat de front linies hun verandwoordelijkheid nu op pakken.

  Adhà hè Konoen!!!!!! Wake Up peopele of Surinam!!!!!!!!

  Veel Wijsheid!!!!!

  Ram Ram,

  Lalbhadoer


  Maak melding

 12. Nr 17 lalbadhoer: Deze wijze Surinamers kun je niet wijzer maken, want dat zijn ze al om wakker te worden!!

  Je ziet en merk het zelf momenteel, hoe het gaat met deze regering!!! Hiervoor hebben zij ook gekozen.

  Waarom meten wij ons dan druk maken?? Koekie van hun eigen deeg toch of heb ik het mis?? Aleen vind ik zo krom/dom/achterbaks etc.etc. van die zelfde Surinamers dat zij over klagen en nog eens klachen. Is het dan geen ondankbare wezens??
  Je krijgt wat je vraagt en wat is dan daar mis mee?? BA SOEKOE, BA FENIE, BA TJARIE TOCH!!!
  NAAR MIJN MENING SLAPEN ZIJ TE DIEP!!! Wakker schudden zit er niet in!!!!! Heel jammer vind ik wel,dat de goede onder de kwade moet lijden. Foei!!!!

  Deze Surinamers hadden en zullen ook nooit succes hebben als het zo doorgaat en vooral met deze Ezelachtige ideën!!!!

  Ik wens daarom hen ook geen SUCCES!!!!!

  Een ding verklap ik wel!! in het openbaar ruziën deze regeringsbende voor een ei en in de jungle of elders waar ze niet gezien kunnen worden, lopen ze HAND IN HAND! Zolang de Black-Label, de Gold-Label, Doks of Hert vlees en Rotie is. Hier vreten zij elkander niet!! Media aandacht trekkerij??? en de burgers in de maling nemen.
  Ze geloven ons toch wel, want wij zijn bezig/ Zandstrooierij in de ogen!!!!


  Maak melding

 13. Ye man, suriname is al jaren multicultie.Als je ziet hoe anno 2010 sommige bevolkings groepen zich in suriname op stellen/gedragen/misdragen, vraag ik mij af; van wie is het land eigenlijk! Welk van de bevolkings groep(en) meer recht van spreken heeft en welk niet daar Oò???????

  Groet,

  Lalbhadoer


  Maak melding

 14. Zo gek is de vergelijking niet als je kijkt naar die gasten die nu aan de macht zijn , het zijn de zelf de gasten die moord en verderf hebben gezaaid in jaren 80.


  Maak melding

 15. Het is geen waas, maar de harde waarheid, het spelletje van Boxtel, gaat gewoon niet door en velen hebben hun woning weer opgeëist.
  De buitenlandse mogendheden doen ook niet meer mee om Boxtel als in Internationaal Gerechtshof te verklaren als Desire Delano.Bouterse, binnen zou stappen om hem dan te arresteren!!!!!!


  Maak melding

 16. IK zie bekijk het zaakje van 2 kanten:

  Doekhie vertelt rommel dat kant nog wal raakt en aan de andere kant gebruik NW-Front hetzelfde oude parade-paardje, het jaren 80 verhaal, dat er mede oorzaak van is geweest dat zij de verkiezingen heeft verloren.

  Er moeten 2 zaken gebeuren:
  De regering moet nou eens eindelijk beleid gaan maken en zich minder bezighouden met het voor de gek houden van het volk.
  Ten tweede wordt het ook hoog tijd dat het Nw-Front komt met alternatieve oplossingen ter beteugeling van de diverse problemen Suriname rakende dan steeds oude koeien uit de sloot halen.

  Zie je ik krijg weer gelijk, Nw-Front en NDP zijn beiden kwakzalvers….


  Maak melding

 17. Die dieven zitten nu in de regering pinto ze rijden rond in gepantserde auto in paramaribo waneer hou je op om moordenaars oplichters drugs criminelen dieven het hand boven het hoofd houden pinto.


  Maak melding

 18. Toen Sardjoe werd geconsulteerd om mee te regeren zag hij ook een militair ipv een gekozen president. Wat wil nog als je 75 bent. Toen Ronny riep dat het demisionaire regeringsteam zaken deed om deze regering moeilijk te maken werd ook ontkend. En de massale dienstcontracten op de valreep sluiten zijn ´t bewijs. Waar rook is is vuur! Minister van Juspol en de Veiligheidsdienst wees alert!


  Maak melding

 19. Inderdaad, waar er rook is, is er vuur! Het feit dat Abrahams schoondchip houdt bij OW en dat hele VHP-nest uitroeit heeft heel veel kwaad bloed gezet. Er zijn idd bedreigingen geuit. Ga maar naar OW en leg je oor te luister. Maar om over een mogelijke aanslag te spreken vind ook ik een brug te ver, alhoewel je weet maar nooit. Er spelen hele grote (VHP)belangen en het betreft mannen die geen enkel middel schuwen om deze belangen te beschermen. Zij hebben namelijk geinvesteerd in de mogelijkheden die OW biedt en die investeringen lopen door naar andere belangehebbenden die ook al geen maakelijke jongens zijn. Dus daarom: waar er rook is, is er vuur! En ja, dhr Misidjan moet hier zijn kunsten in tonen en verantwoordelijkheid nemen door een diepgaand onderzoek in te stellen. En als Doekhie zomaar wat heeft geroepen, dan moet hij instaan voor de consequenties!


  Maak melding

 20. Lucien #28 Je slaat de spijkers op z’n kop; “het zijn GEEN makkelijke jongen” binnen de VHP die je zonder handschoenen kunt aanpakken. En de oorzaak geeft je herder en duidelijk weer. Als er ergens bij de Surinaamse overheid tijdens de vorige regering ‘huis gehouden is’ met landsfinancien, dan is dat zeker het ministerie van OW&V. Die spant echt de kroon! En daar is ook een vorige minister in het gevang beland en vlak voor de verkiezingen weer vrijgelaten. Bij RGB ging het niet om geld maar slechts om domein grond. En geloof maar dat het laatste woord nog niet gezegd is en dat weten deze bende leden. Vandaar hun dreigementen met geweld, “anders zouden er met andere woorden doden kunnen vallen” . . . dus don’t take them by the look.

  http://www.youtube.com/watch?v=yRFmjN2fTig


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.