Boete voor werkgevers Surinaamse studenten

16

Bijna de helft van de bedrijven die buitenlandse studenten in dienst hebben, bleek tijdens een controle van de Nederlandse Arbeidsinspectie te frauderen. Zij hadden hiervoor geen vergunning aangevraagd, of lieten hen meer uren werken dan toegestaan. Het gaat vooral om studenten uit Suriname en China. Dat blijkt uit cijfers van de dienst.

De Arbeidsinspectie voerde vorig jaar controles uit bij 187 bedrijven die waren geselecteerd op basis van gegevens van de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND en UWV Werkbedrijf. In alle gevallen werd al vermoed dat er fraude in het spel was. De frauderende bedrijven moeten in totaal ruim een miljoen euro aan boetes betalen.

Minjon van Heijningen, projectleider bij de Arbeidsinspectie, zei tegen Radio Nederland Wereldomroep hierover: “Bij één bedrijf werkten veel mensen uit Suriname, omdat ze Nederlands spreken. Het ging daarbij om een callcenter, waarvoor de taal natuurlijk belangrijk is”.

16 REACTIES

 1. Wanneer zij weer de fout ingaan, dan de zaak sluiten en de eigenaren richting SantoBoma recreatie!!!

  JA, NATUURLIJK! eerst kaal plukken.

  Wel de gedupeerden een behoorlijke tegemoetkoming en als er mogelijkheden voor zijn dan met deze zelfde gedupeerden verder laten gaan!!

  Eigenaren wees gewaarschuwd!!!! anders zijn jullie straks bedelaren!!


  Maak melding

 2. Het verschil met vroeger is dat de voorvaderen van deze zelfde studenten sleepslagen en niets onziende vernederingen moesten ondergaan voor het weigeren te werken.

  Waar moeten verdmme deze mensenkinderen van rondkomen???

  Stelletje klopjagers!!!

  Holland houdt rekening met uw geschiedenis!!!


  Maak melding

 3. Fraude!

  De bedrijven aanpakken is natuurlijk de manier om dit te voorkomen. De studenten daarentegen kunnen alle centjes gebruiken die ze verdienen.
  De verdiensten van studenten moeten danook verruimd worden, misschien dat dit fraude-probleem dan opgelost wordt.


  Maak melding

 4. Alweer zo een oer domme reaktie van pinto waneer wordt jij een beetje verstandig?
  Bouterse heeft jullie recentelijk vernederd vermoord onderdrukt daar hoor ik jou niets over zeggen sterker nog jij aanbid hem en jullie kiezen hem als president. pinto jij wil zo graag de nobelprijs voor de vrede maar dat zal jij nooit krijgen omdat jij openlijk een massamoordenaar verdedigd en aanbid.
  pinto houdt rekening met de geschiedenis van bouterse.


  Maak melding

 5. Pinto(nr.2) en Das(nr.3),

  Dat de bedrijven fout zijn geweest, is duidelijk. De bedrijven hebben een meldingsplicht en hebben dit niet gedaan.

  De studenten hadden toen de overtuiging legaal te werken. Hoewel in de toelatingsbrief van de IND duidelijk staat geschreven wat deze studenten wel of niet mogen doen.

  Maar laten wij dit verschijnsel van de invalshoek van de Suirinaamse studenten bekijken. En daar weet ik heel veel van.

  Ik begeleid(pro-deo) ook een aantal studenten uit Suriname.

  Een van de studenten die ik begeleid, kwam eind juni thuis met drie Surinaamse studiegenoten. Ik kon direct zien, dat die drie wanhopig waren. Ze hadden een brief van de belasting dienst ontvangen. De rest van het verhaal is jullie bekend.

  Wat mij in het gevoerde gesprek met deze drie opviel, was dat ze allemaal meer dan twee baantjes hadden. Het verdiende geld ging nauwelijks naar hun huisvesting of studie, maar meer naar dure kleding en schoeisel, ipods en korte plezierreisjes.

  Aan hun studie werd weinig tijd besteed. Een had reeds een negatief studie-advies van de medische faculteit Leiden. Te weinig tentamens gehaald.Dit, door te veel te verzuimen.
  Oorzaak, ze werkte tot laat in een hotel. De andere twee lopen ook nog achter op hun studie.(Bedenk maar, dat zij zo uit Suriname komende direct ingeloot werden!!!)

  Op mijn vraag of contact gelegd was met de Surinaamse ambassade was het antwoord, dat ze juist naar mij zijn gekomen. Zij hadden uit eerdere ervaringen geen vertrouwen meer in die ambassade.

  Wat dus bij deze drie studenten opviel, was de manier van leven: niet als eenvoudige studenten willen leven.

  Ik heb ze wel geholpen met een brief richting de belasting dienst en de IND, waar ik op de meldingsplicht van de werkgever wees.

  Gelukkig hebben ook een Surinaamse studenten vereniging en de Ned. politiek bemiddeld in de situatie van al deze studenten.

  Dus Pinto(2) en Das(3),

  Mijn mening is dat deze studenten hier in Nederland zijn om als eenvoudige universiteitstudenten zo snel mogelijk hun studie af te ronden. De aanschaf van dure kleding/schoeisel enz. kan na hun studie toch gebeuren? Of zie ik dit verkeerd?
  Srika


  Maak melding

 6. Nr 2 Pinto: Als Holland ook maar dan ook niets in SME HAD GECREËRD DAN ZOU JE OOK STRONT ETEN VAN EEN ANDERE!!

  Wees blij dat er een en ander is gerealiseerd en pak De KLOTE Surinamers aan ZOALS JE ZICH ZELF!!

  Pak ze dan als je kan.

  Denk na wat voor domme reactie je geeft vriend!

  Black-Mamba


  Maak melding

 7. De Uitweg, ben ik soms hoofdelijk aansprakelijk voor alles wat er in de loop der tijd fout is gegaan in Suriname jo imbiciel jo. Je moet een keer ophouden anders zal ik er niet voor schromen om heel persoonlijk te worden. Zelf ben jij niet zo een brave zoals die klote verhalen van jou willen doen geloven. Uitschot!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. Geachte meneeer “wiep-ding”

  Geciteerd : “Wanneer zij weer de fout ingaan, dan de zaak sluiten en de eigenaren richting SantoBoma recreatie!!!”

  Weet u wel waarover het ondewerp gaat ? Lees eerst goed alvorens je een reactie geeft. Als je dat niet kan doen, doe het niet hier.

  Ik heb gesproken.


  Maak melding

 9. Beste collega,

  Student weet best genoeg niet meer dan 10 uur per week of niet mag werken een garant verklaring voor getekend.

  In de praktijk is het heel anders..totdat je word betrapt.

  Ik weet niet wat hier de issues is.

  Conclusie:studie niet afgerond ,terug naar suriname of samenwonen ,mvv aanvragen .Wederom naar nederland..schuld betalen boete IND opgelegd en belastingdienst.

  Dus..keuze genoeg.

  Mvg- ex student


  Maak melding

 10. hhahahahhaa pinto mi boy maak jou niet zo druk mang. waneer begin je pinto met mij geschiedenis ik wacht al jaren, grote grappenmaker ben jij pinto. koop een spiegel en kijk er heel goed in mi boy.


  Maak melding

 11. De Uitweg,
  Heb jij die domme spandoeken en banners van je al in place in verband met die a.s. jaarlijkse 08 december toneelopvoering van jou en een handjevol andere grappenmakers, aan wiens handen minimaal 15 x 7 = 105 minus 200 x 7 = 1.400 = +1.295 liters bloed kleeft?

  Is dit duidelijk genoeg?


  Maak melding

 12. Bij één bedrijf werkten veel mensen uit Suriname, omdat ze Nederlands spreken. Het ging daarbij om een callcenter, waarvoor de taal natuurlijk belangrijk is”.

  Kisi moooooooi !!!!
  Ze werken al voor een bagger loon en dan ook nog geld maken over hardwerkende mensen hun rug, kisi moooooi !


  Maak melding

 13. Nr 9 Hojot: Ik denk dat je te jong bent om dat alles wat bij nr 1 staat te snappen en als het niet zo is, dan mis je wel het verstand.

  Ga even nog eens nalezen en probeer te snappen!!! hoop dat je wel een beetje hersenen hebt.

  Succes!


  Maak melding

 14. PINTO ,
  Jij bent geestelijk niet in orde zoek professionele hulp mi boy je bent ziekelijk gestoord omdat mensen met gezond verstand geen voorstander zijn van moord onderdrukking vernedering massaslachting noem ze allemaal maar op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.