Geen geld voor grootste ziekenhuis Suriname

16

PARAMARIBO, 9 nov – De regering kan een hulpverzoek van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, niet inwilligen. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali. Er is dringend geld nodig om het nieuwe overheidsloon uit te betalen. Dat laat op zich wachten, omdat de inkomsten vrijwel gelijk blijven.

Dankzij subsidies de afgelopen maanden was een groot deel van de lopende kosten te dekken. “We hadden met het ministerie van Financiën afgesproken dat zij de ziekenhuizen zouden steunen totdat de tarieven waren aangepast”, zegt AZP-directeur Eddy Joemankhan tegenover de Ware Tijd. Nu is de subsidie stopgezet zonder dat de tarieven zijn verhoogd.

Het ziet er ook niet naar uit dat er subsidie komt. Er is dit keer gevraagd om vier miljoen Surinaamse dollar (ongeveer een miljoen euro). “Die vier miljoen is er niet. De realiteit is dat we mondjesmaat geld verdienen”, zegt Ameerali. Hij gelooft meer in een structurele oplossing. De publieke ziekenhuizen moeten maar snel verzelfstandigen. Maar dat betekent ook meer vrijheid in het aanpassen van tarieven. Die vrijheid is er nu niet.

16 REACTIES

 1. Roeping!

  Ben in de verpleging gegaan omdat het mijn roeping is. Mensen helpen, mensen beter maken, mensen blij maken en mensen genezen.
  Dit alles met het doel om een baan naar eigen keus te hebben. Een leuke baan.

  Eigenlijk zou ik het voor niets kunnen doen, als ik maar te eten en te drinken kreeg. Dat hoort bij mijn roeping.

  Maar nu ga ik staken, echt! Ik wil meer geld!
  Ik weet dat er geen geld is, maar ik wil meer. Kom op met die Fiso-poen anders laat ik ze kreperen. Dan kunnen ze voor mijn part erger ziek worden tot ze dood gaan. Ik wil geld! Anders laat ik ze in hun eigen braaksel liggen tot ze stikken.

  En als mijn moeder ook in het ziekenhuis ligt en verzorging nodig heeft wat dan? Oh ja, wie gaat dan voor haar zorgen? Meisje, ik staak niet meer hoor; mijn roeping roept.


  Maak melding

 2. komt ervan,als je het geld voor plezier doel einden gebruikt..

  b.v. inrichten wekkamer kopen van onnodig autos oppeppen van die auto voor eigen weelde welvaart onnodige uitgaven om je mensen in torarika te ontvangen vliegtuig te charteren naar het bluitenland,inhuren van bank directeuren met een astronomisch loon.

  Allemaal uitgaven die niet nodig zijn,en nu lijdt het volk in de ziekenhuizen eronder..

  Wordt het jaar 2015 nog gehaald door deze regering,wat is dan nog over van het land..


  Maak melding

 3. Ja jongens, eerst moeten wij aan onze trekken komen, denk aan onze reizen met een assistent van de assistent van de assistent van de pierewaaiers van keizer Bigi Mofo I en zijn
  keizerin Ingrid II. Ja de keizerin die overigens wel wist waar zij moest zijn om een hooggekwalificeerde docent te laten ontslaan. Echter zijn er gelukkig nog mensen in het land die het verstand terdege kunnen gebruiken en met argumenten die randdebielen terug naar hun hok kunnen verwijzen.

  Eerst moeten wij met onze onderhandse aanbestedingen aan familie en vrienden.

  Ja! Mocht er dan nog enige roepia’s over zijn, dan denken wij aan de harde werkers zich inzetten om ons weer gezond te maken.

  Dit is een positieve bijdrage, ik hecht veel waarde aan de kwaliteit van onze gezondheidsinstellingen en absoluut geen waarde aan de luxe reizen van de beroepsmoordenaar keizer Bigi Mofo I. De Surinaamse belangen hebben niets maar dan ook niets met het welzijn van de hoofdverdachte van de decembermoorden te maken. Dus! Eerst geld voor de gezondheidsinstellingen.


  Maak melding

 4. Dan maar staken, ook al worden de patienten hier de dupe van. Het is al zo’n moeizaam gedoe om er een bed te bemachtigen. De patienten moeten zoveel van huis uit meenemen naar het ziekenhuis. Spullen waar het ziekenhuis voorheen nog voor zorgde, daar draait de familie van de patienten nu zelf voor op. Spijtig genoeg moet het personeel ook leven.

  Sinds het aantreden van deze president stijgen de Euro & de Dollar. Alles wordt duurder. Waarom is er wel geld voor de restauratie van OW&V, maar niet voor een ziekenhuis.

  Overigens is de VP continu in beeld. Wanneer komt de president iets zinnigs vertellen? We hebben onze buiken vol van de ‘boodschapper’.
  We zitten niet op een showpresident te wachten maar willen eentje met daadkracht. Waar zijn je speerpunten Desi? Toch niet op het ziekenhuis gericht?


  Maak melding

 5. Goede gelegenheid om die moordfabriek,die zich ziekenhuis noemt te sluiten.Daar zijn geen verplegers/sters aan het werk maar tjoekoe zoekers.Vooral goed verzekerde Surineds worden hier de dood ingejaagd en dat is KASSA voor de AZ.


  Maak melding

 6. Het salaris van deze belangrijke krachten, die doen wat anderen niet willen is echt niet om naar huis over te schrijven.

  Echter moeten die centen ook ergens vandaan komen.


  Maak melding

 7. Nu is zo dat je geld maar een keer kan uitgeven. Of er moet ergens een geldboom op een top secret plek staan , waar er maar geplukt kan worden.(huh)
  Dat er geen geld is ,dat is dan jammer!!!!!
  Maar er is wel geld om te spenderen aan een prestige show schoonmaak project van Paramaribo ivm onafhankelijkheidsviering.
  t Is maar wat belangrijker is, ja toch , niet dan??????
  Waar liggen de prioriteiten?


  Maak melding

 8. @pinto ,
  als die schurken di nu aan de macht zijn op de kleintjes letten kan het betaald worden. laat ze minder geld over de balk gooien ze hebben in nog geen drie maanden tijd miljoenen euro verbrast en jij pinto kijkt er na en zwijgt als het graf geen enkele kritische noot komt uit jou waffel.
  Weet jij nog wat jou reaktie was over de verpleegkundigen die nog geen half jaar geleden in staking waren. jij bent vergeetachtig pinto waneer het jou uitkomt.


  Maak melding

 9. Dit is het cadeautje in de vorm van Fiso2 dat Venetiaan aan Bouterse gegeven heeft.

  Heel slim is dat van ome Ronald, een geslepen politicus, maar helaas geen staatsman, want het beste voor Suriname is nooit onderdeel van Venetiaan’s beleid geweest.


  Maak melding

 10. India is toch zo gul geweest om miljarden aan Suriname te lenen!! Nu smeden want de ijzer is heet!!!

  AZ IS EEN ONE WAY TICKET!! JE KUNT NAAR TOE GAAN MAAR TERUG KOMEN IS ENKEL DE DOOD!!

  Surineds gaan niet naar toe!! Zij vinden wel het beste. Als ze naar toekomen dan zijn zij wel goed verzekerd vanuit Nederland!!!

  Er wordt ook aan miljarden aan goud/olie etc. etc verdient en wat doen de oplichters van de regering ermee?? Die tering leiders moet opdonderen/oprotten of liever voeren aan de leeuwen van de dierentuin!!

  Hoop niet dat de naasten van deze teringleiders in AZ terecht komen!!


  Maak melding

 11. Wel op voorhand 4 milj. uitgeven aan feestje bouwen (dit bedrag zal uiteindelijk een veelvoud worden) maar geen 4 milj. uitgeven die hoognoodzakelijk is aan de gezondheidszorg. Hoe krom kan men zijn! Wel feestvieren maar de zieken en oude mensen gewoon dood laten gaan!!!
  Dat wordt dus een feestje met een zwarte rand!!!


  Maak melding

 12. Hotel California!

  In AZ kan je altijd inchecken maar zal je nooit uitchecken. Net als hotel California.
  Dat is als het personeel niet staakt. Maar nu gaat het personeel staken dus is zelfs inchecken onmogelijk.

  Ziekenhuis personeel dat staakt heeft haar roeping behoorlijk gemist.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.