Openbare aanbestedingen Suriname op internet

9

PARAMARIBO, 9 nov – De regering gaat aanbestedingen voor het uitvoeren van projecten op internet plaatsen. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali. De bedoeling is het aanbesteden zo publiekelijk mogelijk te maken. “Zodat de pers het ook kan volgen.”

Schandalen moeten op deze manier tot een minimum worden beperkt. Het moet ook dwingen tot zuiniger beleid. “We moeten elke cent van de overheid zo efficiënt mogelijk besteden”, zegt Ameerali. Ook ondernemers krijgen zo een eerlijker kans. Ze mogen online bieden. “Er kunnen dan zoveel mogelijk meedoen. We willen de regels ook vereenvoudigen.”

De zogenaamde openbare aanbestedingen hebben traditioneel een stiekem zweem over zich. De inschrijving wordt wel aangekondigd in de media. Maar wie voor hoeveel inschrijft is zelden of nooit openbaar. Als Ameerali woord houdt, kan iedereen voortaan de competitie volgen. De regering zal dan goed beslagen ten ijs moeten komen als het aankomt op het beargumenteren van de uiteindelijke keus.

9 REACTIES

 1. Maar wie voor hoeveel inschrijft is zelden of nooit openbaar.

  Volgens mij worden prijzen tijdens het inschrijvingsproces nooit openbaar gemaakt.


  Maak melding

 2. Dat wordt een erg kale internetpagina. Als de andere ministers het voorbeeld van de onaantastbare Abrahams volgen, wordt in dit land niets meer openbaar aanbesteed. Waarom zou je ook als minister, als anderen straffeloos regels aan hun laars kunnen lappen, de minister van financien, de VP en de pres jouw foute gedrag goedpraten en iedereen rustig doorgaat met slapen?


  Maak melding

 3. Deze Ameerali leid aan een soort syndroom.
  hij denkt dat zodra hij internet en GPS en dat soort woorden in zijn mond neemt tijdens zijn persconferenties dat hij Suriname modern heeft gemaakt.
  hij zou al GPS plaatsen op de bussen om te volgen dat ze de juiste route rijden ???? waar is dat voornemen gebleven.??????????
  de kinderen hebben een keer Hyves verkeerd gebruikt op school en een hele ministerie was in rep en roer een directeur werd buiten functie gesteld. kinderen werden geschorst en er moest vegadert worden in de DNA.
  en nu gaat Ameerali alle inschrijvingen op internet plaatsen?????

  geweldige voornemen.
  maar ik kan nu al zeggen
  het is gewoon lariekoek.

  laat hij de goed ontwikkelde GLIS in werking stellen. dat is al gereed dan kan iedereen volgen wie welk lapje grond heeft aangevraagd op internet.
  dat is pas transparantie.

  kom met de dingen die iets doen en die al ontwikkeld zijn.

  waar blijven de laptops van de kinderen die beloofd was.

  open in elk distrikt 5 computeropleidingcentras zodat alle surinamers het kunnen volgen.
  jong en oud.

  laat wat ontwikkeling zien en niet alleen maar gepraat.

  Raga


  Maak melding

 4. Een goede stap naar openbaarheid van bestuur.
  #1. Het is juist de bedoeling dat je als inschrijver kan zien dat men niet knoeit met jouw inschrijfbedrag en daardoor je een eerlijke kans krijgt om mee te dingen.
  Lijkt mij heel transparant.
  Laten wij dit soort initiatieven juist omarmen en niet a priori alles vooraf afschieten.


  Maak melding

 5. De zogenaamde openbare aanbestedingen hebben traditioneel een stiekem zweem over zich. De inschrijving wordt wel aangekondigd in de media. Maar wie voor hoeveel inschrijft is zelden of nooit openbaar. Als Ameerali woord houdt, kan iedereen voortaan de competitie volgen.

  Ik Vind het een zeer goede zaak van de (MC) regering van Desire Bouterse om de openbare aanbestedingen van de Overheid transparanter te maken voor iedereen. Zodat geinteresseerden deze opdrachten op een goede manier in de wacht kunnen slepen en daarvoor in aanmerking kunnnen komen om deze aanbestedingen uit te kunnen voeren.


  Maak melding

 6. Ameerali, wat ben je toch een huichelaar en een smiecht!!!Elke cent moet eerst goed besteedt worden aan de AZP voor de doodzieke mensen.

  Ik hoop niet dat jouw naaste daar komt te liggen!! Denk eerst hierover goed na dan wat anders!! tenminste als je een beetje hersen hebt en geen Varkensstront in je kop!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.