Wachtlijst medische diagnose in Suriname korter

2

PARAMARIBO, 9 nov – De wachtlijsten van patiënten die medische diagnose behoeven, worden eindelijk korter. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. De tijd van lange wachttijden bij ziekenhuizen lijkt voorbij. Dit is vooral te danken aan hulp vanuit bepaalde hoek.

Het zijn particulieren die inspringen op het zorgtekort. “De behoefte is er zeker en die is groot ook. Anders zouden particulieren er beslist niet in investeren”, zegt Waterberg. Het aantal particuliere diagnostische centra is aan het toenemen. Patiënten kunnen steeds meer buiten de ziekenhuizen fysiek onderzoek ondergaan. Het is een verlichting ook voor de overheid. Waterberg beseft het maar al te best.

De laatste jaren is het aantal patiënten alleen maar toegenomen. Door investeringsachterstand kunnen de ziekenhuizen het al lang niet meer bijbenen. Het Medisch Diagnostisch Centrum, MDC, van dokter Jim Rasam moet één van de grotere spelers worden. “We hadden bij aanvang gemikt op zo’n twintig patiënten per dag, we zitten al op veertig”, zegt Rasam. MDC gaat ook voor de moderne radioloog. “Dus niet alleen kijken, maar ook behandelen, zoals in het buitenland.”

2 REACTIES

  1. IK VIND DIT EEN PRACHTIGE VOORUItGANG,in suriname,maar…..hoe zit het met de mensen die het niet kunnen betalen.Deze centrum van rasam hoe erg het ook klinkt is geopend met het oogmerk geld te verdienen,er staat nog een richting hyway,die is van een hindoestaan.Er zijn broeders die ,het als een gat in de markt zien,vooral de vakantiegangers,die gedialyseerd moeten worden.Meneer waterberg gilt z,n nek uit ,terwijl hij moet toezien dat ook de minderbedeelden er ook profijt van kunnen hebben,dit kraai ik niet zomaar uit de lucht gegrepen,maar praat uit ervaring ten tijde van mijn vakantie.Stop ermee,surinaamse welgestelden,om over lijken te gaan als het om zich te verrijken gaat.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.