Misiedjan biedt Surinaamse samenleving excuus aan

60

PARAMARIBO, 23 okt – Minister Martin Misiedjan heeft zijn excuses aangeboden voor recente uitspraken. “Als uitspraken niet op waarheid berusten, dan vind ik dat je je als minister niet te groot mag voelen om de Surinaamse gemeenschap je verontschuldigingen aan te bieden“, zegt Misiedjan tegenover Radio 10. Zijn actie volgt op een gesprek met de politiebond.

Die vroeg uitdrukkelijk om een publiekelijk excuus. “Tegenover dezelfde media waar de uitspraken zijn gedaan”, zei bondsvoorzitter John Telgt. Misiedjan zei eerder tegenover Radio 10 dat recent politie-optreden etnisch getint was. Hij krabbelt terug: “Inderdaad zijn bepaalde zaken gezegd in een toestand van emotie en verontwaardiging, maar na verificatie is gebleken dat het (politie-optreden, red.) niets te maken heeft met etniciteit.”

Een strategie van terugkrabbelen is nog het meest voor de hand. ”Dus ben ik groot genoeg om waar ik, na verificatie, tot een bepaalde conclusie ben gekomen, de Surinaamse samenleving gerust te stellen en aan te geven dat ik er als minister ben voor iedere Surinamer, ongeacht etniciteit, ras of afkomst en dat ik voor mijn uitspraak, indien bepaalde mensen daardoor mochten zijn gekwetst, mijn verontschuldigingen aanbiedt.”

60 REACTIES

 1. sosoboto, Nena, Pinto, Harry ern andere NDP adepten eat your hart ot. Daarom is hert nooit goed te snel klaar te staan met een mening terwijl alles er op lijkt dat je geen gelijk hebt. De minister is niet te groot zijn fout in te zien. Nu jullie nog.


  Maak melding

 2. Minister Misiedjunk,

  Ik geloof niets van je oprechte spijtbetuiging. Je hebt al kleur bekend. Je bent racistisch en je zal alleen maar opkomen voor de Marrongemeenschap. Je aangeboden excuus is alleen maar voor de formaliteiten.

  Ik heb liever een neutraal persoon aan die positie. Dus ook een stadsneger, javaan of chinees voor mij betreft. Ik vraag me af of je wel een Minister ben voor alle Surinamers.

  Je bezoek aan Albina, je negatieve uitlatingen over de gevangenisbewaarders in SantaBoma, je kritiek op de optreden van de politie tegen occupanten, het ontslaan van hindoestanen bij de politie. Denk je nou echt dat ik je geloof. De grootste groep criminelen, in de samenleving behoort tot jou soort, ik denk niet dat je dan rationeel kan nadenken, maar eerder uit emotionele gevoelens gaat handelen. Ook dat is gebleken.


  Maak melding

 3. Minister,

  Laat U adviseren door daartoe deskundigen.
  Uw beleid staat en valt met de kennis en ervaring die u om zich heen verzameld.

  Hak niet met de botte bijl, omdat anderen geaccommodeerd moeten worden.

  Ontworstelt u zich van een cultuur van rancune en nepotisme.

  Predik eenheid, solidariteit en rechtschappenheid.

  Hiermee wordt U groot en respectvol.

  Krakti.


  Maak melding

 4. Hoe dan ook, je bent altijd groot als je sorry kan zeggen.
  Er zijn hele volkstammen die dat nooit over hun lippen zullen krijegen en daarmee altijd klein blijven.
  Wie volgt???!!!!


  Maak melding

 5. Het beste wat misie kan doen is,,, gewoon de eer aan zich zelf houden en verdwijnen uit het toneel..

  dit is niet het allerlaatste van deze man,veel erger zal nog volgen..


  Maak melding

 6. Na alle bombarie na de verkiezingen, het woelig ontstaan van de regeer combinatie, en vervolgens veel grootspraak hoe men zaken anders en voortvarend zou aanpakken, lijkt er nu toch een periodes aangesbroken waar een ieder nu wacht en zegt “En wat nu?, Waar blijven de daden of beloftes”.

  Wij zijn de afgelopen weken met de volgende (trieste) happenings geconfronteerd:

  1) KTPI en VA die eenministerniet lusten die niet wenst mee te werken aan het voortzetten van een werkwijze zoals zij tot op heben hebben gedaan.
  De President die lang zwijgt en haast besluiteloos lijkt t.a.v. dit opgeworpen probleem.

  2) Een minister van OW & V die elke procedure aan zijn laars lapt, en in feite de minister van Financiën gewoon voor schut heeft gezet. Dat het in dit geval om een minister gaat ( O W & V) die absoluut kwaliteit mist maakt het enkel nog triester.Maar ja, zijn trouw is/wordt beloond.

  3) Ministers (Waterberg en Misiedjan) die meteen gillen dat zaken een etnisch achtergrond hebben of wel heel ondoordacht zaken uitkraaien die men niet hard kan maken.

  4) Er eigenlijk volop grote schoonmaak wordt gehoduen op diverse ministeries en het niet de minste zijn die men afserveert onder het mom van politiek noet op éénlijn zitten van het te voeren beleid. (Welk beleid? Is dat duidelijk?)

  5) Het gesteggel binnen AC met het gevolg dat de BEP uitgetreden is, geeft ook aan wat voor ruis er binnen zo’n tot stand gekomen regering kan ontstaan.

  Laat ons de voorgeschiedenis niet vergeten (MEGA met VA, daarna AC, die weer over naar FRONT, en toen weer terug na het gedoe met DNA-voorzitter waarbij de AC-members rare zaken uithaalden.), en daarna VA die aansloot.

  Dat het de komende jaren verkeerd afloopt met de wat al teveel omhoog gevallen Brunswijk is nu al voorspelbaar. Daar kan een weddenschap op worden afgesloten.

  Anyhow, na de bombarie en grootspraak van de President, de vice President en diverse bewindslieden, lijkt de nieuwigheid er vanaf en lijkt het erop alsof men zich afvraagt hoe en wat men eigenlijk moet aanpakken.

  De DNA-voorzitter moet zich inbochten wringen om diverse zaken recht te lullen.
  Nu gaat men zgn op reis zodat de DNA-leden bekend worden in de regio or where ever? Lariekoek, Na hun terugkeer maar eens kijken of men hen zich nog herinnert. Men strijkt gewoon de daggelden op om hun schadeloosstelling” nog wat verder op te krikken. Niks meer en niks minder. Wat leveren al dit soort acties het land eigenlijk op?

  Ik ben benieuwd welke onderdelen van het partijprogramma van de MEGA combinatie nou worden opgepakt. Hebben VA en AXC eigenlijk wel een partijprogramma gepresenteerd?
  Wat is het gezamenlijk programma?

  Kan nog wel even doorgaan,maar laat het hierbij. Laat ons vooralsnog nog altijd het voordeel vande twijfel geven.

  Het is nieuw, menis onervaren en men ontdekt dat regeren niet even iets is dat je maar effe doet.

  Men wil AOV omhoog? PRIMA, maar wij moeten het geld wel eerst ergens mee verdienen, terwijl SME niet echt PRODUCEERT.

  Laat ons maar eerst productieverhogende activiteiten opstarten en dan komt het zoet later vanzelf wel.

  ** GOD ZIJ MET SURINAME **

  P.s Beslist NIET vergeten dat in SME in elk geval pure(ras)opportunisten de dienst uitmaken qua regeermacht(VA & AC).

  Het maakt hen niet uit of het nou in FRONT of ander verband is/ het zijn dezelfde lui die zo hun eigen belang voorop stellen.


  Maak melding

 7. Ik heb heel kritisch tegenover de uitlatingen van de minister gestaan,maar wanneer de minister zijn excuses maakt getuigt dat van grootheid .Je bent juist groot en sportief wanneer je een fout durft toe te geven!


  Maak melding

 8. beste waterkant bezoekers,

  er zijn waarschijnlijk heel veel van jullie die hier dagelijks een kijkje nemen of lezen.
  afgelopen 2 maanden heb ik met met enkele nederlandse collegas projecten bezocht.
  en we hebben ook projecten in het binnenland opgezocht. suriname is een van de mooiste en groenste projecten van ons geweest, en het heeft echt ons hart gestolen.

  ons project gaat namelijk over en om kinderen. suriname was ons laatste land in zuidamerica ( na argentina bolivia and peru).

  de uitlatingen van de minister misiedjan was door heel suriname te horen, een ieder sprak erover. we waren op dat moment in suriname, en om eerlijk te zijn hebben we heel veel kinderen gezien en gesproken. en ook de ouders en stamhoofden.
  het waren hele goede gesprekken…..maar
  het was allemaal eenzijdig.

  ik had het er best moeite mee, en mijn collegas ook. wij spraken over surinamers en zij over zichzelf. en wat er allemaal in the toekomst gaat gebeuren.
  en deze personen die staan 100% achter misiedjan, omdat er eindelijk naar de marons word geluisterd.
  and de rest vuld reactie numb. 4 PAAGAL wel aangevuld. vooral de hindus and de chinese en de bewooners van de stad gaan het mogelijk heel zwaar krijgen.
  ik hoop dat het niet zo ver hoef te komen.
  het is een verschrikkelijk mooi land en ik hoop dat het ook zo blijft. ik zou zeker terug willen komen maar dan met vakantie

  sterkte

  jeroen klaasen


  Maak melding

 9. @pagaal
  je hebt het aan de juiste eind denk je, maar dit soort opmerkingen maken is jou volste recht maar ik denk toch niet dat ze verstandig zijn kies toch beter je worden uit dan kom je ook niet als racist over.
  gebruik vaker een spiegel vriend dan zal je merken hoe leuk je eruit ziet.


  Maak melding

 10. He Pagaal” jou naam zegt het al, je bent Pagla. Minister Misiedjan mag best wel op komen voor de marron gemeenschap, indien ze niet bezig zijn met criminaliteit.
  Want kraken of ocuperen is een overtreding en geen misdaad.
  Want die crimineel van een Santokie die in 5 jaar minister de helft van Lelydorp heeft op gekocht met drugs geld, deed niets anders dan op komen voor criminele hindustanen.


  Maak melding

 11. Ach, Minister Misiedjan heeft toch meer lef in z’n lijf dan Bouterse, hij erkent tenminste nog dat hij fout zat, daar kan Bouterse wat van leren.

  Groet ; Linksom.


  Maak melding

 12. Een minister die snel grijpt naar argumenten met een racistische ondertoon zou moeten aftreden. Bij de laatste verkiezing hebben minimaal 25000 Hindostanen op de NDP gestemd. Juist omdat men frisse aanpak van de problemen verwachtte. De kans is nu groot dat deze stemmen bij de volgende verkiezing naar de VHP gaan. Bouterse heeft altijd verklaard tegenstander te zijn van etnische politiek. zijn ministers laten het tegenovergestelde zien


  Maak melding

 13. Denken jullie maar niet dat Misiedjan zich ecnt zo verlaagt.
  Hij is één van ons.
  Wij zijn trots.
  Hij is onder druk gezet om te zeggen dat hij spijt heeft.
  Hij niet erg om even te kruipen door de modder en hij zegt het dan gewoon.
  Dat doet niks pijn om te zeggen.
  Ik weet zeker dat hij die etnische uitbuiters toch op een andere manier gaat pakken.
  Hij gaat ze nu gewoon moeten loeren en toeslaan.
  Niemand gaat met ons zeuren.
  Woorden zeggen ons toch niets en het doet ons niets om even onderdanig te doen.
  Okee hij zegt nu begie begie sory maar hij pakt dubbel zo hard terug.
  Niemand moet met ons beginnen dus wacht en kijk wat gebeurt.


  Maak melding

 14. Bullshit!

  Dit is “spelen met de lolly van de tovenaar!”
  De minister weet dat hij gelijk heeft, maar zet omwille van de goede vrede een stap terug en biedt zijn excuus aan.

  Wanneer eerder heeft de PG zulke opdrachten gegeven? Niet toen het tot drie keer toe hels verkeerd ging in Albina, niet eerder!
  De PG wilde een vriendendienst verrichten en slaat alles en iedereen over. De PG heeft in een brief aan de minister zijn ongelijk ook erkend.

  Alles wordt gedaan om een uitbraak van etnische strijd te smoren en de minister helpt mee. Goed van de minister, want daar zitten we echt niet op te wachten. Misiedajan, mijn man!


  Maak melding

 15. de minister zegt dat ie spijt heeft, dus klaar. geen gezeik meer. hij is pas komen kijken en lijdt nog aan gewenningsperikelen. geef hem de tijd.


  Maak melding

 16. jeroen het is een mooi land.
  maar het kan onder water verdwijnen net als bangladesh een deel en holland 75 % en dat deel van sme 60 %
  ze moeten op hogere gebieden gaan bouwen …
  dus …


  Maak melding

 17. Een waar multi-etnisch schouwspel, Suriname.
  Een land waar mensen wonen die met gemak in het guinness book of records opgenomen kunnen worden als zijnde de mensen met de grootste schoenmaat, ze hebben namelijk lange tenen.

  Maar juist vanwege het multi-etnisch schouwspel moet een persoon met een voorbeeldfunctie in dit geval een minister zich goed realiseren dat hij zich niet kan gedragen als een persoon die de opdracht krijgt om de wacht te houden bij een opslagdepot waar dynamiet ligt opgeslagen en in die ruimte rustig een sigaret opsteekt. Vervolgens zijn excuses aanbied en overgaat tot de orde van de dag. Velen zullen denken die man is met de lading dynamiet de lucht in gevlogen, nee het ging dit keer gelukkig goed. Maar zo iemand laat je geen tweede keer de wacht houden.


  Maak melding

 18. @ndp forever, ik ben je geestverwant en wil graag met je afspreken in sranang (in de buurt van Geyersvlijt). Yoe lob baas, mi lob baas, oen lob makandra. If ye tan in p’tata dan heb ik een afgevaardigde die met je kan afspreken. Mi lob fa ye taki, kow tak snel.


  Maak melding

 19. Het druipt dagelijks in het nieuws slechts van negativisme bij het ‘oppositionele VHP scenario’ jegens de huidige regering Bouterse/Ameerali, dat de gehele regie nauwelijks meer serieus te nemen valt.

  Zelfs een varken durft zich niet meer in zo’n poel van kleingeestigheid en achterhaalde oppositie te begeven. Vooral vanwege de racistische hoek van waaruit alles geregisseerd wordt.

  Begrijpelijk. Omdat je soms zover kan gaan met je gelieg en opdringerigheid, dat je op een gegeven moment niet meer serieus genomen kan worden. Gewoon eigen schuld.

  ‘Nationaal Belang’ is ons antwoord en uw oplossing op den duur. Let maar op.

  http://www.youtube.com/watch?v=YqWOzyZyKC4&feature=related


  Maak melding

 20. zijn de honderd dagen al om,nee,mega is geen etnische partij,de ministers wel,Minister Misiedrastajunk,gemiste kans om je te bewijzen dat je voor alle suri ben,je ben een boesienegre,die opkomt voor de bosjesmannen,straatrovers,tasjesdieven en bandieten die moorden,ja toch,geef toe.
  De rest van Bouta team,net als jaren 80 graaien………….politie atching you misiedjunk rasta ga liever blowen


  Maak melding

 21. Wat lees ik toch hier allemaal?
  Zijn het echt Surinamers die dan weer harde dan weer verwijtende dan weer opbouwende woorden aan elkaar richten?
  Ai mi gado waar gaat het heen met Suriname?

  Men zei vroeger dat NPS betekend :
  Nigre Pori Sranang, maar dat was maar een leus vanuit de oppositie,maar men verdroeg elkaar, niemand sprak over etnische surinamers,maar over het volk van Suriname.
  =============================================
  Jeroen Klaasen schrijft o.a. het volgende:
  Vooral de hindus and de chinese en de bewooners van de stad gaan het mogelijk heel zwaar krijgen.
  ik hoop dat het niet zo ver hoef te komen.
  =============================================
  Ook ik hoop dat het niet zover zal komen,omdat de minister waar het hier om gaat m.i. dit ook niet wilt,en z’n uiterste best zal doen, om vredelievende woorden te spreken naar het gehele Surinaamse volk toe dat hij mag vertegenwoordigen, en hun belangen vooral voor hun veiligheid eervol zal weten te behartigen.
  Iedereen weet, dat haat krakeel VERWEKT, maar liefde bedekt vele overtredingen.

  Over Suriname staat nog steeds in de wereld bekend dat de bewoners zeer tolerant zijn naar elkaar toe, en dat ze vredig naast elkaar leven. Mr Misiedjan zal ongetwijfeld ervoor zorgen denk ik, dat het ook zo zal blijven. Als een bevolkings groep lijdt, dan zullen alle andere groepen het ook aan de lijve ervaren,en dan moet ik er niet aan denken, wat daar de gevolgen van zullen zijn.
  Mr Misiedjan u heeft een missie, bidt dat GOD van alle volken u wijsheid geeft,om uw missie goed te volbrengen…haat lost niets op,verdraagzaamheid doet wonderen.
  Kies voor de VREDE, en jaag ernaar,dan bent u een wijs mens.
  Sterkte, en goed dat u de SAMEN-leving uw excuus heeft aangeboden….maak het waar,
  opdat zij die uw gebaar van echtheid in twijfel brengen zullen zien, dat u te vertrouwen bent.

  Lezer.


  Maak melding

 22. Minister Misiedjan heeft geen enkele bestuurlijke ervaring is erg onzeker en wordt bovenal door Brunswijk ingefluisterd.
  Suriname was in balans,en gaat nu duidelijk uit balans.Brunswijk zal nog voor meer contouren zorgen.


  Maak melding

 23. Misie, treed toch in de voetsporen van Santo, dan kan je jezelf minister noemen. Tot nog toe kak je er nog niets van. Als het jou niet lukt geef een ander de kans. Blunder na blunder, dat moeten wij niet hebben in Sme.


  Maak melding

 24. Het vermogen om dat kleine woord “sorry” te kunnen zeggen bezitten velen en zeker(Surinaamse) politici niet.
  Minister Misiedjan heeft, misschien door onwennigheid, op deze manier gehandeld, maar heeft publiekelijk sorry gezegd. Hulde aan de minister!! In mijn visie begint hij, wat dit betreft, met een schone lei.

  Vrije Surinaamse


  Maak melding

 25. “Misiedjan biedt Surinaamse samenleving excuus aan”

  Ok, de minister is niet te groot om dit te doen, dit alleen is prijzenswaardig want wanneer heeft een Surinaamse Minister voor het laats de SAMENLEVING excuses aangeboden.

  Nu weet ieder weldenkende Surinamer dat de minister gelijk heeft, maar uiteindelijk zal men gekozen hebben voor het hoogste goed dat van ‘vrede in Suriname’. Nu ben ik benieuwd als de SPB deze vredespijp met beide handen zal aannemen.

  Misschien dat iemand mij kan uitleggen wat de taken zijn van deze SPB, ze lijken mij in ieder geval een soort tweede macht binnen de politie.

  Ik had in ieder geval nog nooit van ze gehoord, zelfs tijdens die verdwijning van die 90 kilo of al die zelfmoorden van politieagenten zwegen ze als het graf.

  Ik ben al blij dat hij niet aan de SPB of etnische top binnen de politie zijn excuses heeft aangeboden, maar aan de samenleving.

  Nu moet de Minister heel snel grote schoonmaak houden daar binnen Juspol al die politieke aanstellingen zullen moeten verdwijnen.


  Maak melding

 26. Ik vindt de reaktie van de minster één waar je alle kanten mee op kan. hij had beter moeten weten dat hij zo een zeer gevoelige uitspraak niet kan maken dat vindt een beetje dom van hem.dit zijn de gevaren die kleven aan jaknikkers en onevaren ministers.
  @ de ndp-ers wil ik dit zeggen bezint eer gij begint.


  Maak melding

 27. Das ouwe,ik had je echt hoger ingeschat.Maar door in het domme te volharden,val je vies tegen.Het recht moet steeds zijn beloop hebben.En niet de O.M of de minister


  Maak melding

 28. Waar zijn Nena en kornuiten nu?
  Eigenlijk moet ik zegggen waar is de grote bek van Nena nu?
  Ik had met feiten aangetoond dat de minister geen gelijk had. Toch zijn jullie zo dom en verblind door etniciteit dat jullie het nog niet zagen en nog anderen verweten van etniciteit. AI pey de now?
  Machtelly lees mijn artikele nogmaals voor je rotsooi uitkraamt.
  Ik leen me niet voor dit lage nivo waar je mij vor beschuldigd. sense and ratio dat zijn mijn sleutelwoorden!


  Maak melding

 29. Jammer dat ook deze minister doorgaat met het ontheffen van topfunctionarissen op zijn ministerie.Vroeger was het zo dat juist de directie een constante factor was op de departementen,die ongeacht de partij waaruit de minister voortkwam hem begeleidden en met raad en daad bijstonden.Wanneer zowel de minister en de directie nieuw zijn ,wie zal wie bijstaan?Wordt het de lamme die de blinde moet leiden?


  Maak melding

 30. Jonge Augie,

  Niemand hoeft mij hoger in te schatten dan ik ben. Alleen ik weet het, niemand anders!

  Ik geef mijn mening en daar moet je het mee doen. ieder ander op dit forum mag zijn/haar eigen mening hebben over deze zaak, jij ook!

  Naieve mensen vinden de waarheid vies. Het is niet kies om sommige dingen te zeggen tot het verkeerd gaat. Neem dit als voorbeeld:
  FILM WAN PIPEL! Hoofdrolspeelster werd na de film bijna doodgeranseld en kwam in een rolstoel terecht. De waarheid is vies dus mag er niet over gesproken worden. Augie ook niet.

  Wie mijn postings leest weet dat ik zelf nooit zou kiezen voor de huidige regering.
  Maar ik ben niet vies voor de waarheid. En als de minister gelijk heeft, dan is hij mijn man! Hij uit zijn eerste gevoelens als mens en biedt zijn excuus aan als minister.

  Heeft ooit een minister in Suriname zijn excuus gemaakt? En dat terwijl hij gelijk heeft?

  Ik ga met Paagal mee als hij zegt dat er mensen van een etnische groep in topfunkties verdwijnen. Dat is ook vies en niet kies. Dat is zelfs smerig! Dat is veel pijnlijker dan wat de minister heeft gezegd. Dat zijn daden en geen woorden. Maar daar hoor ik je niet over Augie, hoe hoog je jezelf ook inschat.


  Maak melding

 31. Surinamers stop nu eens voor eeuwig met het wijzen naar Bakra’s als het om rascisme gaat.
  Nog nooit ben ik in zo’n rascistische samenleving geweest als in Suriname maar dat zal wel weer door de “slavernij” komen.

  Groet : Linksom.


  Maak melding

 32. Enigste wat ik kan zeggen is.

  a minister dis ab wan “gran ede”

  hij leid aan hoogmoed waanzin.

  we moeten oppassen met zulke mensen.
  ze krijgen af en toe AMOK.

  in het openbaar praten ze normaal en af en toe gek maar als ze onder onsjes hebben maken ze strategien hoe hun bevolkingsgroep te besparen i.p.v. hun op het rechte weg te brengen dat suriname niet gediend is met berovingen verkrachtingen etc van steeds dezelfde bevolkingdgroep.

  laat hem hun leren werken en op een eerlijke manier hun geld verdienen.

  pas dan is hij groot.

  niet wanneer de hand boven hun hoofd houd en op een sniekie manier laat weten dat ze goed bezig zijn.

  dit zijn valse voorwensel aan zijn eigen bevolkingsgroep die hun uiteindelijk helemaal kapot zal maken.

  denk over de totale linie en niet aan een paar van de grootdoeners. help ze allemaal om uit de elende te komen.

  hij moet geen geesten oproepen die hij niet kan bezweren.

  de standcreolen en de hindostanen zijn nog steeds de beste maatjes vanelkaar dus zou ik maar oppassen.
  een regeerperiode komt ten einde maar suriname moet verder.

  Raga


  Maak melding

 33. En stuur de hele politie met bond om te planten zodat zij kunnen vreten.
  Want die overuren zijn nep (vals)boeven dieven….FRONT…nooit en never PG en dan krijg jij deze vent van PG ook erbij….VHP toch….en die komt het land verzieken.(vhp)
  Oprotten dit soort van mensen zij brengen het land in gevaar…….. die PG is instabiel….. aman e kon law….halen jullie hem daar weg.
  Hij brengt staat Su….nu duidelijk in gevaar.


  Maak melding

 34. Dit is het bewijs dat het inzicht van DDB van nul tot generlei waarde is. Hij heeft deze onervaren minister benoemd, die zich van blunder naar blunder hopt. Als dit de wijze is waarop de marrons hun zo fel begeerde en terechte ontwikkeling in de maatschappij voor elkaar willen krijgen, hou ik me hard vast voor ons geliefd Suriname. Hier worden geesten uit de fles gehaald, die zich moeilijk terug laten duwen. Misidjan moet zich verantwoordelijker gedragen. Hij is niet meer de mensenrechten jurist die het opneemt, voor achtergebleven marrons. Hij is de minister van Justitie voor alle Surinamers. Hij moet beter begeleid worden vanuit het kabinet van de president


  Maak melding

 35. Ai boi Misidjan,

  Dit getuigt van onprofessioneel handelen van jou. Je bent je emoties niet de baas en als minister heb je partij gekozen.

  Je onafhankelijkheid staat sterk onder druk en je hebt al kleur bekend.

  Je hebt je nog steeds niet uitgelaten over de illegale handelingen van de occupenten.


  Maak melding

 36. In een normale democratische rechtstaat zou een Minister van JusPol, die als kernwaarde de basale kennis van rechten moet kennen, na zo’n blunder, uit zelfrespect aftreden.

  Maar in een Drugsland gebeurt iets anders. Minister hoe zit het met het onderstaande:
  Drugs (Cocaïne)in beslag genomen, land van herkomst is Suriname. Opsomming van slechts de laatste 2 maanden.

  1. September 2010 In Engeland, 166 kg
  2. Begin Okt 2010 In Bulgarije,10 kg
  3. Midden Okt 2010, Schiphol[Nederland] Vloeibare cocaïne bij zak levende vissen
  4. Eind Okt 2010 In Pakistan, 225 kg

  Gaan we in Suriname Cocaïne verbouwen in plaats van rijst?

  Sorry is voor schaamtelozen.


  Maak melding

 37. De Pres.DDB had aan de Suri`s belooft dat er een nieuwe tijd zou aanbreken in Su.Bedoelde hij dit; wat wij nu te zien krijgen? Nou Surie`s gefelicitreed met jullie `capabele` mini-sters.

  MI`KONDRE` TROE MI LOBY YOU, ZINGGEN ZE DAAR DE HELE DAG IN HUN HANGMAT. En ze leefden nog heeeeeeeeel lang in armoede!!!!!

  Groet, Ram RAm,

  LAlbhadoer


  Maak melding

 38. nr.12 Jeroen Klaasen,

  Ik ben blij dat een rationeel, neutraal, nuchter denkend persoon, toch inziet dat het niet goed is wat er gaande is. Mijn opmerking, reflexie heeft niets met racisme te maken, maar meer met een grote mate van ongerustheid, feiten, realisme over de toekomst en ontwikkelingen van het land.

  Ik gebruik wel populistische woorden maar heb het wel goed bedoel met het land en volk van Suriname.
  Gaat het goed met het land dan zal het goed gaan met ons allen. Gaat het slecht met het land dan zal het ook slecht gaan met ons allen. Wie wil dat het slecht gaat, maar de huidige manier van regeren voorspeld onheil.


  Maak melding

 39. Geachte misienjan,naar aan leiding van je recente uitlatingen waarbij je niet geschroomd hebt de intrigiteit van het korps Politie Suriname en de naam van het openbaar minsterie door het slijk te halen,je blijk hebt gegeven het niet waardig te zijn als bewindspersoon op Juspol te dienen.Er rust derhalve zulk een smet op jouw dat het personeel,ondanks de door jou ge-antameerde nieuwe beleidsinzichten,normaal op hun werk zullen verschijnen.En het door jouw gegeven opdracht om thuis te blijven zullen deze medewerkers negeren.Het is dan puur noodzaak om de eer aan je zelf te houden.
  Geachte heer DAS,ik veroordeel de handelingen van deze mini-ster aangaande de ontslagen dan wel op non actief stellen van de door paagal genoemde personen.Ik hoop dat het dit keer wel door de moderator komt


  Maak melding

 40. Dit bedoel ik ,een minister heeft adviseurs nodig,nee misidjan is hercules ,hij kan alles….dit is het begin van een lange lijdens tocht..beste surinaamse broeders.Dit komt echt niet als een verrassing,er is nog meer op komst…


  Maak melding

 41. Op de vorige item over de minister had ik al gezeg een minsister die met meer dan 80 ptocent van de bevolking in de clinch ligt heeft een probleem. Dat hij nu zich nu verontschuldigd zou ik zeggen 1x maar niet meer


  Maak melding

 42. Excuses of geen excuses iemand die op een kruitvat een sigaret opsteek waardoor enkelingen op dit forum de lucht ingevlogen zijn (lees ontploft) en de zaken niet meer helder kunnen neerzetten moet zo snel als mogelijk via de zijdeur afgevoerd worden.
  Laten wij niet uit het oog verliezen dat ene onzekere R. Brunswijk met regelmaat op het departement gesignaleerd is en ongetwijfeld deze weleens waar gestudeerd maar zeer onervaren minister souffleert.
  Brunswijk kan net als Bouterse de Moordenaar niet tegen zijn verlies en zal ongetwijfeld zijn gram halen.
  Is dit de nieuwe orde!? Suriname is op weg naar zeer woelige tijden met onervaren mensen op zeer gewichtige posten.

  Open uw ogen, gedane zaken nemen immers geen keer.

  P.s.
  DAS is een zeer gewaardeerd forumlid.


  Maak melding

 43. ERRATA

  Excuses of geen excuses iemand die op een kruitvat een sigaret opsteekt waardoor enkelingen op dit forum de lucht ingevlogen zijn (lees ontploft) en de zaken niet meer helder kunnen neerzetten moet zo snel als mogelijk via de zijdeur afgevoerd worden.
  Laten wij niet uit het oog verliezen dat ene onzekere R. Brunswijk met regelmaat op het departement gesignaleerd is en ongetwijfeld deze weliswaar gestudeerd maar zeer onervaren minister souffleert.
  Brunswijk kan net als Bouterse de Moordenaar niet tegen zijn verlies en zal ongetwijfeld zijn gram halen.
  Is dit de nieuwe orde!? Suriname is op weg naar zeer woelige tijden met onervaren mensen op zeer gewichtige posten.

  Open uw ogen, gedane zaken nemen immers geen keer.

  P.s.
  DAS is een zeer gewaardeerd forumlid.


  Maak melding

 44. Tunnelvisie, tunnelvisie en nogmaals tunnelvisie!Wanneer zal ik bij de meesten van jullie een helicoptervieuw ontdekken?

  Natuurlijk was het onwijs van de minister om een etnische benadering te geven aan het probleem. Natuurlijk mag de PG ook instructie van handelen geven aan de politie. Natuurlijk mag de politiebond ook opkomen voor haar leden. Maar natuurlijk moet er ook tussen PG, korpschef en minister een werkstructuur zijn. En dit laatste is mijns inziens nog ver te zoeken.

  Dat de minister openlijk zijn excuus heeft aangeboden is prijzenswaardig. Een neerbuigende houding is zeldzaam in de Surinaamse politiek.

  Was het niet aan het einde van de 2e Wereldoorlog dat de Japanse keizer voor de Amerikanen een neerbuigende houding moest maken, maar in de wetenschap dat land en volk verder alles zou overleven en in de toekomst van het geleerde sterker zou worden.
  Is dat Japan gelukt? Ja!!

  Opmerking:
  Muriel, jouw defenitie van ‘creool-zijn’ klopt niet. Je hebt de defenitie van een bepaalde site ‘geplukt’ zonder op te letten, dat er geen wetenschappelijke validatie achter staat.Wees scherper in jouw reacties die ik toch- een aantal anderen niet uitgesloten- redelijk van niveau vind.

  Ik zal op dit onderwerp van Jus/Pol niet meer reageren. In Nederland zijn er onder Surineds ook veel problemen die te bespreken zijn. Daar moeten wij ook aandacht aan besteden!
  Srika


  Maak melding

 45. Het is jammer dat racisme hoogtij viert in Suriname, want dat betekent, als wij elkaar discrimineren qua ras en cultuur, wij minder snel vooruit zullen. De surinaamse gemeenschap is toe aan sociale vorming wat dit betreft. Niemand is meer dan een ander. Het verschrikkelijkste is dat we allemaal in het buitenland ook een tweede rangs positie hebben omdat wij geen autochtone deel uitmaken van dat land. De vraag is moeten we discriminatie tolereren in ons eigen land?


  Maak melding

 46. Ben het helemaal met je eens DAS, velen verwarren excuses met ongelijk hebben. Excuses maken wil niet zeggen dat de VHP niet op de etnische toer bezig is of dat de PG juist heeft gehandeld. Het laat alleen maar zien dat Misidjan als minister zich niet meer zo frank en vrij kan uitspreken als dat hij voorheen deed als advocaat.

  Harry je hebt geen feiten maar alleen emoties getoond, omdat je nog steeds het lef niet hebt art 411a lid 2 van het Strafwetboek voor een ieder hier te citeren/bespreken, want anders wordt het voor een ieder duidelijk dat niet PG Punwasi maar de rechter bevoegd was en dat spreekt natuurlijk in je nadeel!


  Maak melding

 47. “Ben het helemaal met je eens DAS, velen verwarren excuses met ongelijk hebben.”

  Inderdaad snappen velen dat niet, ook snappen ze niet dat de Minister zijn woorden niet heeft teruggenomen omdat het de waarheid is, gezegd is dus gewoon gezegd.

  Excuses naar de Samenleving is wat mij betreft prima, want oprechte en eerlijke hindustanen hebben waarschijnlijk aanstoot hieraan genomen en aan die mensen moet hij, nee, is hij verplicht zijn excuses aan te bieden.

  “De vraag is moeten we discriminatie tolereren in ons eigen land?”

  Grappige vraag van grappig.

  Antwoord is, nee moeten we at all cost bestrijden. Suriname is van ons allemaal, we hebben dezelfde rechten, dus is het niet billijk als een deel van de Surinamers een Marron minister niet willen accepteren.


  Maak melding

 48. Beste mensen, waar ik bang voor ben is dat dit een begin is, hoop ik niet, van een raciale oorlog in onze mooie switie sranang.
  Kappen met elkaar de schuld geven en probeer mekaar te vergeven en met elkaar samen te leven.


  Maak melding

 49. @ srika ,
  hoe leg jij dit uit aan de studenten waarmee jij samenwerkt. Excuus aan bieden is niet alles jou gedrag na jou excuses is belangrijk japen heeft nooit meer gedaan wat er in de tweede wereldoorlog is gebeurd japan behoord tot één de beschaafde landen in de wereld.


  Maak melding

 50. Onderstaande snap ik dus helemaal niet.

  Want als de PG zo daadkrachtig kan optreden tegen die arme occupanten, waarom heeft hij nog geen grondig strafrechtelijk onderzoek ingesteld. En hoezo mogelijk strafrechtelijk onderzoek, als blijkt dat de drugs in de Surinaamse haven is ingeladen, hoort er direkt een strafrechtelijk onderzoek ingesteld te worden.

  Een ding weten we zeker het kunnen nooit die arme Marronse occupanten zijn geweets die de drugs hebben verscheept.

  “Mogelijk strafrechtelijk onderzoek naar drugsvangsten in buitenland 25 Oct, 10:35
  Het Korps Politie Suriname (KPS) is bezig een strafrechtelijk onderzoek voor te bereiden naar aanleiding van de recente drugsvangsten in het buitenland die mogelijk in verband staan met Suriname. Het KPS vraagt hiertoe conform de geldende procedures informatie op om een onderzoek in gang te zetten. Dit meldt de voorlichtingsdienst van het KPS vanochtend in een persbericht.

  De politie reageert hiermee op berichtgeving in de media van de afgelopen dagen.
  Onlangs werden partijen drugs in Engeland, Bulgarije en Pakistan onderschept. In Pakistan was sprake van 225 kilogram cocaïne, zoals Starnieuws afgelopen vrijdag bekend maakte. De politie meldt dat “zij door samenwerkende internationale partners in kennis is gesteld van inbeslagnemingen van drugs in Engeland, Bulgarije en Pakistan die mogelijk in verband staan met Suriname.”

  Op 22 september werd de lading cocaïne in Karachi, Pakistan, ontdekt. Uit de documenten kon worden opgemaakt dat de container in Suriname is verscheept. De container werd nauwlettend in de gaten gehouden, maar niemand kwam deze inklaren. Het gaat om de grootste drugsvangst in de Pakistaanse geschiedenis. Vorige maand werd ook 166 kilo drugs uit Suriname in Engeland onderschept terwijl in Bulgarije 10 kilo cocaïne in beslag werd genomen.

  Het Korps Politie Suriname is conform de geldende procedures, via de procureur- generaal bij het Hof van Justitie in Suriname, bezig formeel informatie op te vragen teneinde een grondig strafrechtelijk onderzoek in te stellen. Volgens het KPD schaden de in het buitenland in beslag genomen partijen drugs het imago van Suriname en is dat niet in het belang van de ontwikkeling van het land.

  In het persbericht roept de politie de samenleving op om relevante informatie die verband zou kunnen houden met de drugshandel, door te geven aan de autoriteiten: “Het Korps Politie Suriname vraagt aan de gemeenschap om bijzonder alert te zijn en elke informatie met betrekking tot drugscriminaliteit ter kennis te brengen van de bevoegde justitiële autoriteiten hier te lande.”


  Maak melding

 51. Reaktie nummer 60, noem ik selectieve verontwaardiging.
  Jou pesident heeft ontschuldige on ongewapende burgers van mijn land koelbloedig afgeslacht toch steun jij hem door dik en dun.
  Jou president is veroordeeld voor drugshandel in het buitenland zijn zoon dino en de toenmalige ambassade in brazilie hadden banden met columbiaanse
  drugscriminele hun telefoon nummer is gevonden bij de farc rebellen .
  Bouterse is nog geen drie maanden aan het bewind en het is gelijk raak het zeker allemaal toevallig dat dit allemaal gebeurd. de vorige regering had de zaak goed onder controlle.
  vergeet die drugvliegtuigen die vroeger lande in het binnenland met toesteming van het leger van bouterse.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.