Minister Financiën Suriname pruilt om dure smaak

31

PARAMARIBO, 22 okt – Minister Wonnie Boedhoe van Financiën komt dezer dagen nogal zuur over. Het enthousiasme, de drive en charme waarmee ze steeds bezuinigingen pleegde te bepleiten, lijken er uit. Voor het moment althans. Over de spilzucht van haar collega van Openbare Werken, Ramon Abrahams, praat ze al helemaal niet.

Boedhoe kijkt niet al te vrolijk als haar gevraagd wordt wat ze denkt van Abrahams’ werkkamer. Die kostte minimaal een half miljoen Surinaamse dollar (ongeveer honderdduizend euro). Beslist geen kattenpis. En ook nog een mep voor een bewindsvrouw die de spilzucht van voorgangers gretig aan de kaak stelde. Haar opmerkelijke afwezigheid tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad deed al het een en ander vermoeden.

Journalisten waren er juist zo op gebrand vragen te stellen. Kennelijk was dat ook voorzien. Een andere – informele – gelegenheid om toch een reactie los te krijgen, blijkt niet veel nuttiger. Praten over dure werkkamers en dito smaken is en blijft taboe voor Wonnie Boedhoe: “Ik ga geen interview daarover afstaan. Ik reageer daar niet op, anders was ik naar de persconferentie gekomen.” Niets- of juist veelzeggend.

31 REACTIES

 1. Niemand hoeft te zeuren.
  Dit heeft niets te maken met oprechtheid in handelen.
  Het gaat niet om slecht of goed beleid voor het land.
  Regeren is gewoon een oorlog.
  Je moet gewoon je voorgangers van de oppositie zwart maken as je dat kan.
  Maar het is niet je plicht om je beleid van je eigen kabinet aan de kaak te stellen.
  Wij zijn niet zo dom.
  Wij zij niet een stelletje principiële sukkels net als Front.


  Maak melding

 2. Goed zo Minister, ik zie de hyena’s al voor me, ze zullen springen op een zaak wat al helemaal geen issue meer is. Jouw eigen beleid of andere belangrijkere zaken zal je niet kunnen toelichten, je zal afgeleid worden om zodoende belangrijkere zaken onderbelicht te laten.

  Intussen wordt het volk wordt weer opgezweept met verdraaide feiten en leugens enz.

  Vanaf nu horen persconferenties belegd te worden als er iets wezenlijks te vertellen valt, mocht de media vragen hebben mogen ze de regeringswoordvoerders spreken.

  Het is alom bekend dat de front media niets anders doet dan verdraaien, ophitsen van objectieve en onafhankelijke berichtgeving is er helaas nog geen sprake in Suriname.

  Zelfs in dit bericht zie ik een stukje tekst staan tussen aanhalingsteken wat dus betekend dat het letterlijk geciteerd is, maar de vraag is, een citaat van wie?


  Maak melding

 3. Boedhoe je mag wat meer aan pr/mediatraining te gaan doen, net als de rest van de mini-sterren…
  MAAR, wanneer gaat die Abraham zich eens eindelijk verantwoorden in DNA, de renovatie heeft de vorige regering weliswaar op de begroting van 2010 gezet (ook al doet Kandhai nu alsof zijn neus bloed). Maar what about prioriteiten stellen, zoals aannemers uitbetalen? En hoe zit het met het houden van een openbare aanbesteding Abrahams en Ameerali? Of menen jullie de Comptabiliteitswet oneigenlijk te mogen gebruiken?


  Maak melding

 4. Ik heb mijn twijfels aan als deze Mvr de juiste persoon is voor deze post.. Ik denk niet dat zij sterk genoeg is om haar mannetje te weerstaan..meen ik echt.. kennis van zaken hebt die wel denk ik ..maar krachtig optreden denk ik niet..

  Ik heb ook mijn twijfel aan de heer Bouterse.. Hij hebt wel de uitstraling maar ik vindt dat hij te weinig leiderschap toont..

  Ik ben van mening dat een president met kop boven alle partyen moet staan, want tenslotten is de heer Bouterse ook de minister van algemenezaken. Verder ben ik van mening dat de Heer bouterse geen dosier kennis hebt.

  Heer Bouterse,het Wordt is tyd dat U Leiderschap gaat tonen.. Als U het goed doet gaat U hoog op gedragen worden door het volk.Op zeker , geen twijvel aan.. Maar, als U, en Uw Team een Puinhoop van maakt.. gaat U heel hart op de bek vallen. Ik hoop dat U er bewust van ben, Heer de president..

  Kom met een plan van aanpak, als die mis luk stap over tot plan B..

  U Hebt zoveel plannen Heer Bouterse.. Maar wat die gaan Kosten en waar U dat geld van halt heb ik u NOOIT HOREN ZEGGEN. U hebt de stem van het volk gewonnen.. maar mij hebt u NOG NIET KUNNEN OVERTUIGEN HEER DE PRESIDENT.


  Maak melding

 5. Haar enthousiasme en wil om iets voor Suriname te betekenen was groot.
  Begrijpelijk: ” Gaan voor het volksbelang”.

  Wonnie je hebt je lelijk verkeken:de cultuur en traditie van vele van je ambtgenoten en hun club is anders.

  Houd je integriteit en waardigheid hoog.
  Laat je niet gebruiken door leiders die in het verleden voorp gingen in: spilzucht, nepotisme, eigen belang,verdeel en heers, volksmisleiding en -bedrog, miskenning van de rechtstaat en democratie,etc.

  De tijd zal het leren.


  Maak melding

 6. Lieve Wonnie,

  Hou je haaks en laat je niet kisten. In de pers reageren op de verspilzieke Abrahams kan weer djoegoe-djoegoe veroorzaken.

  Neem hem te grazen bij de ministerraad en laat hem zijn uitgaven verantwoorden zoals hij zegt te kunnen. Tot op de cent!

  Kan hij dat niet dan hou je je stil, zodat hij de vernedering voelt. Maar niet in de pers, ook al wil je zo transparant mogelijk bezig zijn.


  Maak melding

 7. Journalisten waren er juist zo op gebrand vragen te stellen,over de spilzucht van Openbare Werken minister, Ramon Abrahams.Zijn ze ook zo gebrand om Kanhai, de ex-minister vragen te stellen over de wagens die destijds voor $60.000,- zijn gekocht en weer door verkocht voor &15.000,- onderhands? Time will tell……


  Maak melding

 8. Wonnie,je hebt de legeboot hier op de site nog.Die praat alles wat los zit ook vast voor jou.En hij is ook een vurige aanhanger van don Quichote en Abrahams….


  Maak melding

 9. Transparantie was een van de tover woorden van deze oplichters regering.ik vraag mij af of de regeerders weten wat dat inhoud de bevolking wacht al weken op antwoord over de peperdure werk kamer van abrahams niemand zegt wat iedereen zwijgt als de graf.
  Ik kan mij nog herinneren dat er een busreis was georganiseerd naar de arme wijken van paramaribo om de bewinslieden te laten zien wat het volk allemaal mee maakt . tante janny kwam met dat iedee het heeft geen nut gehad want ze stelen nu als raven.


  Maak melding

 10. waar is onze grote lijder?
  bij de ndp moet corruptie kunnen. of op militaire niet democratische wijze beslissingen nemen. maar zo werkt het niet.
  gaan we met lijder niet richting afgrond zo?
  waar zijn somo en brunsi de andere collega corrupte lijders? zoveel questies en problemen maar grote lijder is nergens of is hij weer ergens aan het zingen’did it my way’?
  ben blij dat mijn mede ndpers ook open gaan.

  ex ndp


  Maak melding

 11. ja, natuurlijk pruilt ze!! Als je nagaat dat de Kathedraal als monumentaal gebouw pas na 22 jaar (verbouwing) weer opengesteld wordt. De regering heeft een bedrag van een half miljoen euro bijgedragen aan de restauratie. De minister daarentegen, heeft na twee maanden – met recht-“regeren” reeds honderdduizend uitgegeven voor “zijn kamertje”.


  Maak melding

 12. Als ik het niet dacht in mijn vorige schrijven.

  Minister Boedhoe slachtoffer onethische journalistiek og GFC Nieuws.

  Alles wordt uit de kast gehaald om deze regering te kijk te zetten, maar deng le.

  Zoals ik al had voorgesteld voorlopig niet meer met de onethische journalisten praten, als ze niet eens weten welke rol ze in de samenleving te vervullen hebben dan houd het op.

  Verwijzen die kwakzalvers naar de persvoorlichters, punt uit.


  Maak melding

 13. Ik denk dat Wonnie er niet blij mee is !
  Het had minder gekund, zo wordt het financiële plaatje verstoord waar aan men bouwt. Het moet geen water naar zee dragen worden natuurlijk.


  Maak melding

 14. Ze poept in haar broek om uitlatingen te doen..

  Denk goed na,het zal niet langduren of ze wordt de laan uit gestuurt..

  Wie durft nog commentaar te leveren in surbo bij de bevelhebber..

  Al die figuren met een grote bek bij lantie schijten nu en moeten alles accepteren wat er gezegd wordt..


  Maak melding

 15. Als Wonnie haar opdracht teruggeeft zal dat geen nieuws zijn.Ik heb dit eerder voorspeld op deze site dat Abrahams, Bouterse en Latour militairen waren en die hebben een eigen programma en dulden geen tegenspraak.De minister van financien zal doordat deze mannen geen bezuinigingsdicipline hebben snel de brui aangeven


  Maak melding

 16. Waarom hebben een heleboel mensen geen eigen mening? De NDPers praten de uitgaven van Abrahams goed, voor NDPers geldt: een minister zijn daden zijn goed als hij NDPer is, al kent men die persoon verder niet, al is hij de grootste schurk het lid zijn van de NDP maakt dat hij in de ogen van hen niets fout kan doen (neks no fout mentaliteit). Zielige mensen zijn dat, je moet objectief nagaan of wat hij uitvreet goed of slecht is. In mijn ogen is dat wat Abrahams gedaan heeft fout en als Breeveld, Venetiaan of mijn eigen broer het gedaan had dan was het nog steeds fout, te meer daar nu blijkt dat de on- en minvermogenden (ding mofina wan) deze maand nog niet over hun geld hebben kunnen beschikken omdat er te weinig in staatskas is. Ding mofina wan die op de partij van Abrahams hebben gestemd worden door hem minacht, ze waren alleen goed om zijn partij gekozen te krijgen, toen mochten ze an plein publiek op het onafhankelijkheidsplein een brassa van hem ontvangen, nu zou hij ze niet eens met een NDP vlaggenstok aanraken wanneer hij op zijn gouden toiletpot gezeten was.


  Maak melding

 17. De regering, in dit geval de minister van financiën, is verplicht het volk verantwoording af te leggen over de besteding van landsgelden. Het valt toch slecht te rijmen, dat er over versobering gesproken wordt en ook daarnaar gehandeld wordt terwijl leden van dezelfde regering ongebreideld landsgelden kunnen besteden. Ze moeten met de billen bloot!!!!!
  Ik hoop, dat de journalisten zich niet laten intimideren en kritische vragen blijven stellen.
  Als dit in de vorige regeringsperiode gebeurd was, zou Limbo zich schor hebbben geschreeuwd tijdens zijn programma over transparantie,corruptie etc etc etc. Dus journalisten, leg ze het vuur aan de schenen.
  Wat een zooitje ongeregeld is deze regering. Oppositie voeren is makkelijk, maar nu zij de daad bij het woord moeten voegen, blijken ze in gebreke te blijven. Jammer voor ons land. Maar ja, een groot deel van het volk heeft zich laten misleiden en heeft voor DDB gekozen. De redimusu’s die hem aan regeermacht hebben geholpen, laten er ook geen gras overgroeien om te tonen wat hun motieven zijn geweest. Een volk krijgt de regering die het verdient. Niet elke verandering is een verbetering.
  Die nieuwe wind wordt met de dag duidelijker en neemt in negatieve krachten toe. Het kwaad voedt zich.

  A no a mofo di e freri, e seti libi…..

  Vrije Surinaamse


  Maak melding

 18. @Glenn

  Wishfull thinking? Zou dat goed zijn voor Suriname….denk je? Dat Wonnie opstapt.

  Ik hoop dat ze juist blijft zitten want heb veel vertrouwen in haar (ongeacht ze niet op mij lijkt). Omdat het belang van Suriname, het hoogste belang is, waar ik naar kijk.

  Wat zijn jouw motieven?


  Maak melding

 19. Ikheb alles doorgelezen,sommige reageerders weten. Nieteens waar ze het over hebben. Waar het op neerkomt is, er is een een soort van angst bij de Minister van financien””Lieve GOD laat mij het verkeerd hebben””anders is het afgelopen met ons mooie land “SURINAME”


  Maak melding

 20. Waarom heeft Ramon niet gevraagd om meer offertes en waarom heeft hij zijn voornemen tot renovatie niet gemeld? Waarom heeft hij geen aanbesteding gehouden? Door wie wordt de renovatie verricht? Allemaal vragen waarop deze Ramon geen antwoord kan en zal geven.


  Maak melding

 21. Mevr Boedhoe is een integer mens. Ze heeft een missie en die missie is om vooruit te komen. Ik heb haar van dchtbij meegemaakt alhoewel ze niet op mij lijkt weet ik dat met haar aan het hoofd het goed zal komen.Het enige wat ze niet onder controle heeft zijn de NDP ministers die ongedisiplineerd zijn en al heel lang op die pot hebben geloerd.


  Maak melding

 22. Ach de minister en de regering moeten en hoeven niet op elke leugen, ophitserij en pure minachting van het volk vanuit de oppositie te reageren, vooral niet in de media.

  Als de oppositie zaken heeft zullen ze het moeten aankaarten in de DNA, daar hoort de regering gecontroleerd te worden.

  Dat de oppositie heel zwak staat en alles via de media wil spelen, laat hun ware slechte inborst zien. Niet vergeten dit zijn gasten die het woordje transparant niet kennen.

  De regering hoort transparant te zijn, die transparantie hoort in de DNA gechecked te worden en niet in de media, de volksvertegenwoordigers horen voor het volk te controleren.

  De liegbeesten van front met hun onbekwame media handlangers, proberen het volk op te hitsen via leugens en daarom hoort deze regering de media die bewust daaraan meedoet te boycotten.

  Persvrijheid is een hoog goed die verantwoordelijk gebruikt moet worden, journalisten hebben dus een verantwoordelijke taak naar de bevolking toe, liegen, ophitsen en kwaadsprekerij vallen daar niet onder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.