PG Suriname verantwoordelijk voor politieoptreden

39

PARAMARIBO, 22 okt – Procureur-generaal Subhaas Punwasi neemt de verantwoordelijkheid op zich voor het politieoptreden te Sunny Point. In een brief aan minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie geeft Punwasi dit zelf aan. De brief behoedt zowel minister als politie een hoop gezichtsverlies.

Misiedjan ziet dan ook af van maatregelen tegen agenten die een illegaal bezet stuk grond ontruimden. “In deze treft de politie-eenheid die is opgetreden op instructie van de gewestelijk politiecommandant van Wanica, hoofdinspecteur Benschop, geen blaam. Maatregelen die nodig zouden zijn bij eventueel onrechtmatig optreden, zoals door de minister verwoord, zijn derhalve niet aan de orde”, meldt het ministerie.

De maatregelen waren aangekondigd omdat Misiedjan er vanuit ging dat er geen rechterlijk bevel was. “In een rechtsstaat hoort dat zo.” Er was geen rechterlijk bevel. Dus zou Misiedjan woord moeten houden. En terwijl een quasi nationaal debat ontspon over bevoegdheden, dreigde ook de politie af te gaan. Punwasi voorkwam dit met enkele pennenstreken. Hij zal samen met Misiedjan een protocol uitwerken om herhaling te voorkomen.

39 REACTIES

 1. Dit laat zien hoe onvolwassen die Misidian is. Eerst handelen, volop de pers zoeken, beschuldigingen links en rechts, en dan gaan nadenken.
  We hebben in de regering een stelletje ongeregelden en geen personen met wijsheid en visie.


  Maak melding

 2. Men begint gelukkig wakker te worden in Suriname.

  Het Nationaal Leger
  De Politie
  De Douane

  Deze instituten zijn geen prive bezit en ook niet van een bepaalde groep.
  Het is van iedereen en voor iedereen.

  Als Suriname zich wil onderscheiden als rechstaat in wording zullen dit soort “akkevietjes” zich vaker voordoen.
  En zoals een goede rechtstaat zich betaamd moeten dit soort vervelende incidenten met hoor en wederhoor opgelost worden.
  Er van uitgaande dat men nu duidelijkheid heeft geschapen krijg je de-escalatie.

  Ode aan de pers die ook:
  hoor (de occupanten, de grondeigenaren, de politiebond) en wederhoor (de PG, de politie commandant en de minister) heeft toegepast in deze. Chapeau.

  Succes Suriname

  Lodewijck


  Maak melding

 3. Zo hoort het dan ook. Degene die fouten maakt hoort zijn verantwoordelijkheid te nemen.
  De politie in suiname hoort zich niet in de eerste plaats bezig te houden met civiele aangelegenheden, het moet duidelijk zijn dat de politie in civiele zaken slechts mag en kan optreden nadat de kwestie is voorgelegd aan de onafhanhelijke rechter.
  Dat er onrechtmatig gebruik gemaakt is van het terrein waar de woningen gebouwd zijn, staat buiten de discussie.Hiertegen optreden is zeker gewenst, echter op de wijze zoals het is toegestaand met toestemming van de PG is een onrechtmatige daad en riekt naar machtsmisbruik.


  Maak melding

 4. Door te reageren naar de minister geeft de PG toe, structureel fout te hebben gehandeld.

  Het instituut van de PG mag na zorgvuldig beraad ook onafhankelijk handelen, maar heeft zich wel te houden aan de richtlijnen van de minister. Deze draagt uiteindelijk de politieke verantwoordelijkheid.

  Wel blijft mijn interesse in de vraag waarom de korpschef van politie, Braam, niet geinformeerd is geworden in deze kwestie.

  Ik vermoed dat er een machtstrijd gaande is binnen justitie/politie.

  De regering in Suriname doet er goed aan dit negatief proces zeer snel te neutraliseren.
  Maar ik denk dat dit het begin van het verhaal is.
  Srika


  Maak melding

 5. Heb de uitleg van mevr van Dijk Silos ook tot me laten inwerken en ik denk dat mr Misidjan de plank heeft misgeslagen. In principe heeft hij te snel conclusies getrokken.

  Wat ik wel raar vind, is dat hij zijn juridische afdeling of juridische adviseurs op het ministerie blijkbaar niet heeft geraadpleegd. Want die hadden hem moeten kunnen behoeden voor deze misstap.

  Het lijkt mij dan ook dat minister Misidjan zelf juridische bijstand nodig heeft. Frappant is dat hij in zijn baan hiervoor juridische bijstand gaf, maar ja, niemand is alwetend en fouten kan een ieder maken.

  mr Misidjan, kop op….en probeer herhaling te voorkomen. Verlaat aub ook de raciale route die je hebt ingezet….want vooralsnog heb is dat niet aan de orde. Dat wil niet zeggen dat er misschien teveel invloed van een bepaalde bevolkingsgroep is op het gebied van justitie, maar daarover pas je mond opentrekken als je keihard bewijs hebt.


  Maak melding

 6. Machtsstrijd!

  Op verschillende posities en ministeries in Suriname zal zich de komende tijd een heuse machtsstrijd ontwikkelen.

  De zelfingenomenheid van lieden die denken te kunnen handelen en opdrachten geven aan wie ze willen, moet onherroepelijk stoppen.

  Punwasie wil PG, minister en commandant van politie tegelijkertijd zijn. Als het van zijn conditie mocht dan zou hij zelf ook agentje spelen en de bezetters persoonlijk gaan wegswepen.

  We weten in dit land nog niet wie de bevoegdheid niet heeft en wie de verantwoordelijkheid niet mag nemen.


  Maak melding

 7. In mijn ogen ligt het kernprobleem in verstoorde werkrelaties- verstoorde communicatie – binnen justitie en politie.

  Ik vermoed dat dit al jaren gaande is. Ga terug in de tijd en dan valt zeker op, dat de huidige korpschef schoonschip wilde houden binnen de politiestructuren maar werd gehinderd door Santokie en anderen.

  Speelt het bovenstaande dan mee in het (steeds) niet bijbetrekken van de korpschef?

  Laten jullie alle juridische regels even ter zijde en richten jullie je meer naar het beantwoorden van de ethiek van handelen in deze kwestie: ‘Heeft de PG zorgvuldig gehandeld -door zorgvuldig beraad te houden- en heeft hij zich gehouden aan het algemeen politiek belang van de regering van Suriname?’

  Ik wacht jullie reacties af!
  Srika


  Maak melding

 8. Zoals de regering bezig is om hindoestanen uit hun hoge funktie te ontslaan en te vervangen door eigen soort lijkende mensen.
  Zou het politie apparaat eigenlijk ook vervangen kunnen worden. Ontsla alle hindoestanen en vervang ze met Marrons dan krijg je ook geen meningverschillen tussen de Minister van justie en de politie agenten.
  Legaliseer het stelen, roven, occuperen en verkrachten. Slachtoffers moeten zich niet bij de politie mogen melden maar dienen schriftelijk bij een rechter een klacht in te dienen. Want dat is wat deze Marron Minister wil.

  Mischien kan Bouterse ook meehelpen hieraan..


  Maak melding

 9. “Hij zal samen met Misiedjan een protocol uitwerken om herhaling te voorkomen.”

  Goed zo, in het protocol moet ook komen te staan dat dit soort zwaarwichtige acties eerst afgestemd moeten worden met de Korpschef en de Minister. Aangezien dit een maatschappelijke aangelegenheid is, die zelf de veiligheid in Suriname in gevaar kan brengen zal de Minister altijd het laatste woord moeten hebben.

  Dit is geen actie waarbij gewone dieven opgepakt moeten worden. Want stel nu dat er regeringsbeleid was uitgestippeld dat het hele occupatie probleem opgelost zou worden binnen een paar weken door die mensen gronden toe te wijzen, had dit niet mogen plaatsvinden.


  Maak melding

 10. Minister misidjan isniet in de fout gegaan.
  Let wel hijis verantwoordelijk voor het korps politie en niet de PG. Hij raadpleegde eerst de korpsleiding. toen deze aangaf niets van de zaak af te weten gaf de minister het bevel deze ontruiming te stoppen voor nader onderzoek.
  Dus al deze hoepla over de minister is ongegrond hij heeft gedaan wat hij moest doen.
  Punwasie had moeten weten dat hij de korpsleiding en of de minister had moeten verwittigen.


  Maak melding

 11. Principieel en Blakaboy, de PG laat in zijn brief alleen maar zien dat hij verkeerd zat en derhalve dat het Van Dijk-Silos is die de plank misslaat. Ze kijkt namelijk naar art 146 van de Grondwet ipv naar art. 411a Wetboek Strafrecht, waaruit duidelijk blijkt dat niet de PG maar de strafrechter bevoegd was inzake de actie’s te Sunny Point.


  Maak melding

 12. De criticasters van dit altoos getergd land leveren al jaren kritiek omwille van de kritiek.
  Het zijn vooral lieden, die niet voornemens zijn om ooit van hun levensdagen de vleespotten van Holland in te ruilen voor Suriname en zien het negatief blijven bekladden van Suriname kennelijk als een stukje tijdverdrijf, veeleer dan dat hun bijdragen bijdraagt aan de verheffing van het land.


  Maak melding

 13. Ik vindt de eerste reaktie van de minister onvolwassen en een beetje dom.
  Iedereen in suriname moet zich aan de wetten en regels houden dus ook de binnenlandse bewoners . Dit probleem is niet één van gisteren maar van jaren geleden het zijn deze zelfde ndp-ers die deze mensen jaren geleden hebben opgehits om huizen in aanbouw te kraken en te bezetten nu is het probleem op hun bordje los het maar zelf op zou ik zeggen, boontje komt om zijn loontje. het moet nou ophouden in suriname dat waneer je de marrons aanpakt je beschuldig word van racisme ook de zei moeten zich aan de regels houden, suriname is geen wild west.


  Maak melding

 14. DE vraag blijft of de PG mag optreden in dergelijke gevallen waarin sommigen menen ook recht te hebben op andermans bezittingen.Hoewel velen zwijgen durft een vrouw namelijk Mr. Van Dijk -Silos duidelijk te maken dat de PG volledig bevoegd is op te treden.Ik vind dat de minister zijn excuses moet maken bij de PG en de politie ,dan pas zal de gemeenschap hem deze beginnersfout kunnen vergeven.Laten we niet vergeten dat de PG geen domme jongen is:vanaf 1976 is hij aan Adekus verbonden en heeft deze minister waarschijnlijk als leerling in de klas gehad.


  Maak melding

 15. Een rechterlijke bevel,dat klopt…maar meneer misidjan geef nou toe dat die marrons gewoon alles wat ze tegenkomen in hun bezit willen..zie maar nw.weergevonden weg de meeste percelen en huizen zijn onrechtmatig bezet door deze marrons


  Maak melding

 16. De PG kan zich beter richten op de bestrijding van de drugsmaffia, die de naam van Suriname wereldwijd in een kwaad daglicht stellen. Dit heeft naar mijn mening nu meer prioriteit dan de kwestie rond de occupatie van eigendomspercelen.

  Bron onderstaand bericht: Starnieuws

  QUOTE

  Pakistan onderschept 225 kg cocaïne uit Suriname

  22 Oct, 00:55

  Pakistan heeft ruim 225 kilo cocaïne uit Suriname onderschept. Dit bevestigde het hoofd van de Justitiële dienst in Paramaribo, politiecommissaris Krishna Hussainali-Mathoera vrijdag 22 oktober.

  De Surinaamse politie gaat de autoriteiten in Pakistan om nadere informatie vragen. De Surinaamse politie wil de zaak onderzoeken. De cocaïne was verstopt in een container, waarin triplexplaten verscheept werden. De autoriteiten in Pakistan hebben bekendgemaakt dat het om de grootste drugsvangst gaat die ooit gedaan is in Karachi. De douanerecherche kreeg een tip. Toen niemand zich meldde voor de container, werd die opengemaakt.

  Vissen

  Vorige week deed de douane in samenwerking met de marechaussee en de Fiod een opmerkelijke drugsvangst op Schiphol: in een vracht levende vissen werd vloeibare cocaïne aangetroffen. Het spul zat verstopt in zakken die in de zakken met vissen verstopt zaten.

  Het was voor de eerste keer dat op Schiphol vloeibare cocaïne wordt onderschept, zegt Robert van Kapel, woordvoerder van de marechaussee op Schiphol. “Het lijkt op water, maar het is dus vloeibare cocaïne. Dit ging om dozen vol met vissen waar de zakken met cocaïne in zaten.”

  Bulgarije

  In september onderschepte Engeland 166 kilogram cocaïne, die afkomstig zou zijn uit Suriname. Begin oktober stuitte Bulgarije op 10 kilo cocaïne, verscheept uit Paramaribo. In geen van deze zaken is tot nu toe opheldering gekomen.

  UNQUOTE


  Maak melding

 17. Netals de haren van deze minister naar binnen gekrult zijn,is zijn verstand ook verre van zoek..

  Die man begrijpt niks van jus/pol.

  Hij weet niet waarover hij praat, blert zomaar wat en acheraf denk hij na ..

  De zoveelste blunder die hij begaat,wordt tijd dat hij een ander job gaat doen.

  De parlements leden weten ook niet wat er gaande is weten niet of er vragen gesteld kan worden of begrijpen ook niks van het gehele gebeuren,maar toucheren maandelijks wel die 7500 srd voor het niks doen..


  Maak melding

 18. Andre Misidjan moet beseffen dat hij een verantwoordelijke taak heeft naar alle Surinamers,en niet naar een bevolkingsgroep. Op deze wijze maakt hij zijn functioneren haast onmogelijk door ruzie te maken met het Openbaar Ministerie,de Politie, en een groot deel van de bevolking.


  Maak melding

 19. de voorzitter van de V.H.P. tevens vicepresident van de Republiek Suriname.
  De weledele heer R. Sardjoe

  Geachte voorzitter,

  Hierbij heeft de groep oud V.H.P.-ers de eer uw aandacht te vragen voor het volgende:

  Wij oud V.H.P.-ers zijn erg geschokt door het voornemen van het bestuur om de heer Mahinder Jogi weer als kandidaat van de V.H.P. voor te dragen in het district Saramacca. Wij bevestigen dat de heer M.Jogi een zeer slechte naam heeft in Saramacca. Hij is een zeer slecht voorbeeld van een assemblee- lid. Alles wat hij ziet wil hij hebben. Er zijn voorbeelden zat en die zijn ook na te trekken op het domeinkantoor en bij registratie stichtingen.

  Matta Gauri ontspanningsoord te Groningen, afgepakt door een familiestichting van de heer M. Jogi.

  De kinderspeeltuin te Groningen is ook overgenomen door een andere Stichting van de heer M. Jogi.

  Te Jarikaba worden 15 bouwkavels verkocht voor het bedrag van Euro 10.000 per stuk door de heer M. Jogi.

  Het voetbalveld van Damallangweg te Groningen is verkaveld. Bij de heer M. Jogi moet je zijn om bouwkavels te kopen, vraag het maar aan de directeur van Tip Top. Deze meneer heeft een ½ deel van een kavel , dat toebehoorde aan een ander, gekocht voor de prijs van Euro 10.000, aan de Ingibakbaweg. Ook heeft hij 3 kavels aan I.N.R. gegeven.

  Op het B.L.O. project, een project van de heer M. Jogi te Jarikaba, zijn er percelen verdeeld onder zijn aanhangers compleet met bereidheidverklaringen en transport van de percelen tegen betaling van een bedrag groot SRD 1.200. Naast deze zijn er 40 stuks percelen onder een stichting van de heer M. Jogi ondergebracht, om later daarmee te kunnen speculeren.

  De hele onderhoudstrook langs de weg naar Jarikaba bacovenplan vanaf de rotonde van de Mr. P. Chandishawweg is uitgegeven door de heer M. Jogi aan partijloyalisten.

  Een groot terrein van circa 480 ha groot is ook onder beheer van de heer M. Jogi terecht gekomen. Op dit terrein werkt reeds maandenlang een graafmachine afkomstig uit een creditline van India. Wij verzoeken de Minister van L.V.V., de weledele heer Drs. S. Ragoebarsing, openheid van zaken te willen geven in zaken waarmee de Stichting belast is met de Graafmachines afkomstig uit een creditline van India. Het volk wil weten hoe het staat met de aflossing van de miljoenen schuld.

  Het inpikken van het stuk terrein groot circa 50 ha van de stichting Stibageg, dat bestemd was voor het aanleggen van een toeristisch oord weg naar Hamburg ( Times van zat. 22 mei 2010), door de heer M.Jogi verdeeld onder de familie.

  Een grote bosconcessie, met veel cederhout, gelegen te Damboentongweg 1, is eveneens in het bezit van de heer M. Jogi.

  Thans is het assembleelid M. Jogi ook groot verkavelaar in het Vankgebied nabij Groningen. Honderden ha grond worden als koekjes verdeeld aan vrienden. Hierdoor wordt de verdere uitvoering van het middenstands veeteelt project Vank verder onmogelijk gemaakt.

  Ook werken er arbeiders van Milieubeheer elke dag op zijn landbouwgrond i.v.m. meloenen aanplant. Verder zijn in de verkiezingperiode van 2005 mensen in dienst genomen door de heer M. Jogi t.b.v. Milieubeheer, die dagelijks alleen de presentielijsten tekenen en naar huis gaan in het ressort Saramacca. En ongeveer 6 andere personen die aangesteld werden om een weg van 10 meters te harken (F.A.L.-project onderhoud).

  Arbeiders van Milieubeheer hebben maandenlang bouwwerkzaamheden verricht voor de heer M. Jogi en deze tijd wordt omgezet in verlofdagen.

  Lansdienaren (milieubeheer) worden door M. Jogi ook ingezet als privé dienst of tuinmannen.

  Dit alles met medewerking van mevr. Jogi die aangesteld is als secretaresse van de D.C. van Saramacca. En de heer Frans Kasantaroeno die alle grondbeschikkingen in orde maakt en de heer Manbodh van de dienst van Grondinspectie die manipuleert met de originele stukken van de dienst.

  Er is gesjoemeld met meerde percelen in het ressort Saramacca/Jarikaba (7 percelen die verdeeld zijn aan meerdere personen te Ingibakbaweg te Jarikabba aan partijloyalisten zoals aan de dochter van de parlementariër Tilakdharie van de V.H.P., zonder dat de originele eigenaren dat wisten) hetgeen ook gedaan is door de heer M. Jogi in samenspraak met de heer Frans Kasantaroeno, dir R.O.G.B.

  Namens de groep oud V.H.P.-ers.


  Maak melding

 20. aan Nena en kornuiten
  zie bijgaand artikel in starnieuws

  De Surinaamse Politie Bond (SPB) had het gesprek met minister Martin Misiedjan voor donderdagavond afgezegd. Na bemiddeling van president Desi Bouterse vond het onderhoud toch plaats. Tijdens het gesprek bood Misiedjan zijn verontschuldigingen aan over uitspraken rond etniciteit op Radio 10. Dit zegt de voorzitter van de SPB, John Telgt, op een vanmiddag gehouden persconferentie.


  Maak melding

 21. Bij Front nooit PG en nu wil PG komen…..men moet deze lummel zwaar straffen dit is corruptie op een verschrikkelijke wijze…donder deze ezel op…die man kan ik niet meer vertrouwen….ook toen niet met zijn kilo’s drugs…die man is rommel….een schaamteloos mens idioot ook.


  Maak melding

 22. @16 Nena

  Als de PG fout zat (hij zal misschien niet helemaal fris zijn, maar dat blijkt niet in deze zaak!!) dan zou de President niet hebben gevraagd te bemiddelen in deze zaak.

  Zie hiervoor het bericht op deze site:

  http://www.waterkant.net/suriname/2010/10/23/president-suriname-bemiddelt-in-politieconflict/

  Ik vind je wel heel erg zelf ingenomen met jezelf dat je het waagt mevr Silos van Dijk de les te lezen over een juridisch vraagstuk. Als daarnaast ook Kandhai, de advocaat van Bouterse duidelijk aangeeft hoe het zit, dan ben ik al helemaal overtuigd.

  Aangezien je blijkbaar veel meer juridische kennis hebt dan deze 2 top juristen (weet je wel met welke opdracht mevr van Dijk Silos belast is op verzoek van de President?), kijk ik uit naar je juridische uiteenzetting van het gebeurde.

  En doe het aub niet hier, waar je je kan verschuilen achter je nietszeggende nickname, maar doe het publiekelijk in de Surinaamse kranten. Want ik denk eigenlijk dan dat de President jou had moeten hebben mbt het instellen van een constitutioneel hof.


  Maak melding

 23. Jakko,

  De PG is heus geen domme jongen. Mee eens!
  Maar in deze heeft hij zeer dom gehandeld.

  Hij slaat te veel mensen over en doet een poging tot belangenverstrengeling.

  Showley,

  Als minister Sastro zijn werk mag afmaken dan zal deze meneer Jogi achter tralies verdwijnen, mocht dit allemaal waar zijn.

  Ik ben benieuwd hoeveel toppers in ons land onrechtmatig grond hebben verkregen. Desi heeft een heus visgat over gehouden van zijn revo precies naast dat van Jong Tjien Fa.

  Daarom denk ik dat Sastro een halt wordt toegeroepen en al deze zaken in de doofpot verdwijnen.


  Maak melding

 24. Als de advocaat van Bouterse zegt dat Misidjan fout is en dat de politie geen blaam treft dan weet je ongeveer hoe de tseel in het vork zit.
  diplomatie op hoog niveau.

  de trein gaat verder.

  we gaan zien welke passagiers willen uitstappen bij de volgende halte.

  of worden er een paar eruitgeduwd???????????

  Raga


  Maak melding

 25. Beste Pinto (reactie #17),

  Inderdaad, het ligt aan het niveau van hun maatschappelijke kennis. Om maar te zwijgen over hun oriëntatie t.a.v. het internationale politieke gebeuren op dit stuk. Vandaar dat wij van mening zijn, dat t.a.v. deze “occupatie” veel en veel meer aan de hand is, dan dat er slechts sprake is van een “ontruiming”.

  Deze zogenaamde ‘ontruiming’ van Sunny Point, is slechts een ‘afleidingsmanoeuvre’ van bende leden. Die zich reeds jaren op dit ministerie van Justitie en Politie georganiseerd hebben. En slechts uit eigenbelang opereren wanneer het hen uitkomt.

  Want terecht horen burgers op welke wijze dan ook NIET het recht in eigen hand te mogen nemen, door zich schuldig te maken aan ‘occupatie’ of het kraken van andermans woning bijvoorbeeld.

  OCCUPATIE BETEKENT ‘INBEZITNEMING’, ‘BEZETTING’ OF ‘HEERSCHAPPIJ NEMEN OVER EEN IN OORLOG BEZET GEBIED (TIGRI BIJVOOEBEELD).

  Bij ‘occupatie’ zal de politie een ieder die meent het eigendomsrecht van een ander te mogen aantasten, zonder pardon meteen afstraffen. “Daarvoor hoeft de politie geen rechterlijk bevel te hebben”. Als aangifte wordt gedaan door een persoon dat zijn huis en erf zijn geoccupeerd, zal de politie ‘meteen’ in actie komen en de ‘illegale bezetter’ verwijderen. “En als het moet met geweld”.

  Dit benadrukt de hulpofficier van Justitie, politie-inspecteur Robby Ramjiawan op Star Nieuws van zaterdag 23 oktober 2010.

  Merkwaardig is dat Robby Ramjiawan, OOK secretaris is van het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB).

  Echter noopt deze kwestie ons, om de gemeenschap ook te verwijzen naar de situatie in Zimbabwe onder President Robert Mugabe. Mede in relatie tot de recentelijk voornemens van nazaten van voormalige plantage houders in Suriname ten tijde het kolonialisme (slavernij). Die zich wederom eigenaar wensen te maken van meer dan honderden plantages van hun voorouders.

  http://www.youtube.com/watch?v=no8ZmqRIn2A&feature=related

  Maar merkwaardig dat ook bij deze affaire wederom blijkt, hoe erg vakbonden in Suriname de afgelopen 15 jaren hun ‘onafhankelijke positie’ binnen de gemeenschap en het vakbondswezen verspeeld hebben. En steeds meer vervallen zijn tot een verlengstuk van de politieke partijen. Waarbij ook zij in feite ‘gecorrumpeerd’ zijn geworden.

  De vraag die je tenslotte kunt stellen na deze affaire goed bestudeerd te hebben is, onder wiens leiding de politie ter plekke gehandeld heeft naast de opdracht van de PG. Want noch Korpschef Delano Braam noch de minister waren merkwaardig genoeg van de politie acties op Sunny Point op de hoogte gesteld.

  Dus bestaat de indruk dat binnen het Surinaamse Politie Korps nog een ‘geheim politie korps’ opereert, buiten het gezag van de Surinaamse korpschef en de minister. Een geheim politie korps met een eigen leiding, een eigen hiërarchie en een eigen korpschef naast Delano Braam. Nota bene met een eigen vakbondsorganisatie aan hun zijde. Een geheim korps binnen het Surinaamse Politie Korps, een macht binnen een macht.

  Rekening houdende met een ‘bende eenheid’ (georganiseerde criminele organisatie). Welke zich in de afgelopen 15 jaren ter bescherming van hun belangen (“verworvenheden”) ontwikkeld hebben binnen de diverse ministeries, overheidsorganen en overheidsinstituten. En die neigen zich boven ministers als de wet te mogen stellen.

  http://www.youtube.com/watch?v=o_DEzxd2R3Y&feature=related

  De vele Surinaamse ministeries of overheidsorganen, zijn feitelijk NIET in handen meer van de Surinaamse overheid of ministers (schijnbaar). Maar worden volgens een ‘geheim draaiboek’ geregeerd door ‘schaduw hiërarchieën’ (bende leden). Die door de jaren heen binnen de Surinaamse overheidsorganen geaccommodeerd zijn geworden in hoge functies en in luxe ruimtes met alle privileges van dien.

  En vervolgens stilzwijgend opereren op kosten van de staat ten nadele van de staat, slechts uit ‘persoonlijk (eigen) belang’. Met backing van zogenaamde ‘onafhankelijke vakbonden’. Uiteindelijk ten koste van de belastingbetaler, de totale Surinaamse gemeenschap in het bijzonder.

  Een aderlating van meer dan vijftig (50) jaar oude politiek, welke niet eenvoudig of binnen een regeertermijn opgelost zal kunnen worden.

  http://www.youtube.com/watch?v=oHWIVeKz_y4


  Maak melding

 26. leden van het parlement ontvangen tegenwoordig srd 14.000.Ongelooflijk!En dat voor het niets doen.Volgend verkiezing doe ik mee.Maar natuurlijk in combinatie verband,Vooral vp worden en de pers met een kluitje in het riet sturen hahaha[navigatie systeem voor de bussen]GPS.


  Maak melding

 27. De PG en SPB hebben hun eigen draaiboek mooi uitgespeeld, dit is overduidelijk een scenario zover is ons nu wel duidelijk.

  Als blijkt dat de SPB secretaris ook hulpofficier van Justitie is, dus direkt onder Punwasi valt.

  Nu ben ik benieuwd wie de andere leden zijn van de SPB, we weten inmiddels ook dat de hele staf van Juspol en de PG tot een bepaalde politieke partij behoort.

  MAW het hele justitiele apparaat inclusief de bond zijn in handen van een politieke partij, dit allemaal gebeurd onder de man met de 10 schone vingers vene.

  Minister Misidjan moet dus opereren op een ministerie die compleet beheert wordt door de oppositie.

  De oppositie die gewoon heeft verklaard dat ze in oorlog zijn met de regering.

  Van een constructieve samenwerking met de Minister zal er dus geen sprake zijn.

  Surinamers moeten het heft weer in handen nemen en gewoon weer opeisen wat hen toekomt, geen enkele ministerie mogen in het bezit zijn van een politieke partij, het ministerie van Juspol al helemaal niet.

  Misisdjan hoort nu grote schoonmaak te houden op Juspol om die scheefgetrokken situatie recht te trekken, dat is nu meer dan overduidelijk.


  Maak melding

 28. Ach blakaboy ik weet dat je graag af gaat op het aanzien/reputatie van personen, ik haal liever even de wettekst erbij lees het na en concludeer net als de minister dat de PG niet bevoegd was het bevel tot ontruiming te geven, maar de rechter. De PG is inderdaad bevoegd instructie te geven tot het voorkomen, opsporen en vervolgen van occupatie, maar alleen de rechter is bevoegd het bevel tot ontruiming van geoccupeerde grond te geven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.