Suriname mag onderzoekskamp Bakhuys overnemen

15

PARAMARIBO, 12 okt – Suriname heeft de optie het onderzoekskamp op het Bakhuysgebergte over te nemen. Dit heeft bauxietbedrijf Suralco laten weten. Het kamp dat Billiton achterliet kost te veel. Het besluit mag niet te lang duren.

Suralco betaalt nu ongeveer dertigduizend dollar per maand aan onderhoud. Mocht de regering bedanken, dan rest niets anders dan te ontmantelen. Suriname gaat er vanuit dat in dat geval omzichtigheid wordt betracht. “Om het gebied de gelegenheid te bieden zich te herstellen.” Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen, NH, heeft intussen het gebied bezocht. Het betrof een oriëntatiebezoek.

Billiton vertrok in het kielzog van de wereldcrisis. Onderhandelingen over de exploitatie van het Bakhuysgebied waren nog gaande toen het besluit viel. De regering weigerde in te gaan op wat gezien werd als een onredelijk voorstel. Billiton wilde vrijwel gratis bauxiet winnen om de internationale concurrentie bij te benen. Het kamp is opgezet voor het bodemonderzoek.

15 REACTIES

 1. Billiton wilde vrijwel gratis bauxiet winnen om de internationale concurrentie bij te benen. Het kamp is opgezet voor het bodemonderzoek.

  Voor Niets Gaat de Zon op!.


  Maak melding

 2. Suralco betaalt nu ongeveer dertigduizend dollar per maand aan onderhoud. Mocht de regering bedanken, dan rest niets anders dan te ontmantelen.

  Lijkt mij ook het verstandigste! Suralco heeft die onderzoek labaratorium niet nodig ze weten nu al dat daar genoeg Bauxiet en Goud onder de grond verborgen ligt.


  Maak melding

 3. Dit gebied voorlopig onaangeroerd laten voor onze nazaten van wellicht de 5e 6e generatie.
  Ook zij hebben recht op deze rijkdommen dus niet verkwanselen.


  Maak melding

 4. Natuurlijk gaan wij zorgen dat die kamp van Sranang word.
  We hebben altijd al gezegd dat we willen alles in eigen hand.
  Wij gaan die exploatie en onderzoek zelefs voortzetten.


  Maak melding

 5. Nee hoor, dank je de koekoek, wij zitten al met een spoorlijn met slooplocomotieven, die reden van ergens naar nergens.

  Laat die handel maar aan de natuur over. Moet Suriname daar een mijnbouw school opzetten of zo? Ontmantelen maar guys.


  Maak melding

 6. Ray
  Sinds jaren is Billiton in handen van een Australisch multinational. Dus waarom de posting of is dit te wijten aan onwetendheid?

  “Billiton vertrok in het kielzog van de wereldcrisis.
  Correctie
  Moet zijn Billiton vertrok in het kielzog van de Nederlanders.

  Ray “


  Maak melding

 7. Lonny,dit is je kans om ook bauxiet te ontginnen.Maar dan met chinezen.Surinamers liggen nogsteeds graag in de hangmat met een djogo naast zich.En dromen van de laptop die komen gaat……


  Maak melding

 8. en ze hebben zogenaamd niets bijzonders gevonden….HAHJAHAAAAAAAAAA..Suriname moet de onderzoeksrapporten gewoon opeisen. Laat die Rovers en giftverspreiders als Suralco en Billiton maar opstappen. Hun monopolie op kennis is allang verjaard.


  Maak melding

 9. Wat heeft suralco billiton klm en al die buitenlandse uitbuiters voor SME opgelevert in de afgelopen negentig jaar.,alleen wat kruimel werk en achter haalde lonen,slechte medisch zorg slecht pensioen die ouderen creperen en sterven uit..

  Denk aan die grote gaten in het land millieu vervuiling afgedangte materialen.

  Laat ze maar gaan je hebt immers niks te verliezen..

  De weelde en welvaart in de witte-landen met alle luxe heeft de mensen ook geen geluk gebracht,ze zoeken de armoede in de vakantie tijd,om te ervaren hoe die arme mensen toch leven..

  Kijk maar om je heen in sme zelf crioelt het van witte mensen lopen de hele dag rond net zwervers wat is hun uitstraling en vragen steeds om een hapje drankje,maar zij zelf trakteren nooit..

  Ze nemen de goedkoopste transport middelen leven net nomaden onder het mom van het land verkennen/beleving..

  Terug in holland,kennen ze je nooit,je wordt gevraagt om terug te gaan naar je jungle..


  Maak melding

 10. Ray
  Sinds jaren is Billiton in handen van een Australisch multinational. Dus waarom de posting of is dit te wijten aan onwetendheid?

  Konkroe té
  Billiton was niet de enigste ik kan er nog een paar noemen Bruynzeel, SML.
  Ga maar eerst even je huiswerk doen en val me dan lastig ik weet heus wel hoe Multinationals hun spel spelen ik ben niet van Gisteren.


  Maak melding

 11. Konkroe té

  Wall Street keert recordbedrag uit aan bonussen

  12 oktober 2010, 15:20 uur | FD.nl
  Financiële instellingen op Wall Street maken zich op om dit jaar $ 144 mrd (€ 165 mrd) aan premies, bonussen en opties uit te betalen. Dat is een nieuw record en een stijging van 4% in vergelijking met 2009.

  Konkroe Te
  Waarom ziet Suriname er zo weinig van met alle Grondstoffen die er vandaar geexporteerd worden en dat het land rijk is , de Surinaamse Overheid is nog niet eens instaat om sociale woningen te bouwen in het Land. O ja het is President Barack Obama (Zwarte President) eindelijk gelukt om in 2010 voor een Volks ziekte verzekering te zorgen voor de Sociaal Zwakkeren in de Samenleving.
  RaRa hoe kan dat??


  Maak melding

 12. Ray
  Omdat Suriname nog steeds weigert de goed bedoelde Surinamers wel of geen Surineds de kans te geven zich voor hun geliefde land in te zetten.
  En ja record bonussen worden uitgekeerd en daar dragen al deze ontvangers belasting af aan de fiscus.
  Alleen in Suriname wordt niets afgedragen maar verdwijnt een aanzienlijk deel van de bijna 3 miljard ontwikkelinshulp / afkoopsom als een bruto netto bonus in de zakken van de regering en hun achterban.
  Bij de multinationals is bekend wie een bonus krijgt, in Suriname staat er niets op papier


  Maak melding

 13. Konkroe té

  En ja record bonussen worden uitgekeerd en daar dragen al deze ontvangers belasting af aan de fiscus.

  Het is te Gek voor Woorden De Overheden moeten Zwaar Bezuinigen terwijl de Bankiers die de Huizen Crisis met als gevolg de Financiele Crisis wereldwijd veroorzaakt hebben ongestoord doorgaan als of er niets aan de hand is. Het Nederlandse Kabinet alleen al moet de komende periode van 5 jaar 18 miljard Euro bezuinigen op allerlei Terreinen en Voorzieningen, Ambtenaren salarissen etc en de burger mogen daarvoor ook nog eens extra belast worden door langer te werken tot hun Pensioen met nog eens 2 jaar, de Gepensioeneerden die hun leven lang hard gewerkt hebben voor hun pensioen worden nu gekort op hun Pensioen. Ik vind dat deze bankiers rustig 50%-80% van hun Bonussen mogen afstaan aan de Staat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.