Praten over Surinaamse minister even taboe

22

PARAMARIBO, 11 okt – De perikelen rond minister Martinus Sastroredjo van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer zijn niet bespreekbaar. Althans niet voor president Desiré Bouterse. Hij wil een rustpauze inlassen. Het staatshoofd zich de ontstane beroering nauwelijks voorstellen.

Dat Sastroredjo overhoop ligt met zijn eigen politieke partij, KTPI, zou dus geen naam mogen hebben. “Iedereen is nu alleen geïnteresseerd in de kwestie Sastroredjo, terwijl zoveel andere dingen spelen”, zegt Bouterse. Hij heeft wel een gesprek gehad met Paul Somohardjo, leider van coalitiepartner Pertjajah Luhur. Die ziet Sastroredjo ook liever gaan dan komen.

Zowel KTPI als Pertjajah Luhur zijn ontevreden. De twee rivalen binnen de Surinaams-Javaanse gemeenschap staan nu op één lijn. Sastroredjo liet al kort na zijn aantreden merken niet gediend te zijn van heilige huisjes. Functionarissen die Pertjajah Luhur tijdens de vorige regering aanstelde, zijn zonder pardon ontheven. Bouterse ziet wel mogelijkheden voor een oplossing.

22 REACTIES

 1. Dit wordt de eerste echte test voor President Bouterse.

  Het landsbelang voorop stellen, levert politieke vijanden op in zijn eigen coalitie.

  De minister vervangen, is buigen voor druk vanuit partijen.

  Mijn mening is dat deze minister goed werk aflevert en de redenen die door de twee duistere figuren Soemita en Somohardjo worden geopperd raken kant noch wal. Tot nu toe heeft deze minister zijn werk voortvarend aangepakt en zodra dieven als Somohardjo en Soemita beginnen te klagen, dan weet je dat deze minister op de goede weg is.

  Zie hier de wijze waarop het land Suriname jarenlang kapot wordt gemaakt. Eerlijke en integere mensen worden het werken onmogelijk gemaakt.


  Maak melding

 2. Het nw Front is om de duistere praktijke bij ROGB niet teruggekomen.Eerst was het Somo die misbruik wilde maken van zijn functie, nu schijnt Willy dit te willen overnemen.Als je me vraagt moet er nu eens eindelijk een strafrechterlijk onderzoek worden ingesteld naar alle corruptieschandalen op alle ministeries. Dat zou ook een eerste aanzet kunnen zijn naar het saneren van het ambtelijke apparaat en alle rotte appels eruit gooien.


  Maak melding

 3. Goed zo, alleen als een Minister het te voeren beleid niet kan of wil uitvoeren zou hij ontslagen moeten worden. Het niet uitvoeren van partijpolitieke belang kan nooit een reden zijn voor ontslag.

  Trouwens het opzeggen van vertrouwen in een Minister moet in de DNA gebeuren en geen verzoekjes doen aan de President.


  Maak melding

 4. Bouterse is nu bezig om de aandacht af te leiden van zaken waar het echt om gaat.
  Op geniale wijze creeert en onderhoud hij (het evenwicht van) spanning. maar spanning is onvoorspelbaar en het is wachten tot de bom barst.
  Door bepaalde spanning te onderhouden leidt hij mensen af van dingen waar hij eigenlijk mee bezig zou moeten zijn.


  Maak melding

 5. Het dna heeft het hoogste woordt over het functioneren van een minis-ter..

  Maar deze dna fucntieoneerd bijna niet althans heel gebrekkig,tot nu toe heb je niks van gemerkt..

  Neem nou het voor lezen van de 1 Ocober rede door ddb,nog steeds heeft het zelfde dna nog niks van zich laten horen,geen enkele vorm van commentaar/waardering..

  Normaal moet zo’n instantie binnen vier en twintig uren zijn tanden laten zien..

  Dit is nu erger dan die poppenkast..


  Maak melding

 6. Sastroredjo liet al kort na zijn aantreden merken niet gediend te zijn van heilige huisjes.Dit is de eerste minister die het woordt “MINDSHIFT” heeft begrepen en uit voert.Goed zo Sastroredjo, je zit op het goede spoor.De BAAS zal jou niet laten vallen.Functionarissen (LEES BOEVEN) die Pertjajah Luhur tijdens de vorige regering aanstelde, zijn zonder pardon ontheven.Aan Zijn Excellentie D.D.B wil ik meegeven: “Als de vossen (Somo en Soemita) hun passie preken,boer let op je kippen” Zal deze minister, na Ramom Abrahams de rest ministers wegwijs maken hoe het MOET.Zoals nr.1 Blakaboy het zo mooi verwoordt heeft.”Het landsbelang voorop stellen, levert politieke vijanden op in zijn eigen coalitie”.”Eerlijke en integere mensen worden het werken onmogelijk gemaakt”.


  Maak melding

 7. Transparant heet dit nieuwe beleid van surinaams grootste komiek desi bouterse.
  Als bouterse stil zegt moet iedereen zijn mond dicht houden. drie maanden geleden wist hij niet hoe snel hij zijn schapen bij elkaar verzamelde om ze vol te gooien met retoriek op de berm.


  Maak melding

 8. Marcel @5

  “Neem nou het voor lezen van de 1 Ocober rede door ddb,nog steeds heeft het zelfde dna nog niks van zich laten horen,geen enkele vorm van commentaar/waardering..

  Normaal moet zo’n instantie binnen vier en twintig uren zijn tanden laten zien..”

  Ja noh, hun tanden laten zien, waarover??

  Heb je weleens gehoord van begrotingsbehandeling???

  Tan tiri a no dong mi boi.


  Maak melding

 9. hoogste tijd voor een nieuwe trend, na de djoekas volgen de javanen.
  ook voor deze surinaamse soort moeten de rechten in de wetboek worden op genomen en daarna een dag voor de javanen. suriname heeft vele culturen iedereen moet op zijn beurt wachten. opa bouta moet heel wat zakdoekjes bij zich hebben. hij gaat het heel zwaar krijgen en erg warm.


  Maak melding

 10. Wat Somo en Soemita,nog steeds niet weten is,dat zij geen schijn van kans hebben.Bouterse is letterlijk en figuurlijk aan de macht.Die Somo zal wel af en toe zijn haren uit zijn hoofd willen trekken want hij dacht dat hij voor het overlopen een mooie beloning zou krijgen.


  Maak melding

 11. Wij hebben altijd gezegd dat ministeries niet van de partij zijn.
  Dat weet Somo heel goed.
  Somo is niet de baas en ook is die opa van KTPI niet de baas.
  Geen enkele partij top gaat beslissen wat op die ministeries gebeurt.


  Maak melding

 12. Ja.ja dit is een javaan met kloten hij wil echt werken voor het volk,degenen die er uitgetrapt moeten worden zijn Soemita Somo din no habi jeje stelletje boeventuig.


  Maak melding

 13. Nu komt het!! en je ziet het wel!! wie maken met deze onderdanige volkeren iets goeds mee?? ja, ja ktpi en papaya rumoer!! allemaal overlopers!! geen keus! en hiele likkers!! somo is kromo, jawel helemaal krom.

  Bouta als je goed verstandig bent, laat hun gewoon Petjel voor ons gaan bakken en tenminste hebben wij wel wat. Beide partijen blij, jij en wij!!! of anders….

  Wiep


  Maak melding

 14. Nu komt het!! en je ziet het wel!! wie maken met deze onderdanige volkeren iets goeds mee?? ja, ja ktpi en papaya rumoer!! allemaal overlopers!! geen keus! en hiele likkers!! somo is kromo, jawel helemaal krom.

  Bouta als je goed verstandig bent, laat hun gewoon Petjel voor ons gaan bakken en tenminste hebben wij wel wat. Beide partijen blij, jij en wij!!! of anders….

  Wiep-Ding


  Maak melding

 15. Benito-1 | 13-10-2010 06:48:52
  Heer minister, houdt de eer aan u zelf. De stoel waarop u zit is de KTPI-stoel. Dat was bij de onderhandelingen bepaald. De KTPI die u heeft voorgedragen tot het ambt van minister heeft geen vertrouwen meer in u. Ook de PL niet, en de gehele oppositie ook niet. Ga liever weg dan te worden ontslagen door de president. Ga liever genieten van het leven onder de schaduwrijke cocospalmen in Coronie, dan ministertje spelen. Indien u een NDP-minister was, dan was u allang van het toneel verdwenen. De president is nu aan zet, te goeder of te kwader trouw. We benne benieuwd…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.