Surinamers grijpen naar illegale Chinese grieppil

23

PARAMARIBO, 7 okt – Een illegaal ingevoerde wonderpil tegen griep wordt grif afgenomen. En dit gebeurt op de meest onwaarschijnlijke plaats: de super. Dit blijkt uit een waarschuwing van de Farmaceutische Inspectie van het ministerie van Volksgezondheid. De samenleving wordt aangemaand tot voorzichtigheid.

De Col-Gan pil is op zich niet illegaal. Alleen, hij mag niet te verkrijgen zijn in elke willekeurige handelszaak. “Het is niet makkelijk het spul er weer uit te krijgen en de gang naar de dokter is noodzakelijk. Daarom zijn wij zo streng tegen medicijnverkopers die geen vergunning hebben”, zegt Norma de Vries van de Farmaceutische Inspectie tegenover de Ware Tijd. Er zijn nog geen steppen ondernomen.

Die zouden van hogerhand moeten komen. “De regering moet snel maatregelen treffen”, aldus De Vries. De kans op complicaties is levensgroot. Intussen gaat nieuws over de heilzame werking als een lopend vuurtje. “Ik heb gehoord dat het middel heel goed werkt. Toen ik het gebruikte was het raak. Ik voelde me gelijk beter”, zegt een aanhanger van de roze geleurde pil.


23 REACTIES

 1. Gelukkig had DDB tijdens zijn verkiezingscarnaval beloofd, al die chinezen die volgens hem dankzij Vene het land in kwamen te verwijderen. Dus neks no fout….

  DDB toon ons uw spierballen!!!!!
  Red het Surinaamse Volk van dit gevaar.

  Té trutru kon lee é lowé…..

  Vrije Surinaamse


  Maak melding

 2. Illegaal?

  Waar is de (KvW) Keuringsdienst van Waren?
  Een instantie die alles op kwaliteit keurt?
  Wordt het dan geen tijd om deze aan het werk te zetten?
  Ik hoop niet dat de pil illegaal ons land is binnen gekomen. Volgens het stuk is deze pil legaal maar volgens de kop niet. Verwarrend!


  Maak melding

 3. Mooi met ons hier in Suriname. Weer zo onnozel denken. Kwaliteit gaat boven kwantiteit mensen !!! Alleen zo bouw je een land op !!


  Maak melding

 4. De bouw en asfalt ‘kunsten’ van de chinezen zetten ons aan het denken. Hoge torens worden opgezet met zo zuinig mogelijk gebouwde fundamenten. Vroeg of laat stort de troep toch neer, en gaten ontstaan toch weer onder de kosmetische lipstick asfalt laag.

  Nu gaat Bouta met China deals maken voor volkswoningen. Waarom niet gewoon je Nederlandse buurman vragen? Maar nee, zijn persoonlijke vete met Nederland, daar moeten we allemaal voor boeten.

  We zullen zien hoe de kwaliteit van de Chineze woningen uitpakken.

  Aan de andere kant is een andere wind zeker welkom, alleen moet het kundig oog van de Surinaamse bouwchef superviserend zijn, please !


  Maak melding

 5. alles wat afgekeurd word in china, word geexporteerd naar bananen republieken.
  en suriname behoord er zeker bij, of het nou met bouta is of vene maakt niets uit.rotzooi uit china blijft sur binnen komen.de controlle is er amper. de ogen en oren gaan pas open als er klachten komen van de consumenten. surinamers zijn makkelijk beinvloedbaar, je hoeft maar bekend te maken dat deze chineze shit help, dan gaat de rest van zelf. en natuurlijk moet moet het hollands goedkooop zijn.

  SURINAME PAS OP VOOR ROMMEL UIT CHINA

  WHA


  Maak melding

 6. Ni hao !

  De shiling-oil als eeuwig medicijn behoort nu tot het verleden. Nieuw Chinezen ontdekken nieuwe dingen en dumpen het bij de toch zo onnozele volkeren die nog altijd denken dat de Chinees de slimste is.

  Sorry, hij is de sluwste. Want het geld dat hij van de Chineze maffia geleend heeft moet hij binnen de kortst mogelijke tijd weer terug betalen. China is vol en gaat nog steeds gebukt onder regels. Suriname is zo goed als leeg, dus gaan ze daar naar toe, spreken geen Nederlands, maar mogen vooral handeldrijven, bouwen en wegen asfalteren. Dat heeft hij goed voor mekaar.

  Waar blijft de medische dienst die medicijnen moet testen? Waar zijn de importregels? Mag alles nog steeds? Dan is niets veranderd.


  Maak melding

 7. Ik hoop niet dat er een heksen jacht komt tegen die Chinezen,wij kopen zelf de spullen van hun .hoe moeilijk was het in de jaren tachtig om bouwmaterialen te krijgen, en als je het met heel veel moeite had, da had je daar een surinaamse bouwer die prutswerk leverde. Van mij mogen de chin. Blijven.


  Maak melding

 8. Suriname kan nog alleen bij China de hand ophouden.Want nergens meer kunnen ze op hulp rekenen.En wie denkt dat de surinamer werken wil,slaapt nog….Want de tegenwoordige surinamer gaat toch liever op strooptocht.Dat is veel makkelijker.


  Maak melding

 9. De afgelopen jaren zijn tientallen mensen slachtoffer geworden van Chinese Nepmedicijnen en verontreinigd voedsel in blikken. Worden deze spullen bij binnenkomst in Suriname gecontroleerd door de douane en het Min. van Volksgezondheid? Deze criminelen zijn overal bezig. Ik vraag mij ook af of men zendingen tandpasta uit China extra controleert. deze zijn vaak verontreinigd met een chemisch stof.


  Maak melding

 10. Dit soort zaken zullen nu vaker aan de orde worden gesteld door de inspectie voor geneesmiddelen, m n door mv de Vries, een tachtig jarige apotheker, die nu haar mond begint te roeren omdat de man van haar vriendin Vene, niet meer aan de macht is.
  Het zou beter zijn als zij de eer aan zichzelf houd en haar functie afstaat aan een ander met een betere visie.
  Zo zijn er bij de overheid honderden die plaats moeten maken vanwege hun hoge leeftijd.


  Maak melding

 11. de chinesen weten precies waar de apen zijn om de proef uit te oefenen, wat een regering zeg, nu wordt alleen gevochten alleen voor een functie binnen de regering, waar men niet eens deugt willen ze bemoeien, lang leve de regering


  Maak melding

 12. Als Chinezen wil werken in Sur. is dat toe te juichen. Maar als zij de gezondheid van Surinamers in gevaar brengen is dat een ander geval.

  Nieuwe Chinezen die naar Sur. komen zijn vaak hosselaars, zij willen vlug geld zien. Wat ze daarvoor moeten verkopen, maakt hen niets uit. Mijn zus woont pal aan de overkant van een goed verkopend chinees restaurant. Zijn keuken en wc staat precies naast elkaar. Voor de omstanders is goed te zien dat zij geen wasbak of iets dergelijks in de buurt hebben. De hygiene dus laat te wensen over, bovendien wordt de man geen inspectiedienst bezocht. De zaak is druk en draait goed. Zijn klanten komen van overal, maar niemand in de buurt haalt het in zijn hoofd om daar iets te gaan kopen. Zelf de Schaafijsmannen zijn netter dan deze Chinees.

  In Europa zijn er strenge invoerregels op Chin. producten w.o. medicijnen, om de gezondheid van de Europeaan te beschermen. In Derde Wereld landen schijnen de Chinezen vrijspel te hebben. Hun producten lijken goedkoop, maar gaan absoluut niet lang mee. Duurkoop dus. Dat is voor de gewone arbeider wel te betalen, maar op den duur is hij toch niet geholpen.

  Medicijnen komen in het lichaam van de mens. Vaak gaat het om zware metalen die in Europa nooit door de keuring zouden komen. Als er daarom apothekers zijn die dit aan de kaart stellen, is hun motivatie politiek ondergeschikt aan de gezondheid van de mens. Wat je niet voor jezelf zou willen, moet je ook niet goed keuren als het een ander -wie dan ook- betreft.


  Maak melding

 13. alles wat chinees is, is ook van mindere kwaliteit, zie maar asfalt te dun, gereedschappen, na een paar keer gebruikt te hebben, breekt het of glijd het over de kop van een bout zodat je handen kapot zijn.
  ga maar voor kwaliteit, is duurder maar je doet er wel langer mee.


  Maak melding

 14. Ik krijg het gevoel alsof Front deze mensen het land binnen hebben gebracht om de boel kapot te maken.

  Een had de durf Moksie Mitie te verkopen….maar er zat wel Boma slangen vlees erin….Sranan man…de aangewezen leiders zoeken problemen voor jullie.


  Maak melding

 15. eerst goed kueren dan verkopen ,niet vooroordelen .
  of willen jullie de rotsooi uit europa met 90% gemie .
  begin goed en goedkoop in te slaan .


  Maak melding

 16. Het is niet het front die ze binnen heeft gebracht maar bosje bouterse en herrenberg en toen was het goed en nu ineens niet meer wat raar volk zijn ndp-ers.


  Maak melding

 17. Ik heb gelezen op dWT. dat ze reeds een mede verdachte in een andere zaak hebben aangehouden. Het betreft namaak Ketjap. Alleen hebben ze de nationaliteit van betrokkene niet willen vermelden om privacy redenen. Wat een onzin. Als het om de Volksgezondheid gaat mag men gewoon de nationaliteit vermelden. Politie heeft wel aangegeven, dat men nu op zoek is naar één van de hoofdverdachte van Chinese afkomst. Ik heb goed naar die naam van deze Chinees gekeken. Ik ben bijna van overtuigd, dat deze afkomstig moet zijn uit de Provincie Guandong. Dat zijn merendeel arme Chinezen. De meeste Chinezen die nu in Suriname zijn, worden uitgebuit door hun eigen mensen. (een criminele organisatie). Deze Chinezen moeten hun schulden aflossen. En het zijn hoge bedragen. B.v. tussen de 30.000 en 40.000 US dollar. En Daarom zijn ze ook 1×24 uur bezig. Denk even aan mensen handel/smokkel. De bedragen die ze moeten betalen is bijzonder hoog. De laatste jaren wordt in Nederland via Arbeidsinspectie en de Vreemdelingenpolitie veel jacht op deze figuren gemaakt. Ook in de overige EU. landen. Massage salons had je vroeger niet onder de Chinezen in Europa. Maar nu komen ze als paddenstoelen bovenwater. En die gasten gaan nooit vertellen bij hun aanhouding wie die criminele organisatie is. Ze zijn bang om zelf opgeruimd te worden. Het zijn geen Chinezen uit het voormalig HONGKONG. Maar Chinezen vanuit het vasteland van China.


  Maak melding

 18. Ach,de benjamin van de zestien gaat er straks nog een miljoen halen uit china.Overschot van de populatie die geen werk hebben daar.Suriname vangt hun werklozen wel op door ze de diepzeehaven te laten bouwen.En niet te vergeten;een vliegveld voor Don Quichote.Hij moet tenslotte het land bevrijden uit de slavernij


  Maak melding

 19. Jullie praten erg denigrerend over de chinezen.Chinezen dit en chinezen dat!.Zonder hun produkten staat de hele wereld stil.Zelfs de rijke amerikanen en europeanen kunnen niet zonder hen.
  Kijk om je heen,thuis of op kantoor en supermarkten.”Made in China en made by the chineeees” Wat zeur jullie toch over de chineze.”een beetje dom “


  Maak melding

 20. (ansoemang) Waarom ga je zo te keer. Denk even aan je hart cq. bloeddruk. Je hebt gelijk dat men niet denigrerend moet praten over Chinezen. Niet alle Chinezen doen mee aan deze criminele praktijken. En je hebt ook gelijk dat de rijke Amerikanen en Europeanen niet zonder de Chinezen kunnen. Maar als het over bepaalde criminele praktijken gaat, mogen de forumleden wel reageren. Ik ben bijzonder blij voor Liu Xiaobo, als Nobel prijswinnaar. Het gaat over de strijd voor de Mensenrechten in China. Ondanks het verzet van de Chinese Com. Partij, heeft hij deze Prijs wel verdiend. Maar nu ga ik je ook verwijzen naar een filmpje over Investigation of fake eggs in China by Fuji TV. Indien je het niet snel kan vinden verwijs ik je bij deze naar dWT. van 9-10-2010 met dank aan Chin A Loi. Eet smakkelijk, sauto soep met chemische eieren.


  Maak melding

 21. Ansoemang op nr 20:

  Denigrerend is een groot woord. De goederen uit China die in Europa en Amerika verkocht worden moeten hier aan de strenge regels van de betreffende continenten voldoen. Niet anders.

  In Suriname bestaan deze regels niet. Ik ben zelf Suri-Chinees en 2x per jaar in China. Als er Chinezen richting Suriname gaan zijn het echt de hosselaars. De chinese maffia gebruikt Sur. als springplank voor andere landen zoals Canada. In Sur. is het voor hen vooral een moneymaking bussines. De arme chinezen krijgen van de maffia geld te leen en moeten het met woekerende tarieven terug betalen. Daarom wonen deze mensen op de werkplek. Achter in een kamertje waar ze per toerbeurt werken en slapen. In China staan er dagelijks mensen klaar om je te vervangen als je wordt ontslagen. Zeg gerust, voor jou tien anderen. Ga zo maar door.

  Dat de chinese maffia in Suriname indirect haar gang kan gaan is walgelijk. Zo krijgt mijn bevolkingsgroep een vervelende naam. Ze mogen wat mij betreft gerust komen naar mijn geboorteland. Maar niet met medename van alle troep aan medicijnen e.d. De producten worden soms ook op desidenten en andere gevangen getest. China is als land niet alleen een grote economische mogendheid, maar ook een land waar de mensenrechten met de voet betreden worden. Lang leve Lao !


  Maak melding

 22. Ansoemang op nr 20:

  Denigrerend is een groot woord. De goederen uit China die in Europa en Amerika verkocht worden moeten hier aan de strenge regels van de betreffende continenten voldoen. Niet anders.

  In Suriname bestaan deze regels niet. Ik ben zelf Suri-Chinees en 2x per jaar in China. Als er Chinezen richting Suriname gaan zijn het echt de hosselaars. De chinese maffia gebruikt Sur. als springplank voor andere landen zoals Canada. In Sur. is het voor hen vooral een moneymaking bussines. De arme chinezen krijgen van de maffia geld te leen en moeten het met woekerende tarieven terug betalen. Daarom wonen deze mensen op de werkplek. Achter in een kamertje waar ze per toerbeurt werken en slapen. In China staan er dagelijks mensen klaar om je te vervangen als je wordt ontslagen. Zeg gerust, voor jou tien anderen. Ga zo maar door.

  Dat de chinese maffia in Suriname indirect haar gang kan gaan is walgelijk. Zo krijgt mijn bevolkingsgroep een vervelende naam. Ze mogen wat mij betreft gerust komen naar mijn geboorteland. Maar niet met medename van alle troep aan medicijnen e.d.

  De producten worden soms ook op desidenten en andere gevangen getest. China is als land niet alleen een grote economische mogendheid, maar ook een land waar de mensenrechten met de voet betreden worden. Lang leve Lao !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.