Nieuwe leden parlement Suriname onwettig binnen

14

PARAMARIBO, 7 okt – Het parlement heeft onlangs twee leden onwettig toegelaten. Dit stelt het Centraal Hoofdstembureau, CHS, in een brief aan parlementsvoorzitter Jennifer Simons. De twee zijn niet toegelaten volgens de wettelijk voorgeschreven procedure. Het parlement trok bevoegdheden naar zich toe.

Zo zijn bewilligingsbrieven opgevraagd bij de twee, Henk Ramnandanlal (Palu, Mega Combinatie) en Marta Warso (Pertjajah Luhur). Volgens afspraak is dit opvragen het domein van het CHS. “Het CHS is overgeslagen”, zegt CHS-voorzitter Lothar Boksteen tegenover Dagblad Suriname. Nu is niet duidelijk wat de gevolgen zijn. De wettelijke procedures zijn ook hier niet dekkend.

Door dit gebrek zijn eerder afspraken gemaakt. De wet regelt namelijk niet precies hoe het parlement te weten komt of een gekozen persoon bereid is een opengevallen plek in te nemen. Het is niet eens duidelijk waar en hoe het parlement moet aangeven dat er plaatsen zijn opengevallen. Ramnandanlal en Warso hebben nu dus bewilligd op een ander adres dan was afgesproken.


14 REACTIES

 1. Indien de wet niet voorziet in een kwestie, gelijk hier het geval, dan zijn er afspraken en die afspraken hebben geen rechtskrachts/wetskracht en dus kan de kop van uw artikel als onjuiist worden betiteld: immers ONWETTIG is de bewilliging niet omdat er geen wet is overtreden. De afspraken(TUSSEN WELKE ORGANEN?) eerder gemaakt kunnen worden herzien door het parlement of achteraf kan bekrachtiging van het besluit plaatsvinden.Dit artikel geeft weer dar er tendentieus wordt geraporteerd en de dagbladen nemen dan klakkeloos over.
  Kolibrie


  Maak melding

 2. Niet alleen de nieuwe leden, geld ook voor de manier hoe die nieuwe dna voorzitter is gekozen en de keuze voor bouterse als president iemand met zo een besmet verleden mag nooit president van suriname worden, maar in de suriname van nu kan en mag alles als het maar in het voordeel is van didibrie bouterse en 40% van zijn ezels die hem volgen .


  Maak melding

 3. Jammer, DDB is democratisch gekozen we zullen ons erbij moeten neer leggen.HOpelijk word ons PARADIJS geen hel.ik vraag mij af”hoe komt het dat SURINAMERS zo’n selectief geheugen kunnen hebbeN?”..


  Maak melding

 4. De algemene en vrije verkiezingen 2010 van de Assemblee is geheel volgens de geldende wetten verlopen. Dit is ook te zeggen van de verkeizing van de Voorzitter DNA. Dat er een overweldigend deel van het kiezersvolk in vrijheid haar stem heeft uitgebracht op de, in haar ogen meest integere partij en zodoende de leider van die politieke partij
  als de nieuwe president verkeist is te danken aan de tegenstanders van van NDP zelf: de corruptie en de stijging van de armoede en de ongebredelde vriendjespolitiek hebben de NDP de grootste partij gemaakt. Om die oprechte kiezers te betitelen als ezels zegt meer over DE UITWEG zelf.

  Kolibrie


  Maak melding

 5. Wie hier beweerd dat de NDP een integer partij is moet volgens mij naar een gesticht.
  Laten wij elkaar niet voor de gek houden en de dingens zeggen zoals ze werkelijk zijn, als je kiest tegen de belangen van jou land en dat van jou zelf dan is dat naar mijn mening een heel domme keuze.Bouterse heeft in het verleden laten zien hoe hij met de belangen van mijn land en volk opgaat duidelijker kan ik niet zijn.Jullie kunnen wel roepen dat hij nog meer kansen verdiend dat noem ik geloof tegen beter weten in.@ nummer 7 als een deel van het surinaamse volk vindt dat de ndp de meest integere partij is in suriname dan is er iets goed mis met de moraal van een deel van mijn landgenoten. Een partij met criminelen drugs veroordeelden moordenaar oplichters bedriegers kan nooit integer zijn.


  Maak melding

 6. De andere ezels volgen hun eigen inzichten en overtuigingen.hahaha het kan niet op hier!Die veertig procent moet nog door de moord pres bevrijd worden uit hun katibo en van de nederlandse overheersing.Willem de derde wordt straks opgegraven om de proclamtie te tekenen……..


  Maak melding

 7. Ik vind het een bokkig verhaal van Lothar…de wet hier niet de wet daar niet.
  Dan hoe dan…puur nonsens om dagen en weken tot maanden tot eindelijk jaren te vullen.


  Maak melding

 8. We hebben ook boromangs in het parlement.Legale leden opgepast!Er zitten mensen daar die niet horen in de vergadering.Bij signalering gelijk groot alarm slaan…….Anders wordt de spoeling dun!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.