Gesteggel Surinaamse Marronpartijen om posities

27

PARAMARIBO, 7 okt – De twee grootste partijen binnen Marroncombinati AC liggen weer eens met elkaar overhoop. Dit keer vormen posities binnen bestuursraden van topbedrijven de inzet. Volgens de Bep van Caprino Allendy houdt Abop-leider Ronnie Brunswijk de beste posities voor zich. Zo zoetjesaan raakt de maat vol.

Eerdere aanvaringen zorgden al voor een behoorlijke scheur in de verhoudingen. “Ik ben erg teleurgesteld. Dit zal uiteraard gevolgen hebben voor de samenwerking, want deze samenwerking bezorgt een diepe deuk”, zegt Allendy tegenover de Ware Tijd. De teleurstelling is nog van de begindagen van de regeercoalitie. Toen wist Brunswijk in zijn uppie zes ministeries voor AC af te dingen.

Hij kreeg achteraf het verwijt geen overleg te hebben gevoerd met zijn AC-partners. Ook het vicepresidentschap was voor AC. Door het onderlinge geruzie kon maar geen kandidaat worden aangewezen. Presient Desi Bouterse hakte de knoop door en stelde een neutrale kandidaat voor. “De samenwerking tussen Bep en Abop is niet uitstekend en dat mag men weten”, aldus Allendy.


27 REACTIES

 1. Het gesteggel en wantrouwen tussen de coalitiepartners intern en extren is begonnen. De onttakeling van het regiem is in volle gang. Het gaat sneller dan ik had gedacht. Haalt het kabinet van DDB de Kerst?


  Maak melding

 2. Allendy moet blijkbaar nog veel leren van politiek. Dat BEP/Allendy zijn ongenoegen steeds in de media blijft uitten om daarna toch akkoord te gaan snap ik al helemaal niet.

  Deze gasten weten niet wat intern overleg is. Bij Allendy is het altijd weer, eerst de media, dan intern overleg om steeds bakzeil te halen.

  BEP zou hem als voorzitter moeten wegsturen, hij maakt zichzelf en de partij belachelijk.


  Maak melding

 3. Wat verwacht je anders,ze hebben nieteens de lagere school goed doorlopen.

  onderweg hebben ze alle diplomas verbrand had de leider geadviceerd.

  weten ze wel wat beleidt is hoe ontwikkel je dat.amafo zegd het nog steeds ,,weet niet wat ze moet doen..


  Maak melding

 4. Ruzie!

  Vooral geen ruzie maken tijdens het vechten.
  Posities en funkties verdelen is moeilijker dan men denkt. Hoe lang de partij van Allendy dit allemaal volhoudt is onbekend, maar het zit niet lekker.

  Het is een kwestie van afspraken maken en ook nakomen. Politiek heeft Suriname niets aan dit geruzie tussen partijen die al te veel hebben gekregen.
  Dat Allendy geen VP is geworden zit hem nog steeds dwars.


  Maak melding

 5. Maar hebben ze ook allemaal de Surinaamse nationaliteit?? Die broertje van Lonny is nog steeds in Tilburg ingeschreven.Hij is al jaren bij de SLM met een NL paspoort,terwijl het zelfs bij de biljartbond een vereiste is om Surinamer te zijn.


  Maak melding

 6. Kan iemand mij het verschil uitleggen tussen de eis van de vakbonden om mensen binnen de bedrijfsraden te accomoderen en de eis van de Marronpartijen om hetzelfde te doen? Het is linksom of rechtsom. Het lijkt mij raadzamer onafhankelijke gekwalificeerde mensen in de bestuursraden te hebben dan al die politieke en semi-politieke paljassen. Die gasten leven nog in de middeleeuwen, en met hun geest in Centraal Afrika.


  Maak melding

 7. De man die niets moest hebben van de zogenaamde poppenkast in suriname is nu zelf leider van de grootste poppenkast in suriname wat een vertoning.


  Maak melding

 8. Er is maar één groot probleem in Suriname en dat is Bouterse. Niemand op deze Aardbol is tegen het Surinaamse Volk. Bouterse heeft een Aura om zich heen van Moordenaar (verdachte) en Drugsbaron (veroordeeld).
  De enige persoon die Suriname kan verlossen van Bouterse is Brunswijk (de echte Marron zonder blank bloed in zich). Brunswijk heeft hem daar neergezet en draagt de morele verantwoordelijkheid voor het hele Surinaamse volk voor alle nare dingen die in de nabije toekomst zullen komen. Brunswijk met zijn 7 DNA zetels en als afstammeling van de gevluchte slaven kan een historische daad verrichten en het gehele Surinaamse volk een grote dienst bewijzen.
  Als Bouterse weg is, gaan diverse kanalen open om Suriname en het Surinaamse volk te helpen.
  Ameerali zit nu op de plek van Brunswijk als Vice President. Als Ameerali als eerste daar wordt weggehaald kan Brunswijk die functie op zich nemen. Dan blijft slechts 1 obstakel over om een Marron als President van Suriname te laten installeren.
  Zo’n kans krijgt een echte Marron de komende duizenden jaren nooit meer. Het ligt binnen handbereik.
  Wat missen de Marrons op dit moment:
  In artikel 6 van de wet financiële voorzieningen president en vicepresident is vastgelegd dat deze functionarissen recht hebben op een ambtswoning. Bij gemis van een ambtswoning worden aan de president en de vicepresident, behalve alle kosten van gas, water, elektra en telefoon, de navolgende vergoedingen toegekend:
  a. een bedrag gelijk aan de vastgestelde huurwaarde van het pand, dat wordt bewoond;
  b. een gelijk bedrag als onder a genoemd voor de inrichting van het representatief gedeelte van zijn woning alsmede onderhoud en instandhouding van het pand en daarbij behorende tuin (Starnieuws d.d. 08-10-2010).


  Maak melding

 9. E bala,granman ‘de slimme jongen’ wil ook zijn deel.Anders is lonny geen konoe foe alla liba meer.Op zijn minst een plaats in de rvc bij staats olie voor de slimme jongen.


  Maak melding

 10. #9 Lonny for Pres

  Bouterse? of Brunswijk?

  Ach… beiden zijn twee ongeschoolde idioten zonder enige ruggegraat!
  Ze kunnen hun eigen reet niet eens zelfstandig afvegen.
  Wat erger is, ze zouden hun eigen moeder verkopen voor een snuifje/klompje goud.
  Vieze graaiers zijn het!!!

  En “een Marron als president”, het moet toch niet veel gekker worden in Suriname.

  Wat hebben “de Marrons” tot nu toe aan positiviteit bijgedragen aan Suriname? weet jij het?

  “Wat missen de Marrons op dit moment?”
  Nou, recht voor z’n raap gezegd, “beschaving” zou ik zeggen…
  Suriname is geen Africa!

  Wordt tijd voor een eerlijk kiesstelsel in Suriname!
  Net zoals in de beschaafde wereld, waar iedere stem 100% gelijkwaardig is, ongeacht je afkomst/kleurtje/district!

  Nu is één stem van een Marron meer waard dan xxx-tig stemmen van anderen, is dat democratisch gezien eerlijk?
  Dat kan toch alleen maar in een bananen-republiek.


  Maak melding

 11. I started a joke en de hele wereld lacht mijn mooie prachtige suriname uit.
  Ik moet lachen om één van de grootste clown van de ndp andre misiekaba hoe hij de invoering van de dinstplicht verdedigd, de vraag aan hem is waarom de invoering van de diensplicht niet staat in de verkiezingsprogamma van de ndp en zijn antwoord is dat het wel staat onder civi duty moet de samenleving de term dienstplicht verstaan, andre mi boy met dit antwoord van jou laten jullie van de ndp zien dat jullie mijn volk niet serieus en dat doet mij erg pijn. ik doe mijn uiterste best om de ogen van mijn volk te open daar waar het kan meer kan ik niet doen .


  Maak melding

 12. Dit kon je reeds aanvoelen jammer dat er onmin is tussen de partners.Het is duidelijk geen ervaring hebben, te veel krabben in de ton.Deze mensen maken Suriname belacherig in de wereld


  Maak melding

 13. @ 9: Een paar opmerkingen, met alle respect.

  Brunswijk is niet het bindmiddel om het Surinaamse volk nader tot elkaar te brengen. Hij vertegenwoordigt een bepaalde bevolkingsgroep. De overige etnische groeperingen in Suriname zien het absoluut niet in hem zitten, dat moge duidelijk zijn.

  Verder heeft Brunswijk niet de bagage om het zware ambt als president of zelfs vice-president te bekleden. Ook hij heeft een strafblad en kan zich als een ongeleid projectiel gedragen. Dat is beslist “not done” voor een politicus. Sterker nog: door zijn handelingen in het verre en nabije verleden heeft hij blijk gegeven van minachting voor zijn eigen bevolkingsgroep.

  Artikel 6 van de wet financiele voorzieningen heeft betrekking op ALLE volksvertegenwoordigers. Dus ook voor de marrons in de volksvertegenwoordiging. Dus de marrons missen niets.


  Maak melding

 14. @11 johnny

  “Ze kunnen hun eigen reet niet eens zelfstandig afvegen.
  Wat erger is, ze zouden hun eigen moeder verkopen voor een snuifje/klompje goud.
  Vieze graaiers zijn het!!!”

  Ach bedoel je zoiets als hoe front Surinaamse belangen voor een habbekrats had verkocht aan Nederland en in ruil daarvan mochten graaien in de ontwikkelingshulp pot.

  “En “een Marron als president”, het moet toch niet veel gekker worden in Suriname.”

  Een Marron als president is dus not done voor de hypocriete principeloze johnny.

  Dit is dus de typische front denkwijze, waarin alleen de stadscreool en eventueel de hindustaan President mogen worden, de Marron mag daar niet aan denken, die mogen alleen als stemvee dienen.

  “Wat hebben “de Marrons” tot nu toe aan positiviteit bijgedragen aan Suriname? weet jij het?”

  Bovenstaande vraag stelt deze parasiet.
  Al die Marron Doctoren, Mr en DRS enz. die een wezenleke positieve bijdrage aan Suriname hebben geleverd tellen niet.
  De hardwerkende Marrons ook niet.

  Zo hebben we jarenlang maar een Patholoog-anatoom gehad in Suriname, de Marron nu Prof. Vrede.
  Dit alles kan johnny niet weten, want zijn negatieve inborst verhinderd enige positiviteit te zien.

  ““Wat missen de Marrons op dit moment?”
  Nou, recht voor z’n raap gezegd, “beschaving” zou ik zeggen…
  Suriname is geen Africa”

  Recht voor zijn raap “Marrons missen beschaving”, wahhh.

  Ok, omdat beschaving een verscheidenheid van betekenissen heeft met betrekking tot de menselijke maatschappij, is het natuurlijk jammer dat johnny ons niet precies verteld wat hij met beschaving bedoeld.

  Maar, omdat johnny al twee voorgaande stellingen heeft geponeerd mbt tot Marrons, weten we al wat johnny zijn denkwijze is, “de Marron als minderwaardig mens”.

  Racistischer kan je het niet hebben.

  Dit is nou de Surinaamse vooruitgang a la johnny en uit het diepste van zijn hart.

  I rest my case.


  Maak melding

 15. Dus Johnny omdat het Marrons zijn en omdat ze ruzie maken hebben ze geen beschaving. Politici van andere etnische afkomst die ook met elkaar over de grond rollen (b.v. leden van VHP-vernieuwingsbeweging die geklapt werden, vakbondsleiders,KTPI)zijn wel beschaafd? Triest dat je je racistische ondertoon jegens mensen van Afrikaanse oorsprong niet achterwege kan laten hier op dit forum, bah!

  Voorts delft Allendy iedere keer weer het onderspit in deze AC-klucht, hij is weliswaar beter geschoold dan Brunsie, maar duidelijk een veel slechtere politiek strateeg


  Maak melding

 16. ““Wat missen de Marrons op dit moment?”
  Nou, recht voor z’n raap gezegd, “beschaving” zou ik zeggen…
  Suriname is geen Africa!”

  Johnny, ga lekker op het dak zitten met jou bekrompen racistische denkwijze.

  De zwarte mens in Afrika heeft volgens jou dus geen beschaving. Wannneer je je kop uit de witte zijn reet hebt gehaald. Zal je merken dat Afrika misschien meer beschaving heeft dan het Westen.

  Africa Land of Culture, vergeet dat nooit meer.


  Maak melding

 17. #9, denk je nou echt dat je serieus genomen wordt met die onzin? Keep on dreaming stuk onbenul! Zie jij verschil tussen DB en RB? Ja alleen uiterlijk.

  Overigens heb ik niets tegen een marron president, als hij maar over de vereiste kwaliteiten beschikt, capabel is, en verder alle etiquetten beheerst die nodig zijn om op internationaal niveau te opereren. Ik vraag me af jouw idool tijdens een staatsdiner met mes en vork zou kunnen eten, en of hij zou weten welke lepel voor het toetje bestemd is.
  Ik kan me vergissen maar hij straalt het in ieder geval niet uit.

  Om dit criminele, ongeschoolde, corrupte en onbeschaafd machtsgeile zooitje moet je toch lachen? Gelukkig zit ik ver genoeg om er niet dagelijks mee geconfronteerd te worden.

  De groeten


  Maak melding

 18. Allendie heeft zelf het kaas van zijn brood laten vreten.
  Hij had de toekomst van BEP niet te grabbel moeten gooien….Brunswijk was of(is)rapper.
  Dus nu maar op de blaren zitten..dus Capriolen van Ellende maar.


  Maak melding

 19. A falsi pikin ingi boi heeft op 8 dec 1982 en op 29 nov 1986 laten zien wat de stads mensen verstaan onder beschaving.
  Wat beschaving aangaat kunnen de stads lieden heel veel leren van de binnenlandse bewoners.


  Maak melding

 20. DU,
  Hoewel gedane zaken geen keer nemen kun jij de wereld verbeteren door een keer een aanvang te maken bij jezelf. Heb jij dat rupsje van je niet bedwang kunnen houden?

  “Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.”


  Maak melding

 21. Eerst kijken in Somalie en dan naar Sudan en naar Kenia,Rwanda,Zimbabwe enz.Allemaal landen die op zijn minst een burgeroorlog gekend hebben.Africa the land of culture?


  Maak melding

 22. Nr 15. Ben het helemaal eens met je.

  Ik word en misselijk van als ik hoor hoe men over de Surinaamse bevolkingsgroepen praat.

  Laten wij het over het individu hebben en niet een hele bevolkingsgroep erbij betrekken.


  Maak melding

 23. @18 AHE: Uw oordeel dat Lonny for Pres een onbenul is, is een beetje voorbarig. Als de één moordenaar en drugsbaron is dan is de ander niet beter maar anders. Gezien de dimensies plaats en tijd is dit de beste oplossing en een beetje hogere wiskunde.


  Maak melding

 24. @ pinto ,
  jij weet het altijd beter, maar jij zit er altijd flink naast dombo, verbeter de wereld en neem afstand van moord onderdrukking en vernedering en dictatuur yu kaw .
  Ik vraag mij af waar jij voor staat in het leven pinto je bent net een blad aan een boom die met alle winden mee waait dat soort figuren zijn in mijn ogen waardeloos.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.