Amsterdamse schenking aan Medische Bibliotheek

15

De Bibliotheek Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) zal vandaag, vrijdag 08 oktober 2010, een aantal documenten in ontvangst nemen ten behoeve van de Medische Bibliotheek (MB). Dit geschenk is afkomstig van de Stichting Anand Joti uit Amsterdam.

Het idee voor een schenking kwam van dr. G. van Montfrans, internist in het Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam, tijdens een onderzoek dat hij samen met 2 studentonderzoekers uitvoerde in 2009 in Suriname. Eén van deze onderzoekers, Avinash Ishwardat (arts in opleiding in het AMC, Amsterdam) pakte dit idee op en maakte contact met de medische bibliotheek van het AMC en de Universiteitsbibliotheek (UB) in Suriname. De UB reageerde enthousiast en stuurde een zgn. ‘wishlist’ met titels. Avinash Ishwardat zette zich in deze lijst documenten bij elkaar te krijgen en de medische bibliotheek van de Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht (Studielandschap) stelde een grote partij (circa 400) medische boeken en naslagwerken ter beschikking.

Enkele vrijwilligers van de Stichting Anand Joti hebben de documenten opgehaald, verzameld, gesorteerd en gebracht naar een loods voor verder transport. De Stichting Anand Joti heeft de Surinaamse ondernemer Bans Bisheshar (B&B Trading Nickerie en Munderweg Paramaribo) bereid gevonden om deze boeken kosteloos te verschepen naar Suriname en alle kosten met betrekking tot aflevering aan de UB op zich te nemen.

Het ligt in de bedoeling van de Stichting Anand Joti om in de toekomst meer van dit soort projecten uit te voeren. Met het oog op de huidige technologische ontwikkelingen op het gebied van de digitale media, zal in het vervolg vooral de nadruk liggen op digitaal studiemateriaal en digitale naslagwerken.

De UB is met deze schenking, die bestaat uit relevante documenten ten behoeve van de studie geneeskunde en de medische beroepsuitoefening in staat een betere informatievoorziening aan de doelgroep te leveren.


15 REACTIES

 1. Ik ben echt benieuwd hoe die ezels die nog geen drie maanden geleden kritiek hadden op iedere schenking en giften uit nerderland nu gaan reageren,nu is hun afgod president in suriname ben ik benieuwd waar ze zijn met hun grote waffel.
  Ik noem een paar bij name pinto , brantimaka de hele kudde van de mc der dwazen.


  Maak melding

 2. Ik wil graag de reactie van baas weten,enof hij deze geste persoonlijk in ontvangt wik/kan nemen in sme met zijn laffe bek..

  Inderdaad,, waar blijven de ndp’ers met hun grote smoel..


  Maak melding

 3. Mooi gebaar.

  De leergierigen zullen er beslist dankbaar gebruik van maken.

  De anti-Nederland club, moet inderdaad de realiteit maar eens onder ogen zien, het is niet anders.

  Kennis maakt macht!


  Maak melding

 4. Bijzonder goed werk van St. Anand Joti en i.h.b. dr. G. van Montfrans en Avinash Ishwardat.Een heel goede schenking aan de UB. in Suriname. Ook de overige bedrijven die kosteloos hun bijdrage hieraan hebben geleverd.


  Maak melding

 5. Blaffende honden bijten niet .
  Ze zijn allemaal stil als het de vorige regering was dan zou je die grote smoel van pinto en de rest van die ezels horen, we wachten nog steeds op die grote plannen en geweldige investering, waar zijn al die verkiezings beloftes?


  Maak melding

 6. Kijk dat zijn nou mensen die gewaardeerd moeten worden, want als we op die apen daar in de regering van su moeten wachten dan blijft heel su op de nul lijn staan.
  Ga zo door jongens, als we op deze manier kunnen bijdragen aan de toekeomst van su dan moet het maar zo.

  Ga zo door Stichting Anand Joti.


  Maak melding

 7. Ja waar blijven degenen die maar fitten op nederland?.ik ben ned. Heel dankbaar voor deze geste,hopelijk wordt al het verstrekte met zOrg gekoestert zodat de studenten die hier na komen ook gebruik van dit materiaal kunnen maken.


  Maak melding

 8. niet te vroeg juichen,laat het bestuur van de stichting anand joti zelf aan het woord.

  bij gebrek aan voldoende vrijwilligers worden deze betrokken uit familie- en vriendenkring.

  belangenverstrengeling en persoonlijk voordeel.

  Wees Alert.


  Maak melding

 9. Mag dat wel van de baas en zijn namaak-nationalistische trawanten? Giften aannemen van nederland de voormalige kolonisator? Een volk wordt toch immers het beste geïndoctrineerd door het geschreven woord dan door blaffend geluid vanaf een of ander gammele podium te ocer. Inconsequente klungels daar in dna.


  Maak melding

 10. de idioot leert het nooit,wat een schande,hij dacht dat hij ook overal zijn asociale reactie kon deponeren.
  lees tussen hakjes hieronder wat de (reactie bewerkt: schelden en racisme worden niet toegestaan, red) zegt.

  anoniem
  10 oktober 2010 – 4:02 am
  @Johna: ganjamisidjangdjang kan niet naast santokhi staan, daarvoor is hij veels te waardeloos. en over daadkracht gesproken? hij faciliteert zijn bosnegers dat ze eigendomspercelen van rechtgeaarde burgers van suriname mogen occuperen en de politie heeft opdracht gekregen om niet tegen hun op te treden (sunnypoint!). hij stimuleert zijn eigen bosnegers om rotzooi te schoppen. noem jij dat daadkracht? geef me een brik, hij zal vast wel tot jouw eigen soort behoren. that’s why.

  (reactie bewerkt: schelden en racisme worden niet toegestaan, red.)


  Maak melding

 11. Sommigen doen er goed aan om in hun respectieve landen van origine poolshoogte te gaan nemen.

  Al gauw zullen zij tot het inzicht komen dat Suriname toch het beste land ter aarde is om er te wonen.

  Joost mag het weten waar al die hoogdraverij voor nodig is.


  Maak melding

 12. @ nummer 10.
  maak jou bezorg over hele familie die nu op bepaalde ministeries werken nog geen drie maanden geleden had je een grote smoel over sommige ministeries nu gebeurd het onder jou ogen en je zwijgt in alle talen daar over. er worden honderden mensen ontslagen dat mag allemaal toch, abrahams heeft zijn ministerie rijkelijk gerenoveerd als aan vice president wordt gevraagd wat dat allemaal heeft gekost moet hij nog uitzoeken niemand weet wat die nutteloos reis van bouterse heeft gekost over transparant gesproken , je hoord niets meer over de jongeren dit of de jongeren dat de buit is al binnen mogen ze volgend jaar gaan dienen in het legertje van dese bouterse das is hun beloning . ik ben benieuwd of die zogenaamde hoge heren hun zoon ook de dinstplicht in gaan sturen of is het alleen voor de movina wang.


  Maak melding

 13. Ik twijfel er niet aan dat suriname één van de mooiste en beste landen op aarde is om in te wonen. waar het mij omgaat zijn die drugs criminelen en moordenaars als pinto en de regeerders die nu aan de macht zijn in mijn geliefde land suriname dat zit mij dwarst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.