maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameNationale Partij Suriname veerkrachtig genoeg

Nationale Partij Suriname veerkrachtig genoeg

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 sep – De Nationale Partij Suriname, NPS, is veerkrachtig genoeg om de stormen van het moment te doorstaan. Dit zegt NPS-leider en oud-president Ronald Venetiaan. Het tegenvallende verkiezingsresultaat geeft wel reden tot overdenken. Intern zijn er steken gevallen. Maar ook buiten de partij was het niet pluis.

Partners binnen het Nieuw Front lieten het afweten. Dit betekent niet dat de rol van deze combinatie is uitgespeeld, integendeel. “We blijven vechten, niet om rotzooi te schoppen, maar om de resultaten te beschermen die de afgelopen jaren zijn neergezet door de NPS en haar partners”, zegt Venetiaan. De economische en andere prestaties mogen niet verloren gaan.

Die kans is nu levensgroot met een ander bewind. “Suriname moet een land blijven waar het prettig vertoeven is voor Surinamers en anderen”, aldus Venetiaan. Daarom kan de partij niet stil blijven zitten en treuren. Het Nieuw Front moet bijeen blijven om de strijd te voeren. Venetiaan vindt overigens dat er genoeg monetaire reserves zijn. De kunst is die te beheren en de economie draaiend te houden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. Ik zou zeggen veerkracht richting bejaarden tehuis.
  Opa Ronald zit nu duidelijk grappen te verkopen.
  Die man heeft jaren gehad om Su. richting eigen ontwikkeling te brengen, hij heeft het nooit gedaan, maar komt nu met brulaap verhalen.
  Ik wilde hem graag zien als houtkapper of gouddelver of handelaar/exporteur.
  Maar nee meneer zit gewoon stankkeellucht te verkopen…Wie gek is mag indeze poeptroep lucht rotzooi van deze bejaarde man trappen.


  Maak melding
 2. NPS is rijp voor de prullenmand. Op weg naar de vuilnisbelt niet vergeten de oude fossielen mee te nemen. Deze lafhartige koloniale uitschotten hebben geen eens in de gaten dat hun tijd al lang voorbij is. Leve de nieuwe regering Bouterse / Ameralie.


  Maak melding
 3. Veerkrachtig?
  Juf ik begrijp iets niet.
  Bladveer; torsieveer; spiraalveer; luchtveer; hydropneumatische veer of hydraulisch gekoppelde veer? Welke type veer wordt hier bedoeld baja.


  Maak melding
 4. Ronald aan het stuur, dacht altijd dat hij kon rijden. Meneer ve-nix-aan ga maar in het bejaardenhuis uw laatste jaren doorbrengen,want de Surinaamers moeten de NPS niet meer ,jullie zullen nooit meer aan de macht komen in SURINAME Lang leven D.D Bouterse/R.Amerali.


  Maak melding
 5. ” De economische en andere prestaties mogen niet verloren gaan.”

  Bovenstaande volgens de Bokasa van Suriname, deze ploert heeft nog niet eens door dat zijn rol uitgespeeld is, blijf de oma’s en opa’s van nps voor de gek houden, iedereen met een beetje gezond verstaand heeft jou al de rug toegekeerd.

  Maar goed we gaan vooral opsommen wat front/nps heeft verwezenlijkt en dus niet verloren mag gaan;
  – al die productiebedrijven die zijn opgericht mede dankzij front
  -al die woningen die front heeft gebouwd
  -het onderwijs die onder front omhoog werd geduwd
  -al die banen die door front beleid gecreerd zijn in het bedrijfsleven,
  -de goede toekomstperspectief die front aan de jeugd heeft geboden,
  -de armoede die front met dubbele cijfers omlaag heeft weten te brengen,
  -het ambtenarenkorps die met meer dan de helft onder front werd verminderd,
  -de veiligheid die onder front zodanig werd teruggedrongen dat mensen al die dievenijzers konden verwijderen, geen kinderverkrachting meer was
  – de gezondheidszorg die nu floreert
  – de export die we nog nooit zo hebben gezien
  – de aantallen rijsthectares, bacovenaanplant, enz enz die nu meer dan ooit floreert
  -de bruggen die ze gebouwd hebben, dat vooral we gaan de bruggen koesteren
  – onder front hebben we geen wateroverlast meer gehad, alle kreken, trenzen en afvoer werden netjes schoongehouden
  – er is nooit drugsgestolen uit een politiekluis, die 90kilo was er gewoon nooit
  – Al die etnische ministeries werden opgeheven door front

  Eigenlijk zijn er nog veel meer prestaties volgens die jongens van front, volgens hun hebben ze het zo goed gedaan de afgelopen jaren, alleen heeft geen enkele Surinamer iets van gemerkt, behalve die paar toppers dichtbij de vleespotten van contracten, consultants, vergunningen, donor en ontwikkelingsgelden, drugshandel enz. enz.

  Blijven jullie maar lekker dromen, het beste wat Suriname zou overkomen is als deze racistische partijen (NPS en VHP) die al 64 jaar in het machtscentrum zitten, zonder iets wezenlijks te hebben bewerkstelligd behalve de onafhankelijkheid natuurlijk gewoon zouden verdwijnen.

  Het ergste wat ik de Revolutionairen kwalijk neem, is dat ze deze etnisch corrupte partijen niet bij wet hadden verboden om aan de verkiezingen van 1987 mee te doen. Dit zou Suriname veel ellende bespaard blijven.


  Maak melding
 6. vene..,tijd om verjongings producten aan te schaffen.wojo jagi gi joe kaba…!zoek een baan bij de dierentuin van suri,hun komen tog paar werk krachten tekort.kaartjes verkopen aan de kinderen die binnen treden.


  Maak melding
 7. Nps veerkrachtig?
  Daarom zitten ze nu in de oppositie!!!
  Nps is de altijd de ondergang van suriname geweest. Waarom denk je dat venetiaan nooit de nieuwe zelfverdedingswet heeft ondertekend?
  Kijk maar naar de toegenomen roofmoorden en verkrachtingen enzz.


  Maak melding
 8. Dit is mijn eerlijke mening: Ronald Venetiaan je moet het nu aan de jongeren overlaten, die meer energie en fantasie hebben om nieuwe mensen tot de partij te kunnen lokken. Men zegt wel er is een tijd van komen en een tijd van gaan dus laat de heleboel aan jongere mensen toe en ga genieten van je pensioen en je klein kinderen.


  Maak melding
 9. de heer Venetiaan is ons ex president,dus toch respcet vol blijven naar hem toe.evaluatie is inderdaad noodzakelijk.
  1 de arrogantie
  2 de transparrantie die ontbrak
  3 het volk die zoveel voor u betekende toespreken in grun djarie
  4 geen spierballen tonen in het nemen van beslissingen
  5 de jonge intellectuelen van de partij niet de gelegenheid geven hun kunnen te tonen,nmaar vast houden aa rodgers,kruisland en anderen die denken alleen de wijsheid in pacht te hebben.

  ik hoop dat de u en partij toppers een eerlijke evluatie maken en voor eens en voor altijd die arrogantie achterweg laten want u ziet het het brengt u NERGENS.

  en Suriname kijkt uit naar de evaluatie uitslag,laat zien als jullie het echt menen met de sympatisanten


  Maak melding
 10. laat venetiaan ophouden zich zelf en anderen in de maling te nemen,die man is dement(vermindering van geestelijke vermogens)
  de mensen van de bejaarden clubje de no prakseri so begint al aardig kinds te doen.

  eindelijk is het zover,dat opa dement venetiaan het verlies van 25 mei 2010,de (DEDE OSO)mocht herdenken.nps 64 en bouterse op de 65- ste alg ver van de vn in ny

  natuurlijk heeft de(henk arron)NPS in samen werking met(jagernath lachmon)VHP,(eddy bruma)PNR en de KTPI van(willy soeminta)geschiedenis hebben geschreven.

  dat de democratie is teruggekeerd,hebben wij te danken aan dezelfde personen en politieke partijen als boven vermeldt,maar zeker niet door de eerzuchtige venetiaan.laat deze man concreet opgeven wat hij in de tien jaren dat hij president heeft gespeelt tot stand heeft gebracht.

  weet wel,dat hij heel wat onmenselijke handelingen heeft uitgehaald en vooraanstaande personen de dood heeft ingestuurd.zoals de dramatische dood van frank essed

  a.hij heeft de nps naar de klote geholpen of in een valkuil terechtgebracht,let maar op het huidige aantal dna zetels.
  b.hij heeft wijlen henck arron als een idioot behandeld in grun dyari,door zijn bodyguards op deze af te sturen,dit is de beloning wat arron in ontvangst mocht nemen voor zijn introductie van venetiaan bij de olifand.
  c.het tragische overlijden van frank essed aan de(wanicastraat)johan adolf pengelstraat bij grun dyari
  d.het overlijden van henck arron en jagernath lachmon in nederland
  e.het overlijden van de nederlandse loyalisten dat bouterse coûte que coûte achter slot en grendel willen krijgen.er zijn nog een paar van deze handlangers in leven en houden zich voorlopig bijzonder koest in nederland.
  f.ndp met bouterse met tak en wortel zou(wat hem niet is gelukt)uitroeien en niet te vergeten het gerechtgebouw op boxel waar vroeger de verdachte(bouterse)heeft gewoond. met gelden uit de zogenaamde ontwikkelingssamenwerking,nederland om bouterse het leven zuur te maken door gebruikt te maken van venetiaan,von nissewand en chandrikapersad santokhi.
  de openbare aanklager en velen anderen.het overlijden van de cbvs governor telting na gedecoreerd te zijn geweest
  h.het weg pesten van een deel van de achterban.
  i.op de valreep benoemingen aan partij loyalisten,de hoge financiële schulden en of waardeloze buitenlandse contracten opgezadeld.
  j.twee niet afgebouwde bruggen plus de woningsnood
  k.capriolen uitgehaald om op een zeer laffe wijze de mega combinatie de genadeslag toe te brengen,wat hem wederom is niet gelukt.
  l.bezig verraad te plegen tegen land en volk.ten gunste voor zijn kolonialistische bazen in nederland.teveel om op te noemen.
  m.tien lange jaren van verdriet en ellende.
  alleen de goede god weet,wat hij met venetiaan gemeend heeft.maar voor land en volk heeft hij geen moer betekend.en wij het volk van suriname weten precies wat god met bouterse gemeend heeft.
  n.de nps kan weer tot bloei komen,als de personen zoals een venetiaan, pengel, kruisland,rogers,ruth wijdenbosch,rusland en oemrawsingh van het toneel verdwijnt.dan maken zij een redelijke kans op een come back.
  o.de 100% controle,de verloedering en de dramatische toename van de criminaliteit in de sloppenwijken.
  p.corrupte regering de fiso 1 en 2.de honderden lease auto`s van 175,00 opgeschroefd door de ministers tot een hoogte van 500,00 srd per dag.ook mogen wij niet vergeten de uitspraak van een topper van de col,maar ja in verkiezingstijd is het goed sjoemelen met staatsfinanciën.dus meneer venetiaan je gaat ons geen knollen voor citroenen verkopen.


  Maak melding
 11. Zodra Vene en andere NF-elite struisvogels hun ‘dankdiensten’ blijven houden, waar ze iedereen behalve zichzelf de schuld geven van hun falen, zullen ze zeker veerkrachtig terugkomen en de sympathie van het volk winnen. Vene – die geenszins vrijwillig wil opschuiven voor anderen binnen zijn partij, alleen voor een elitegroepje NPSers/NFers president was, zich zeer hypocriet opstelt t.a.v. Brunsie en Somo en lintjes gaf aan ministers (ook de door het volk verguisden) voor niets anders dan het (half of niet) doen van hun taak(???)- heeft zijn mond vol over democratie, principes en fatsoen!

  Tot nu toe is DOE de enige democratische en fatsoenlijke partij in Suriname.


  Maak melding
 12. Alle bovenstaande reacties zijn van mensen die geen verstand hebben.

  Die zogenaamde investeerders had de moordernaar president toch al waarom gaat hij nu zoeken.

  Is het jullie wel duidelijk dat alle leiders van het Caricom behalve de moordenaar president DDB uitgenodigd waren door de Amerikaanse President.

  Zelfs de leider van Barbados vond het een zware belediging voor iemand die zich president noemt van Suriname.

  Wat mij keer op keer opvalt is dat een grote meerderheid van Surinamers geen morele bagage heeft.
  Men praat zo stom dat ik mij diep schaam.

  Bouterse zal geen investeerders vinden in de westerse ontwikkelde land. Die mensen in die landen en hun regeringen zijn niet vergeten wat de man gedaan heeft in het verleden.

  Ook zijn uitspraken in het verledenzijn niet vergeten ‘ik sta niet garant voor de veiligheid van buitenlanders in Suriname’.

  Trouwens ik snap zijn zoektocht naar investerdeers niet want die had toch al ‘wij Surinamers kunnen het zelf en geen hulp nodig van het buitenland’.

  Zijn stomme aanhangers kunnen niet praten alleen maar blaffen en mensen die wel kunnen dicussieren steeds proberen belachelijk te maken.

  Voor die achterlijke aanhangers van de drugsdealer moordenaar president zeg ik het volgende: deze regering zal geen drie jaar stand houden. Dit is geen regering maar een cartel a la Cali of Medellin.

  Moreel falliet net als hun drugdealer mooordenaar president.

  Binnen drie jaar zullen we weer naar de stembus gaan. Deze man zal net zoals in het verleden een ramp voor ons land blijken te zijn.


  Maak melding
 13. Alfro jij bent de enige hier op dit forum met gebrek aan verstand en vanwege je anti-Bouta obsessie een psychiater nodig heeft, want jij alleen weet niet inhoudelijk in te gaan op de topic: ‘nationale partij suriname veerkrachtig genoeg’ Of is de waarheid over de NPS te confronterend voor je en houd je je maar vast aan het zielige bekrompen idee dat een ieder die anti-NPS is, pro-Bouta moet zijn?


  Maak melding
 14. @ nena,
  volgens mij hebben de mensen die een massamoordenaar adoreren en hem als president kiezen geen verstand, iedereen die terecht kritiek op massamoodenaar bouterse heeft zien jullie als landveraders dus hou a.u.b op over inhoudelijke zaken jullie worden iedere dag geconfronteerd met bouterse zijn verleden toch blijven jullie geloven in iemand die een zeer slechte verleden heeft en nu nog steeds. er komen berichten uit suriname dat de oude strijdmakkers van bouterse die schuldig zijn aan het leeg-roven van het magazijn van onze nationale leger en ook banden hadden met farc rebellen deze zelfe aasgieren lopen nou rond in paramaribo sommige krijgen hoge posten binnen het leger en de civd en iedereen zwijgt. over bekrompen visie gesproken moet je bij de aanhangers zijn van drugsveroordeelde massamoordenaar DB.


  Maak melding
 15. En nog weigert hij toe te geven dat hij schromelijk heeft gefaald en de partij te gronde heeft gericht. Opgeruimd staat netjes zou ik zeggen. Deze oude garde heeft veel te lang voor teveel generaties bepaald wat er moet en mag. Ik ben nu 52 jaar en eindelijk komen mijn generatiegenoten aan het bewind en eigenlijk had nu de generatie van de dertigers en veertigers aan de macht moeten zijn. Dit is al die tijd tegengehouden door gasten als Venetiaan, Sardjoe, Rogers, Somohardjo en dergelijken. A sari so jere!


  Maak melding
 16. Hetbeste wat opa Ruro kan doen voor de partij is een aantal stappen terugtreden. Door zijn tedoen is de NPS nu zo teruggevallen en zolang hij voorzitter is, zal het echt niet beter gaan.


  Maak melding
 17. nena,

  De meeste hier reageren als nps en front.

  Deze gasten vieren hun 64 jarig bestaan en wat doen ze, schelden op hun politieke tegenstaander.

  Voor de verkiezingen, houden ze hun verkiezingscampagne en wat doen ze, schelden op hun politieke tegenstaanders.

  Na de verkiezingen gaan ze hun verlies evalueren en wat doen ze, schelden op hun politieke tegenstanders.

  Reken maar dat ze nogsteeds vinden dat hun politieke tegenstaanders geen gezond verstand hebben.

  Alleen geboren losers kunnen een zo aanmatigend gedrag vertonen.

  I rest my case


  Maak melding
 18. Uitweg ook jij kan niet begrijpend lezen en bent geobsedeerd door Bouterse ik heb al weet ik veel hoeveel keer aan je uitgelegd pro Suriname is niet pro-Bouta, anti-nps is niet pro-Bouta dus je hoeft niet steeds een geschiedenisles af te draaien over Bouterse, want juist vanwege zijn geschiedenis ben ik anti-Bouta, maar dat wil niet zeggen anti-Suriname en tegen anti-Suriname ageer ik. Deze topic gaat over NPS DAAR moet je inhoudelijk op ingaan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES