woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams staatshoofd praat met Britse Barclays

Surinaams staatshoofd praat met Britse Barclays

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NEW YORK, 23 sep – President Desiré Bouterse heeft in New York, in de VS, vertegenwoordigers ontmoet van de Britse investeringsbank Barclays Capital. Suriname wil zo snel mogelijk zo veel mogelijk buitenlands kapitaal aantrekken. Ook met andere investeerders wordt gepraat.

Bouterse heeft onder meer een ontmoeting met een team van New Mount. De multinational wil een goudmijn openen in het Nassaugebied, in Zuid-Oost Suriname. Kopstukken uit de huidige regeercoalitie bleken eerder niet happig op een deal met New Mount. Dat schijnt alles te maken te hebben met het principeakkoord van de vorige regering. De huidige regeerders willen meer.

Bouterse vertoeft in New York voor het bijwonen van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Hij spreekt de vergadering zaterdag toe. In het kielzog ontmoet hij vertegenwoordigers van het internationale bedrijfsleven en andere leiders. Op de formele agenda staat ook het bijwonen van een receptie van de Nederlandse regering. Maar volgens Den Haag is Bouterse niet uitgenodigd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Bouta wou altijd ook niks te maken willen hebben met Nl maar laat wel braaf op zijn agende een Nl receptie staan. Om als falende circus attractie daar te staan zeker. Goed dat hij daar niet gaat. Bouta laat je niet verblinden door je theatraliteit, want ie ben wan show soso dat je je in hethol van de leeuw kan begeven. Be a man en focus op de ellende in suriname ipv je energie in zulke zaken te steken.


  Maak melding
 2. Leer begrijpelijk te lezen voordat je onzin uitkraai mi boy.
  Het blijkt weer dat je een land niet kan opbouwen met retoriek, mooie woorden en een grote smoel je hebt buitenlandse inversteerders nodig met kapitaal en die ze zijn meestal blank.Ik ben benieuwd wat die hele circus van bouterse suriname gaat kosten.


  Maak melding
 3. En nu is het woord aan Braam.De pres zit goed in New York.Vandaar kan hij gelijk naar den Haag voor het tribunaal wegens misdaden tegen de menselijkheid.Laat hem niet landen in Suriname.Arresteer de tallib v.p en zijn rovers.Anders wacht het KPS een lange weg van vernedering naar vernedering.Wees voor een keer een held inplaats van geschopt worden steeds.Succes.


  Maak melding
 4. Schulden maken is gemakkelijk,maar wie zullen al deze schulden terug betalen? Worden ook wij opgescheept met een torenhoge schuldenlast? Willen we wel een prachtig dansfeest op rekening?


  Maak melding
 5. @2 Du
  Typisch een comment met een NL tintje.
  “Ik ben benieuwd wat die hele circus van bouterse suriname gaat kosten”.
  Kom naar Parbo met je grote smoel en do the right thing. It makes life easier.
  God Bless…


  Maak melding
 6. Dat bedoel ik nou,,bedelen bedelen en duizend maal bedelen..de vorige lijders waren ook niet beter als onze baas ddbb…

  Het stemvee heeft dus het nakijken,ze hadden daarom el vene el sardjoe weggestemd..

  Waarom is ronny niet mee gereist naar de usa..
  Ik dacht dat baas zijn prioriteiten in brazilië India,china venezuela zou liggen wat het bedelen betreft en niet in de v.s..

  time will tell..


  Maak melding
 7. Geef de President en kans en geef over een jaar een oordeel.Je kunt niet in een paar weken resultaat boeken.Ook de Surinaamse President zal voorzichtig in deze wereld met andere Presidenten om moeten gaan om daarna resultaten te boeken.


  Maak melding
 8. Als NL slim is pakken ze hem nu in de US op !
  Kick that ass !!!
  *Zo te zien is het blijkbaar moeilijk om in fatsoenlijk Nederlands gedachten op papier te zetten.
  Ambieer het hoogste,200% inzet,alles op een hoger plan brengen.

  Bigimann.


  Maak melding
 9. Terwijl vorige regeringen alleen ABN en ING kenden, is duidelijk dat er in Suriname een andere wind waait, we kennen en praten ook met andere Banken. Dit alleen zou toegejuich moeten worden die eenkenningheid zijn we aan het verleren.

  Een investmentbank, investeerd primair, dus als Barclays wil investeren in het delven van de Surinaamse grondstoffen, is dat alleen maar prima. Met het opzetten van de Surinaamse goudindustrie hoeven we dus niet onze eigen middelen te gaan gebruiken.

  Sommige posters zien zelfs positieve zaken als negatief, dat moet je wel kunnen als mens. Van deze gasten zal op den duur niets meer overblijven.

  I rest my case.


  Maak melding
 10. ja dankzij het goede monetaire beleid van front kant desi weer aanschuiven bij de internationale banken. Vene heeft de schulden afbetaald die bouta en bosje gemaakt hebben. nu is Suriname weer kredietwaardig en kunnen deze beesten goede sier gaan maken. zaken moeten ook gezegd worden zoals ze zijn. Door de verdiensten van de front regering wordt Suriname in de internationale financiële wereld weer serieus genomen


  Maak melding
 11. @ nummer 5 en 11,
  We zullen zien wat deze circus zal opleveren. bouterse wordt niet vertrouwd en dat je kan dat zien aan de voorwaarden die ballast nedam stelde bij de bouw van die twee bruggen. @ pinto de vorige regering kon niets goed doen in jou ogen nu jou moordenaar president aan de macht is predik jij alleen maar onzin, Bouterse hits jullie op tegen de blanken in het algemeen en nu zit hij met blanken aan tafel voor investeringen waar is india en china en zuidamerika ik prik door die luchtballonnen van bouterse dat is het verschil tussen jou en mij pinto, Bouterse praat jullie naar de mond ik noem het de zeepbel visie.jullie moeten leren om zelf een beetje na te denken De zoep wordt nooit zo heet gegeten,als zij wordt opgediend.


  Maak melding
 12. Wat Barclay?Die nemen geen coke af.En de wapens die Sur.nog heeft zijn al verouderd.Geen afname van.Dus de domme massa maar even wijzen dat alle investeerders in de rij staan voor de pres.En zelfs de Balkenende heeft hem op knieen benaderd om ontvangen te worden.En Obama heeft hij even afgezegd.Omdat die maar een zwarte is.We zijn weer belandt in de jaren tachtig.Op naar de voedsel en benzine bonnen.Want mie ne sie moni e kon.

  augie.


  Maak melding
 13. “ja dankzij het goede monetaire beleid van front”

  We hebben toch nog eentje gevonden, die in de front sprookjes is blijven geloven.

  Asl de internationale wereld precies wist wat front allemaal heeft aangericht in Suriname, worden we nooit meer als land serieus genomen.

  Inmiddels komen we beetje bij beetje achter de waarheid, die is echt niet fraai hoor.

  Ik wil wedden dat de nieuwe Surinaamse minister van financien niet durft te vertellen hoeveel monetaire reserve er precies is, als de IMF en dergelijke achterkomen duikelt de Surinaamse rating misschien wel gelijk Haiti.


  Maak melding
 14. Trouwens hebben jullie de staatsieportret van Z.E President Bouterse al gezien, mooi he, een hele verlichting.

  Als je die van Vene zag werd je al depressief!!!

  Geen wonder dat Barclays vene niet wilde spreken, ze dachten wie is die man in die Chinese communisten pak.

  Sorry hoor, maar ik ben nogsteeds blij dat vene geen President van Suriname meer is.


  Maak melding
 15. Bouterse heeft voor de verkiezingen allerlei beloftes aan zijn kiezers gedaan. Teveel, als je het mij vraagt. Deze plannen kosten helaas veel geld, iets wat er niet is. Daarom maar onderhandelen met investeerders. Julie goud, wij het geld. Vergeet even wat het Suriname gaat kosten: vernieling regenwoud, onherstelbare schade aan flora en fauna.En niet te vergeten de mensen die daar wonen. Maar ja, dat is ver van zijn bed, niet dan?
  Hij gooit velen zand (lees SRD’s) in de ogen. Wordt het beeld weer helder, dan is het kwaad al geschied!!
  Een vos verliest wel zijn haar,maar niet zijn streken!


  Maak melding
 16. @ nummer 17,
  29 augustus 08
  De politieke oppositie , onderleiding van oud legerleider desi bouterse, mag dan steen en been klagen over ‘wanbeleid’ van de regering-venetiaan,bij het IMF zijn ze lovend over surinames ommerkelijke economische vooruitgang in de afgelopen jaren.Dit bericht kan je verder lezen op het internet dan zal je zien dat de schuldenlast die bouterse en bosje achter hebben gelaten voor meer dan de helft is afgenomen tijdens regering vene.Ezels laten hun land vertegenwoordigen door een drugscrimineel, massamoordenaar en genocyde pleger, beschaafde mensen kiezen voor een integer persoon iemand van onbesproken gedrag ik heb vene nooit horen klagen dat er een hetze tegen wordt gevoerd, bouterse is nog geen twee maanden president en hij geeft de hele wereld de schuld van zijn misdadige verleden, het is altijd de schuld van een anderen in de ogen van bouterse en zijn aanhangers dit noem ik massadomheid,massa-schterlijkheid ze lopen allemaal als en stelletje makke lammetjes achter die charmante psychopaat desi bouterse.


  Maak melding
 17. Effe dimmen. Het volk heeft gekozen voor een drugsbaron en moodernaar.Laat ze maar lekker op de blaren zitten. Het SU volk is al na 10 dagen skeer.
  Ga maar met zn allen in de coce.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES