Surinaamse militairen naar oostelijk grensgebied

7

PARAMARIBO, 23 sep – Het leger heeft troepen gestuurd naar het grensgebied met Frans Guyana. Volgens legerwoordvoerder Romeo Wesenhagen gebeurt dit op verzoek van lokale Inheemsen. Die zijn de criminaliteit in hun gebied meer dan zat.

De omgeving van de grensdorpen Twenké en Kawemhakan is zelfs gebarricadeerd. Niemand kan meer de nabijgelegen Lawarivier over zonder toestemming van de lokalen. “Na de ontvreemding van drie buitenboordmotoren was de maat vol”, zegt Wesenhagen tegenover de Ware Tijd. Eerder waren al andere waardevolle spullen weggenomen. De Inheemsen verdenken de buren.

Een nabijgelegen Marrondorp wordt platgelopen door Brazilianen en Chinezen. Die mijnen illegaal in het goudrijke gebied. En passant wordt wat nodig is ‘geleend’ bij de buren. De Inheemsen willen er paal en perk aan stellen. De legereenheden moeten vooral de rust garanderen. Het is niet de eerste keer dat traditionele bewoners in het achterland de overlast door goudzoekers aan de kaak stellen.


7 REACTIES

 1. Een nabijgelegen Marrondorp wordt platgelopen door Brazilianen en Chinezen. Die mijnen illegaal….MIJN GOD WAT EEN LEVEN….woon jij eeuwen daar komen smeerlappen de boel daar vies en vuil maken…rest…VLOEK.!!!!!!!!!JAAG de mensen met beesten gedrag daar weeeeeeeeeeeeeggggggggggg!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Tot is 19 87 warren deze zelfde weggelopenslaven die naar het bewooden kustgebied kwamn om te plunderen in naam van de contra revolitie.En als toegift schoten ze wat agenten dood.Denk maar aan marienburg,En als er een vreemdeling in hun dorp verschijnt,schreuwen ze moord en brand want se hebben tonnen boter op hun kop en zijn bang dat dat ontdekt gaan worden.Deze marron of worong is een heel geslepen entiteit.En waar bedrog niet helpt dan maar geweld gebruiken als bij de dieren.


  Maak melding

 3. surinaamse militairen moeten niet alleen naar de Oostelijk grens gebied gaan,,,,máár ook naar het Zuid-Westelijk gebied gaan met de bekende usies..

  baas weet er alles van en brunsie ook,laat brunsie alsvast met de werkloze jungle commandoos daar zich alvast nestelen..

  laat die minister van jus/pol. ook naar gaan in het zuid-westelijk gebied,dan toont hij iets meer respect naar het volk toe..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.