Regering ontbeert ervaring om Suriname te besturen

38

PARAMARIBO, 23 sep – De regering ontbeert de ervaring om Suriname behoorlijk te besturen. Dit zegt oppositieparlementariër Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front, NPS). Zowel in bestuurlijk als politiek opzicht heerst er gebrek. Dat wreekt zich steeds meer.

Ministers begaan de ene blunder na de andere. “De oppositie springt er niet direct op. Maar dat betekent niet dat de regering nu vrij mag ademen”, zegt Wijdenbosch. Het gaat er simpelweg om de regering het voordeel van de twijfel te geven. Het land moet bestuurd worden. Alleen, door het gebrek aan ervaring gebeurt dat niet echt naar wens. Dan deed de vorige regering het toch beter.

Daar zaten aardig wat ervaren politici bij. “Dat mis je nu. Ervaren politici zouden nooit voor zo een regering hebben gekozen, voor mensen met weinig ervaring”, aldus Wijdenbosch. Het valt nog te bezien of de regering de problemen aankan. “Nu hoor je de minister van Financiën steen en been klagen. Ze wordt daartoe aangemoedigd, omdat al die mooie beloftes nu niet waar te maken blijken.”


38 REACTIES

 1. Als deze regering doorgaat met het “reshuffelen” van de diverse ministeries, van hoog tot laag en daarbij zelfs schoonmaaksters van de ministeries niet ontziet, voorzie ik een “kaalslag” die zijn weerga niet kent.

  Onervarenheid, bestuurlijke incompetentie, het gebrek aan behoorlijk beleid laat zich op termijn wreken. Ministers die op persconferenties niet of nauwelijks antwoord hebben op gestelde vragen is toch te gek voor woorden. Het excuus dat ze (nog) niet op de hoogte zijn van het beleid van de president en zijn jaarrede afwachten is natuurlijk belachelijk. Dat beleid had bij aantreden van de ministers al op hun bureau moeten liggen.

  Ik hoop alleen dat de oppositie zich snel gaat roeren en belangrijke zaken onder een vergrootglas legt. Ik hoop op transparantie. Ik hoop op een democratisch beleid, want daar heb ik op dit moment mijn twijfels over.

  Hoop doet leven. Maar dat de kritiek in de toekomst steeds feller gaat worden, staat als een paal boven water. Ik beluister de laatste tijd veel kritische opmerkingen. Ook onder de NDP-stemmers.


  Maak melding

 2. Deze mevr maakt grappen.
  Ik ben eerlijk: Ik vind haar te oud en daarom zit zij jongeren in ontwikkeling te beperken.
  I.P.V. dat zij jongeren gaat ontwikkelen probeert zij doodleuk de boel te manipuleren….zo komen wij geen stap verder dan gebrul stabiel…maar duidelijk fragiel.
  Met haar bejaarden gebrul.


  Maak melding

 3. Hahahaha Wijdenbosch hou toch op.

  Deze regeerploeg heeft totnutoe in die 6 weken al veel meer bewerkstelligd dan de frontregeringen van de afgelopen 10 jaar.

  Ze zijn transparant, de minister van Financien heeft eerlijk, duidelijk en openlijk toegegeven met cijfer materiaal dat Suriname er slecht voorstaat en dus dat jou front regering de bevolking altijd heeft voorgelogen en misleid.

  Transparantie dus, een front onbekend woord.

  Deze regering heeft een duidelijk ontwikkelingsdoel voor Suriname, front heeft dat nooit gehad.

  Deze regering moet eerst alle rommel die jou front regering heeft gecreerd in kaart brengen, alvorens zaken voortvarend opgepakt kunnen worden.

  Het in kaart brengen van jullie leugens, rommel, misleiding, diefstal en corruptieve zaken neemt gewoon te veel tijd in beslag omdat het zoveel is.

  Jullie fronters hebben geen enkele recht van spreken, jullie horen in het gevang thuis, stelletje volksmisleiders en uitbuiters.


  Maak melding

 4. Geachte redactie,

  Intussen is de Nieuw Front-combinatie o.l.v. drs. Ronald Venetiaan er uit. Besloten is om stapvoets een voorschot te nemen t.a.v. de methode welke gekozen is, om de Regering Bouterse/Ameerali proberen moeilijk te maken.

  Eerst zal geprobeerd worden de regering in een slecht daglicht proberen te plaatsen. Mede als gevolg van de inzet van jong Surinaams kader in de regering.

  Intussen loopt er nog een motie tegen de vice-voorzitter van het Surinaams Parlement mevr. Ruth Wijdenbosch. Die eerder onrechtmatig tot vice-voorzitter gekozen werd, inzake de kwestie Guno Castelen Nieuw Front/S.P.A.. Waarbij er tijdens een geheime stemming in het Surinaams Parlement gefraudeerd werd met geheime stembiljetten.

  http://www.verkiezingensuriname.nl/tag/guno-castelen

  De bedoeling is dat eerst alvast deze misi “moro e doro” (N.P.S.) als zwakste schakel van het Surinaams Parlement, tegelijk met Santokhi de voormalige minister van Justitie en Politie, ingezet zullen worden bij deze acties. Dit als revanche inzake de overstap van de A-Combinatie o.l.v. Ronny Brunswijk naar een samenwerkingsverband met de MEGA combinatie o.l.v. Desi Bouterse eerder dit jaar.

  De overstap van Brunwijk toen, zal hierdoor nu een staartje krijgen. Waardoor ook de ‘wraakgevoelens’ van Vene kunnen worden voortgezet.

  http://www.thewiplist.com/photos/G/7094781_rv.jpg

  De pijlen zullen ‘primair’ gericht worden op het jong kader in de Regering Bouterse/Ameerali nogmaals. Waarbij met een ‘vergroot glas’ specifiek gekeken zal worden naar de handelingen van de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting mevr. Alice Amafo en de minister van Justitie en Politie Martin Misiedjan. Beiden afkomstig uit de A-Combinatie o.l.v. Ronny Brunswijk.

  Minister Alice Amafo, minister Martin Misiedjan en de Surinaamse jonge intellectuelen in het algemeen, kunnen dus alvast hun borst nat maken, want “moro e doro.”

  http://www.youtube.com/watch?v=vPZydAotVOY

  Voorts zal bij deze aanpak (scenario) vooral veel medewerking van enkele delen van de pers gevraagd worden, om dit jong Surinaams kader publiekelijk aan een proefdoop te onderwerpen. Van ondersteuning van dit jong kader door deze “ervaren” oude politieke bonzen, zal vanuit dit scenario bekeken absoluut geen sprake zijn.

  Want wordt dit jong intellectueel Surinaams kader vanwege hun leeftijd, door de ervaren oude politiek gezien als ‘makkelijk prooi’. ‘Ervaring’ zal derhalve het sleutelwoord vormen bij de aanpak. Welke naar het publiek en de kiezer toe, regelmatig herhaald zal worden.

  “Dan deed de vorige regering het toch beter” zegt mevrouw Ruth Wijdenbosch alvast. Nog geen drie maanden na de beëdiging van de nieuw Regering Bouterse/Ameerali op 13 augustus 2010 jl.

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/video/212

  Intussen heeft vijftien (15) jaar Nieuw Front-combinatie en vijftig (50) jaar Oude Politiek ons geleerd, dat de “ervaring” welke sommige oude politici menen over te beschikken, NIET afdoende was om een onafhankelijke natie als de Republiek Suriname gedegen te kunnen regeren.

  En de bewijzen liggen er te over zelfs (“Bogo bogo”).

  http://www.youtube.com/watch?v=k34boxNrqL8&feature=channel


  Maak melding

 5. Ervaren politici zouden nooit voor zo een regering hebben gekozen, voor mensen met weinig ervaring”, aldus Wijdenbosch.

  En toch heeft het Surinaamse Volk voor ze gekozen dan die gehaaide Havikken die alleen maar aan zelfverrijking dachten, Slechte Contracten afsluiten met Buitenlandse Multinalionals (NPS VHP) jullie zouden jullie diep moeten schamen hoe jullie het land de afgelopen 15 jaar in de Uitverkoop hebben gedaan en het Volk hebben laten Stikken, dit Kabinet van (MC) Desire Bouterse heeft tot nu toe in de 6 weken dat ze aan de macht zijn meer gedaan voor het Arme Volk dan het Rront in de afgelopen 15 Jaar heeft gedaan onder Venitiaan.

  http://www.youtube.com/watch?v=xqNt4XY8Em0&feature=related


  Maak melding

 6. Vijftien jaren aanzitten en weinig tot niets doen door ervaren regeerders kan nooit vergeleken worden met een “onervaren” regering die nauwelijks 1 (ÉÉN) maand aanzit.
  De oude garde wilde geen pottekijkers hebben vandaar dat men met alle middelen probeerde aan de macht te blijven.Er werd,naar nu blijkt,kwistig gesmeten met belastinggelden door de “ERVAREN” bestuurders.Ook werden er waardeloze deals gemaakt met multinationals z.a IAMGOLD rosebel goldmine.Het kan toch niet zo zijn dat,op elke 100Usd.winst,Suriname slechts 5Usd. toegeschoven krijgt.Ruth Wijdenbosch moet de handen in eigen boezem steken want juist zij weet er meer van.Of zit ze op hete kolen om te willen weten wat er komen gaat aan önthullingen?


  Maak melding

 7. Ha ha ha wat een grap….alsof de regeringen Venetiaan wel de problemen aankon….

  Ha ha ha,deze vrouw heeft of te diep in het glaasje gekeken of een snuif coke of iets dergelijks ingenomen want anders kan ik haar uitspraken niet verklaren.

  Mevrouw ruggengraatloos moet gewoon bezig zijn met haar fossielenpartij de NPS en zich druk maken om partijeaangelegenheden.

  Het landsbelang voor ogen hebben, moet ze overlaten aan echte nationalisten.


  Maak melding

 8. Professionele onderdanigheid.

  De vice president en ministers in het kabinet Bouterse, hebben geen kennis van zaken. Blijkt dat Amafo niet eens op de hoogte is van zaken die op haar ministerie aan de orde zijn. De oktoberrede van Bouterse is voor driekwart gebaseerd op het beleid van de vorige regering. De vice president en de ministers kunnen geen vragen beantwoorden met betrekking tot het te voeren beleid. Het enige dat journalisten te horen krijgen is:”Ik weet het niet. U moet rustig afwachten” Lieve lezers, “ik weet het niet” ligt te rotten op het kerkhof. De nieuwe regering hangt een “ik weet het niet cultuur” aan. Ze zijn nog te dom om voor de duivel en zijn mallemoer te dansen.

  De AOV zou met honderden dollars verhoogd worden. Niemand hoefde zich druk te maken. Met oom Desi en de NPD, lag het beloofde land voor het grijpen. Luilekkerland was weer in zicht. De zon zou weer gaan schijnen voor het volk van Suriname. En weken later blijkt het allemaal niet waar te zijn. Volgens de minister van financien is de schatkist leeg. Neemt u van mij aan dat de schatkist niet leeg is. Omdat de beloften van Bouterse en de NDP niet haalbaar zijn, verzint men een list. Maar let u op mijn woorden: “Bouterse gaat wel bruggen bouwen” Het volk kan de “zelfingenomen indiaan” niets schelen.

  De kabinetsleden doen alles wat oom Desi zegt. Oom Desi bepaalt het beleid. En wie niet luistert krijgt van de indiaan niet een kogel in de rug (je mag tenslotte niet op de vlucht slaan), maar een gifpijl. Ik heb vernomen dat alle leden van het kabinet gescreend zijn op professionele onderdanigheid. Oom Desi vindt professionele onderdanigheid één van de voorwaarden om benoemd te worden in het kabinet. De kabinetsleden zijn inderdaad onderdanig naar hem toe. Met smart wacht Suriname op de vele leugens die nog gaan kom


  Maak melding

 9. De pot verwijt de ketel: 5% voor Suriname en 95% voor IMGOLD. Jonge politici moeten ook ervaring op doen , na vijf jaren hebben zij dan genoeg ervaring op gedaan. Bij deze regering gaan zij leren om geen uitverkoop van suriname te houden zoals het front deed.


  Maak melding

 10. Ministers begaan de ene blunder na de andere. “De oppositie springt er niet direct op. Maar dat betekent niet dat de regering nu vrij mag ademen”, zegt Wijdenbosch. Het gaat er simpelweg om de regering het voordeel van de twijfel te geven. Het land moet bestuurd worden. Alleen, door het gebrek aan ervaring gebeurt dat niet echt naar wens. Dan deed de vorige regering het toch beter.

  Als het Land je niet mebalt mevrouw Wijdenbosch waarom neem je jouw Biezen niet en vertrekt je naar eenander Land waar het allemal veel beter geregeld is volgens jouw.
  je bent zelfs een zetel in het Surinaamse Parlement niet waardig.


  Maak melding

 11. Deze nps’ers hebben geen enkele schaamtegevoel.

  Hoe durven deze mensen, hoe slapen ze of lopen ze op straat.

  Al die misstanden van de vorige regeringteam, die van jou Presidentje op de valreep nog een lintje kregen, hadden ervaring. Ervaring om te stelen, te liegen en te bedriegen zal je bedoelen.

  Ze hebben het beter gedaan volgens deze naiveling.

  Het volk van Suriname heeft daar in ieder geval niets van gemerkt, 4 zetels is echt geen 40 zetels hoor.

  Blijven jullie je zelf maar lekker voor de gek houden. Gaan jullie maar door met je zelfbedrog en leugens. Hopelijk houden jullie gewoon op te bestaan na de volgende verkiezingen.

  Willen we echte ontwikkeling in Suriname, moeten we gewoon verlost worden van deze nps en vhp sujetten. Deze twee partijen is het slechtste wat Suriname ooit is overkomen.

  I rest my case.


  Maak melding

 12. Zulke Lage uitspraken doen over de regering Desire Bouterse terwijl de President van Suriname het Land in het Buitenland aan het vertegenwoordigen is in de VN dergelijke uitspraken doen mevr. Wijdenbosch zal niemand accepteren het Lijkt mij verstandig dat je de Concluties aan je zelf neemt en Afstand doet van je zetel in het NA.


  Maak melding

 13. als ruth vindt dat de regering bouterse onervaren is,dan moet ze handelen en niet wachten tot dit te laat is.anders is zij ook medeplichtig.

  de verschijnsels dat zich nu manifesteert binnen de oppositie is,dat deze de oermentaliteit niet achterwege kunnen laten en positief denken.de landverraders gaan alles op alles doen om de regering in een zwartdaglicht te plaatsen.in plaats dat zij meehelpen denken dit land op te bouwen.

  Venetiaan met consorten(onder andere deze ruth inbegrepen)hebben in de vijftien jaren,dat zij de scepter zwaaide geen moer gedaan om dit land uit de modder te halen. en levert nu nodeloze commentaar op zo`n jong regering.


  Maak melding

 14. Ik wil niemand onaangenaam zijn,maar zelden heb ik zoveel domme ministers bij elkaar gezien als bij de pers ontmoeting van linus raymond alice en martin.Ongelooflijk wat wij te bieden hebben.Eerst de pres,lonny en nu deze comedianten.Waaraan heeft Suriname dit verdient?Domheid schijnt een niet in te dammen plaag te worden is ons land.Arm land.


  Maak melding

 15. Ruth ik vindt het zo beknot van jou ,jij en jou oude gaarde hebben het land naar de verdoemenist gebracht.De angel dieper in het volk gedrukt je moet je schamen jullie hebben nooit een beleid gehad.Er is een Regering die nog geen half jaar zit en al proberen zand in de ogen van het volk te strooien.Ruth ik hebt een advies kijk de kleur van een partij maar doe het gezamelijk voor land en volk. Het volk is nu gebaad aan positieve commentaar.Ze hebben al tig jaar in negatieve geleefd, met het positieve voed ji het volk anders op,als jij je kinderen steeds naar beneden haal dan demotiveer jij ze.Geef het volk geloof hoop en liefde,maar niet jou politiek kleur. LOBI.


  Maak melding

 16. Mw. Wijdenbosch, dat is een duidelijke taal niet meer en niet minder.

  U bent trouwens niet de enige met deze conclussie, er zijn nog meerderen die u mening delen.
  Maar dit is geen nieuws in onze samenleving. Echter de realiteit is, dat wij met z’n allen medeverantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van onze totale gemeenschap op alle fronten in de samenleving.
  Wij schieten niet alleen tekort op de politieke kwaliteiten maar ook op diverse vaardigheden van de burgers. Dit hebben wij allen te danken aan de overheid die geen ruimte en mogelijkheden hebben kunnen scheppen voor de burgers, daar moet de overheid beginnen.
  Als de overheid hun eigen burgers dom wil houden is het niet zo verwonderlijk dat er geen kader om de doorstroming van kwalitatief ambtelijke apparaat op de been gezet kan worden. De jeugd heeft zo ook geen toekomst, want als de jeugd niet op een adequate manier niet eens de opvoeding en begeleiding krijgt om de toekomst van land en volk te waarborgen is het roepen in de woestijn naar betere maatschappij.

  Begin nu met kadervorming voor de dag van morgen zodat wij niet steeds achter de feiten gaan lopen en steeds de ander verwijten, u bent ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van land en volk.

  Ik hoop dat er anderen die mijn mening ook delen.
  Succes, Theo


  Maak melding

 17. Man we hebben toch nog Du als kritische analiticus en adviseur van de regering, of luistert weer niemand naar hem.
  Of is mischien zijn kritiek toch waardeloos, onbruikbaar geweest?
  hm? stof tot nadenken.
  ben trouwens eens dat na eerste mooie woorden waarin deze regering veel beloofde nu weinig tot niets van in de praktijk te zien is.


  Maak melding

 18. @ harry.
  jou reaktie staat haaks op dat van nummer 3.
  @ big up kan je met voorbeelden komen a.u.b
  Harry mij kritische houding tegen bouterse en zijn meelopers zijn wel ergens op gebasseerd enige wat ik tot nu hoor vanuit het bouterse kamp zijn alleen maar mooie woorden belotes en een grote smoel voor de rest niets . geen woorden maar daden mi boy.
  @ teo ik deel jou mening niet en ik zal jou uitleggen waarom, bouterse heeft op 8 dec 1982 intelect suriname koelbloedig afgeslacht media gebouwen in brand geschoten de universiteit in suriname voor meer dan 9 maanden gesloten advocaten journalisten en vakbonds mensen waren hun leven niet veilig iedereen die een andere mening had dan dat van desi moest vrezen voor zijn leven is dit de ruimte en de mogelijkheid die jij bedoeld teo? @ teo en de rest van de aanhangers van bouterse wees eerlijk in jou reaktie en zegt de dingens hoe ze zijn want met liegen en bedriegen zullen wij als land en volk geen moer vooruit komen de matrieel en immatrieel schade die bouterse en zijn militaire bende hebben veroorzaakt in suriname zijn enorm.nu is zelfde bende van toen weer aan het bewind in suriname en je hoord dat zelfde liedje van de jaren 80. dan vraag ik mij zelf af is bouterse nou zo slim of zijn jullie nouw zo DOM. de president is ongeschoold en onervaren de vice president is ook onervaren en de rest van de regeerploeg ook dus waar hebben wij het over.


  Maak melding

 19. Nou Nou alles gelezen,ben tot de ontdekking gekomen dat ik toch maar achter Nr 08 zal staan,wat vele anderen uitleggen is bullshit.
  Het land is stuurloos,heel veel domme ministers .
  Er zit een President aan de macht waar men geen zaken mee wil doen.
  Laten wij eerlijk zijn het loopt gewoon niet.
  Gemerkt dat alles naar de oude regering verwezen wilt.
  Jullie zijn aan de macht …wij kijken vooruit laat dit alles achter wege en bouw Suriname op,maar niet lopen blerren over reg Ven/Sard,,,ga verder met jullie leven surinamers.


  Maak melding

 20. nr 1.

  Deze regering moet niet alleen doorgaan met reshuffelen, ze moeten de dieven en corruptelingen verwijderen uit het landsbestuur.

  Zie maar wat er bijv met OW&V en LVV onder front is gebeurd.

  Ook onderstaande gaat deze regering aanpakken, onder front kon zelf een secrateresse een auto van de staat krijgen, en die man bij OW die een auto van de staat reed terwijl hij ook een vervoerstoelage toucheerde, zijn gezicht zagen ze bij OW alleen als hij ’s ochtends kwam tanken.

  “Dubbele salarissen politici worden stopgezet 23 Sep, 09:00
  Er komt een einde aan dubbele salarissen die een deel van de politici ontvangen. Iemand die in het parlement zit, kan niet tegelijk directeur zijn van een departement of een andere topfuncties in de uitvoerende macht bekleden. Starnieuws verneemt dat deze kwestie binnen de coalitie is besproken. President Desi Bouterse is van plan om een einde te maken aan tegenstrijdigheden in de functies.

  Vicepresident Robert Ameerali liet ook al doorschemeren dat mensen die beleidsadviseurs zijn op verschillende ministeries niet meerdere salarissen zullen ontvangen. “Ook al is iemand op drie ministeries beleidsadviseur, de persoon gaat geen drie salarissen ontvangen”, aldus Ameerali. Hij merkt op dat er orde op zaken nodig is.

  Deze kwestie is nog een teer punt. Bouterse is van plan om stringente maatregelen te treffen. Hij zal in de regeringsverklaring aantal ordemaatregelen bekendmaken. Het toucheren van meerdere salarissen ten laste van de staatskas, zal aangepakt worden. Aan de regeringsverklaring wordt de laatste hand gelegd door een team van ministers en de vicepresident. Het laatste woord ligt bij de president, die de regeringsverklaring op 1 oktober in De Nationale Assemblee zal presenteren. “


  Maak melding

 21. Ooh mevrouw Ruth Wijdenbosch,

  weet ik welke ministers ik ook zo mis?
  Die ervaren ministers in kabinetten die U hebt gesteund te weten:

  Balesar
  Gilds
  Jong Tjien Fa

  Crack smoking idiot.


  Maak melding

 22. ze is zwart maar ,denkt als een bakra,voor mijn part mag ze nooit meer terug in de coalitie,geen wonder dat haar partij vervallen is tot een vijfderangsgroepje.foei toch neppe sranangmangs.


  Maak melding

 23. Koning bouterse eenoog in het land der blinden .Wat kun je daar van verwachten!!
  het parlement uit zich in het weet niet en kan niet uitspraken . Ze zijn niet eens in staat madurodam te besturen laat staan suriname .Welk een volk zo dom die er achteraan loopt als ware het de rattenvanger van hamelen . Elk volk krijgt de straf van hun stemkeuze . In dit geval ook logisch getuige de gemiddeld denk vermogen van het volk


  Maak melding

 24. het belangerijkste dat nu telt voor ons als surinamers is dat bakras niet meer via nieuwfront bepalen wat er in su moet gebeuren, dat is waarnaar baasbouta streeft.bye bye bakras en alle domme surinamers die hun landgenoten offeren voor een stukje kaas .believe it or not…..sranang naf sranangmang!!!!!!!!!!


  Maak melding

 25. die hebie bestaat over vijf jaren niet meerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!! van 30 naar 4 zetels .jullie npssers geven johan adolf pengel schande,stelletje parasieten die ons geliefd land laten verzieken door illegale chinezen,brazilianen,guyanezen ga zo maar door,oeng ai opo now nowang buitenlander e kong bepaal in sranang ! ingi..nengre..hindustani..snesie..jampanesi oeng bondroe kong nawang dang oeng sa sjie tak sranang sa kong na hei .


  Maak melding

 26. @ nummer 21,
  Je haald die ene schruk weg en jij zet een andere daarvoor in de plaats.Een mooi voorbeeld is limbo van sky radio een spook amtenaar die nu voor jou moordenaar president mag werken.


  Maak melding

 27. NDP`ers schelden en vloeken niet! want dat mist elk doel! Doe gewoon je best en God doet de rest! SRANANG SA WINIE!!!

  Laat de grove generalisaties en ’t koloniaal denkpatroon achterwege! Deze regering is nog geen 100 dagen bezig!


  Maak melding

 28. @29

  Ik heb dan liever schurken die werken en het land willen ontwikkelen dan schurken die niets doen voor het land dan alleen maar van het land stelen.

  Onder deze regering zullen er geen spookambtenaren meer zijn, iedereen moet zich aanmelden.

  Zo heb je het geval van die scheikundeleraar die op het kabinet van de VP werkte, die man wilde liever spookambtenaar worden dus met behoud van salaris. De nieuwe VP heeft er een stokje voor gestoken en hem verwezen naar min. van onderwijs, nu mag hij weer onderwijzer worden of ontslag nemen, maar spookambtenaar wordt hij niet. Een nieuwe wind mi boi.


  Maak melding

 29. als en ongeschoolde kip die wijdenbos//als die vorige regering 15 jr daar zat dan moeten ze meer dan genoeg ervaring hebben ja,..dus hou je mond..of stap uit de politiek..


  Maak melding

 30. de schijnheilige/huichelaar zijn mensen die graag de boventoon willen voeren en mensen tegen elkaar willen opzetten.alles moet ten voordelen van hun wil en vaak ziekelijke geest gaan.

  het gemene zit hem in het feit dat ze zich aardig naar buiten toe voordoen maar tevens alles heel geniepig en zeer achterbaks aanpakken.

  zo hebben we er hier enkelen psychisch gestoorde die alles en iedereen tegen elkaar wil uitspelen.die de meest vreemde verhalen over mensen weet te verzinnen en dat als waarheid loopt te verkondigen.

  je weet eenmaal hoe mensen zijn,gewillige oren zijn er altijd.


  Maak melding

 31. suriname surimers wij moeten leren om elkaar te steunen en te helpen en respekt voor elkaar te hebben het mag niet uit moeten maken wie aan de regering staat steun elkaar help elkaar met ideeen luister naar een ander , het maakt voor mij niet uit wie aandemacht is maar ik wil wel dat het beter word in mijn suriname ons suriname we moeten niet trots zijn op je zelf maar op elkaar,anders komen we er nooooooooooooooooooooooit


  Maak melding

 32. Grappig jaren hebben ze op Front gescholden en nu nemen ze de begroting over, zijn ze niet instaat zelf realistische ideeen te maken, laatstaan te plannen.

  Maar zeg er niets van want dat ben je…


  Maak melding

 33. He anti-Surinaamse neus @36

  De huidige regering heeft geen keus, dit komt allemaal door die wanbeleid en die rommel van de front regering. Om alles goed en duidelijk in kaart te brengen heeft men zeker 1 jaar nodig, niets klopt, de financien niet, de boekhouding niet, het is gewoon een teringzooi op elke ministerie.

  Het makkelijkste is om die begroting een op een over te nemen en de zaken die je wil verwezelijken toevoegen. Volgend jaar zal deze regering met een eigen begroting komen, want dan is alles duidelijk en transparant inclusief jaarverslagen van onze primaire financiele instelling, zelfs dit grondwettelijke document heeft front in 5 jaar niet durven te publiceren.

  Wat jij vieze vuilspuiter.


  Maak melding

 34. Het nw Front had in 1987 40 zetels, in 1990 30 zetels, in 2000 28 zetels, in 2005 23 zetels en in 2010 14 zetels. Het nw Front is afgewezen, door het volk en zij begrijpen nog steeds niet waarom!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.