‘Samenwerking niet afhankelijk maken van Bouterse’

19

“De samenwerking tussen Nederland en Suriname moet niet afhankelijk worden gemaakt van het presidentschap van Desi Bouterse. Suriname is zoveel meer dan Bouterse. De relatie tussen Nederland en Suriname moeten we niet zomaar weggooien vanwege één persoon.” Dat zei Carl Breeveld, partijleider en parlementslid van de DOE-partij (democratie en ontwikkeling in eenheid) in Suriname gisteren bij de bijzondere fractievergadering van de ChristenUnie op Prinsjesdag.

Breeveld is namens zijn partij in Nederland op werkbezoek. De ChristenUnie en zusterpartij DOE hebben de afgelopen tijd intensief contact onderhouden. Omdat Bouterse op democratische wijze aan de macht is gekomen, heeft DOE geen andere keuze dan dat te respecteren, stelt Breeveld. “De eerste letter van onze naam – DOE – staat voor democratie. De heer Bouterse is op democratische wijze gekozen. Als president is hij ons staatshoofd en respecteren wij hem derhalve.”

Breeveld: “Voorts is van belang te beseffen dat Bouterse een kabinet met een breed draagvlak heeft samengesteld, bestaande vooral uit personen die op basis van hun deskundigheid een positie vervullen. Ik noem hierbij de minister van Financien die voorzitter van de Vereniging van Economisten was, de president van de Centrale Bank, tot voor kort werkzaam als senior economist bij het Internationale Monetaire Fonds, de vice-president die tot zijn benoeming president van de Kamer van Koophandel en Fabrieken was. Bouterse heeft duidelijk gesteld een kruistocht te beginnen tegen de corruptie in het land. DOE zal hem daarin ondersteunen omdat zaken als het invoeren van een anti-corruptie wet altijd al hoog op onze agenda hebben gestaan.”


19 REACTIES

 1. Die eenpersoon-bouterse is duivels genoeg om de hebzuchtige(grootste deel)massa zodanig te beinvloeden om Suriname te verzieken en te isoleren.
  Zie maar het gejuich als het gaat om nederlanders weg te jagen.


  Maak melding

 2. De Surinaamse kiezer kon weten als men internationaal veroordeelde figuren en verdachte(n) in lopende strafzaken kiest in het machtscentrum dat je problemen zowel inter- en nationaal kan verwachten. Nu deze bewuste keuzen gemaakt is in mei j.l.zal je ook de vruchten ervan moeten plukken hoe zuur ze op bepaalde gebieden ook kunnen zijn.


  Maak melding

 3. Moet je dan je eer begraven om door de regering van bouta als een sheet door de dikkedarm te worden uitgescheten?????????

  Moet Nederland zich dan laten beschamen terwijl de regering van bouta niets aan het toeval overlaat om Nederland, als gulle gever van miljoenen euro’s, te blijven beschimpen en beledigen.

  Nederland herzie je visie en geef niets meer aan deze waardeloze en ondankdare mensen.

  Indien je onrecht niet bestrijd dan keur je het onrecht goed. Dus ook Breeveld geeft bouta alle ruimte en gelegenheid.


  Maak melding

 4. beste mensen,

  heel vervelend dat de goede weer onder de kwade moeten lijden, wanneer wij in Suriname zijn ervaren we veel discriminatie omdat we Nederlander zijn. ga ook niet in discussie met mensen over gelden want dat is allemaal niet waar volgens deze en Nederland is het kwaad in veel opzichten, jammer dat hierdoor een verkeerd beeld geschept word over hoe er met geld word gesmeten wat geschonken word door een volk wat boete doet ook door de geschiedenis.
  Suriname gaat ten onder aan chinezen en Brazilianen die straks de dienst uit gaan maken omdat de regering het land en zichzelf hebben verkocht aan de duivel. wel fijn om nu cash in de zak te hebben maar jammer voor later als de wonden weer gelikt moeten worden en wederom de hand opgehouden kan worden bij een geldschieter die er misschien weer intrapt.
  Ik hoop dat er voldoende Nederlanders zullen zijn die met kleinschalige projecten hulp blijven bieden en zich niet laten ontmoedigen wat hogerhand voor vuile spelletjes speelt, het gaat tenslotte toch om de gewone mensen die over hun rug misbruikt worden en een worst voor krijgen die achteraf een illusie is.En pas op met wat er in de media uitgespuugd word, wie zegt wat daar gemeld word waarheid is.

  ik hou van Suriname en blijf dat ook doen, sorry dat ik een Bakra ben maar ja daar heb ik ook niet om gevraagd


  Maak melding

 5. Het zal Nederland een worst zijn.
  Het blijft pappen en nat houden met Suriname.
  Nederland heeft een land gecreëerd en het is niet gelukt.
  Eerst met de Indianen geprobeerd. Toen met de Afrikanen. Daarna met de Joden en Hugenoten. Toen weer met de Hindoestanen. Daarna met de Javanen. Later met de Boeroe, s En ?????????????
  Sinds 1800 het gevoel van hoe komen wij hier ooit vanaf.

  Nederland blijft zich verantwoordelijk voelen voor deze mislukking die Suriname heet.
  Wat ik erg vind is dat er zoveel ellende en verdriet aan Suriname kleeft.
  Hopelijk raken ze ooit dat karma kwijt.


  Maak melding

 6. Lees hieronder maar wat een hypocriet die verhagen is. Vreemd dat deze man mag zeggen wat hij wil over kiezers en de President van een Souverein land, maar omgekeerd niet.

  Klaas de Nederlandse kiezers konden ook weten wat de reacties zouden zijn van mensen in de wereld als ze op PVV zouden stemmen.

  “Verhagen: gesprek met ambassadeur Indonesië DEN HAAG – Demissionair minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) vindt „het niet verstandig” dat de Indonesische ambassadeur „zich uitlaat over de kiezers van de PVV in de termen die hij heeft gebruikt”. Verhagen zei verder dat donderdag nog contact zal worden gezocht met de ambassadeur van het grootste moslimland van ter wereld.

  Dat heeft de CDA-minister donderdag gezegd in reactie op een interview van ambassadeur Yunus Effendi Habibie in Het Financieele Dagblad (FD). Daarin heeft Habibie gezegd dat het staatsbezoek in oktober van de Indonesische president Susilo Bambang Yudhyono aan Nederland „zeer twijfelachtig” zou zijn geweest als de PVV in een nieuw kabinet zou zitten.
  …………………”


  Maak melding

 7. carl breeveld
  geld uit nederland is[ schenking]gratis
  een ander land is leening met rente
  nederland is zwaar aan het bezuinigen
  en kom niet bij deze nieuwe regeering geld
  vragen
  bruno


  Maak melding

 8. In Suriname bepalen de rechtgeaarde Surinamers wie de macht uitmaakt en niet een stelletje gefrustreerde economische vluchtelingen, die niet voornemens zijn m.n. die Hollandse vleespotten te verruilen voor Suriname.


  Maak melding

 9. Sorry #5 met je alles-wat-NL-doet-is-goed- houding. Get your facts straight!! Het was toch echt eerst NL (Verhagen) die zich direct na de verkiezingen beschimpend uitsprak over de democratische keuze van Surinaamse kiezers, hierop heeft de Su-regering gereageerd, actie = reactie! Niet omdat je donorland bent geeft dat je het volldedige recht je onbeschaaft te uiten naar het Surinaamse volk toe!!! Ben het dan ook met je eens #9


  Maak melding

 10. ddb heeft een persoonlijk probleem met holland niet het volk het land sme.

  dus moet ddb sme niet verbinden met zijn probleem,hij is immers een drugs dealer moordenaar hoofd verdacht..

  hij moet het ook persoonlijk oplossen..


  Maak melding

 11. @ pinto ,
  jullie zullen de consequentie moeten dragen van de keuze voor bouterse, pinto jij ben emotioneel zo dom dat het niet mogelijk is om een verstandige en gezonde discussie met jou te voeren dat geld in grotere mate ook voor de aanhangers van bouterse hier op dit net ze gaan bij iedere kritische reaktie op bouterse gelijk in de verdediging,ze mogen alles zeggen maar als de tegenpartij terugslaat dan ben je verrader of een nederlander of vluchteling noem het allemaal maar op,de aanhangers van bouterse zijn een zwak dom stelletje bijelkaar .


  Maak melding

 12. doe/breeveld heeft nog een hele lange weg te gaan,alleen de verkiezing ingaan maakt breeveld nog niet tot een staatsman.voordat dit zover is,is hij de zestig al gepasseerd, net als venetiaan en bouterse.

  het systeem dat doe/breeveld nu hanteert,is reeds een gepasseerde station.regeermacht kan je alleen maar krijgen als jij met andere politieke partij gaan samen werken.


  Maak melding

 13. @15 marcel, @ 16 DU en alle andere geachte forumleden.
  Er is goed nieuws in de staatsfoto. Lees ver verheug.
  “BLOEDROOD” als achtergrondkleur op de staatsfoto als eerbetoon aan de minimaal 15 vermoorde Surinaamse Intellectuelen is als een begin heel passend en mooi.

  Er is maar één probleem en dat is Bouterse. Niemand op deze Aardbol is tegen het Surinaamse Volk. Bouterse heeft een Aura om zich van Moordenaar (verdachte) en Drugsbaron (veroordeeld).

  De enige persoon die Suriname kan verlossen van Bouterse is Brunswijk. Hij heeft hem daar neergezet en draagt de morele verantwoordelijkheid voor het hele Surinaamse volk. Brunswijk met zijn 7 DNA zetels en als afstammeling van de gevluchte slaven kan een historische daad verrichten en het gehele Surinaamse volk een grote dienst bewijzen.

  Als Bouterse weg is, gaan diverse kanalen open om Suriname en het Surinaamse volk te helpen.

  Ameerali zit nu op de plek van Brunswijk als Vice President. Als Ameerali als eerste daar wordt weggehaald kan Brunswijk die functie op zich nemen. Dan blijft slechts 1 obstakel over om een Marron als President van Suriname te laten worden en daarmee als tussenpaus een regering met een evenwichtige afspiegeling van de samenleving te vormen en het hele Surinaamse volk te helpen van de ondergang.

  Zo’n kans krijgt een Marron de komende millennia nooit meer. Het ligt binnen handbereik.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.