Twisted zet sport- en recreatie projecten op in Suriname

8

PARAMARIBO/ALMERE, 19 sep – In de periode van oktober 2010 tot eind februari 2011 zal Stichting Twisted uit Almere in samenwerking met INHolland een sport- en recreatie project opzetten in Suriname genaamd “Twisted & United”. De doelstelling van dit project is jongeren meer bewust maken van hun eigen talenten en wat ze ermee kunnen doen. “Twisted & United” zal op een laagdrempelige manier, maar toch opvallende manier sport en recreatie projecten opzetten, om hiermee de talenten van deze jongeren naar boven te halen.

Talentenontwikkeling/empowerment staat centraal in dit project. De studenten met het leukste idee mogen deze presenteren en vervolgens uitvoeren op het eindevenement. Stichting Twisted wil deze deelnemers zo stimuleren dat zij uiteindelijk hun eigen Twist aan een activiteit kunnen geven. Dit is ontwikkelingsamenwerking op de manier van Stichting Twisted.

“Twisted & United” is door jongeren voor jongeren daarom is er ruimte voor eigen inbreng. Zo wordt er bijvoorbeeld speciaal aandacht besteed aan kinderen met ADHD. In Suriname wordt daar vrij weinig aandacht aan besteed. Bepaalde studenten zullen dit verschijnsel onderzoeken. Uit dit onderzoek willen ze een oplossing gaan bedenken hoe er meer aandacht aan dit soort kinderen besteed kan worden.


8 REACTIES

 1. De scholen zullen binnenkort hun deuren openen. Was misschien beter geweest om bij het begin van de vakantie genoemde projecten op te starten dit vanwege de beschikbare tijd van de jongens en meisjes.


  Maak melding

 2. Ik lees nog geen reakties van nationalisten die vinden dat nederland zich weer bemoeit met zaken in suriname. Waar blijft de hulp van de bevriende naties zoals Guyane, Venezuela ect. ect? Immers de huidige machthebbers in suriname hebben schreeuwerig-breed-bek-kikkerig hulp uit nederland afgezworen en hun domme electoraat hebben massaal “hoeraaaaaaaaaaaaaaa” gejuichd.


  Maak melding

 3. Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden, maar laten we zaken niet vooruit lopen.

  Suriname was het land van de paden en steegjes. Neumanpad, Krabbesteeg, Tingi oekoe weet u nog wel?

  Het land was niet goed genoeg voor straten, dreven, pleinen en weet ik wat al meer.

  Laat mij dit projekt maar toch het voordeel van de twijfel gunnen.

  Oma taki, “worong no e waka fu soso!”


  Maak melding

 4. ADHD…wat een onzin….boi, laat die kinderen van Suriname met rust, en kom niet met Ritalin daar aankakken, joh! Kinderen in Suriname hebben alle liefde nodig en alle steun in sport en spel. Diagnostisen van ADD en ADHD is onzin en is alleen in het voordeel van de donateurs, waarom zou je nog meer problemen creeeren als die er niet zijn?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.