Dijk van oost naar west moet Suriname beschermen

12

PARAMARIBO, 15 sep – Een dijk die loopt van oost naar west. Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, OW, ziet Suriname zo het best beschermd tegen het stijgende zeewater. Anders verdwijnt de hoofdstad op den duur in zee. Veel concreets is er nog niet.

Er is hooguit sprake van een idee. “De studie moet nog worden verricht, daar gaan zeker een paar jaar over heen”, zegt Abrahams. Onder meer moet de traditionele rol worden onderzocht van de kustvegetatie. Zoals de Parwabossen. Milieudeskundigen raden deze vegetatie aan als bescherming. Het is niet alleen een goedkopere manier, maar ook een effectievere.

De afgelopen decennia moest een groot deel van de vegetatie plaatsmaken voor woningbouw. De vorige regering startte reeds de aanleg van dijken in Coronie en Commewijne. Dat op zich is al een breuk met de traditie van provisorische oeververdediging. Die bestond doorgaans uit houten wanden die binnen de kortste keren vervangen moesten worden.


12 REACTIES

 1. Onder meer moet de traditionele rol worden onderzocht van de kustvegetatie. Zoals de Parwabossen

  Dit is toch al lang onderzocht. Je hoeft niet het wiel opnieuw uit te vinden dunkt me.

  Alleen de vraag “waar haalt Suriname de middelen vandaan”?

  Nederland wordt uitgekotst, betalingsbalans is negatief, Er is geen geld in kas, de schulden / aflossing en rente zijn hoog.

  Ramon het is goed om te dagdromen maar realistisch denken mag ook een beetje.
  Het is wel een goed vooruizicht maar dit doet afbreuk als je weet dat het niet realiserbaar is S.M.A.R.T ooit van gehoord???????


  Maak melding

 2. Sorry maar die discussie is het afgelopen jaar al gevoerd. Kon de minister geen krant betalen? Kost maar 1 SRD!! En heeft hij ook al geen internet aansluiting??

  Er is al een aanbesteding voor een stuk dijk, er is al een aanbesteding voor een stuk mangrove bos, Het ADEK doet praktijk onderzoek, etc.


  Maak melding

 3. Die front stommerikken willen liever wegspoelen dan een dijk bouwen. Goed zo minister! Gaan met die banaan.

  En het geld…de NDP kennende hebben ze daar allang een oplossing voor!
  Je hoort ze niet uit hun nek kletsen zoals die fronters over dingen waarvoor ze niet weten waar het geld vandaan zal komen!

  Go minister Abrahams!


  Maak melding

 4. Een prima idee, de Oost-Westdijk, maar iets concreets is er niet, minister?

  Het probleem is natuurlijk de financiering. Wie zal daarvoor in de buidel tasten? Of moet dit even apart gehouden worden, zoals minister Boedhoe adviseert? Nu ligt de bal dus bij Boedhoe???


  Maak melding

 5. Boga zei het gisteren bij de bakana-tori van Kankantrie. DU zoekt aandacht, nou bij deze dan.

  Pinto
  Pinto

  Oke Ray,
  Met peper SRD.12,50 per pot;
  Zonder peper SRD.10,00.
  Okay Pinto, Thanks Man, was even benieuwd naar de Prijs.

  Pinto
  Wat is het gewicht van zo’n potje Birambie nou eigenlijk???.
  Hoeveel Birambies gaan er ongeveer dan in zo’n Potje.

  Groetjes


  Maak melding

 6. Ray,
  Ik merk dat jij grandioos bent blijven steken in mijn potjes birambi op azijn. Laten wij serieus nadenken over het hoe verder met het land waar het ons om te doen is……….SURINAME!


  Maak melding

 7. Ja pinto is het waar ? of begrijp jou reaktie op nummer 6 niet goed ?
  DU geeft zijn mening pinto en jij gaat helemaal naar nickerie om daar te informeren wie ik ben ik wil jou en de rest van de kudde uit een droom helpen DU is een gewone man die houdt van een discussie waar je wat van kan leren, DU is nieuws-gierig, DU heeft een hekel aan leugens bedrog, dictatuur autoritair gedrag en repressie.DU is voorstander van de democratie persvrijheid vrijheid van meningsuiting, wat dat betref vindt ik nederland een heel goed voorbeeld waar wij als surinamers veel van kunnen leren.


  Maak melding

 8. he,ramon,kijk in de papieren van vene.Hij had een prachtig oplossing.Alleen heeft hij geen speelruimte gekregen door al maar door de brokken van bosje op te ruimen.Maar je gaat er versteld staan van zijn visie![geen vis].Dat is echt meer dan veerman spelen.
  Augie.


  Maak melding

 9. Pinto
  Ray,
  Ik merk dat jij grandioos bent blijven steken in mijn potjes birambi op azijn. Laten wij serieus nadenken over het hoe verder met het land waar het ons om te doen is……….SURINAME!

  Pinto

  Je moet nou niet boos worden dat ik jouw zoveel vragen stelt over jouw potjes Birambies op Azijn maar het was bedoelt voor de Export naar Nederland toe, hopelijk kunnen wij daarmee goede zaken doen in Nederland die Chineese Restaurant hier staan er om te springen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.