Leiding Surinaamse politie moet voor voetlicht

11

PARAMARIBO, 15 sep – De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) zal wat minder bescheiden moeten worden. Minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie wil dat het korps zelf op de voorgrond treedt. Niet de minister maar de korpschef moet politiezaken belichten.

Dat is een radicale omslag. Traditioneel is de minister aanspreekpunt voor onder meer journalisten. Dat geldt in elk geval ontwikkelingen en misstanden. Onder de vorige minister, Chandrikapersad Santokhi waren de lijnen strakker dan ooit. Het moet nu allemaal anders. “Ik zal niet voor elk wisjewasje op de televisie komen”, zei Misiedjan tijdens een kennismakingsbijeenkomst met de politie.
Suriname politie
Uitleg over bijvoorbeeld fout politieoptreden is niet het werk van de minister. “Dan zult u moeten uitleggen hoe het optreden zo is gelopen”, aldus Misiedjan. Hij houdt zich liever met beleid maken bezig. Of met verantwoording afleggen in het parlement. Dat is zwaar en verantwoordelijk genoeg. “Wij moeten elkaar de ruimte geven. Ik zal geen centimeter meer ruimte innemen dan mijn bevoegdheid toelaat.”


11 REACTIES

 1. Juiste stellingname van de Min Juspol!!

  in Su zijn pres, vp en ministers teveel bezig met de feitelijke uitvoering, ipv met het maken van beleid en politiek verantwoording afleggen over het beleid. Daarom deed minister Abrahams tijdens de persconferentie van gisteren uitgebreid verhaal over asfalteringswerkzaamheden en bruggen, terwijl dit gewoon een taak is van zijn ondergeschikten en hij zich juist meer zou moeten focussen op o.a. het verbeteren van het aanbestedingsbeleid.

  Ik hoop dat we in Su eens het dorpspolitieke niveau ontstijgen.


  Maak melding

 2. Afschuivertje, Wel lef hebben en durven!!!
  je voorganger heeft wel resultaten geboekt.
  Dat zit zeker niet in, dan maar alles los laten. Verkrachter, Rovers jullie hebben nu de kans. Sla je Slag,Minister Martin Misiedjan van Justitie heeft geen tijd voor deze soort zaken. Hij heeft zwaar en verantwoordelijk genoeg. Hij citeert “Wij moeten elkaar de ruimte geven”, Dus succes!!!


  Maak melding

 3. Eindelijk goed bericht vanuit de regering.Dus korpschef.It is up to you.Beslecht de blinde muur en pak degene die inspecteur Gooding gemarteld en vermoord heeft.De inspecteur was niet bang.Hij had al een heel grote vis bij de ballen.En toen moest hij dood!Net als Eddy Bruma.Deze laatste wist te veel om door te blijven leven.Pak ze.Het volk wacht op gerechtigheid!
  Augie.


  Maak melding

 4. Missie!

  Minister Martin Misiedjan is bezig met zijn Missie. Met deze uitspraken begint hij al aardig mijn favoriete minister te worden.
  Ik geloof in hem, ook al vond ik Chandrika heel goed.


  Maak melding

 5. Ja Ja een minister die duidelijk als poppetje daar is geplaatst en niets afweet. natuurlijk gaat hij alles afschuiven want hij weet geen moer. Al bij zijn beeidiging maakte hij heel wat fouten door wetten onvolledig te lezen. Hij straalt helemaal niets uit. Lijkt eerder op een crimineel en dat merk je ook uit zijn woorden . O wat hebben ze gedaan.


  Maak melding

 6. Opvallend dat veel zaken van het vorige regering worden overgenomen dus zo slecht was het niet, al die leugenachtige bermtaal was bedoeld om stem-vee te trekken.
  YOU LIE TO ME.


  Maak melding

 7. #2 en 6 jullie commentaar kan ik niet volgen. Tokhi heeft idd zaken goed aangepakt, maar het was algemeen bekend dat hij (als oud politieagent) teveel op de stoel van de KC zat en politiezaken besprak, welke de KC regarderen. Wij Surinamers moeten van het idee af dat een minister voor elk wisje wasje DNA/de pers tekst en uitleg moet geven.


  Maak melding

 8. Dat is een raciale omslag zei minister Martin Mikiesjang.
  Daarmee bedoelt hij dat dat hij geen gevoelens heeft voor de slachtoffers van zware misdrijven gepleegd door zijn………..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.