Theatertour van de Surinaamse band Trafassi

11

Op vrijdag 17 september zal Trafassi voor de eerste keer optreden in het Bijlmerpark Theater met een fantastische tropische show.

Trafassi is in 1980 opgericht. De bedoeling was om de Nederlandse showbizz een tropisch/caraïbisch tintje te geven. Dat lukte reeds in 1984, 25 jaar geleden, met de nummer 1 hit: Wasmasjien. Sindsdien is Trafassi niet meer weg te denken uit de showbizz. Met hits als: Strijkplank, Banana, Pum Pum – SexyBody, Euro, Pompen, Hoera we missen het WK .

Nu is tijd om dit jubileum te vieren met een feestje. Dat wordt ingezet met de spectaculaire TRopische TRaditionele TRalalali Theater Tour, zoals alleen Trafassi dat kan.

Speellijst Trafassi 2010-2011
17 september2010 Bijlmer Parktheater, Amsterdam
9 oktober 2010 De kampanje, Den Helder
12 november 2010 Zaantheater, Zaandam
4 februari 2011 Kunstmin, Dordrecht
21 mei 2011 Isalatheater, Capelle aan den IJssel


11 REACTIES

 1. Trafassi is niet meer de Trafassi die ik ken van vroeger Jammer, de bijzondere “Trafassi-sound” is weg. Als de oospronkelijke bandleden (Lesly, Iwan/Roy, Harold, Ricardo/Clyde/Ernesto meedoen wordt dit een groot succes. Ik ben bang dat dit niet het geval zal zijn. Ze zijn niets voor niets uit de band gestapt. Opvallend is dat sinds de bandwisseling er er nooit meer een volwaardige CD uitgebracht. Blijkbaar waren die bandleden de motor achter Trafassi. Bugru je bent een goede showman/entertainer. Maar een wasmachine zonder motor, kan geen kleren wasse. Tjoegloep!!!


  Maak melding

 2. Sorry hoor Boegroe maar deze Trafassi kan beter zijn naam veranderen in Tanfassi. Jullie hebben na de zovele hits…nooit meer iets gemaakt dat enigszins in de buurt komt van deze nummers. Boegroe ik vind je een aardige kerel, ik ken je al langer dan 25 jaren, maar helaas, zonder de overige boys zijn jullie blijven hangen in de jaren tachtig….dus voor mij TANFASSI!!!!


  Maak melding

 3. Hij heeft zeker geld nodig! De crisis slaat overal toe. Ja, je moet wat als je geen CD’s meer kan maken en geen hits meer kan scoren. Dan ga je teren op oude successen. Ik sluit me aan bij bovenstaande. Hij had gewoon solo moeten gaan als Trafassi-man. Maar niet onder de naam Trafassi. De level waarop jullie toen muziek maakte, dan kan je alleen met de die formatie van toen. Een enkele bandlid kan je vervangen. En de vervanger kan iets toevoegen. Absoluut, Clyde met zijn saxofoon. En later Ernesto en Roy. Ook die hadden muzikale kwaliteiten. Maar niet de hele band vervangen. Dan is het hele concept weg. Die nieuwe bassist die is goed. Maar de rest, sorry. Doorsnee muzikanten.
  Het zou geweldig zijn als bij deze tour ook de oudbandleden, grondleggers en iconen die de surinaamse muziek een hele andere dimensie hebben gegeven ook aanwezig zouden zijn. Maar als een 4 man uit een band stappen. Dan weet men genoeg, dan is er veel meer aan de hand…. Wie gaat alle hits zingen van trafassi? Niet alles werd door meneer Burgos gezongen. Deze tour is voor de bakra’s. Als het maar tropisch klinkt.


  Maak melding

 4. Beste Max ,

  Natuurlijk worden er geen hits meer gemaakt door ze, dat weet elk weldenkend mens.
  Hits kun je niet evenaren, geen enkel popgroep.
  Maar hij staat en speelt nog steeds na zoveel jaaaren, wat er ook is. dan doet hij toch iets goeds he?

  En over bakras &’tropisch’ gesproken.. ze hebben alle leuke surinaamse nummers gespeeld. De 2e show is ook al uitverkocht..

  Nee mattie crisis is het niet.. je ziet ze alleen niet meer veel in de ondankbare surinaamse scene. Ze hebben werk, elk weekend weer. Boekingsburo’s liegen er niet om :). Ga nu maar lekker jong cosje opzetten, en go sek a gogo.


  Maak melding

 5. Jeff, Krepie en Max, jammer dat jullie niet bij deze unieke gebeurtenis waren: alle tophits zijn gespeeld, met de bekende Boegroe fa2 tussendoor. Het was net een jukebox: Het publiek schreeuwde de titels en de band speelde de verzoeknummers. Na de pauze daalde het publiek de tribunes af, en ipv een theatershow werd het een dansshow, die een half uur langer duurde dan gepland. I lassi boy. Uit jullie commentaar kan ik opmaken dat jullie waarschijnlijk de ex-muzikanten zijn, die helaas van de aardbodem verdwenen zijn. Big-up. Boegroe is Trafassi. Trafassi is Boegroe, en niemand heeft naar die loosers gevraagd. Tanfassi. Djoegloeng


  Maak melding

 6. Weldenkend mens! M.a.w ik ben niet weldenkend?
  Ik ben naast muziekliefhebber ook kenner. Zo heb ik o.a. van Trafassi alle singles, Max-singles, LP’s en CD’s. Het is helemaal niet zo vanzelf sprekend dat er geen hits worden gemaakt. Er zijn tal van popgroepen die hits na hits scoren. Het is een feit dat er geen grote hits meer zijn gescoord c.q. albums zijn uitgebracht na het verlaten van de oudbandleden. Blijkbaar zijn de nieuwe muikanten niet capabel of spelen liever op safe om te teren op oude succes.
  Begrijp me niet verkeerd. Trafassi heeft veel betekend voor de surinaamse muziek. Edgar is een prima entertainer/presentator en kan goed improviseren. Dat erken ik. Qua zanger (muzikaal gezien) is hij geen top zanger. Ook geen top percusionist. Maar dat terzijde. Ik ben van mening dat als je een 30 jarig jubileum viert van een muziekformatie c.q. band. En in dit geval de band Trafassi. Dat moet je ook de bandleden van de afgelopen 30 jaar er bij betrekken. De mannen leven nog, ze zijn niet dood! Maak er dan een Edgar Bugru Burgos Theater Show van. Zonder de band had hij nooit dit bereikt. Welke surinaams meesterwerk is compleet van zijn hand?

  Dankzij de volgens jouw ondankbare surinaamse scene heeft Trafassi zijn 1e en enige gouden LP in ontvangst mogen nemen. Toen waren zij nl. nog niet bekend bij het grote (Bakra) publiek. Surinamers zijn niet ondankbaar, maar misschien (te) kritisch. En niet iedereen kan hier tegen blijkt maar weer.

  Je bronnen kloppen trouwens niet. De met bambarie zogenaamde 2e theatershow is helemaal niet uitverkocht. En is slechte een afterparty na afloop van de show van Jandino en/of Izaline en kost 5 euro. http://www.kampanje.nl/index.php?product_id=61&genre=6&voorstelling=Afterparty+met+Trafassi&vid=1719

  En nee ik hou niet van jong Cosje. Geef me dan liever La Fiesta.

  @ Kees. Wat wil je zeggen met dat filmpje. De zaal reageerde gelaten, maar menig surinamer vond dat optreden helemaal niets.

  Die hadden bijv. ook graag gezien dat de nog levende oudbandleden van de Happy Boys, de begeleidingsband van Lieve Hugo in het zonnetje werden gezet.

  “Bouta taki wroko de”
  Je weet wat Hawker zei: Bouta tjies mi.
  De gevolgen zijn bekend…….


  Maak melding

 7. “Uit jullie commentaar kan ik opmaken dat jullie waarschijnlijk de ex-muzikanten zijn, die helaas van de aardbodem verdwenen zijn. Big-up. Boegroe is Trafassi. Trafassi is Boegroe, en niemand heeft naar die loosers gevraagd. Tanfassi. Djoegloeng”

  @ Krabu in een Ton

  Nee ik ben geen muzikant. Kan geen noot spelen. En heb totaal geen relatie met hun. Maar blijkbaar is “Krabu in een Ton” zelf Bugru die reageert. Die oud-collega’s van hem loosers noemt. Vreemd!. Niemand heeft nooit hun vuile was buitengehangen.
  Suc6 met je tour hoor. Ben blij dat het een succes voor je is. Blijkbaar betekend dit veel voor je dat je over lijken gaat. Ik was een fan van de band. En geef eerlijk mijn mening. Blijkbaar zit er veel oud zeer.
  Als Bugru Trafassi is en Trafassi Bugru waar blijft je CD? En dan heb je geen live band meer nodig!.


  Maak melding

 8. Max.. waarom zit je er zo mee dat Tra met een nieuwe cd moet komen?..

  Denk je dat als UB40 bijvoorbeeld een nieuw CD zou gaan maken dat dat dan groter zou gaan worden dan alle hits die ze gemaakt hebben?..

  Misschien is dat bij Tra ook het geval, je kan oude succes niet overtreffen, niemand en nooit te nimmer. Ze zouden juist gaan falen, maar dat is wat Surinamers graag zien. Dan hebben ze weer iets te kletsen als ze vliegen aan t slaan zijn op hun schommelstoel op t erf.

  Ook al neem je 100 SUPERmuzikanten, de oude Tra krijg je niet terug. met alle respect.


  Maak melding

 9. Max.. je hebt gelijk. Surinamers zijn te kritisch. Daarom wonen nu een GROOT gedeelte van alle Surinamers nu in Nederland..

  Omdat Su het zo goed en alleen af kon sinds 1975. Het is te zien.

  Een sranangmang kan je goed vertellen wat je moet doen.. maar zelf uitvoeren?


  Maak melding

 10. @ Kees

  Wat mij betreft mag die CD wegblijven hoor.
  Als “Doe Maar” een reunie tour heeft, dan wil ik als fan graag niet alleen Hennie Vrienten op het podium zien. Ik weet nu genoeg. Als die reactie echt van Edgar is. Dan denk heeft hij echt (psychische) hulp nodig. Als ik dingen lees als Boegroe is Trafassi. Trafassi is Boegroe. Dan denk ik wat een narcist. Ik was nieuwsgierig of een eventuele nieuwe CD ook de hitpotentie had als bij de toenmalige samenstelling. Of dat Bugru die hitmachine zelf is zoals hij pretendeert.
  Paul McCartney is ook niet alleen de Beatles!
  Ik was fan van het eerste uur. Trafassi heeft op mijn bruiloft en op de diverse verjaardagen van mijn vrouw gespeeld. Ik was dol op de formatie tot ca. 2001. Maar dat is mijn mening en gevoel. Sorry hiervoor. Blijkbaar mag ik niet openlijk mijn mening geven zonder dat mensen zich aangevallen worden en zelfs oud bandleden worden beledigd. Mijn respect en dank ook aan hun voor de mooie muziek die ze hebben gemaakt.

  Fans can make you but fans can brake you!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.