woensdag, juni 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameNederlandse handelsmissie verwacht in Suriname

Nederlandse handelsmissie verwacht in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 sep – Binnenkort doet een delegatie van Nederlandse zakenlui Suriname aan. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, Buza. De delegatie zal de mogelijkheden aftasten voor intensievere handelsrelaties. De potentie is er en Suriname wil daar gebruik van maken, ongeacht de houding van Den Haag.

Met het Nederlandse bedrijfsleven zijn er dan ook intense contacten. “We zijn voorstanders van de beste relaties met het Nederlandse bedrijfsleven, vanwege de enorme dosis kennis en ervaring daar. Maar we laten ons onder geen enkele omstandigheid beïnvloeden door politiek Den Haag”, zegt Lackin. De handelsdelegatie is dan ook meer dan welkom.

Het bezoek loopt van tien tot en met vijf en twintig oktober. Er reizen zeker twintig zakenlui mee. Het is hun menens zaken te doen met Suriname. Dat is al op het hoogste niveau kenbaar gemaakt “De mensen zijn in constant overleg met de president”, aldus Lackin. “De vriendschapsbanden tussen de volkeren van Suriname en Nederland zullen voor altijd bestaan. Daar komt geen politiek tussen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

35 REACTIES
 1. Lackin wil doen voorkomen dat er geen wrijvingen zijn tussen surinamers en surineds
  Naar mijn inziens kunnen de surneds de surinamers gerust kwalijk nemen door hun achterlijke stemgedrag.


  Maak melding
 2. Ehhh, ruiken we weer geld? Eerst hoog van de toren blazen dat alle relaties met Nederland op een laag pitje worden gezet, en nu wordt er met veel bombarie een Nederlandse handelsdelegatie binnengehaald. Lackin, je weet nog steeds je plaats niet. De ene dag zeg je dit, en de andere dag dat. Maar dat blijkt illustratief te zijn voor het huidige beleid. Het zou me niet verbazen als er ook een vertegenwoordiger van Ballast-Nedam bij is, want er moet zonodig een brug gebouwd worden.


  Maak melding
 3. Hoezo in constant overleg met de President.
  Is dit niet iets voor de minister van Handel en Industrie. Trekt Bouterse alles naar zich toe?
  Ik ben benieuwd wat voor niveau zakenlieden dat zijn.
  Of is het propaganda.


  Maak melding
 4. Ik hoop niet dat het pionnen zijn van de surinaamse regering die zogenaamd als nederlandse zakenlui suriname zal bezoeken.
  zo kunnen ook contracten etc. gegund worden een de partners.
  we zullen zien wie in de delegatie voorkomen.

  dat zegt dan alles.
  Raga


  Maak melding
 5. ik erger me gek aan dat woord surineds…
  wat is dat wie zijn dat,,,neee ze zijn nederlanders/buitenlanders dus.wie niet de suri paspoort bezit of in suriname woont werken ,dus helepen bouwen van suri,moeten hun mond sluiten dicht plakken met seconde lijm..ik heb gezien wat in ned gebeurd,hoe die zogenaamde surineds,hard werken bloed in zweten..in de zorg bv..99%9 van ze hebben twee drie banen,,en in suri willen jullie niet werken,,ik zeg blijft tog lekker de morderne slaaf in ned..


  Maak melding
 6. Ik kan dit soort acties alleen maar toejuichen. Voor ondernemers die iets in hun geboorteland willen opzetten is het alleen maar gunstig dat het handelsklimaat in Suriname positief wordt gestimuleerd. De blakamangs moeten nu wakker worden, hun verstand positief en creatief gebruiken om eens eindelijk te denken en te werken aan financiële zelfstandigheid. Welk nalatenschap schenk je aan njou nakomelingen. Teveel van onze blakamangs in Suriname, wonen bij bosjes bij elkaar in bouwvallige huisjes. Drie tot vier generaties onder een krakkemikkig dak. Grijp toch de kans om met een goed opgezet plan een eigen zaak te beginnen en werk zo aan de opbouw van je zelf, je gezin en familie, de opbouw van jou volk en uiteindelijk de opbouw van jou land. Schep werkgelegenheid voor jezelf en anderen, doe iets nuttigs. STOP NU EENS EINDELIJK MET DAT ACHTERLIJKE NEGATIEVE GEZWETS, EN LEVER VIA DIT SOORT MEDIA ALS WATERKANT EEN POSITIEVE BIJDRAGE AAN DE OPBOUW VAN ONS DENKEN EN ALGEMEEN SURINAAMS WELZIJN. LAAT ME ZIEN WAT JOU POSITIEVE BIJDRAGE IS. IK DAAG JE UIT. SOOR MI SANG JOE KANG MEKI, OENG BROKO NOFO KABA. OPO HASWA, SEK’ A LESI SKIN, A PO’TI PO’TI MOES KON KABA NOW.


  Maak melding
 7. En waarom dan Nederland schofferen tijdens de inauguratie???

  Vergeet niet dat de band met Nederland onlosmakelijk is. Welke koebeest ook aan de macht komt.


  Maak melding
 8. Er is een groot verschil met politiekebetrekkingen en handelsbetrekkingen.
  En dat hebben sommige SurNeds alweer niet door.
  Een prima geste van Lackin,hij denkt tenminste aan de werkgelegenheid enz.
  Soms heb ik het idee dat sommige Surneds,Suriname en de Surinamers niets gunnen,alles maar dan alles wordt door sommigen verguist,kappen jullie daar nou mee,jullie zitten hier maar hebben geen enkel interesse in het wel en wee hier in Nederland,maar jullie willen maar steeds alles in Suriname regelen,hoe het moet en kan,maar zullen jullie 2x bedenken of zelfs te overwegen,water bij de wijn te doen en inpakken en wegwezen naar jullie zogenaamde geliefd Suriname.
  De goedwillende SurNeds die er aan denken terug te gaan,zoals ik,geven de nieuwe regering zeker het voordeel van de twijfel en kijken niet om met wrok of haat,maar gaan er voor om Suriname te maken tot:A Better Place To Be.


  Maak melding
 9. 4 achterlijke reacties !!!!!

  Niet normaall!!!!!
  Beginnen jullie te ondernemen ..zodat jullie ook wat kunnen betekenen voor de SURINAAMSE ECONOMIE… achterlijke surinaamers…..

  Bauta gaat geen pot met goud voor je deur zetten … Volgens mij moeten we met zijn allen er voor zorgen dat het land opgebouwd wordt.

  DOE IETSSS !!!!!


  Maak melding
 10. De goede niet te nagesproken, maar Surinamers, of althans de negatievelingen die op de site van waterkant reageren. Ik word kotsmisselijk van jullie negativisme. . Niks wat er nu in het land gebeurt of de beslisselingen die genomen worden vinden juliie goed. maar zelf steken julie geen poot uit. De beste stuurlui staan aan wal. Wat willen jullie eingelijk. Begin de jeugd te mobiliseren om de vieze stad in het mooie Suriname schoon te maken. Doen juliie wat. Stelletje…… ik heb geen woorden voor. En neem een beslissing om vanaf vandaag wat positief door het leven te gaan


  Maak melding
 11. Mogelijkheid!

  Er bestaat de mogelijkheid dat Bouterse-gezinde zakenlui in Nederland een gat in de markt zien in het politiek nieuwe Suriname.

  Voor sommige zakenlui is het niet moeilijk om zaken met wie danook te doen als er maar geld binnen komt. Ik hoop daarom niet dat de delegatie uit louter Aasgieren (Tingifowru) bestaat die op lijken gaan pikken om er zo financieel voordeel uit te halen.

  Ik volg ze op de voet en wil er alles over weten. Maar waarom zakenlui rechtstreeks met Desi moeten onderhandelen bevestigt mijn gevoel dat het om Bouta-lovers gaat. En die heb je overal waar er iets te halen valt.


  Maak melding
 12. Blaka Bakra,Leonard ,Raga en Principieel jullie zeer negatieve commentaar maakt mij als “Surned” misselijk.Waarom geven jullie de nieuwe bestuurders geen kans om te laten zien wat ze er van ”bakken ”? Ik proef aan jullie commentaar dat je vast aanhanger was van de club welke niet eens in staat was om simpele basis voorzieningen te realiseren voor de gewone man. Bijvoorbeeld simpel de straten vrij van afval ( kunnen ziektes door onstaan als er bijvoorbeeld ratten op af komen ). De nieuwe bestuurders zorgen daar wel voor, Krien kondre- actie…De rest volgt. Ewa.


  Maak melding
 13. Prachtig dat het NL bedrijfsleven interesse blijft tonen in Suriname! Ik hoop dat dit, ongeacht welke regering in SUR of NL, dit verder ontwikkelt.

  En, de zogenaamde surineds (wat een woord)hebben zeker een positieve invloed op dit proces. Volgens mij realiseren maar heel weinig mensen dat in SUR.

  Dus stop eens met zeuren, en ga wat positiefs doen met de kennis die je wordt aangeboden!!!


  Maak melding
 14. Ik zeg handel is handel hebben ze wat goeds aan te bieden waarom niet.Suriname kan hun zeker wat aan te bieden hebben anders kwamen ze niet.Verder geen geklets niet slijmen.


  Maak melding
 15. Ik denk dat die een stelletje oplichters zijn..die super goed geschoold zijn, die de boel daar in suriname gewoon gaat oplichten. geen enkele miltinationals hebben geloof in de stabilitiet van de surinamse regering..In de overwegingen nemen die mee.. De staats gereep van de jaren 80.. de december moorden.. de oorlog van brunswijke en bouterse.. ect ect..er zit geen stabiliteit in suriname.. die kans willen die niet nemen om in suriname te gaan investeren..De gene die de kans wel waagt zijn oplichters..geloof me


  Maak melding
 16. lackin bluft, zijn gezegd lijkt ook op blufpand.
  als hij zo door gaat zal hij gauw vergruist worden (door zichzelf).
  lackin denkt dat hij met zijn luchtballonnen het volk zoet kan houden, dat is zijn eerste en grootste fout. hij denkt dat men dom is terwijl hij dat zelf is. Blaas je zelf te veel luchtballon dan wordt je door je eigen luchtballonnen weggeblazen.
  na mi dja, een eerlijke observator.


  Maak melding
 17. Lia.
  Moet jij eens weten waar ik kotmisselijk van wordt, jullie hoop is op drijfzand gevestigd omdat jullie in suriname de hoop hebben in mooie verhalen moet wij dat ook kom nou zeg wat een idioterie. wat voor voorbeeld geven jullie de jeugd met een president die voor drugs handel is veroodeeld en schuldig is aan genocide en terecht staat voor massamoord.ga lekker spelen lia touwtje springen.


  Maak melding
 18. Ik geloof deze man niet meer, sorry mr.Lackin, maar als ik terug blik, vooral na de verkiezingen, wat hij allamaal heeft gezegd en waarvan niets klopte.
  Tjeeee, ik hoop van harte dat die delegatie ECHT komt. Het moet geen smoesje zijn om de nederlandse regering de loef af te steken.


  Maak melding
 19. Ach, geld stinkt niet; zo denken Nederlandse kapitalisten en natuurlijk ook de Sur.kapitalisten. Het gaat er om dat de werkende mensen daar het juiste antwoord op geven.

  Groet: Linksom.


  Maak melding
 20. Hallo,

  Krin takkie – Robinhood – Lia fijn dat jullie het wel positief inzien. (jammer van het taal gebruik)

  Dat het in de politiek niet lekker loopt tussen Nederland en Suriname, wil niet zeggen dat wij mensen onderling elkaar niet mogen helpen op een betere toekomst. Wel op een normale en eerlijke manier natuurlijk. Samen kunnen we veel bereiken en daar hebben we niet altijd de politiek bij nodig.

  Positief in het leven staan en er het beste uit zien te halen. Voor elkaar en met elkaar.

  Bastiaan


  Maak melding
 21. Lia,

  Als ik jou was zou ik mij maar niet druk maken om Du. Want zijn reactie is kinderlijk eenvoudig en gezien zijn grammatica en taalgebruik heeft hij waarschijnlijk de lagere school niet afgemaakt. Zijn denkvermogen is daardoor zeer beknopt.
  Mensen met zo’n lage intelligentie quotiënt hebben niet het vermogen verder te kunnen denken dan hun eigen enge denkwereld. Mensen met een verminderd denkvermogen denken dat ze altijd gelijk hebben. Zij hebben zogenaamd de waarheid in pacht.
  Als je een andere denkwijze hebt dan zulke mensen dan ben jij dom en achterlijk.
  Het trieste is eigenlijk dat zulke mensen dat zelf niet eens doorhebben omdat hun denkvermogen zeer beperkt is. Hun kijk op de realiteit is zeer kinderlijk en beperkt.
  Zulke mensen tonen vaak een obsessief gedrag en dat leidt vaak weer tot inhoudloze uitingen.
  Natuurlijk heeft Du gelijk als hij beweeert
  dat Bouterse veroordeeld is voor drugshandel en genocide en dat hij terecht staat voor massamoord. Want dat zijn feiten.
  Als meisje van 24, heb ik Du niet nodig om mij op deze feiten te wijzen. Ik ben slim genoeg om zonder de zogenaamde goeie adviezen van Du tot een eigen werloverwogen visie te komen.

  Waar anderen deze feiten kunnen relativeren
  is dit het enge denkwereldje van Du geworden. Hij ziet en hoort niks anders dan waar hij in gelooft en dat is nou juist wat het obsessief gedrag te weegbrengt. Hij zal dit ook keer op keer blijven herhalen want zijn denkvermogen reikt niet verder dan dat.
  zo iemand leeft in een fantasiewereld waarin hij gelooft dat hij de redder is van de Surinaamse mens. Terwijl hij zelf totaal geen empathie en respect toont voor het surinaamse volk.

  En wie niet dezelfde mening is toegedaan is natuurlijk dom en achterlijk en een fan van Bouterse.

  En Lia, jij en ik zullen dat niet kunnen veranderen want hij leeft in zijn eigen wereldje. Net een klein kind eigenlijk.

  Ik weet eigenlijk nu al wat zijn voorspelbare reactie zal zijn.
  Du, je mag schrijven wat je wilt maar ik ben geen fan van Bouterse. Het enige wat ik graag wil is dat het goed gaat met Suriname.


  Maak melding
 22. Hallo verbond # 13,
  je bgrijpt mij niet goed.
  pas als je de delegatie heb gezien zal je wijzer worden.
  ik eet niet of je de praktijken uit het verleden weet.
  maar je leert het nog.
  trouwens wie zegt mij of het bezoek definitief is???/
  is het een delegatie via Kamer van Koophandel van nederland???.

  Lackin praat bijna altijd zijn mond voorbij.

  Bouterse zou toch naar Venezuela gaan volgens Lackin.

  hoe staat het daarmee.

  Dus wacht maar af dan merk je het vanzelf.

  Raga


  Maak melding
 23. Sureya ,verder heb ik niets toe te voegen aan je reaktie,ben het 1000% mee eens.Ook ik ben geen fan van DDB,maar respekteer wel de wil van het Surinaamse volk en ben begaan met het lot van Suriname en de Surinamers.
  Go Girl.


  Maak melding
 24. Mijne sranamangs de positieve niet na gesproken.
  Al mijn land genoten die zo negatief denken bezitten een negatieve geest. Die onzichtbare hand waarover DDB het overgehad heeft. Als hij in de heer geloofd zal niemand dan ook niemand hem kunnen dwarsbomen, als hij je vergeeft wie zijn wij mensen om te oordelen. Wie vrij is werpe de eerste steen. 300 jaar slavernij zijn verplicht su alles terug te geven maakt niet uit in welke vorm. Onze voorouders die ons zijn voorgegaan zorgen zelfs daarvoor dat ze het op hun geweten blijvn dragen. Mijne sranamangs zijn jullie de geschiedenis vergeten.
  De negetieve sranamangs frustreren van die accepgiro s ze moeten hier elke dubbeltje tien tot twintig keren omdraaien, want ze komen niet uit met het beetje geld dat ze hier verdienen.
  Schei toch uit , en wachten jullie maar lekker wat ons te wachten staat op prinsjes dag.


  Maak melding
 25. Lackin keert dus schoorvoetend terug op zijn schreden. Voorlopig doen we de ambassade in Parijs weer terug in de koelkast.
  We zijn bijna een maand verder met dit kabinet en hebben al van alles gehoord.

  OK. een contact uit Sur. had al een maand geleden vermeld dat dit bezoek stond te gebeuren, dus waarom niet? Laten we kijken wie er komen, met wie ze zullen spreken en belangrijk, wat de afspraken zijn die Lackin en de zijnen eruit zullen slepen. Zo zie je maar weer dat onze landen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Want hoeveel surineds zullen er in deze delegatie zitten? Wie leidt deze missie? Ik bedoel op welk politiek niveau? Ik zie niet gauw dat de ambassade in Den Haag wordt opgeheven, eerder dat er binnenkort een nieuwe ambassadeur komt?

  We hebben nog 100-27=73 dagen te gaan eer de juiste vormen en structuren van dit kabinet ons duidelijk zijn. Dan weten we misschien iets meer over de positie van Lackin.


  Maak melding
 26. LIeve landgenoten laat ons bidden voor al de negatievelingen ,en voor de genen die ons geliefd suriname willen ondermijnen .
  mischien zullen ze dan een toontje lager zingen , en positief gaan denken .


  Maak melding
 27. Waneer de discussie over bouterse gaat vervuilen een aantal PSEUDO intellectuelen de discussie met onzin en vale aanames leugens en bedrog en persoonlijke aanvallen.Ik ken mensen die hun hele leven lang hebben gestreden tegen de apartheid tot er een eind aan deze misdadige regime is gekomen.@ soraya zoek a.u.b jou leefheidsgenoten op, nog een advies zoek informatie op het net over de militaire dictatuur die suriname jarenlang heeft geknecht onderdrukt vedenederd onderleiding een mulo school leerling.


  Maak melding
 28. Bidden jullie aub voor de pres.Hij ziet nu zelfs overdag een stoet mensen lopen en zachtjes vragen;hoe voel je nu pres?En voorop loopt mevrouw Ilse de eens gewerkt had bij DSB.
  Augie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES