Geen haast bij nieuwe ambassadeur Suriname

44

PARAMARIBO, 2 sep – Er is geen haast bij het benoemen van een nieuwe ambassadeur in Nederland. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, Buza. Een ambassadeur in Den Haag behoort niet tot de prioriteiten. De regering geeft andere zaken absoluut voorrang.

Zoals het aanhalen van de banden met de regio. Intern is de ambassade in Nederland nog niet echt aan de orde geweest. “We hebben nog niet gekeken naar de invulling”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Het is uiteraard publiek geheim dat de relaties met Den Haag zijn bekoeld. Sinds het aantreden van president Desire Bouterse is de temperatuur merkbaar afgenomen.

Nederlandse regeringsfunctionarissen wilden het aanvankelijk houden op lopende afspraken. Slechts reeds opgestarte projecten zouden worden uitgevoerd. Nu lijken ook die niet door te gaan. De laatste ambassadeur van Suriname in Nederland, Urmila Joela-Sewnundun vertrok vrijwillig. Dat gebeurde kort voor de verkiezingen. Joella-Sewnundun wilde volledig beschikbaar zijn voor haar politieke partij VHP.


44 REACTIES

 1. Lijkt mij echt de beste oplossing, alleen nog maar Ned.-Sur. contacten via een Consul.
  De Nederlandse werknemers hebben schoon genoeg van mensen als Bouterse en aanhang, zij werken liever voor het eigen gezin dan voor een crimminele bende, die voortdurend op de loop gaat voor het recht!

  Groet: Linksom.


  Maak melding

 2. Het is uiteraard publiek geheim dat de relaties met Den Haag zijn bekoeld. Sinds het aantreden van president Desire Bouterse is de temperatuur merkbaar afgenomen.Dit zegt minister Winston Lackin

  Het in het hierboven aangehaalde nieuwsbericht (Geen haast bij nieuwe ambassadeur Suriname in Den Haag) De aangehaalde redenenen geven nogmaals aan hoe belangrijk het voor Suriname is om ook een een Surinaamse Ambassade post te hebben in Parijs mochten de betrekkingen tussen Nederland en Suriname verder bekoelen. Dat de Surinamers in Nederland tenallen tijden verzekerd zijn van hun Surinaamse Ambassade in Frankrijk.


  Maak melding

 3. Ik als nederlandse werknemer heb schoon genoeg van het calvinistische, schijnheilige leef- en werkklimaat in Nederland en ik snak ernaar om mijn tenten op te slaan in Suriname en ik aanbid en bewonder Bouterse, dat hij ondanks zijn verleden en aanklachten toch aan de macht durft te komen. Leve Suriname en leve Bouterse.


  Maak melding

 4. Geen prioriteit…. Hoe haal je het in je hoofd om de 500.000 Surinamers in Nederland te schofferen door te zeggen dat je andere zaken ( welke dan in godsnaam) belangrijker vindt dat de belangen van de Surinamers in Nederland maar ook die in Suriname. Dan begrijp je er als minister ( die zijn land miet dienen en niet het rancune gevoel van Bouterse) er helemaal niets van. het zoveelste brevet van onvermogen in 2 weken tijd.


  Maak melding

 5. Ihkv de bezuinigingen die deze regering zeker zal moeten doorvoeren, is dit geen gekke gedachte.

  jammer genoeg is het uit rancune en niet gebasseerd op effectief beleid.

  Maw, straks wanneer de koek verdeeld moet worden (alle buitenlandse posten en diverse raden van commisarissen), is het best mogelijk dat iemand die er een beetje bekaaid van is gekomen (bijv Felisi van de BEP), misschien zijn zakken kan komen vullen als Ambassadeur van Suriname in Den Haag.

  Time will tell.


  Maak melding

 6. De bedoeling van het onderstaande is niet om op te komen voor Bouterse of om zijn daden goed te praten.
  Ik ben ik geen lid van MC noch van NDP en geen aanhanger van Bouterse.
  Wat ik hier wil aantonen dat Nederland in dit geval het gelijkheidsbeginsel niet in acht neemt.

  Nederland is het land waar je moet zijn waar het gaat om het bewaken van de normen en waarden. Het respecteren van de democratische grondbeginselen acht Nederland zeer hoog en Nederland gaat altijd voor in de strijd waar het gaat om het verdedigen van bovengenoemde zaken. Niet alleen in Nederland maar overal in de wereld.
  Als je als wereldleider bovengenoemde zaken aantast dan word je genadeloos afgestraft.
  Dat is uiteraard toe te juichen.
  Als je nou Bouterse, Chaves,
  Saddam Hoessein of Berlusconi heet.
  Oeps! Berlusconi??? Wacht even. Berlusconi?
  Is dat niet de man die Minister-president is van Frankrijk? Juist, die man, ja.
  Ja maar deze Berlusconi is toch veroordeeld
  wegens meineed, omkoping en fraude? ja inderdaad. Er lopen ook aanklachten tegen hem wegens corruptie, ambtsmisbruik en tal van economische delicten. Ook zouden er banden zijn met de Italiaanse maffia en hij heeft 90 % van de Italiaanse media in handen. En als 73-jarige beleeft hij plezier aan om het bed te delen met minderjarige meisjes. oei. Deze man zou dan toch reeds lang achter slot en grendel moeten zitten? Ja, en nooit meer eruit moeten komen. Maar waarom zit hij dan niet in de gevangenis? Nou, deze man heeft 2 jaar geleden een wet door de Italiaanse parlement geloost waardoor hij met terugwerkende kracht immuniteit geniet. Het Italiaanse constitutionele hof maakte de wet ongedaan, maar meneer heeft inmiddels een nieuwe gelegenheidswet doorgevoerd. Processen tegen de premier kunnen met anderhalf jaar worden uitgesteld, wanneer hij het te druk heeft met het regeren. Die anderhalf jaar gebruikt Berlusconi om een nieuwe immuniteitswet door te voeren.
  Maar dit druist toch in tegen alle fatsoensnormen en -waarden en democratische grondbeginsels? Wow, dat is heftig en werkelijk misdadig.
  En onze grote bewaker van de internationale normen en waarden en rechtsorde dan.
  Nederland?? Nou in dit geval speelt Nederland het bekende spreekwoord na. Horen, zien en zwijgen. Nederland is nu ziende blind. Maar dat is niet alles hoor.
  In het Europees parlement vormt CDA ( ja, het CDA van onze aller Verhagen) 1 fractie met de partij van Berlusconi.
  Maar was het niet Verhagen die zei dat Bouterse alleen in Nederland welkom is om zijn straf uit te zitten?
  Hoe is het dan met Berlusconi? Die is toch ook veroordeeld. Hoeft die zijn straf dan niet uit te zitten??
  Tja. Dat is Nederland ten voeten uit. Wel kritiek leveren op Bouterse maar aan de andere kant samenwerken met een man
  (Berlusconi)die geen haar beter is dan Bouterse. Maar Nederland heeft zo iets van “Als Niemand daar wat van zegt waarom zouden wij daar wat van zeggen’. O ja. We hebben ook nog Bouterse’. Laten wij ons daar maar mee bezighouden’. We doen alsof het probleem Berlusconi niet bestaat en we richten onze pijlen op Bouterse. Dat leidt de aandacht wel af van Belusconi. Je hebt toch genoeg Surinamers in Nederland die geloven in onze zogenaamde kruistocht tegen Bouterse. Dan voldoen we tenminste aan de verwachtingen van deze Surinamers alsof we achter ze staan”.

  Nederland en met name onze minister van Buitenlandse zaken de heer Verhagen heeft totaal geen principieële bezwaren tegen Berlusconio. Eigenlijk hoor je niemand in Nederland hierover.
  kennelijk vallen de gepleegde feiten van Berlusconi ruimschoots binnen de Christelijke principes van het CDA en Verhagen. Nederland heeft bepaalde ideologieën hoog te houden maar kennelijk
  worden deze ideologieën naar eigen inzicht
  toegepast.
  Wat is er mis met Bouterse? Ja, heel wat.
  Overal in Nederland hoor je dan ook terecht beroering over Bouterse.
  Wat is er mis met Berlusconi? ja, heel wat. Maar dan is het plotseling muisstil in Nederland.
  Nederland heeft kennelijk geen moeite mee dat Berlusconi nog steeds vrij loopt.
  Probeer ik de wandaden van Bouterse goed te praten? En ben ik een voorstander van Bouterse? Nee. Maar ik ben wel een voorstander van de gelijkheidsbeginsel.
  Namelijk gelijke gevallen op een gelijke manier behandelen.
  Een ongelijke behandeling van gelijke gevallen is alleen toegestaan wanneer daarvoor een redelijke en objectieve rechtvaardigheidsgrond bestaat.
  In het geval Belusconi onbreekt deze
  rechtvaardigheidsgrond.
  Maar heeft Nederland dan nooit gehoord van deze rechtvaardigheidsbeginsel?
  Tuurlijk wel. Maar kennelijk is het niet in het belang van Nederland om haar naam als hoeder van de normen en waarden in het geval van Berlusconi waar te maken.

  Nederland ziet wel de splinter in de ogen van Bouterse maar de balk in hun Europees bondgenoot, Berlusconi wordt evenwel niet gezien.


  Maak melding

 7. Waar zitten de meeste Surinamers & Surinaamse belangen buiten Suriname ook alweelr? Niet in Brazil, Venezuela, China of Frankrijk volgens mij! Hoezo geen prioriteit? Die nieuwe koers begint steeds meer richting idioterie te gaan. Jammer hr!


  Maak melding

 8. Hallo Josje,

  En Hitler was een ook een fantastische leider want hij liet de treinen op tijd rijden en heeft prachtige autowegen aangelegd. Je zou een prima NSB er zijn geweest.


  Maak melding

 9. MP Balkenende: “hmm NL ambassade in USA?…geen prio,…” Ik zie het al voor me.
  Winston Lackin van Buitenlandse Zaken laat zien waar hij in gaat uitblinken: Alles naar de kloten helpen!


  Maak melding

 10. Opmerking Ray

  Naar mijns inziens is het duidelijk dat de relatie voor beide landen reeds bekoeld was en geen publiek geheim meer en wat je nu aangeeft slaat nergens op.
  Of denk je dat mensen achterlijk zijn zoals jullie daar in de bananen Republiek.

  Het is toch te gek voor woorden dat na intrede van een nieuwe regering niks is geregeld behalve onderling strijdt.

  Het is gewoon een kwestie van machteloosheid dat ze geen raad mee weten hoe ze nu verder moeten.
  Als je een grote waffel heb moet je ook daadkracht en lef tonen door orde op zaken te stellen door middel van een degelijke en vakkundige bestuurlijke apparaat op het internationale diplomatieke platform te kunnen presenteren.

  Je moet je zwakte nooit afwenden naar de andere kant van je secondanten.
  Het is altijd prettig om conflicten en dellema’s op basis van je deskundigheid op een diplomatische en pragmatische weg kan commiteren.
  Wat en hoe nu verder zou je jezelf afvragen om de onstane situatie te herstellen of te verbeteren op het gebied van ontwikkeling en samenwerking. Je moet je niet verschuilen achter het verleden waar je niks meer kan achterhalen.
  Wij hebben het nu over bestuurlijke perikkelen op eerstelijns regeringsniveau waarbij zeer belangrijke en strategische zaken op het spel staat.
  Hoe je het wendt of keert, het gaat om twee landen die nauw betrokken zijn voor wat betreft wederzijdse belangen waarbij Surinaamse burgers ook belang bij hebben.

  Succes DDB en CO


  Maak melding

 11. Systeem!

  De ambassade in Nederland draait al sinds april zonder Urmi. Het gaat niet slechter dan het al ging. Het systeem valt weleens uit waardoor visumaanvragen vaak problemen opleveren.

  Neem alle tijd van de wereld en bespaar het salaris van een ambassadeur en doneer dit aan een kindertehuis in Suriname.

  We redden ons in Nederland wel, met of zonder ambassadeur. Lackin is te veel met rancune bezig hetgeen diplomatiek “not done” is. Hij zal nog heel veel op zijn pad tegen komen waarvoor hij zich later zal schamen.
  Een beetje normaal doen past beter bij een beginner.


  Maak melding

 12. Henk Molenaar, misschien kan je mij zeggen waar die 500.000 Surinamers zijn in Nederland. Zijn ze ineens geen Nederlander meer? Denk je dat de Nederlandse ambassade in Suriname erom bekent staan (zwatre) Nederlanders te helpen bij problemen?Trouwens,
  De Ambassade is er nier alleen om belangen van Surinamers in Nederland te behartigen. Met de moderne communicatie middelen kan het ook vanuit Parijs als er überhaupt wat moet gebeuren voor de betrekkelijk kleine groep van Surinaamse Paspoort houders.


  Maak melding

 13. Ach ja die mc-ers klampen zich aan alles en iedereen vast die hun hoop geeft nu is frankrijk aan de beurt.
  Het moment dat bouterse zich niet houdt aan democratische wetten en regels in suriname zal suriname verder in een isolatie terecht komen let maar op mijn woorden.


  Maak melding

 14. Theo
  Hoe je het wendt of keert, het gaat om twee landen die nauw betrokken zijn voor wat betreft wederzijdse belangen waarbij Surinaamse burgers ook belang bij hebben.

  Succes DDB en CO
  Theo
  Wat is er dan mis met Suriname en Frankrijk??

  Ik zie alleen maar voordelen als beide landen de diplomatieke banden met elkaar verstevigen de komende regeerperiode van (MC) Desire Bouterse waarbij de Fransen en Surinamers op gelijke voet met elkaar omgaan. De banden tussen Nederland en Suriname zijn te emotioneel beladen zeker op dit moment waarbij er elke keer weer terug gevallen wordt op het Koloniale verleden van Nederland, wat bereikt de huidige en toekomstige generaties nou van beide landen met een dergelijke ontwikkeling waarbij de Gemeente Amsterdam alle projekten met Suriname bevroren is vanwege de nieuwe president Desire Bouterse van de Republiek Suriname.
  Suriname zou zich hierdoor niet in een hoek laten drukken maar gewoon mee gaan met de Europese politiek hoe moeilijk dat ook is gezien de verhouding Suriname Nederland op het internationale politieke vlak.
  Dan is Frankrijk een betere weg en partner voor Suriname in Europa. Daar wij ook nogeens de buren zijn van Frans Guyana wat een Departement Overzee is van Frankrijk.


  Maak melding

 15. Hallo John,

  Ik denk dat zwarte Surinamers meer hulp van de Nederlandse ambassade krijgen dan van hun eigen regering. Ik spreek met veel ondernemers die ( willen) investeren in Suriname en die vertellen mij dat de corruptie daar groter is onder de overheid dan in welk land ook ter wereld. Bij elke begroting voor een project moet de helft erbij om alle klaplopers van diverse overheidsinstellingen om te kopen. Daarom gaat het land nooit vooruit komen. Iedereen denkt alleen maar aan het vullen van de eigen zakken. Er is geen Surinaamse belang alleen eigenbelang


  Maak melding

 16. Josje wat ben jij teleurgesteld in Holland, ik heb het echt met je te doen. Jouw leed is vast groter dan het leed dat die moordenaar heeft aangericht, JOUW afgod en held.
  Nu je het voor jezelf in Holland hebt verpest, doe je ons een groot plezier om zo gauw mogelijk naar jouw soort (Bouterse cs) te vertrekken.


  Maak melding

 17. Du,

  Mc-ers hebben nog wat om aan vast te klampen.
  jij klampt je vast aan onzinnige en steeds
  hetzelfde gereutel. Jij en anderen onnozelen maken zichzelf wijs enige invloed uit te kunnen oefenen op het proces dat zich nu onvouwt in Suriname. Alles wat jullie niet hadden gehoopt is zich juist aan het voltrekken.

  Was het niet Du die met een handje vol mensen
  (onnozelen) in Den Haag stond om zichzelf belachelijk te maken met de woorden;
  ‘geen moordenaar tot president’.

  Nou die moordenaar is dus wel president geworden.

  Was het niet Du die er alles aan zou doen dat Bouterse nimmer Suriname zou kunnen verlaten? En wilde verhinderen dat Bouterse de VN zou toespreken? noppes dus.
  Bouterse vertrekt binnenkort naar het buitenland. Als dat isolatie is dan zou je (du)de betekenis van het het woord isolatie in het woordenboek moeten opzoeken.

  Jij was het, samen met die onzin kramende Spong, die zo goed wist dat Bouterse een hersenbloeding had. Niet dus.
  Wanneer kom je met iets tastbaar zodat wij kunnen zeggen; ‘ai, die man heeft toch wat bereikt’ . Realistisch gezien kan ik nu zeggen dat dat nimmer zal gebeuren.

  De weg die jij bewandelt om Bouterse te bestrijden is een heilloze weg. Dat je dat zelf niet inziet is een brevet van onvermogen. Dat onvermogen is niet gevolg
  van de voorstanders van Bouterse maar het gevolg van een kronkel in jouw hersenen.
  Blijf maar geloven in jouw eigen gebakken lucht. Kennelijk schep jij daar genoegen in en word je daar happy en gelukkig van.
  Maar ik kan je zeggen dat jij je tijd verdoet aan iets wat jij niet kan stop zetten. Het proces in Suriname is aan de gang
  ondanks Du en andere onnozelen op dit forum.
  Jullie hebben zelf een luchtbel gecreëerd waar jullie in zijn gaan geloven. Jullie kunnen het niet hebben dat
  jullie totaal geen invloed hebben op het proces. Jullie geloven in een luchtbel en
  de mensen die hoop voor Suriname hebben geloven in de werkelijkheid.
  Du, als jij Bouters werkelijk zo haat en veracht waarom stel je niet een leger samen
  met al die andere onnozelen en dan neem je Spong als je generaal en dan halen jullie
  Bouterse op. Want met de onzinnigheden die jullie op dit forum uitkramen kan niemand iets mee.

  Dromen jullie maar lekker verder.


  Maak melding

 18. @jerrol

  Klets niet zo uit je nek.Berlusconie wordt ook overal in de EU met de nek aan gekeken maar hij is nu eenmaal de president van Italie en hij heeft geen drugsveroordeling van 11 jaar open staan,hij is nooit impliciet voor geneocide veroordeeld door de OAS ( Moi Wana),hij heeft nooit coups gepleegt, de democratie flagrant geschonden en hij is geen verdachte in een gruwelijke moord zaak.


  Maak melding

 19. Nederland moet niet zo zeuren.Ze kunnen nieteens een fatsoenlijke regering samenstellen.Ze zijn al 3 maanden bezig met het vormen van een minderheidsregering met de pvv als racistisch partij.Bouterse is door het volk gekozen wat hij in het verleden heeft gedaan is niet goed te praten maar we moeten vooruit kijken.Als ze in den haag geen zaken meer met suriname willen doen moeten ze het zeggen en niet lullen.
  Dat is mijn mening.


  Maak melding

 20. Beste Johannes,

  Heel veel Surinamers hebben op de PVV gestemd. En wat Bouterse in het verleden heeft gedaan is niet alleen “niet goed te praten” maar crimineel en misdadig. Niet een president waardig. Geen president waar je als land trots op kan/moet zijn,


  Maak melding

 21. Hai Ray,

  Je bent wel bij de les zo te zien en nog interressante punten aangehaald waar ik persoonlijk gedeeltelijk met je mee eens bent zonder meer.
  Maar wat mij een beetje stoord is de manier waarop Surinamers zich gauw voelt, in een hoek wordt gedreven, maar dat mag helemaal niet zo zijn.
  Want de relatie tussen diverse landen op internationale niveau moet op een diplomatieke manier worden aangepakt, en niet op de wijze hoe Suriname zo graag wil op hun eigen bekrompen manier. Jammer dat ik het zo moet uitdrukken, maar op internationale terrein is het niet anders.
  Ned. en Su hebben een andere band met elkaar dan Su en Frankrijk, dat mag je wel uit de geschiedenis je hoofd even opfrissen.
  En daar hebben de Surinamers ook belang bij en ook rechten die op basis van, en langs een diplomatieke weg moet worden besproken.

  We moeten met de vuist op tafel kunnen slaan voor wat betreft de rechten die wij hebben verworven uit het verleden.
  We hebben te lange tenen en kleinzerig als ik het zo mag uitdrukken en daardoor is Suriname een prooi voor de buitenlandse mogendheden.
  Kijk maar naar de geschiedenis man, voorbeelden genoeg.
  Suralco, Billiton, Bruinzeel etc. en nu de Canadezen in onze binnenland die vrij tonnen goud uit onze bronnen weghalen.
  De eerste produktie van de goudwinning zag ik mijnheer Ventiaan nog op de TV met een BAR GOUD in zijn hand, en trots hief hij dat ding omhoog en hij zeide “DIT IS SURINAAMSE GOUD”, MAAR VAN WIE IS DAT GOUD ???
  NIET VAN SURINAME!!!! MAAR VAN DE CANADEZEN.
  Dat is tocht triest en te gek voor woorden om te zien dat hij niet eens besef wat hij daar zeg.
  Dat is maar een voorbeeld die ik even wil aanhalen. Dat vind ik zeer bekrompen, jammer dan.
  Maar goed, ik ben ook een Surinamer en wat wij met elkaar hebben zal de toekomst leren.

  I LOVE ALL OF U


  Maak melding

 22. Wie is JOSJE ??? Man…oema…pak NU in en neem de eerste plane naar Sranan!!! Zondag gaat de KLM (vroeg)…misschien vertekt morgen een vlucht. Wat voor werk doe je hier? Ga je land opbouwen..jo kankeraar..had je veel eerder moeten doen ! Verdwijn onmiddellijk uit dit Hollandse straatbeeld. Waka na passie foe Sranan…kap paden in de boesi-boesi…ga “liba-kwi” vangen…maar scheer je z.s.m WEG ! Doeiiii


  Maak melding

 23. zijn er geen geschikte ndp érs in sme,die gekozen kunnen worden voor de post van ambassadeur..ontbreekt soms de i.q..

  stuur ronny of somo naar deze post..zeer goede kandidaten..


  Maak melding

 24. Mooi he,wat een invloed de media heeft op de mens.Mijn vraag is aan allen die Bouterse (ver)oordelen;Wie is erbij geweest bij de moorden?Wie heeft gezien dat hij ook hier persoonlijk bij is geweest bij drugshandel?Antw….OH.Of is het zo dat Nederland weet dat zij iets te verbergen heeft door Bouterse te veroordelen voor 11jaar.De coup daar weet Nederland ook heel veel vanaf,en vandaag de dag wordt alles onkend.Over genocide gesproken,kijk maar naar Indonesie wat Nederland daar heeft gedaan(300man).Begrijp dat Suriname in een isolement terecht komt met Bouterse als president,hoop niet dat Nederland daar ook in terecht komt met Wilders.
  Zelf ben ik geen Bouterse aanhanger of tegenstander en wat ik wel mooi vind is dat hij wel groot gemaakt wordt.Thanx


  Maak melding

 25. De ambassadeur wordt benoemd op basis van zijn loyaliteit, integriteit en verstand van zaken te hebben van buitenlandse en diplomatieke betrekkingen die nodig zijn om je land te vertegenwoordigen.
  Dat is een vereiste en daarnaast moet hij zeer betrouwbaar zijn dat zaken aangaande sociale en economosche samenwerkingsverband tussen landen zeer nauwkeurig in acht worden genomen.

  Dus die persoon hoeft niet specifiek van een regerende partij te komen. Maar in Suriname is men geneigd om politici uit eigen partij de voorrang te geven, maar het hoeft niet altijd zo te zijn.
  Daarom komt Suriname ook geen stapje verder omdat dan geschikte personen niet voor de hand liggen met het gevolgd dat ongeschikte mensen hiermee worden belast.

  Als iemand de vereiste capaciteiten in alle opzichten beschik en hij daaraan voldoet, dan is hij/zij de aangewezen persoon die op zo’n plek zonder enige twijfel zitting mag nemen.
  Het lijkt mij daarom verstandig van de President dat hij voor alle zekerheid die persoon zorgvuldig moet gaan toetsen of deze de juiste persoon op de juiste plek is.

  Maar om te zeggen dat dit geen prioriteit behoeft vind ik niet juist, het gaat immers om zeer gewichtige zaken die je blindelings in die persoon moet vertrouwen.

  Ik vind het daarom niet zo verstandig van Surinaamse politici of ministers om allerlei dingen via de pers en media te roepen die niet relevant zijn.
  Na 35 jaar onafhangkelijkheid mag Suriname nu wel de benodigde diplomaten in huis hebben om Suriname daar buiten te vertegenwoordigen vind ik.

  Ik wens oom DDB ale succes en wijsheid toe.

  SOSO LOBIE


  Maak melding

 26. Arme Josje,

  Idem dito Angelica, heb ook ik, het “donkerbruin” vermoeden, dat de opmerkingen van Josje, sarcastisch bedoeld zijn.

  AHE, je dacht dat ik erg was, tjek hierboven, “oeng tjading yere!!!


  Maak melding

 27. I LOVE ALL OF U

  Theo

  We moeten met de vuist op tafel kunnen slaan voor wat betreft de rechten die wij hebben verworven uit het verleden.
  We hebben te lange tenen en kleinzerig als ik het zo mag uitdrukken en daardoor is Suriname een prooi voor de buitenlandse mogendheden.I LOVE ALL OF U

  Theo
  Dat is nou precies de reden waarom ik graag zou zien dat deze regering (MC) van Desi bouterse nou eindelijk eens een vuist gemaakt wordt naar Nederland en zegt dat Suriname verder gaat met Brussel en Parijs inplaats van Amsterdam en Den Haag.
  Wij zijn nu Onafhankelijk geworden wij bepalen zelf onze koers en onze eigen weg.
  Er zullen zeker mog banden met elkaar zijn n gezien het aantal Surinamers die hier in Nederland wonen en de Nederlanders die in Suriname wonen, maar nu kiezen wij voor Parijs en Brussel inplaats van Den Haag met alle respect voor Nederland als partner in Europa in de hoop dat Nederland daar ook respect voor kan opbrengen.


  Maak melding

 28. Esmerald,

  Ik heb ook de indruk dat het commentaar van Josje #3 sarcastisch bedoeld is, maar weet het niet zeker. Ik leg de link naar Jos Steeman, die blij zal zijn om weer grote business te doen in Su? Dit is alleen maar gissen hoor, dus kap ik ermee.

  Als het niet serieus bedoeld is, dan krijgt deze echt de wind van voren, jammer maar dat is het risico. Is het wel serieus bedoeld, dan moet josje niet gek opkijken van deze reacties


  Maak melding

 29. Die negers zijn weer bezig.Josje geeft haar eigen mening en gelijk roepen ga terug naar Suriname,hadden jullie moeten doen toen Jan Maat en Joop Glimmerveen jullie terugstuurden, dit alles gebeurde in het openbaar,Surinamers zijn profiteurs die horen hier niet ,de criminaliteit zal enorm stijgen.En jullie die zo afgeven op Josje,stonden toen erbij en keken er naar,stelletje hypocrieten.
  Het is schrikbarend ,hoe sommige Durinamers op iemand kunnen reageren die enkel maar haar/zijn mening geeft,het klopt helemaal als er gesuggereerd wordt dat Surinamers graag heel graag de Nederlanders naapen in hun uitlatingen over allochtonen,maar ze vergeten dat ze ook weggekeken worden.
  Josje, ga gewoon door en typ wat je wil,laat die nagemaakten, maar blerren.


  Maak melding

 30. Neus,

  Jij hebt waarschijnlijk nimmer gehoord van
  het gelijkheidsbeginsel.
  Ga het woord maar opzoeken in het wetboek dan zal er een wereld voor je open gaan.

  Als jij je eigen onzin gelooft dan vind ik dat best.


  Maak melding

 31. @jerrol

  Het gelijkheidsbeginsel houd in dat iemand die verantwoordlijk is voor marteling, moord en genocide daarvoor gestraft wordt.

  DDB zal zijn straf voor die zaken niet ontlopen.
  Berlusconie is een schoft en een zak maar heeft zich nooit aan die zaken schuldig gemaakt.

  Dus ga niet l.llen over gelijkheidsbeginsel. Hypokriete goedprater.


  Maak melding

 32. Die gasten veranderen iedere keer hun nickname dan hoop je dat er iets verstandig uit hun reaktie zal komen maar helaas het zelfde onderedeneerd domgelul.Lees die langa tirade van jerrol over gelijkheidsbeginsel hij gaat daarvoor helemaal naar italie terwijl suriname legio voorbeelden neem bevoorbeeld de berechting van bouterse en ook de veroordeeling in nederland die Beest heeft de duurste advocaten tot zijn beschikking maar op 8 dec 1982 mocht niemand de verdediging voeren voor de slachtoffers wie wel deed was zijn leven niet veilig,terwijl in onze grontwet staat dat iedereen zich moet onderwerpen aan de democratie recht en regels van ons land.Ik vindt de argumenten die de aanhangers van bouterse naar voren brengen om de misdaden van deze Beest bouterse goed te praten misdadig, wreed en onmenselijk, muriska geld voor jou ook .


  Maak melding

 33. Jerrol
  Nederland gaat altijd voor in de strijd waar het gaat om het verdedigen van bovengenoemde zaken. Niet alleen in Nederland maar overal in de wereld.
  Als je als wereldleider bovengenoemde zaken aantast dan word je genadeloos afgestraft.
  Dat is uiteraard toe te juichen.
  Als je nou Bouterse, Chaves,
  Saddam Hoessein of Berlusconi heet.
  Oeps! Berlusconi??? Wacht even. Berlusconi?
  Is dat niet de man die Minister-president is van Frankrijk? Juist, die man, ja.

  Jerrol
  Premier Silvio Berlusconi van Italië.

  ROME – Premier Silvio Berlusconi van Italië is zaterdag de parlementariërs die zich in juli van zijn partij afscheidden, tegemoetgekomen. De omstreden maatregel waarmee hij volgens de critici gerechtelijke vervolging wilde voorkomen maakt niet langer deel uit van een reeks voorstellen waarvoor hij later deze maand het vertrouwen van het parlement zal vragen.

  De 73-jarige premier maakte dat zaterdag in een videoboodschap aan zijn aanhangers bekend. De hervorming van justitie, die bedoeld zou zijn om het rechtsstelsel te ontlasten, zou betekenen dat een zaak die niet binnen zes jaar is afgesloten, als afgehandeld wordt beschouwd. Berlusconi is in een aantal zaken verwikkeld die zich al jaren voortslepen.

  Eind juli splitsten ontevreden parlementariërs van Berlusconi’s partij Volk van de Vrijheid zich af. Daarmee leek de premier beroofd van zijn comfortabele meerderheid in de Kamer van Afgevaardigden, de Italiaanse Tweede Kamer. (ANP)

  04/09/10 17u03


  Maak melding

 34. Jammer dat men niets eens weet wat het verschil is tussen de ambassade en consulaat. Ambassade is gevestigd in den haag en heeft niets met visumm verstrekking te maken. Ook de behandeling die de arme studenten krijgen heeft te maken met het consulaat. jammer dat men niet eerst verifieerd voordat men begint te bekladden. Hopen dat wij een ambassadeur krijgen dat evengoed doet als de vorige. Jammer dat zij weg is. Het consulaat is een rommel dankzij de cg die dacht op de markt te staan en onbeschoft te zijn naar de studenten van su hier.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.