Surinaams parlement wil af van reislustig imago

11

PARAMARIBO, 2 sep – Het parlement wil zich ontdoen van het oeroude reislustig imago. Volgens coalitieparlementariër Theodorus Vishnudatt moet dit vooral blijken uit de output van buitenlandse missies. Zonder meer op reis gaan en conferenties bijwonen is er niet meer bij.

Kamerbreed moet er overleg worden gepleegd. Vooraf. “Voor we afreizen moeten we onze inzichten geven in de materie”, zegt Vishnudatt tegenover de Ware Tijd. Ook de toespraken voor conferenties moeten vooraf worden opgesteld. Het hele parlement mag daar commentaar op geven. Dat is zowaar een breuk met het verleden. Parlementariërs waren vaak nauwelijks geïnteresseerd in onderwerpen.

De delegaties hebben nog ongeveer hetzelfde gewicht als ooit. Binnenkort vertrekken twee delegaties van minimaal vijf man naar Genève, Zwitserland. Alleen de missie naar een regionale conferentie in Jamaica is relatief lichter. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons zei eerder dat bezoeken aan probleemgebieden thuis prioriteit krijgen. Parlementariërs moeten net zo goed de kern doorhebben van lokale problemen.


11 REACTIES

 1. Weten ze in Suriname hoelang het rijden is van Brussel naar Parijs?

  Drie uur met de auto ???????

  Nou in Brussel heeft Suriname een Ambassade. Dat is een relatief goedkope plek.
  Nee hoor met geld smijten en er ook nog één in Parijs.
  Dat gaat klauwen met geld kosten.
  Daar kan je met een hele groep jaren voor de wereld over reizen.


  Maak melding

 2. minimaal 5 man is goed : de minister en zijn seretaris, de voorzitter van de parlements-commissie en zijn secretaris en een loopjongen. secretaris mag van het type -esse/buitenvr.. zijn, loopj. mag ook meisje zijn > wel : allemmal vooraf schools toetsen op gedegen kennis van het onderwerp waarnaar ze toe willen >> wedden dat niemand die toets komt doen en dus niet gereisd wordt ?.


  Maak melding

 3. Weet je wat klauwen met geld kostte????..17 (zeventien) dure auto`s huren voor de staat (lees ministers)en ook nog tanken op kosten van de staat exclusief auto`s voor hun directeuren.Op de valreep een nieuwe aggregaat in opdracht van ex-vp Ram Sardjoe voor zijn privéwoning bestellen à 5000 USdollars.Een onafgebouwde brug bij Uitkijk waar er 5(vijf) miljoen foetsie is!!!!!En de toenmalige minister die daarvoor verantwoordelijk was,nog een “LINTJE” van venetiaan kreeg voor bewezen goede??? diensten.Over klauwen met geld gesproken.


  Maak melding

 4. Ze moeten eens afvragen of je overal bij moet zijn, wilt zijn. Met 5 man voor een land van 300.0000 inwoners…dat betekent omgerekend dat nl met 250 man in Geneve op de stoep zou staan…


  Maak melding

 5. Reageerder

  Nou in Brussel heeft Suriname een Ambassade. Dat is een relatief goedkope plek.
  Nee hoor met geld smijten en er ook nog één in Parijs.
  Dat gaat klauwen met geld kosten.
  Daar kan je met een hele groep jaren voor de wereld over reizen.

  Reageerder

  Belgie is een nog grotere Bijenkorf dan Nederland daar komen de Belgisch politieke partijen er ook niet uit ze kunnen het onderling al niet met elkaar vinden.De Belgische Koning Albert zit met zijn handen in het haar en wordt met de dag grijzer hij is helemaal ten einde raad met zijn onderdanen.

  Wat dat betreft hoe goedkoop Brussel ook mag zijn geef mij maar Parijs trouwens met de Internationale Trein Thalys vanuit Amsterdam -Brussel -Parijs ben je er binnen 3 uur. En Sarkozy is zo slecht nog niet liever een goede Buur dan een verre vriend!


  Maak melding

 6. Reageerder

  Dat gaat klauwen met geld kosten.
  Daar kan je met een hele groep jaren voor de wereld over reizen.

  Reageerder

  Belgie is een nog grotere Bijenkorf dan Nederland daar komen de Belgisch politieke partijen er al helemaal niet meer uit ook kunnen ze het onderling al niet met elkaar vinden.De Belgische Koning Albert is teneinde raad zit met zijn handen in het haar en wordt met de dag grijzer hij is

  Wat dat betreft hoe goedkoop Brussel ook mag zijn geef mij maar Parijs trouwens met de Internationale Trein Thalys vanuit Amsterdam -Brussel -Parijs ben je er binnen 3 uur. En Sarkozy is zo slecht nog niet liever een goede Buur dan een verre vriend!


  Maak melding

 7. Tipgever kan je mij de relevantie van je opmerking proberen uit leggen?
  Neemt niet weg dat een ambassade in Parijs zeer overdreven is. Frankrijk zal echt niet meer aandacht aan Suriname besteden. Ik kan je nu al voorspellen dat een ambassade in Parijs niet effectief zal zijn en heel veel geld zal kosten. Zie alleen al de enorme hoge huren in Parijs. Suriname als derde wereldland kan het zich eenvoudig weg financiëel niet permiteren. Tip, als je kostenneutraal of misschien zelf kostenbesparend je diplomatieke dienst wil handhaven schaf dan het totaal overbodige consulaat in Amsterdam af. Ik heb vernomen dat de exploitatiekosten van dit gebouw ontzettend hoog zijn. Daarnaast kunnen de overbodige ambtenaren terug. Ook de visakosten heb je dan niet meer.De gederfde visuminkomsten kunnen worden deels worden vervangen door alle toeristen die met het vliegtuig in Suriname arriveren een geldsbedrag te laten betalen. (naar het voorbeeld Turkije)


  Maak melding

 8. klodi
  De verhoudingen met Nederland zijn bekoeld moet het Volk van Suriname 350.000 en Surinamers in Nederldand 450.000 de komende 5 jaar daar dan onderlijden stel dat de MC van Desi Bouterse de volgende verkiezingen weer wint dan zullen de betrekkingen voor 10 jaar bevroren zijn. Heel veel forum leden zien liever het Surinaamse Volk lijden dan dat ze vooruitkomem inclusief DU. Dan is de Surinaamse Ambassade in Parijs een waardige vervanger van de Ambassade in Den Haag en de Consulaat in Amsterdam. Suriname hoef zich niet te laten isoleren in Europa en Internationaal we zijn een Onafhankelijke Natie en geen Kolonie of Gebiedsdeel van Nederland. Als Nederland de betrekkingen met Suriname wilt bevriezen is hun goed recht maar dat wil niet zeggen dat Suriname nu in een hoek moet zitten janken over het Koloniale verleden van Nederland.
  Lives Goes On.


  Maak melding

 9. Gezegd heeft niet elk land het geld om delegaties naar het buitenland te sturen wat heel veel geld kost en het geen wat op deze conferenties gesproken wordt kun je vaak via de internet lezen.Deze gelden kunnen voor andere doelen gebruikt worden.Gaat het om mensen die een extra vakantie willen hebben dan kunnen ze het zelf uit eigen inkomsten betalen.Een strengere controle vind ik niet gek.


  Maak melding

 10. Wat hebben ze te zoeken bij buitenlandse conferenties etc.
  Als het niet kan worden gerealiseerd in het belang van Suriname.
  Het kost het land alleen maar geld.
  Schoemakker hou je bij je leest.
  Denk in het belang van Suriname en haar volk.
  Wees sober met geld uitgeven.

  Glenn Jagroep


  Maak melding

 11. @isri

  En Torarica, en het inauguratiefeest zonder noemenswaardige gasten, en de Bigi Jarie van Amofo, en.. en…

  @Ray
  Reageerder heeft volkomen gelijk. Brussel is de zetel van de EU daar kun je alle regeringsleiders regelmatig tegen komen en kontacten op hoog niveau leggen met de gehele EU.
  En als Chavez de President al niet wil ontvangen denk je dat Sarko dan onze ambassadeur wel wil ontvangen?
  Ik zou zeggen droom zacht, maar verveel ons niet met je onzin.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.