Regering Suriname werkt met begroting voorganger

14

PARAMARIBO, 1 sep – Voor het komend jaar zal de begroting van de vorige regering worden gebruikt. Dit zegt minister Wonnie Boedhoe van Financiën. De regering moet wel, wil de begroting op tijd af zijn. Een nieuwe begroting opstellen is niet haalbaar. Hier en daar komen toch wat wijzigingen.

De regering wil toch ruimte voor het laten doorsijpelen van de eigen inzichten. Door het tijdgebrek is het nu kiezen voor “continuïteit van beleid”, zegt Boedhoe. Binnen de ministerraad is afgestemd over de financiële plafonds. Die mogen onder geen beding overschreden worden. Volgens vicepresident Robert Ameerali is ’s lands financieel plaatje alles behalve duidelijk.

De regering Venetiaan schijnt aardig wat schulden te hebben achterlaten. “Zoals onbetaalde brandstofrekeningen en schulden bij aannemers”, zegt Ameerali. Boedhoe is nog niet rond met het uittekenen. Van Ameerali krijgt ze nog een week de tijd. “Dan zal minister Boedhoe een presentatie houden voor de ministerraad en later voor het parlement.”


14 REACTIES

 1. Nieuwe bezem!

  Het is niet altijd zo dat je met een nieuwe bezem schoner veegt. De oude bezem kende al de meeste vuile plekken automatisch, terwijl de nieuwe dat nog moet leren.

  Een begroting te elfder ure samenstellen is vragen om problemen. Dit heb je dus goed gezien Wonnie. Neem de tijd voor je eigen begroting en gebruik daarbij alle hulp.

  Dat Ameraali zegt dat er schulden zijn achtergelaten door de vorige regering is een normale zaak wat je in het bedrijfsleven ook tegen komt. Een land regeren is bijna net hetzelfde als een bedrijf leiden.
  En precies zoals er achterstallige rekeningen zijn, zijn er ook toekomstige inkomsten. Dus hier zal niemand om moeten huilen.

  Een nieuwe begroting vergt tijd en kundigheid. Hou dus de oude bezem nog even achter de deur.


  Maak melding

 2. wonnie suggereert ‘voorlopig werkbaar’ en robert ‘mistig’ > een clinch in de maak of deden opa en consorten toch iets goed ? wonnie kan bogen op een wetenschappelijke vorming, robbie moet het echt hebben van populistische gewauwel. kijk, lobi wan’s, leer van de ptatta’s : praat eerst met elkaar, en stem af wat je tegen ons gaat zeggen, want wij weten meer en doorzien beter dan jullie lief is !.


  Maak melding

 3. Ja, ja, een eigen begroting maken valt niet mee, hoor. Vergeet niet dat in de Bouterse/Wijdenbosch-periode ook niet met een begroting is gewerkt, hoewel die er wel was. Geld over de balk smijten hoef je niet te begroten. En aangezien mevr. Boedhoe het komend jaar met de begroting van de vorige regering aan het werk gaat, geeft aan dat deze begroting er in principe niet zo slecht uitziet. Met een kleine wijziging hier en daar moet het werkbaar zijn.


  Maak melding

 4. Nieuwe bezem.Neeee
  wonnie doet wat goed voor het land ,hij ziet waar de voorig regering in waar goed was.
  projecten die goed moet hij juist steumuleren
  en niet stopzeten.gewoon doen wat goed is voor het land of een oud beleid of nieuwe te vormen beleid,wonnie iedereen heeft zijn eigen beleid jij ook.


  Maak melding

 5. Ik weet niet of er regeringen zijn geweest die geen schulden voor de volgende regering hebben achter gelaten. Je gaat toch niet van het stand uit dat je niet terug komt. De werkzaamheden moeten verder. De schulden zouden zeker betaald worden en we zouden niet de situatie van de bruggen krijgen.


  Maak melding

 6. je kunt nu almerken,dat de kundigheid bij deze regering totaal afwezig is..

  voor de verkiezineg grote bla bla bla en nu vrijwillig verplicht met de begroting van die oude garde werken..

  waar zijn de vele vele venieuwingen gebleven..
  de vrienden op de beste positie accomoderen steld niks voor, alleen geld vergooien ten behoeve van de belasting betaler..
  er zouden veel minder ministeries zijn inkrimping van de ambtenaren..

  baas heeft één week gefunctioneerd en nu al moe van de hele gedoe poppenkast,wat gaat het worden de komende tijd,vier jaar is lang..


  Maak melding

 7. openstaande brandstof rekeningen slaan echt geen enorm gat in de begroting en dat er nog verplichtingen zijn aan aannemers dat is normaal. Projecten worden altijd in fase opgeleverd en voor elke fase staat een rekening open.

  De opmerkingen die gemaakt zijn geven mij dan ook niet de indruk dat er ervaren financiele deskundigen aan het roer staan. En er is een plafond afgesproken maar de vraag die beter gesteld kan wordne is hoe men tijdig overshrijf=dingen onderkent en wat men dan doet?

  En het argument van tijd is ook niet bijster sterk. Een nieuwe regering weet toch al waar men wil ombuigen. Wat men wil schrappen en welke nieuw zaken men wil? Sterker nog tijdens de verkiezingen schreeuwde ze constant dat alles anders zou worden, beloofden ze van alles. Maar nu ze op hun stoel zitten heet het opeens dat er geen geld is, dat ze te wijnig tijd hadden. Vreemd want in de DNA kregen ze steeds alle informatie!! Hebben ze toe lopen slapen? Hebben ze allemaal last van Dengue, etc??

  Of is het gewoon een gebrek aan daadkracht en te veel luchtkastelen? Moeten ze niet vast een tender uitschrijven voor die 4 baans weg en spoorverbinding met het niemandsland in Brazilie? De Braziliaans goudzoekers zullen ze dankbaar zijn.


  Maak melding

 8. Die Ameraali is maar een misselijk ventje,die denkt de strenge meester te kunnen uithangen met een hoop bla-bla.Ik zou zeggen Ameerali begin eerst dan het gedoe steeds wat je allemaal wilt veranderen


  Maak melding

 9. werken aan de begroting zal best zo zijn.
  waarom eisen ze niet het geld op, die nederland ons nog moet betalen en daar mee de schulden aflossen.
  en dan beginnen om de wegen te maken en meer stoplichten plaatsen.


  Maak melding

 10. Laatst zat ik naar een radioprogramma van kaak te luisteren. Hierin wordt gesuggereerd dat er ambtenaren zijn die een dubbele salaris krijgen voor 2 taken. Terwijl men het ene niet of nauwlijks uitvoerd. Die staat dus alleen maar op papier vermeldt.

  Wel krijgt men er de volle dubbele salaris voor uitbetaald. Dure auto’s en tankpasjes van de zaak. Nu weet ik ongeveer waar de belastingcentjes naartoe gaan.

  Suriname kent dus ook een soort vorm van graaicultuur. Ach ja, ik had niet anders vewacht. Hopen dat de grote bezem ook hier doorheen gaat.


  Maak melding

 11. Ze zijn nauwelijks een paar dagen bezig en nu al met allerlei verontschuldigingen betreft begrotingen en dergelijke.

  Nu moeten ze gaan regeren en regeren betekent aanpakken en niet zeuren over vorige regering en noem maar op.

  Doen wat je beloofd hebt en dat is regeren, beleidmaken en aanpakken wat je beloofd.
  Als ze nu al beginnen met ouwehoeren wanneer gaan ze dan eindelijk wat doen????

  Regeren is vooruit kijken en zien wat je plannen zijn en daarna realiseren wat je van plan bent. De vorige regering is niet meer relevant en niet meer aan de orde en niet meer van belang.
  Wat is je programma en wat zijn de doelstellingen en met wie je samen wil werken om een goed resultaat te willen boeken.
  Toon daadkracht en nu aanpakken wat aangepakt moet worden. Zeuren kunnen wij allemaal, maar werken is anders.
  Het gaat niet alleen om de poppetjes maar je plannen om te regeren.
  Het is een grote puinhoop als je het nu ziet hoe ze lopen te stuntelen en elkaar te verwijten. De enen is na een paar dagen met ziekte verlof de andere zit naar elkaar te wijzen wat niet goed gaat en de anderen weten niet eens waar ze moeten beginnen.

  Wat een ramp is dat!!! Kom op jongens aanpakken en niet zeuren.


  Maak melding

 12. Oei! Is dit wel met de Pinto’s, Whatever forever’s, Brib brap’s, Theo’s en nog meer van de Moordenaars partijleden besproken. Zonder de goedkeuring van deze prominenten (lees partij Bobo’s) kan zo’n een besluit niet lang standhouden.

  Het deugde voor geen awarra, de voorgangers hebben Suriname niet uit het ndp moeras getrokken, maar het land juist dieper in de ndp ellende gedompeld!

  Begrijpen deze partij Bobo’s het nog!?
  Of! Heeft het iets met het ziektebeeld te maken?

  Ik heb overigens in de wandelgangen vernomen dat de “Glote leidel”. Ja! Niemand minder dan Keizer Bigi Mofo I, een paar dagen ter revalidatie in het Fort Zeelandia gaat verblijven, kan hij weer op krachten komen en aan de “good old times” denken.

  Wat een poppenkast! Of is dit pas de prelude!?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.