Suriname-rivier wordt in 2011 uitgebaggerd

7

PARAMARIBO, 24 aug – De Suriname-rivier wordt volgend jaar uitgebaggerd. Dit zegt minister Falisie Pinas van Transport Communicatie & Toerisme. Het project van de Maritieme Autoriteit Suriname, Mas, gaat sowieso door. Ook de Nickerie-rivier krijgt definitief een beurt.

Beide rivieren moeten dringend worden uitgebaggerd. “Deze twee rivieren hebben de voorkeur”, zei Pinas tijdens een kennismakingsbezoek aan de Mas. Beide zijn van belang voor uitbreiding van het goederenverkeer. Het project staat al enkele jaren op stapel. De wereldcrisis gooide roet in het eten. De belangrijkste sponsors vielen één voor één uit. Bauxietbedrijf Billiton vertrok zelfs uit Suriname.

Toch was niet lang daarvoor de Suriname aangeprezen als belangrijkste waterweg. En al helemaal voor de uitdijende handel. “Er zijn per week slechts twee vrachtvluchten via Miami. De handel via wegen met de buurlanden is vooralsnog ook niet opgestart”, zegt Mas-directeur Michel Amafo. Het uitbaggeren moet het scheepsverkeer stimuleren. Grotere vracht- en cruiseschepen kunnen dan binnenvaren.


7 REACTIES

 1. Cruiseschepen met welke passagiers?
  Voorlopig is Nl toch hofleverancier wat toerisme betreft. Dus Bouta treedt streng op tegen Nl waar Sr. belangen geschaad worden, maar no wer den ptataman en stagiares stratie! let them come.
  richt je aandacht liever op de accomodaties ne de wegen als je eenmaal cruiseschepen in gedachten hebt.
  Richt je aandacht op de 100%controles. het is toch van het zotte dat onschuldige burgers letterlijk uitgekleed worden en in de kont betast worden. Man djoek wan bakra in ing bille op zanderij dan houdt de 100% wel gelijk op.


  Maak melding

 2. Dit juich ik van harte toe. Ik ben benieuwd hoe de kafdumpers in Nickerie erop zullen reageren. Te triest voor woorden, hebben de kafdumpers hun afval in de Nick.rivier gedumpt. Als het kaf aan de mensen gegeven wordt ter verhoging van hun erven, hebben ze later geen last van ondergelopen terreinen. Bovendien is kaf vruchtbaar en wordt alles zo een win-win situatie.

  Als ze dan toch bezig zijn, waarom moest het zoetwaterkanaal in Nick. zo nodig gedempt? Zoveel wanbeleid van de DC.

  Ik ben benieuwd hoe de vesting deze regentijd overleeft…


  Maak melding

 3. Niet alleen de rivier baggeren , maar aan weers kanten van de sme en de nickerie rivier een dam wand aanleggen vanaf de monding tot paranam,zodat deze rivieren niet verder afkalven..

  Zodanig verstevigen,dat er een autoweg ontstaat van parbo – paranam voor bedrijfigheden..


  Maak melding

 4. Wat we nu niet zelf kunnen doen laten we anderen doen tegen betaling. Ze hebben niets tegen ned.bedrijven en dened.bevolking. Poiltiek Den Haag moet met hun visie hun eigen zaken stagneren. Wij doen het zelf of betalen het zelf zoals de brug toch Langa?


  Maak melding

 5. @3
  Belgen kunnen ook aardig met bagger omgaan. Wellicht wordt deze klus aan hun gegund.
  Het is trouwens dikke crisis in baggerland als de MAS zijn best doet kunnen ze nog een goeie deal eruit slepen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.